JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 27.479
Μπα ! έχουμε καβλώδια , δεν θέμε άλλα.Ποκιτσα κανείς;
Μπα ! έχουμε καβλώδια , δεν θέμε άλλα.Ποκιτσα κανείς;
Που να μάθεις κι εσύ (όμως πρέπει να πληρώσεις τραγικά πολύ περισσότερα λεφτά από όσα δίνεις για καλώδια και από όσα έδωσες συνολικά για τα ηχεία σου και τα ενισχυτικά σου) πόσο καλύτερο θα γίνει το χαμηλό σου εάν πάρεις μια 4-αδα πολύ σοβαρά σαμπ, και τα στήσεις σωστά στο χώρο, και τα ισοσταθμίσεις άριστα στο πεδίο του χρόνου και του πλάτους, με σοβαρό σύστημα ισοστάθμισης, και άριστη ενσωμάτωση με τους ταπεινούς δορυφόρους σου, με εφαρμογή κρος και φραγή της οπής της γραμμής μεταφοράς.Που να μάθεις κιόλας(όμως πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις)πόσο καλύτερο θα γίνει το χαμηλό τους όταν συνδεσεις πάνω τους σοβαρά inteconnects και ρεύματος.
Αν όλα τα καλώδια που αναφέρεις εκρινες ότι έπαιξαν το ίδιο,αρχίζω να αναθεωρω την άποψη μου ότι είμαστε όλοι χρυσαυτιαδες.Το έγραψα παραπάνω. Mogami 2549 έναντι Kimber KS1016, ενώ είχα δοκιμάσει και Kimber Hero, VDH the first ultimate mk2 και πόσα άλλα. Belden δεν χρειάστηκε να αγοράσω.
Γνωρίζω αρκετά σχετικά με τη πραγματικότητα του audio που δυστυχώς εσείς αποφεύγετε σα το διάολο το λιβάνι. Να είναι καλά οι δόκτορες που μου άνοιξαν τα μάτια ( αυτιά ).
Ακόμα περιμένω σχόλιό σου επί του video που πόσταρα.
Blind test or didn't happen.
Κάνεις λάθος.Το βίντεο δεν το είδα.Διαισθανομαι ότι θα μου φάει τα δεδομένα άσκοπα.
Μα τα καλώδια θα παίξουμε! Βάλε και κάτι περισσότερο για να έχουν την ίδια αξία.Μπα ! έχουμε καβλώδια , δεν θέμε άλλα.
Τεκμηρίωσε μου λοιπόν γιατί δύο...βάλε ο,τι θέλεις που μετρούν το ίδιο,ακούγονται το ίδιο.Κάνεις λάθος.
Χρήσιμο είναι να ακούς και απόψεις τεκμηριωμένες, ασχέτως εάν δε σε "βολεύουν" στην οδό που ακολουθείς.
Κι όμως, τουλάχιστον τα 2549 με τα KS1016 και τα Hero, έπαιξαν ακριβώς τα ίδια.Αν όλα τα καλώδια που αναφέρεις εκρινες ότι έπαιξαν το ίδιο,αρχίζω να αναθεωρω την άποψη μου ότι είμαστε όλοι χρυσαυτιαδες.
Δεν κρίνω ανθρώπους, αλλά τα λεγόμενά τους. Οπότε...Όσο για τη νοοτροπία και τους υπερφιαλους κλπ.,σκέψου ότι αναφέρεσαι σε ανθρώπους που ούτε εσύ ούτε ο σύμβουλος σου έχετε δει ποτέ ούτε καν σε φωτογραφία.
Να το δεις. Θα δεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και τότε έλα να μας πεις για μια ακόμη φορά τη θεωρία σου ( σας ) περί καλωδίων. Αφού δεν εμπιστεύεσαι τ'αυτιά μας...Το βίντεο δεν το είδα.Διαισθανομαι ότι θα μου φάει τα δεδομένα άσκοπα.
Τεκμηρίωσε μου λοιπόν γιατί δύο...βάλε ο,τι θέλεις που μετρούν το ίδιο,ακούγονται το ίδιο.
Αυτά.τουλάχιστον τα 2549 με τα KS1016 και τα Hero, έπαιξαν ακριβώς τα ίδια.
Πρώτα έμαθα χαρτιά(με χαρτομουτρα και χαρτοκλεφτες)και μετά πήγα στο σχολείο.Σκεψου τι πιο ευτελούς η λιγότερο συναισθηματικής αξίας έχεις να χάσεις.Αστο δεν σώνεις και δεν κλέβω εκκλησίες .
Πρακτικά κανείς δεν τηρεί τις ιδανικές συνθήκες, ούτε έχει μετατρέψει το σαλόνι του σε ανηχοϊκή αίθουσα. Εκεί τα μετρούν τα ηχεία.Αν και δεν αναφέρθηκα εγώ στη διάμετρο των γούφερ ( τουλάχιστον, όχι αρχικά ), νομίζω ότι μιλάμε για ηχεία, άρα είναι δεδομένη κάποια απόσταση απο τη θέση ακρόασης, καθώς και η τοποθέτησή τους μέσα σε ένα χώρο, ο οποίος χώρος έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες. Επομένως, bye bye μπάσο.
Ενώ τα υπόλοιπα καλώδια που ανεφερες;Κι όμως, τουλάχιστον τα 2549 με τα KS1016 και τα Hero, έπαιξαν ακριβώς τα ίδια.
Δεν κρίνω ανθρώπους, αλλά τα λεγόμενά τους. Οπότε...
Να το δεις. Θα δεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και τότε έλα να μας πεις για μια ακόμη φορά τη θεωρία σου ( σας ) περί καλωδίων. Αφού δεν εμπιστεύεσαι τ'αυτιά μας...
Αυτά είναι.Αν δέχεσαι σύγκριση των καλωδίων σου με τα φθηνά δικα μου σε φανερό η τυφλό τεστ,ευχαρίστως να σου τα φέρω όταν επιστρέψω στην Αθηνα.
Δες την ουσία και όχι το πόσο κάνει το σύστημα που βρήκες στο διαδίκτυο και το οποίο δεν έχεις ακούσει.Πες ότι έχεις πραγματικά σοβαρά ηχεία στο γραφείο σου, με 8,25" γουφερ, τρίδρομα, πχ τα Neumann 310, όπως αυτός:
View attachment 338572
Τα οποία, λόγω 8,25" γουφερ, προδιαγράφονται με απόκριση από 34 Hz (-3 dB) και είναι οκ για τόσο μικρή απόσταση ακρόασης (συμβατά near field χρήσης).
Και λόγω κλειστής καμπίνας, σε χαμηλές στάθμες βεβαίως, μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά στο φάσμα, χωρίς ακυρώσεις (όπως αυτά με μπας ριφλεξ, κάτω από το σημείο συντονισμού της οπής).
Το μπάσο που θα ακούσεις έτσι, με αυτά τα ηχεία με 8,25" γουφερ σε ακουστικής ανάρτησης καμπίνα και με near field χρήση, είναι οκ, συμπαθητικό. Ούτε "απίστευτο", ούτε τίποτα σπουδαίο. Απλώς "συμπαθητικό".
Κι αυτό, μόνον και μόνον διότι μιλάμε για 8,25" γουφερ, σε απόσταση 50-60cm, και με ακουστικής ανάρτησης καμπίνα, χωρίς φαινόμενα μηχανικής ακύρωσης.
Εάν προσθέσεις 2 σαμπ 10" (κλειστής καμπίνας) της εν λόγω φίρμας, σε αυτό το σεταπ "γραφείου", μπορεί να γίνει ικανοποιητικό το μπάσο. Απλώς "ικανοποιητικό", όχι "απίστευτο". Αλλά με 4 τέτοια σαμπ, της Neumann, μπορεί όντως να γίνει "απίστευτο" που λες.
Για να ξέρουμε τι λέμε.
Το κόστος για αυτό το σεταπ γραφείου, με "απίστευτο" χαμηλό, είναι 2*1.877€= 4 χιλιάρικα (βάλε και βάσεις μέσα, και καλώδια)
Neumann KH 310 A left
Active Studio Monitor 3 Way System, Maximum sound neutrality and transient response, Uniform directivity, Precise bass reproduction down to 34 Hz, LF input with extremely low distortion electronically-balanced input stage, Magnetically shielded,...www.thomann.de
+ 4*1.499€= 6 χιλιάρικα
Neumann KH 750 DSP
Active Studio Subwoofer with DSP Equipped with: 10" Ultra long excursion woofer, Power: 256 W, Maximum SPL: 105.0 dB, Frequency response: 18 - 750 Hz (+3 dB), 4 Different LFE modes selectable, Crossover frequency: 80 Hz, Acoustic control with 8...www.thomann.de
Δηλαδή, για σεταπ γραφείου με "απίστευτο" μπάσο θες 10 χιλιάρικα ηχεία.
Παρακαλώ, συνεχίστε τώρα τα εκτός θέματος.
Ποιος σου τα είπε αυτά τα ψεύδη, δε ξέρω.το σύστημα που βρήκες στο διαδίκτυο και το οποίο δεν έχεις ακούσει
Ποιος νομίζει ότι τα καλώδια είναι ισοσταθμιστες;Όσοι έχουμε εντάξει στο σύστημα μας κάτι που κάνει EQ (σε ψηφιακό επίπεδο), έχουμε ένα λόγο παραπάνω να αδιαφορούμε για τα καλώδια...
Το EQ γίνεται συνολικά, για όλο το σετάπιο, χώρος-ηχεία-ενισχυτές-καλώδια.....
Ακόμα και αν ένα καλώδιο κάνει κάτι... αδιαφορούμε γιατί θα ισοσταθμιστεί και αυτό σαν σύνολο...
Οποιαδήποτε δοκιμή καλωδίων δεν έχει νόημα...
Δε λέω να πάρεις καλώδιο με 2€, με θωράκιση τρίχα (για interconnect π.χ.).... ναι ένα καλό καλώδιο χρειάζεται, παίρνεις κάτι με καλές προδιαγραφές, όχι πολύ ακριβό, το βάζεις και δεν ξανασχολείσαι....
Εγώ έχω 5(μετρημένες)τρίχες και τις χρειάζομαι.Για να δείχνω στα παιδιά μου άλλους στο δρόμο κι έτσι να τα διδάσκω ότι υπάρχουν και χειρότερα στη ζωή.Αυτά είναι.
Έπεσε το γάντι.
Για να δούμε ο αντίπαλος τι έχει να πει, πως θα αντιδράσει, προβλέπεται μαλλιοτράβηγμα στη λάσπη.
Ελπίζω να μην είστε φαλακροί.