Νέο blog για το Στέλιο Καζαντζίδη

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.896
Απάντηση: Νέο blog για το Στέλιο Καζαντζίδη

Και που "εκλαψε" ο Διονυσιου παρακαλω?
Δεν είπα για κλάμα.
Είπα ότι δε μπορώ να ακούσω λαϊκό τραγούδι, οπότε δεν είμαι και καλός κριτής του.

Μη μου πεις πάντως ότι ο Διονυσίου έβγαζε χαρά... :136:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.896

Παρόλα αυτά και οι 2 έχουν φωνάρες
Συμφωνώ κι εγώ ότι έχουν καλές φωνές.
Αλλά ποτέ δε μου άρεσε το είδος, άρα οι φωνές τους είναι δευτερεύον για μένα.
Είναι όπως με τους ηθοποιούς. Αν δε μου αρέσει μία ταινία τι με νοιάζει αν ο πρωταγωνιστής "έπαιξε" τέλεια;

Υ.Γ. Δε μπορώ τους παραπονιάρηδες γενικά, όχι μόνο στη μουσική...:137:

Reaction score
38

Κατάλαβα......δεν σε ενδιαφέρει..... ο ταχυδρόμος αλλά το γράμμα:142::142:
Στην περίπτωσή σου όμως και τα δύο σε αφήνουν παγερά αδιάφορο.....είναι θέμα γούστου λέμε...
Εγώ από την άλλη διαλέγω τα καλύτερα απ'όλα τα είδη μουσικής και δεν κάνω καμία ''έκπτωση'' στα ''φτηνοετοιμοπαράδοτα'' τραγουδάκια της ψευτοκουλτούρας και των ''κατινέ'' παθιάρικων αισθημάτων του νεοέλληνα.....
Ορίστε που έγινα και γλωσσοπλάστρια:143:

Reaction score
10

Εμένα ξέρετε τι μου τι σπάει;
Όταν Ελληνες απευθύνονται σε Έλληνες στα αγγλικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα ελληνικά είτε γιατί κάποιοι νομίζουν οτι με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει το επίπεδό τους ή για λόγους σκοπιμότητας.
Σε άλλες χώρες ξέρουν από εμάς καλύτερα αγγλικά και όταν δεν τους μιλάς στη γλώσσα τους κάνουν τον Κινέζο.
Γιατί ένας Έλληνας επιλέγει να εκφραστεί στα Αγγλικά αφού κυρίως απευθύνεται σε Έλληνες.
Γιατί κάποιοι νοιώθουν την κουλτούρα των Αμερικάνων να τους εκφράζει περισσότερο από τη δική μας;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Η διαφορά μεταξύ Διονυσίου και Καζαντζίδη είναι ότι ο δεύτερος αντιπροσωπεύει το αιώνιο Ελληνικό παράπονο του αδικημένου από τους ισχυρούς, το πεπρωμένο κτλ, ενώ ο πρώτος αντιπροσωπεύει την άλλη νοοτροπία του Έλληνα να δέχεται τα χτυπήματα της ζωής με κάποια αποφασιστικότητα, λίγη ίσως εσωστρέφεια και αυτοσυγκράτηση. Η νοοτροπία της Δύσης και της Ανατολής
Δεν διαφωνω, αλλα απο την αλλη... "Ανηκομεν εις την Δυσιν":126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Συχνά λόγω των περιστάσεων, υποβάλω τον εαυτό μου σε οπτικοακουστικά βασανιστήρια. Κάτι σαν τους μοναχούς που αυτομαστιγώνονται. Ένα από τα χειρότερα, είναι ο ΑΑΑαααααΑΑΑΑΑααααχχχχχ Καζαντζίδης...

Πάντως αν μη τι άλλο, ρίχνω απίστευτο γέλιο, καθώς αναρωτιέμαι πόσες εκπομπές θα είχε κάνει η Αννίτα Πάνια με δαύτα σήμερα.
Δεν έχω παρά να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα αριστουργήματα. Μόλις τελειώσετε την ακρόαση, γράψτε στο τετράδιο 100 φορές, "Ο Καζαντζίδης ήταν καλός τραγουδιστής". Μετά θα πιείτε υποχρεωτικά και ένα νεροπότηρο με ούζο μάρκας "Υπάρχω". :109:

Όσο για την όμορφη Μαντουβάλα... ήμαρτον θα το φάω όλο το φαί μου. :137:

Καλά... ούζα. :136:

Μαντουμπάλα αγάπη γλυκειά μου
λαχταρώ να 'ρθεις πάλι κοντά μου
από τότε που σ' έχασα λυώνω
τ' όνομα σου φωνάζω με πόνο
Μαντουμπάλα
Με μάτια κλαμένα στους δρόμους γυρνώ
μια χαμένη αγάπη ζητάω να βρω
Να σε βρω κι ας πεθάνω καλή μου
αυτό μόνο ζητά η ψυχή μου

[youtube]ETzT4WRXN3k[/youtube]

Ζιγκουάλα Ζιγκουάλα Ζιγκουάλα
εισ' ο ήλιος το φεγγάρι και το φως μου
μονάκριβο στολίδι είσαι του κόσμου
μελαχρινή ομορφιά μου παντοτινή χαρά μου

πες μου ποιο είναι το πικρό παράπονό σου
αν μου φύγεις δε θ' αντέξω στο χαμό σου
μελαχρινή ομορφιά μου παντοτινή χαρά μου

[youtube]7OOqkjtpaxc[/youtube]

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Παρακαλω πολυ, δεν καταλαβαινω τους στιχοι(sic)
Εις ποιαν διαλεκτο της Ινδοευρωπαικης οικογενειας ανηκουν?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Ναι βρε Νίκο, αμάν με τις Ζιγκουάλες, Μαντουμπάλες, **********άλες... αλλά δεν είναι μόνο αυτές...

Το μερτικό μου απ' τη χαρά, μου το 'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά και μια καρδιά μεγάλη

Θεέ μου τη δεύτερη φορά που θα 'ρθω για να ζήσω
όσο η καρδιά κι αν λαχταρά δεν θα ξαναγαπήσω

Σαν θαλασσόδαρτο σκαρί, σαν βράχος ρημαγμένος
ήρθα σαν ξένος στη ζωή και ξαναφεύγω ξένος​

Λιτό σαν τη φωνή του Καζαντζίδη, αλλά ταυτόχρονα τόσο εύστοχο ως προς το αντικείμενο του... χωρίς πολλές αγάπες και λουλούδια και αχ μούφυγες και αχ πού πήγες, πέντε λόγια και σταράτα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Παρακαλω πολυ, δεν καταλαβαινω τους στιχοι(sic)
Εις ποιαν διαλεκτο της Ινδοευρωπαικης οικογενειας ανηκουν?
Όπως το 'πες. Κλοπή ολκής μουσικής ινδικού κινηματογράφου, που κάνει τις σημερινές διασκευές να φαντάζουν εντελώς αθώες, αλλά φυσικά, εξίσου γελοίες.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ναι βρε Νίκο, αμάν με τις Ζιγκουάλες, Μαντουμπάλες, **********άλες... αλλά δεν είναι μόνο αυτές..
Ανέλπιστα, η Μαντουμπάλα είχε 100.000 πωλήσεις, αν δεν κάνω λάθος, τις μεγαλύτερες πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλη δουλειά του. Αφορμή αυτών των πωλήσεων ήταν η δικαστική διαμάχη με την Columbia. Την υπερασπίστηκε δηλαδή την δουλειά του ο καλλιτέχνης. Αν υπήρχε τότε Φοίβος, θα είχε ψοφήσει της πείνας. :137:

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Νέο blog για το Στέλιο Καζαντζίδη

Ναι βρε Νίκο, αμάν με τις Ζιγκουάλες, Μαντουμπάλες, **********άλες... αλλά δεν είναι μόνο αυτές...

Το μερτικό μου απ' τη χαρά, μου το 'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά και μια καρδιά μεγάλη

Θεέ μου τη δεύτερη φορά που θα 'ρθω για να ζήσω
όσο η καρδιά κι αν λαχταρά δεν θα ξαναγαπήσω

Σαν θαλασσόδαρτο σκαρί, σαν βράχος ρημαγμένος
ήρθα σαν ξένος στη ζωή και ξαναφεύγω ξένος​

Λιτό σαν τη φωνή του Καζαντζίδη, αλλά ταυτόχρονα τόσο εύστοχο ως προς το αντικείμενο του... χωρίς πολλές αγάπες και λουλούδια και αχ μούφυγες και αχ πού πήγες, πέντε λόγια και σταράτα.
Ακομα και αυτο η Αλεξιου το ειπε καλυτερα...

Reaction score
1.213

Ε ειπα και εγω...δεν θα πιασετε τις Ζιγκουαλες και τις Μαντουμπαλες... :139:

[YOUTUBE]wcOUFwczuME[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Em_NTcbu-7g[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]94Y2LuOWzW0[/YOUTUBE]

Δεν μου λετε..με ποσους συνθετες εχει συνεργαστει ? :142:

Ενα σας λεω !!! Αν μπορουσα θα σας εκανα ολους ban !!! :138:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Μου φαίνεται ότι εκτός από γαύροι και βάζελοι, θα γίνουμε και Στρατικοί και Στελικοί :116:...

