Να επιλέξω την xlr σύνδεση;


Μηνύματα
290
Reaction score
295
Το 3003 είναι καλο όμως δεν είναι στο ύψος των άλλων δυο.Οταν μπορέσεις άλλαξε το.
Τώρα βγάζει μερικά μοντέλα μονο με γραφένιο.Αγνωστο το πώς παίζουν.Αλλα τα έχει αφήσει ως είχαν.
 

Μηνύματα
696
Reaction score
1.105
Κάτσε να απαντήσω στα αξιότιμα μέλη του Προεδρείου της Επερεσίας ώς σαν απλό μέλος έχω υποχρέωση αλλά και για να ευχαριστηθεί και ο Κος Χρήστος @christos77 😍 που πιστεύει λίγο στα καλώδια. :D :D

Δεν είναι θέμα ηλεκτρονίων και κίνησης τους με την έννοια που την αντιλαμβανόμαστε. Είναι θέμα του μαγνητικού πεδίου που θα δημιουργηθεί απο την όποια μικρή κίνηση τους όταν θα διαρρέουν ένα αγωγό (συμπεριλαμβανόμενης και της μπρος -πίσω του εναλλασσόμενου ρεύματος, δεν έχει σημασία) . Ανισότροπα κρυσταλλικης δομής υλικά όπως ο άνθρακας, οργανικά υλικά, μερικά μέταλλα ή προσμίξεις και πολλά άλλα ... οι φυσικές, χημικές και ηλεκτρικές τους ιδιότητες που εδω στην περίπτωση μας, μας ενδιαφέρουν (ηλεκτρική αγωγιμότητα, θερμική αγωγιμότητα, μαγνητική επιδεκτικότητα ακόμη και το charge των grain τους, ομαλότητα, σταθερότητα του μαγνητικού πεδίου, ροή και γραμμές) αλλάζουν με την ευθυγραμμία και προσανατολισμό των κρυστάλλων ανάλογα τα facets , planes (100, 110, 111 κοκ).

Τώρα όσον αφορά τα μέταλλα και τον χαλκό κανονικά αυτό δεν συμβαίνει καθώς είναι ισότροπα και καθώς οι κρύσταλοι είναι random τυχαία προσανατολισμένοι, αυτά όλα αυτοακυρώνονται και σαν σύνολο ο αγωγός ως γνωστόν παρουσιάζεται στο σύνολο του ισότροπος.

Τώρα εάν με μηχανικό τρόπο συνήθως , rolling και διάφορες άλλες μεθόδοι που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανική κλιμακα και πρακτική (ακόμη και slip casting κάτω απο μαγνητικό πεδίο) δίνουν στους κρυστάλλους έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό (σε ένα μόνο plane / facet / πλευρά βέβαια -στο εργαστήριο μπορεί να κάνεις πολύ πιο πολλά πράγματα και πειραματισμούς σε περισσότερα planes) είναι σα να τα κάνεις ανισότροπα και άρα τα παραπάνω (θεωρητικά) apply πειρσσότερο. Αυτό όμως και στην καλύτερη των περιπτώσεων βιομηχανικά γίνεται μόνο σε ένα plane όπως είπα αλλά και η αλλαγή στις ιδιότητες που μπορεί να πετύχεις είναι μικρή σχετικά στα μεταλλικά πολυκρυσταλλικά (δεν ξέρω πόσο άξια συζήτησης και επιρροής). Σαν μάρκετινγκ ακούγεται στην περίπτωση του audio που συζητάμε. Σε άλλες εφαρμογές και άλλες χρήσεις είναι σημαντικό πεδίο έρευνας της ηλεκτρομηχανικής φαντάζομαι. Αλλά, φορά που πρέπει να ακολουθήσεις, εάν δεν κοιμόταν ο εργοδηγός ή εάν δεν έπεσες σε καμιά αλλαγή υλικού και τα πρώτα δεν ξέρω πόσα μέτρα είναι ανάποδα χα χα ... όντως υπάρχει αλλά .... τι σημασία και αντίκτυπο έχει το συγκεκριμένο ... ? δεν γνωρίζω. Μόνο που γίνεται σε ένα plane απο τα πάρα πολλά, είναι αμφίβολο ότι θα προσφέρει κάτι. Η αρχή και η λογική της φοράς (κατεύθυνσης των καλωδίων) που πρέπει να ακολουθήσεις, αυτή είναι πάντως.
Ναι αυτο.
Σε εναν αγωγο χαλκου ελευθερο απο αλλα μεταλλα αργυρο, ψευδαργυρο, οι θιασωτες βασιζόμενοι σε ερευνα νομιζω ιαπωνικη μιτσουμπισι, λενε οτι δεν θα υπηρχε κατευθυντικότητα.

Εξαιτιας αυτης της εγγενούς υπαρξης των "ακαθαρσιων" αυτών, εγραψα "εγγενης κατευθυντικοτητα ηλεκτρονιων" και φουντωσε ο ear.
 

Μηνύματα
6.690
Reaction score
507
Δεν το γνωρίζω. Δεν το διαβάζω αλλά και εδώ να είχαν γραφτεί πάλι δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι εγώ. :D Εγώ γενικά είναι αυτά που έγραψα. Φαντάζομαι οι audio people θα έχουν εντρυφήσει πιο πολύ.
Δεν πειράζει
Στο τέλος της ημέρας; σε όλους τους άνδρες θα αρέσει η Μόνικα Μπελούτση , η Masserati και τα μηχανήματα ήχου της MBL.
Ήσουν πολύ μικρος τότε που γράφαμε στο avforum.gr . Το ιστορικό αρχείο ενδέχεται να το έχουν ακόμα κάποια φίλοι μου.
Ακόμα και τότε για τα ίδια θέματα αρπαζόμασταν με το παραμικρό.
Κάποιοι δεν υπάρχουν σήμερα στη ζωή, κάποιοι επέλεξαν να ασχοληθουν επαγγελματικά με τον ήχο και πολλοί εγκατέλειψαν το άθλημα, έτσι το λέγαμε το χόμπι μας παλιά.
Μου αρέσει να βλέπω νέα μέλη καθώς και τα παλαιότερα, που δεν έγραψαν ποτέ, να γράφουν σήμερα.
Καλή επιτυχία με τους στόχους σας και τα όνειρά σας
 
Last edited:

Μηνύματα
6.690
Reaction score
507
Αλήθεια? Για πες μας λίγο, ποια η δουλειά των τρανζίστορ στο κύκλωμα, να δω κάτι.
Δεν δουλεύουν, κωλοβαράνε βιδωμένα σε μια ψήκτρα. Απλώς συνδέουν το DC τροφοδοτικό του ενισχυτή με τα ηχεία, τόσο γρήγορα όσο και το αναλογικό σήμα διαμόρφωσης.
Συνεχής τάση υπό διαμόρφωση, που λειτουργεί σαν ένας γρήγορος διακόπτης. Καμία σχέση λοιπόν με το καθαρό εναλλασσόμενο σήμα που παράγεται από ένα ηλεκτροδυναμικό μικρόφωνο, ή από ένα μετασχηματιστή, ή από μία γεννήτρια όπως είναι η κεφαλή του πικάπ μας.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.483
Μηνύματα
2.905.973
Members
38.052
Νεότερο μέλος
s tv
Top