ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Μπες στη σελίδα τους και δες μετρήσεις...
Αχ... αυτό το διάγραμμα CSD μου έφερε ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ δακρύων στα μάτια...:136:
και αμα βρεις καπου να τα ακουσεις σφυρα μου.
τοσοι φανατικοι ρε παιδια, θα τα αγορασει τελικα κανεις να τα ακουσουμε και εμεις σε "σπιτικο" περιβαλον?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

τοσοι φανατικοι ρε παιδια, θα τα αγορασει τελικα κανεις να τα ακουσουμε και εμεις σε "σπιτικο" περιβαλον?
χχαχαχα! Έγραψες ρε Νίκο!

Σε οποιοδήποτε περιβάλλον θα προσέθετα!

Reaction score
0
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Μπες στη σελίδα τους και δες μετρήσεις...
Αχ... αυτό το διάγραμμα CSD μου έφερε ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ δακρύων στα μάτια...:136:
Συγνώμη ρε Alex, δε λέω, καλές οι μετρήσεις, αλλά εσύ όταν αγοράζεις ηχεία, συγκρίνεις τις μετρήσεις από το internet και παραγγέλνεις το καλύτερο ή πας στα καταστήματα και κάνεις ακρόαση? Παν μέτρον άριστον.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Γιατί να μπαίνουν σε πειρασμούς οι...΄΄φρεσκοπαντρεμένοι΄΄;:612:
Εξάλλου αν αρχίσουν όλοι να κοινωνιολογούν ευρύτατα τον ΄΄επαγγελματισμό΄΄ στο σπίτι,μπορεί στο τέλος ν'απαιτηθεί να πάρουν και...ταμειακή μηχανή:126:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

ΓΕΝΙΚΩΣ!
Και ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΡΚΑ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

diabolical (65).
'Μάλλον δεν ήξερε τι να μετρήσει τελικά ο απατεωνάκος...'

Μάϊκ, από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Atkinson*, που κάνει τις μετρήσεις στα μηχανήματα που κάνει τεστ το Stereophile, είναι 'απατεωνάκος';
και όχι -αντιστρέφοντας και κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου- να είναι 'απατεωνάκος' ο -κάθε/σε κάθε- reviewer;
(ειρήσθω εν παρόδω, στο Stereophile έχουν ξανασυμβεί τέτοιου είδους διχογνωμίες.)

Και ποιός από τους δύο (αυτός που γράφει το review ή αυτός που κάνει τις μετρήσεις) έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με τον σχεδιαστή, κατασκευαστή, η αντιπρόσωπο του μηχανήματος;

Εξ άλλου το Stereophile δίνει την ευκαιρία στον σχεδιαστή/κατασκευαστή (ή σε οποιονδήποτε άλλο) να αντικρούσει τα όσα γράφει/λέει ο Atkinson πριν δημοσιεύσει το review.
Αν λοιπόν κάποιος (κατασκευαστής, αναγνώστης, άλλος…, κ.λπ.) έχει αντίρρηση, γράφει. (πριν ή μετά).

Πιο ύποπτο βλέπω (για -τυχόν- συνδιαλλαγή) να μη δημοσιεύουν/αναφέρουν μετρήσεις (στο Stereophile, Soundstage, κ.λπ.) σε μηχανήματα που τους έχουν κάνει review.

Όσο για τις διαφημίσεις που αναφέρεις, και άλλες εταιρείες δεν έχουν βάλει -ή τουλάχιστον έχουν βάλει ελάχιστες- και έχουν πάρει καλές κριτικές ή το αντίστροφο.

Πιο πειστικό μου φαίνεται και πιο καλά μου 'κάθεται' η περίπτωση του να βγάλει ένα μηχάνημα από τις λίστες του (αν δεν πήρε διαφήμιση) με τη δικαιολογία 'έχουμε καιρό να το ακούσουμε'.
(λές και μετά από ένα-δύο χρόνια δε θυμάται το μηχάνημα ή πέταξε τις σημειώσεις ή τις μετρήσεις του)

* ο Atkinson ούτε φίλος μου είναι, ούτε τον ξέρω. (και πώς άλλωστε;) Απλώς κάνει τη δουλειά του. (δηλ. μετράει)
Όπως και άλλοι.
** Εξαιρέσεις και λάθη συμβαίνουν/ή μπορεί να συμβούν.