Reaction score
176

Στα σοβαρότερα τραγουδια του Μικη και του Μανου ειναι βεβαιο οτι ο Στράτος δεν θα ειχε καμια τυχη εαν επιχειρουσε την ερμηνεια τους.

Και εκει ακριβώς ειναι που διαφοροποιηθηκε και αναδειχθηκε το μεγαλο ταλεντο του Στελιου, που συνδιαστηκε με μια αγωνιστικη και αξιοπρεπη σταση ζωης, δημιουργωντας τον μυθο του λαικου βαρδου.

Και επειδη αναφερθηκα στο Μανο και στο Μικη ας γραψω και τι ειπαν οι δυο μεγαλοι συνθετες για τον Καζαντζιδη:

Μανος:
"Φωνή σαν του Στέλιου ίσως βγει σε 500 χρόνια"

Μικης:
"Δεν είναι το μέταλλο που έχει στην φωνή ο Στέλιος αλλά η καρδιά που έχει μέσα του. Αυτό το σκεύος έχει μέσα του ήχους και φωνές αιώνων. Ο Στέλιος έχει το χάρισμα του Απόλλωνα και του Διόνυσου"

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Bρε ιεροσυλοι που συγκρινετε την ΦΩΝΑΡΑ του Στελιου με την αδιευκρινιστου ειδους ποιοτητας του Διονυσιου. Κι εγω στα ...χρονια σας δεν ημουν φιλος του ειδους που εκπροσωπουν, αλλα περνωντας τα χρονια και ωριμαζοντας (σαν...παλιοκρασο!!!), αδιαφορωντας για τα μιξοτραγουδα ινδοτραγουδα κλπ του Καζαντζιδη, εκτιμησα την ποιοτητα της φωνης του σε παρα πολλα τραγουδια. Κι αν δεν κανω λαθος μιλαμε για την ποιοτητα φωνης του (ή και -τους) και οχι των συνθεσεων. Αλλα βεβαια το αν τραγουδησαν και πραγματα που δεν μας αρεσουν δεν σημαινει οτι χαλασε η φωνη τους - ειναι θεμα εποχης, συμβολαιου και...κονομας φυσικα!
Οσο για τον Διονυσιου, για μενα αντιπροσωπευει (γιατι υπηρετησε πιστα ολα τα χρονια με τα τραγουδια του) το χειροτερο ειδος διασκεδασης που αποκαλουμε "μπουζουκια της νυχτας". Η δε φωνη του δεν συγκρινεται με τη δυναμη και καθαροτητα της φωνης του ΣΚ - μια πολυ καλη φωνη λαϊκων καψουροτραγουδων ηταν.

Ο Μελετης ανεφερε οτι ειναι εκτος εποχης τα τραγουδια του ΣΚ τα σχετικα με τη μεταναστευση γιατι ειμαστε τωρα...πλουσιοι. Απλα του θυμιζω πως δημοσιευματα αναφερουν οτι τα τελευταια χρονια 500.000 μορφωμενοι (σχετικα και κυριως) μεταναστευσαν. Σε λιγο πιθανον να αναζητησουν καποιον...Καζαντζιδη για να τραγουδησει τον ...καϋμο τους

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.896

Σε λιγο πιθανον να αναζητησουν καποιον...Καζαντζιδη για να τραγουδησει τον ...καϋμο τους
Αυτό μας έλειπε... :402: :137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αυτό μας έλειπε... :402: :137:
E, καλα, αφου δεν σου αρεσει. ας αναλαβει η...Καλομοιρα:138:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως η διαμάχη με την Δισκογραφική του Εταιρία μου θυμίζει ποδόσφαιρο...

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας τσακώθηκε με τον Πρόεδρο γιατί ήθελε μεγαλύτερο συμβόλαιο τσάντισε τον Πρόεδρο ο οποίος του έκοψε την μπάλα... και το αστέρι μετά από αυτή την άδικη συμπεριφορά αποφάσισε να μην ξαναπροσφέρει στους απανταχού φιλάθλους την χαρά να τον βλέπουν στο γήπεδο...

Όλο αυτό έγινε λαικός μύθος... η αντίδραση του καημένου φορ απέναντι στην αδικία του μεγαλοΠροέδρου...

Πάντως το ποδόσφαιρο στην χώρα συνεχίστηκε και χωρίς το κακομαθημένο αστέρι που έπαιζε για τα λεφτά και όχι για τους φιλάθλους...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak