gonis
Luger
- Reaction score
- 12.216
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε σκωρίασις.
Στο χώρο μου μετά βίας έχω μετρήσει 97-98 db(με την παραδοχή ότι η εφαρμογή στο κινητό είναι στοιχειωδώς αξιόπιστη)
Επισης συμφωνω,είναι πολύ σημαντικό ένα σύστημα να ακούγεται ελκυστικά σε όλο το συχνοτικο φάσμα σε χαμηλές-μεσαίες σταθμες αλλά κατα τη γνώμη μου πολύ δύσκολο και πολύ σπάνιο .
Μου κανεις ωραία πάσα ωστε να υπάρξει ένα consensus για τις σταθμες που ακούμε σε ένα συμβατικό οικιακο χώρο(τι εννοεί ο κάθε ένας από εμάς χαμηλή-μέση -υψηλή-εκκωφαντικη )και πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι και μέσα σ αυτό το φόρουμ ότι τα 120 plus db είναι εφικτά έστω από έναν σούπερ συνδυασμό ενισχυτη -ηχειων.Η πλειοψηφία των οικιακών ηχοσυστημάτων δεν περιλαμβάνει κιλοβατικούς ενισχυτές ή ηχεία με υψηλή ευαισθησία και ιδανική σύνθετη αντίσταση.Καλούνται δε συχνά ν'αναπαράγουν ηχογραφήσεις ικανοποιητικής δυναμικής περιοχής σε στάθμες που χαρακτηρίζονται εθιμικά ως ΄΄ρεαλιστικές΄΄.Έστω και αν η μέση στάθμη αναπαραγωγής κείται εντός της ωφέλιμης ζώνης γιά δεδομένο συνδυασμό ενισχυτή-ηχείου,στις προσληφθείσες ακουστικές εντυπώσεις συντελούν εν μέρει και παράγωγα συμβάντων αποκοπής κατά τις κορυφώσεις του προγράμματος,όπως και ενδεχόμενη αλληλεπίδραση των παραγώγων με το χώρο.Ακόμα και αν τα ίδια τα συμβάντα αποκοπής έχουν απειροελάχιστη διάρκεια,η κατάσταση που μεσολαβεί ωσότου ο ενισχυτής να επανέλθει στην ωφέλιμη ζώνη λειτουργίας μπορεί να διαρκέσει αρκετό διάστημα ώστε να συμβάλει στην αντιλαμβανόμενη ακουστική απόδοση του συνόλου.Αυτά τα γεγονότα συνεπάγονται τα εξής:
-Προκύπτουν πιό αξιόπιστα συμπεράσματα όταν η σύγκριση δύο ενισχυτικών σταδίων πραγματοποιείται σε χαμηλότερες στάθμες από εκείνες που συνηθίζονται,εφόσον αποφαινόμαστε επί μουσικών σημάτων και όχι επί ήχων από συγκρούσεις ή εκρήξεις.
-Είναι απαραίτητο οι συνδυασμοί ενισχυτή-ηχείων που χρησιμοποιούμε ν'αποδίδουν ελκυστικά σε χαμηλές και μεσαίες στάθμες εντός περιβάλλοντος με χαμηλό θόρυβο υποβάθρου,ούτως ώστε να μη δημιουργείται έντονη ανάγκη ν'αυξάνουμε τη στάθμη ακρόασης.Γιά το λόγο αυτό επίσης οφείλουμε να διατηρούμε το ακουστικό μας σύστημα σε κατάσταση τέτοια,ώστε να είναι σε θέση να εκτιμά στάθμες χαμηλότερες των εκκωφαντικών.
-Γιά τις περιπτώσεις όπου η αύξηση της στάθμης γίνεται αναπόφευκτη,παίζει κρίσιμο ρόλο η συμπεριφορά του ενισχυτικού σταδίου επί της ζώνης πριν και μετά από κάθε συμβάν αποκοπής.
Στο χώρο μου μετά βίας έχω μετρήσει 97-98 db(με την παραδοχή ότι η εφαρμογή στο κινητό είναι στοιχειωδώς αξιόπιστη)
Επισης συμφωνω,είναι πολύ σημαντικό ένα σύστημα να ακούγεται ελκυστικά σε όλο το συχνοτικο φάσμα σε χαμηλές-μεσαίες σταθμες αλλά κατα τη γνώμη μου πολύ δύσκολο και πολύ σπάνιο .