Τέλος να επαναλάβω ότι όλα τα παραπάνω που έγραψα τα έγραψα γενικώς (και πως βλέπω εγώ τα πράγματα) και είναι πέρα από οποιαδήποτε συγκεκριμένη μάρκα ή εταιρεία.

Edit: SIMITRISS (66.)
Ρε παιδιά μη σκοτώνεστε, και με κάνετε και νιώθω άσχημα που άνοιξα το θέμα.
Αυτό το αφήνω…

Reaction score
684

ουρα εχει κανει ο κοσμος για να τα αγορασει δε βλεπεις?

Αντε να δουμε ποιος θα ειναι ο πρωτος τυχερος... Μακαρι να ακουγεται τοσο καλα οσο μετραει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.029

Αντε να δουμε ποιος θα ειναι ο πρωτος τυχερος... Μακαρι να ακουγεται τοσο καλα οσο μετραει...
αν τυχόν είχες συνήθεια να κόβεις βόλτες σε ξένα φόρουμς, θα'βλεπες πολλούς να λεν πως δακρύσαν όταν τ'ακούσανε...:135::138:

για να σε βοηθήσω, δες στο ανάλογο θρεντ που είχα ανοίξει, κριτικές από στουντιάδες που κατάφεραν και τα απόκτησαν. κάποιοι απ'αυτούς, πήραν και δεύτερα ζευγάρια σπίτι τους.

τώρα in greece θα έχουμε σύντομα έναν κάτοχο. θα ενημερώσω.:126:

Reaction score
684

αν τυχόν είχες συνήθεια να κόβεις βόλτες σε ξένα φόρουμς, θα'βλεπες πολλούς να λεν πως δακρύσαν όταν τ'ακούσανε...:135::138:

για να σε βοηθήσω, δες στο ανάλογο θρεντ που είχα ανοίξει, κριτικές από στουντιάδες που κατάφεραν και τα απόκτησαν. κάποιοι απ'αυτούς, πήραν και δεύτερα ζευγάρια σπίτι τους.

αντε καλωριζικο και καλοακουστο...

για βαλε κανα link

Reaction score
4

Ωραία !
Τώρα κάποιος που είναι σίγουρος για την επιλογή του, ας μας πει το γιατί ! .....(είναι το κορυφαίο)

Λες...
...επειδή το είπε κάποιος "σπουδαίος"....:143:..."χρόνια μηχανικός ήχου" και το έχουν και στο studio στην Μέγκλα ; ....!!!
Λες ρε...:422:

Reaction score
0

Edit: SIMITRISS (66.)
Ρε παιδιά μη σκοτώνεστε, και με κάνετε και νιώθω άσχημα που άνοιξα το θέμα.
Αυτό το αφήνω…[/QUOTE]

Τι εννοείς Μ.Φ?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Α ρε Κωστή..., γράφτηκα μέλος στα avsite μόλις στα τέλη του Δεκέμβρη παρότι το παρακολουθούσα ήδη από τον Οκτώβρη ωστόσο δεν είχε τύχει να δω το συγκεκριμένο thread σου του οποίου η φράση-κλειδί για μένα είναι η
"...όταν αγόραζα τα Magnepan, αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, δε θα έδινα κας 7200 ευρώ για τα 3.6 και μετά να ψάχνω για ενισχυτικά και DAC.

Θα έπαιρνα "δαγκωτά" τα 410. Και 2 σαμπ 870, έτσι, σα βάσεις ρε παιδί μου για τα 410...

Σκοπός μας είναι πιστεύω να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας ώστε οι επόμενοι να ΜΗΝ κάνουν τα ίδια σφάλματα με μας...."

Μακάρι να σκέφτόμαστε ΠΑΝΤΑ όλοι έτσι ρε φίλε ώστε να μην αφήνουμε ανόητους μικρο-εγωισμούς και κολλήματα να μας τυφλώνουν.
Και μακάρι τα K+H να είναι για σένα. Σου ΑΞΙΖΟΥΝ ρε μάγκα!

