Ξένα πράγματα σε ιδιόκτητο παρκινγκ.

Reaction score
2.618
Επειδή είμαι μαλακομαγνήτης, θα χρειαστώ και πάλι μιά βοήθεια/συμβουλή από εσάς.
Προ διετίας σχεδόν αγόρασα μιά μεζονέτα.
Το κτίριο έχει συνολικά 4 διαμερίσματα.
Ισόγειο, 1ος, 2ος-3ος (δικό μου) και 4ος.
Υπάρχει υπόγειο που έχει 3 θέσεις πάρκινγκ, 2 αποθήκες και έναν ανοιχτό χώρο ο οποίος ανήκει στο διαμέρισμα που αγόρασα (υπάρχει οριοθέτηση και οριζόντια ιδοκτησία).
Τα 2 από τα 3 πάρκιγνκ ανήκουν στο διαμέρισμα που αγόρασα.
Να αναφέρω πως το κτήριο κατασκευάστηκε από τους ενοίκους του 1ου ορόφου.
Όλο το πάρκινγκ ήταν γεμάτο πράγματα και αναφέραμε στην πρώην ιδιοκτήτρια πως χρειαζόμαστε τον χώρο του πάρκινγκ να αδειάσει όπως και της ανοιχτής αποθήκης. Μας ζήτησε να της δώσουμε λίγο χρόνο και εννοειται πως μας ρώτησε τι θέλουμε να κάνουμε..... Κανένα πρόβλημα. Όντως της δώσαμε χρόνο. Περνάνε 8 μήνες και βλέπουμε πως έχει αδειάσει μονάχα τον χώρο της ανοιχτής αποθήκης.
Περνάνε άλλοι 7 μήνες και πριν φύγω για ταξίδι την παρακαλώ να κανονίσει να πάρει τα πράγματα της γιατί θέλω να φέρω μιά μηχανή και να νοικιάσω τη μία θέση.
Μου ζητάει μιά εβδομάδα χρόνο. Εν τω μεταξύ πληρώνω κανονικά κοινόχρηστα και είναι και τα περισσότερα (513/1000).
Περνάνε 3μιση μήνες και λέω στη σύζυγο να πάει να δει τι γίνεται και μου στέλνει την παρακάτω φωτό.
Γινόμαστε πυρ και μανία και οι δύο. Αρπάζεται με την πρώην ιδιοκτήτρια η σύζυγος και μετά παιρνω και εγώ τηλέφωνο.
Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος.

Εγώ: Καλησπέρα κυρία τάδε. Είδα πως ακόμη έχετε τα πράγματα στις θέσεις των πάρκινγκ. Θα ήθελα σας παρακαλώ να τα έχετε βγάλει όλα μέχρι τη Δευτέρα (Πέμπτη έγινε η συνομιλία)
Αυτή: Μα αφού σας έχω κάνει χώρο στην ανοιχτή αποθήκη για να βάλετε τα πράματα σας.
Εγώ: Με συγχωρείτε αλλά το πάρκινγκ είναι ιδιόκτητο και δεν είναι αποθήκη κανενός άλλου. Επίσης σας το έχω πει τόσες φορές να αδειάσετε τον χώρο.
Αυτή: Μα τι να τον κάνετε τον χώρο αυτό αφού δεν έχετε μετακομίσει;
Εγώ: Αυτό δε σας αφορά. Είναι ιδιόκτητος χώρος και θα τον κάνω ότι θέλω. Περιμένω μέχρι τη Δευτέρα να αδειάσει.
Αυτή: Και που να βρω άτομο να μεταφέρει τα πράματα μέχρι τη Δευτέρα;
Εγώ: Σας παρακαλώ πολύ γιατί κάθε φορά που το συζητάμε μου λέτε την ίδια δικαιολογία. Δε με αφορά.
Αυτή: Μη μιλάς έτσι σε μεγάλη γυναίκα.
Εγώ: Δεν έχει καμιά σημασία η ηλικία. Μέχρι τώρα έκανα το μαλάκα. Φτάνει πιά. Τέλος. Είχατε πάρα πολύ χρόνο στη διάθεση σας.
Αυτή: Έτρεχα συνέχεια σε γιατρούς.
Εγώ: Όλοι έχουμε τα προβλήματα μας. Το μηχανάκι ποιανού είναι και γιατί είναι μέσα στο πάρκινγκ;
Αυτή: Είναι του παιδιού που μένει στον τέταρτο.
Εγώ: Δηλαδή είναι λογικό να βάζει ένας τρίτος το όχημα του σε χώρο που ανήκει σε εμένα, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να μπορώ να τον χρησιμοποιώ εγώ που μου ανήκει κιόλας; Και στην τελική ποιός του έδωσε χειριστήριο από τη στιγμή που υπάρχουν 3 πάρκινγκ όλα κι όλα. Εσείς έχετε το ένα και εγώ τα άλλα δύο που δε μπορώ να χρησιμοποιήσω.
Αυτή: Τέλος πάντων θα δω τι μπορώ να κάνω.
Εγώ: Μέχρι τη Δευτέρα γιατί αλλιώς φωνάζω γύφτους να τα βγάλουν αυτοί. Κι επίσης να αδειάσετε και τους άλλους χώρους που τους έχετε γεμίσει σκουπίδια.
Αυτή: Οι άλλοι χώροι μου ανήκουν.
Εγώ: Τη Δευτέρα που θα έρθει η σύζυγος να φέρετε χαρτιά ιδιοκτησίας που να αναφέρουν ποιοι χώροι σας ανήκουν μιάς και αυτοί δεν είναι διαχωρισμένοι, ούτε έχουν οριοθέτηση όπως έχουν κάποιοι άλλοι χώροι όπως αυτός της ανοιχτής αποθήκης. Από τη στιγμή που δεν είστε πιά η μόνη ιδιοκτήτρια, αυτομάτως γίνονται κοινόχρηστοι και οι κοινόχρηστοι δεν είναι ούτε αποθήκες, ούτε χωματερές.

Στο διά ταύτα. Τι στο διάολο πρέπει να κάνω; Προς το παρών της είπα πως κοινόχρηστα δε θα πάρει εκτός κι αν αδειάσει τον χώρο.

Σας φαίνεται λογικό όλο αυτό; Πού τους πετυχαίνω ρε γαμώτο;
Δηλαδή βάζει ο άλλος το μηχανάκι του και τα παιχνίδια των παιδιών του και εγώ δε μπορώ να βάλω τίποτα στον δικό μου χώρο.

Άσε που μου έκαψε και τις τέντες με ένα μπάρμπεκιου που έκανε και του έπεσαν κάρβουνα πάνω στην τέντα μου. Θα αλλαχτεί αλλά δεν είναι αυτό το νόημα....
Ρε μπας και να το πουλήσω και να πάω να βρω κάτι εκτός αθηνών να ησυχάσω με όλους τους βλαμμένους που πετυχαίνω;

viber_image_2025-07-10_17-04-33-684.jpg

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Μην πέσεις σε κακό γείτονα.
Αν κινηθείς Νομικά?
Βρες ένα φίλο δικηγόρο να την φοβερίσει αρχικά με ένα εξώδικο.

Reaction score
5.596
Γιατί αγοράζουν μονοκατοικίες
Για να μην έχουν τέτοια προβλήματα
Εδώ δεν αφήνουν άλλοι το ΟΤΕ να περάσει fiber εάν δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι ένοικοι

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Αρχίζεις με εξώδικο απειλώντας με άσκηση αγωγής στην οποία θα ζητάς πέραν της απόδοσης της χρήσης του χώρου και αποζημίωση. Τώρα αυτά τα μέχρι τη Δευτέρα να έχεις αδειάσει είναι λίγο χαζά. Μέχρι στιγμής είχες ένα 8μηνο που ανεχοσουν την κατάσταση χωρίς καν μια εγγραφή όχληση. Εξώδικο στο οποίο θα τάσσεται μια εύλογη προθεσμία. Δοκίμασες τη νόμιμη οδό και δεν έγινε η δουλειά σου για να αρχίσεις ξαφνικά τις απειλές ότι θα πετάξεις τα πράγματα;
Παρεμπιπτόντως μην το κάνεις είναι αυτοδικία.
Ξεκίνα καταρχάς με τον δικηγόρο που φαντάζομαι είχες στο συμβόλαιο αγοράς να ελέγξει το καθεστώς αυτών των χωρων, εάν όντως είναι όπως θεωρείς, και πώς φαίνονται στο κτηματολόγιο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.191
Ρε μπας και να το πουλήσω και να πάω να βρω κάτι εκτός αθηνών να ησυχάσω με όλους τους βλαμμένους που πετυχαίνω;
ειδικά εσύ...λόγω δουλειάς....που δεν έχει καμία σχέση η καθημερινότητά σου με πόλη....άνετα
ψυχική ηρεμία αδερφέ....

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.224
Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση με διαμέρισμα που νοίκιαζα για τέσσερα χρόνια και είχε αποθήκη στο υπόγειο.
Κάποιος είχε κάνει κατάληψη αλλάζοντας την κλειδαριά.

Μάταια ο ιδιοκτήτης έβαζε ανακοινώσεις και σε κάθε συνέλευση προσπαθούσε να μάθει ποιος τον κλείδωσε έξω από την ιδιοκτησία του.

Δυστυχώς η νομική λογική είναι διαφορετικό ζώο από την κοινή.
Δεν μπορείς να φέρεις κλειδαρά και να πετάξεις τα πράγματα στον δρόμο να τελειώνεις.
Πρώτα θα δώσεις 150 € για εξώδικο.
Αν σε γράψει θα κινηθείς νομικά θα χάσεις αλλά ένα χρόνο χαλαρά και 500€.

Αν φερθείς φυσιολογικά την έβαψες.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν μιλάμε για πρόσφατο πράγμα αλλάζεις εσύ ξανά την κλειδαριά. Όχι εάν το ανακαλύψεις μετά από χρόνια.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.938
Αν ένας χώρος είναι δικός μου δεν τεκμαίρεται ότι και το περιεχόμενο είναι δικό μου εφόσον δεν έχω δώσει κάποια άδεια σε κάποιον άλλο να τα βάλει εκεί;
Και αν αδειάσω το χώρο που μου ανήκει γιατί να θεωρείται αυτοδικία και όχι απλά τακτοποίηση του χώρου;
Εγώ θα τα έβγαζα απλά έξω.

Reaction score
20.659
Σωστό κι αυτό... πέρα από το σκούτερ, που αποδεικνύεται εύκολα σε ποιον ανήκει, όλα τα άλλα πράγματα μόνο στα λόγια είναι δικά της... πού αλλού φαίνεται;

Reaction score
22.813
Εδώ δεν εχουμε περίπτωση που ο άνθρωπος το ενοικίασε. Εδώ έχουμε κατάληψη χώρου. Θα σου πουν βέβαια γιατί δεν είχες φροντίσει να τον κλειδώσεις ;

Θα σου πεί τελικά ότι σε πλήρωνε κιόλας μαύρα για την χρήση. :D

Έλεγξε πάντως πρώτα τα συμβόλαια για σιγουριά ότι αναφέρεται ότι είναι δικιά σου η αποθήκη κα πως και με τι νομοθεσία έγινε αυτό γιατί οι αποθήκες είναι περίεργη λιγο ιστορία.

Reaction score
20.659
Έρχονται οι γύφτοι, τα φορτώνουν ένα πρωινό στην καρότσα... και μην τον είδατε τον Παναή! Ποια πράγματα, πότε είχατε κυρία μου πράγματα εδώ; δεν θυμάστε... ότι τα πήρατε όταν φύγατε; :geek: :roflmao: :party:

Reaction score
22.813
Έρχονται οι γύφτοι, τα φορτώνουν ένα πρωινό στην καρότσα... και μην τον είδατε τον Παναή! Ποια πράγματα, πότε είχατε κυρία μου πράγματα εδώ; δεν θυμάστε... ότι τα πήρατε όταν φύγατε; :geek: :roflmao: :party:
ΟΠΕΚΕΠΕ κούτες πετάνε ατον αέρα απο ορόφους, παίρνουν φωτιά , πλημμυρίζουν , εξαφανίζονται κλπ :D :D

Έχουν ρόλο τα ποινικά στοιχεία στην υπηρεσία του κράτους. Εχουν δουλειά σοβαρή. Τι νομίζεις ; :D

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.201
Αυτοδικία είναι η άσκηση αξίωσης ακόμη και από δικαίωμα που πραγματικά έχεις, όταν δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. Υπάρχει ωστόσο ένα περιθώριο αυτοπροστασίας κάποιου που μόλις έχει αποβληθεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.510
Εξώδικο.

Βρες δικηγόρο.

ΥΓ. Αν θες να αδειάσει άμεσα, πρέπει να φανεί ως κλοπή. Να γίνει διάρρηξη της κλειδαριάς, μικρές καταστροφές τέλος πάντων, και να εξαφανιστούν όλα τα πράγματα, και συ καλείς την αστυνομία για να δηλώσεις την κλοπή. Δίνεις 50€ σε γύφτους να τα κλέψουν όλα, όλα δικά τους, και η μηχανή.

Reaction score
20.659
Αφήνεις ένα λάστιχο το βράδυ να τρέχει... γεμίζει η αποθήκη νερά... και σίγουρη καταστροφή των αντικειμένων (αρκετών από αυτά) και νομιμότατη δικαιολογία να αδειάσεις την αποθήκη και να καθαρίσεις τα νερά και τα αντικείμενα που χάλασαν! Ο @thva μου έδωσε την ιδέα! :roflmao: :party:

Reaction score
22.813
Αφήνεις ένα λάστιχο το βράδυ να τρέχει... γεμίζει η αποθήκη νερά... και σίγουρη καταστροφή των αντικειμένων (αρκετών από αυτά) και νομιμότατη δικαιολογία να αδειάσεις την αποθήκη και να καθαρίσεις τα νερά και τα αντικείμενα που χάλασαν! Ο @thva μου έδωσε την ιδέα! :roflmao: :party:
Δεν είναι κράτος ο φίλος ... θα τον βρούνε και θα πάει 10 χρόνια φυλακή. :D :D

Χωρίς πλάκα τώρα ...ότι λέει ο Abe να κάνεις και με την σειρά που είπε.

Μετα το εξώδικο και χωρίς διοικητικό δικαστήριο , νομίζω μετά απο έξι μήνες (και αφού θα τα φιλοξενήσεις εσυ σε αποθήκη σου ... αυτην δηλαδή στην οποία είναι μέσα ήδη χα χα) μπορείς να του τα πετάξεις. Ε, Abe ? ¨Ή μάλλον όχι. Πρέπει να βγεί και απόφαση. Βάλε δηλαδή καμιά οκτώ μήνες και 700 ευρώ.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Ίσως τα πράγματα είναι πιο απλά.
Φροντίζεις να μην υπάρχει πρόσβαση στον χώρο εκτός από εσένα (αλλαγή στις κλειδαριές κλπ).
Βγάζεις τα πάντα έξω, χωρίς να ρωτήσεις κανένα (χώρος δικός σου είναι) και τέλος.

Ούτως ή άλλως όλα είναι ευτελούς ή άνευ αξίας...

Reaction score
22.813
Εξώδικο.

Βρες δικηγόρο.

ΥΓ. Αν θες να αδειάσει άμεσα, πρέπει να φανεί ως κλοπή. Να γίνει διάρρηξη της κλειδαριάς, μικρές καταστροφές τέλος πάντων, και να εξαφανιστούν όλα τα πράγματα, και συ καλείς την αστυνομία για να δηλώσεις την κλοπή. Δίνεις 50€ σε γύφτους να τα κλέψουν όλα, όλα δικά τους, και η μηχανή.
Φυλακή θα πάει ο άνθρωπος με τις συμβουλες μας. :D :D

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Υπάρχει ενεργή "διαμάχη" με καραγκιόζη στη γειτονιά που θεωρεί ότι είναι καλή ιδέα να παρκάρει σε σημείο που δεν με αφήνει να χρησιμοποιήσω το γκαράζ μου. Η αστυνομία τον πήρε "off the record" τηλέφωνο για να τον συνετίσει. Έπιασε. Πέρασε 1,5 μήνας όμως.

Τι έμαθα:

- Όποιος ακολουθεί τη νόμιμη οδό να ετοιμάζεται για μεγάλες καθυστερήσεις. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι πρακτικά ασήμαντες μπροστά στα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν καθημερινά αστυνομίες κλπ.
- Ακόμη και τα όργανα επιβολής του νόμου θα προτιμήσουν μια "φιλική" διευθέτηση παρά να πάει η κατάσταση στα άκρα σε δικαστήρια κλπ κλπ.
- Υπάρχουν μελανά σημεία σε όλα αυτά τα νομικά θέματα παρόλο που δεν το περιμένεις. Π.χ. άλλα μου λέγαν στο 100, άλλα όταν πήγα ο ίδιος στο τμήμα. Και άλλα όταν ήρθε το περιπολικό στο σπίτι μου.
- Ορισμένοι (όπως ο γείτονας μου) είναι απλά ψυχανώμαλοι που ψάχνονται συνεχώς για καυγά. Ο συγκεκριμένος είχε θέση να παρκάρει 3 μέτρα δίπλα. Επέλεξε εν γνώση του να παρκάρει σε σημείο που να εμποδίζει εμένα.
- Αν μπεις σε διαφωνίες με γείτονες κλπ να ετοιμαστείς και για βρισίδι/προσβολές. Ανάμεσα στα άλλα, μου είπε η γυναίκα του "να σηκωθείς να φύγεις". Απο το σπίτι μου να φύγω μου λές?, απάντησα. Ναι λέει, σήκω και φύγε.

Τελικά έγινε καλό νινί και μπήκε στη θέση του, αφού μου έκανε τα νεύρα κουρέλια για 1-2 μήνες.

Ήμουν στα όρια να αρχίσω να ξυπνάω 4 το βράδυ και να του πετάω γάλατα στο παμπρίζ κάθε φορά που πάρκαρε εκεί. Το πρωί θα πουλούσα τρέλα ότι δεν είδα τίποτα δεν ξέρω τίποτα. Είπα μέσα μου, ότι αν δεν μπορεί η πολιτεία να με προστατεύει, τότε αναγκαστικά πρέπει να πάρω το νόμο στα χέρια μου και να βάλω αυτόν στη θέση να τρέχει σε δικηγόρους, τροχαίες μπλα μπλα.

Θα ήταν αυτοδικία; Με το γράμμα του νόμου πιθανόν. Μέχρι να αποδείξει ότι ήμουν εγώ και μέχρι να γίνουν δίκες και εφέσεις κλάφτα χαράλαμπε. Ίσως να με υποχρεώνανε σε μια αστεία χρηματική αποζημίωση 5-6 χρόνια μετά.

Με στεναχωρεί που το λέω, αλλά μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο νόμος δεν είναι ο μπαμπάκας μας που θα δείρει τον κακό συμμαθητή. Σε τέτοιες μικροπαρεξηγήσεις το πιο συμφέρον είναι τελικά να πράτεις άμεσα με γνώμονα τα συμφέροντα σου και να μην περνάς την εικόνα του σοβαρού και φιλικού γείτονα. Ο κόσμος είναι γεμάτος τσογλάνια που βρίσκουν ευκαιρία να ξεσπάσουν τα νεύρα τους σε αυτούς που νομίζουν για "φλώρους".

Σημειωτέον ότι εκεί που παρκάρει, προκαλεί πρόβλημα στην πρόσβαση σε 2 στενά που άλλοι γείτονες πρέπει να έχουν πρόσβαση. Όταν το συζήτησα με άλλο γείτονα, μου απάντησε ότι "και εμένα μου προκαλεί πρόβλημα, αλλά η σύγκρουση δεν είναι λύση". Κάτι τέτοιες άθλιες απόψεις είναι ο λόγος που είναι ο κόσμος γεμάτος ψευτονταήδες που μας σπάνε τα νεύρα. Εύκολα καταπατάς νόμους και δικαιώματα άλλων όταν δεν συγκρούεται κανείς για να σε σταματήσει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.484