Καταθέτω δύο γεγονότα:
1. Τα K+H τα άκουσα πρώτη φορά από τον Κωσταυτιά σε άσχετο thread και η επίσκεψή μου στη σελίδα της εαιρείας ήταν, πώς να το πω, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ.
2. Κατέχω τα ταπεινά Adam P-22 από το 2002, ένα από τα πρώτα ζευγάρια στην Ελλάδα (αυτά για όσους λένε ότι το μόνιτορ άκουσμα κουράζει μακροχρόνια), ενώ έχω υπόψιν μου ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ τις αντίστοιχες ψηφιακές υλοποιήσεις άλλων εταιρειών (π.χ. Dynaudio).

Προσωπικά, θεωρώ την υπόθεση παθητικό ηχείο ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ακόμα κι αν έχεις τις γνώσεις, το μεράκι, την όρεξη για πειραματισμούς και την καλώς εννοούμενη ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ υπομονή του Κωσταυτιά.
Σκεφτείτε το αλλιώς ρε μάγκες. Τον πληρώνετε που τον πληρώνετε τον κατασκευαστή του ηχείου, γιατί στο διάολο να είστε υποχρεωμένοι να ασχοληθείτε εσείς με την οδήγηση ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.029

Α ρε Κωστή...,

Μακάρι να σκέφτόμαστε ΠΑΝΤΑ όλοι έτσι ρε φίλε ώστε να μην αφήνουμε ανόητους μικρο-εγωισμούς και κολλήματα να μας τυφλώνουν.
Ειλικρινά σου λέω ρε παλικάρι, με συγκίνησες....νά'σαι καλά! :126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Α ρε Κωστή..., γράφτηκα μέλος στα avsite μόλις στα τέλη του Δεκέμβρη παρότι το παρακολουθούσα ήδη από τον Οκτώβρη ωστόσο δεν είχε τύχει να δω το συγκεκριμένο thread σου του οποίου η φράση-κλειδί για μένα είναι η
"...όταν αγόραζα τα Magnepan, αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, δε θα έδινα κας 7200 ευρώ για τα 3.6 και μετά να ψάχνω για ενισχυτικά και DAC.

Θα έπαιρνα "δαγκωτά" τα 410. Και 2 σαμπ 870, έτσι, σα βάσεις ρε παιδί μου για τα 410...

Σκοπός μας είναι πιστεύω να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας ώστε οι επόμενοι να ΜΗΝ κάνουν τα ίδια σφάλματα με μας...."

Και μακάρι τα K+H να είναι για σένα. Σου ΑΞΙΖΟΥΝ ρε μάγκα!

Καταθέτω δύο γεγονότα:
1. Τα K+H τα άκουσα πρώτη φορά από τον Κωσταυτιά σε άσχετο thread και η επίσκεψή μου στη σελίδα της εαιρείας ήταν, πώς να το πω, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ.
2. Κατέχω τα ταπεινά Adam P-22 από το 2002, ένα από τα πρώτα ζευγάρια στην Ελλάδα (αυτά για όσους λένε ότι το μόνιτορ άκουσμα κουράζει μακροχρόνια), ενώ έχω υπόψιν μου ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ τις αντίστοιχες ψηφιακές υλοποιήσεις άλλων εταιρειών (π.χ. Dynaudio).

Προσωπικά, θεωρώ την υπόθεση παθητικό ηχείο ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ακόμα κι αν έχεις τις γνώσεις, το μεράκι, την όρεξη για πειραματισμούς και την καλώς εννοούμενη ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ υπομονή του Κωσταυτιά.
Σκεφτείτε το αλλιώς ρε μάγκες. Τον πληρώνετε που τον πληρώνετε τον κατασκευαστή του ηχείου, γιατί στο διάολο να είστε υποχρεωμένοι να ασχοληθείτε εσείς με την οδήγηση ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;
καλα τα γράφεις. και εγω ενεργα είχα. να σε ρωτησω κάτι. Τα klein+Hummel τα εχεις ακουσει η θεωρεις οτι παιζουν καλα απο τις μετρησεις που είδες?

Reaction score
81

..... Τον πληρώνετε που τον πληρώνετε τον κατασκευαστή του ηχείου, γιατί στο διάολο να είστε υποχρεωμένοι να ασχοληθείτε εσείς με την οδήγηση ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;
Γιατί το ψάξιμο, η συνεχής αναζήτηση για το "τέλειο ταίριασμα" μεταξύ συσκευών (π.χ. ηχείο-ενισχυτής ), είναι για πολλούς, βασικό συστατικό της ενασχόλησης με το Hi-Fi/"Hi-End"

Reaction score
1.213

..και γιατι τα ενεργα δεν ειναι συνηθως κομψα.:137:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Έκανα ένα διάλειμμα απο το διάβασμα των ΣΗΕ και είδα αυτό...
4. Τέλος, ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ έχω και ΑΠΟΨΗ αλλά και ΓΝΩΣΗ για να την υποστηρίξω.
κοίτα την έβγαλες καθαρή μέσα στο χανείο που λέγεται ΕΜΠ αλλα εδώ δέν την γλυτώνεις...Έχει πραγματικά τρελούς!!!!:142::142:
Κοίταξε να δείς επειδή γενικότερα έχω όμοιες απόψεις με εσένα θέλω να σου αναφέρω κάτι που ίσως πρέπει να προσέξεις...

την εποχή που βγήκε το cd πράγματι στα χαρτιά ήταν καλύτερο απο το βινύλιο ετσι ώστε να μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτό ως πραγματικό χάσιμο χρόνου.Βέβαια μετά απο καιρό βγήκαν 10 γεροξεκούτηδες και βρίσαν το cd...λέει δέν ακουγόταν καλά.Ποιό ήταν το πρόβλημα?Οτι ναι μεν οι μετρήσεις ήταν καλές και απόλυτες αλλα είχαμε ξεχάσει ένα βασικό παράγοντα.Οι studiaδες κανόνισαν και έβαλαν σε όλες τις νέες παραγωγές το χεράκι τους.Αποτέλεσμα αυτού είναι εγώ σήμερα να κατεβάζω τα digital(όου!!!!!) remastered albums των beatles και να ακούω μόνο όργανα ή μόνο φωνή ή κάποιο όργανο να έχει εξαφανιστεί κ.τ.λ.Καλά μή μιλησουμε για το loudness war που σήμερα έχει πλέον καθιερωθεί.Επομένως η γενιά hi-end άδων του 90 έβριζε διαρκώς για την ακουστική ποιότητα του νέου μέσου....Έφταιγε όμως το νέο μέσο?Όχι βέβαια...(εν μέρη).Φτάσαμε -ναι τότε φτάσαμε- περίπου το 2000(?) (15 χρόνια μετά) να αναζητούμε τις λιγοστές ηχογραφήσεις που δέν είχαν περάσει απο τα χεράκια των σπουδαστών-studiaδων.Δέν θέλω όμως να σταθείς στο θέμα της ηχογράφησης και στο αν και πόσα cd καταστράφηκαν απο αυτές τις διαδικασίες.
Θέλω να σταθείς οτι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που υποστηρίζει το βινύλιο επι δέκα χρόνια και κάτι τύποι σαν εμάς χασκογελούσανε μαζί τους.Εν μέρη όμως αυτοί είχαν δίκιο...Και είχαν δίκιο γιατί εμείς στη συνάρτηση της επιστήμης του ήχου είχαμε ξεχάσει μία μεταβλητή.Έτσι λοιπόν και με τους λαμπάτους.Εγώ που έχω ακούσει λαμπάτους πραγματικά ο ήχος τους είναι ξεκούραστος-ότι λένε οι χαιεντάδες δηλαδή-.Ναι και εγώ αν αγόραζα θα αγόραζα monitor ηχείο αλλα αυτό δέν αλλάζει το οτι οι λαμπάτοι έχουν "κάτι" που με το τρατζίστορ δέν το χω βρεί.
Και με αυτό το σχόλιο θέλω πολύ απλα να καταλήξω στο ότι μήπως τελικά εκεί υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αμελήσαμε?Μήπως οι αρμονικές των λαμπάτων είναι αυτές που ψυχοακουστικά δημιουργούν την αληθοφάνεια?Πραγματικα δέν με νοιάζει αν διαφωνείς ή συμφωνείς.Το θέμα είναι όμως οτι αυτά δέν είναι ερωτήματα που θα σου απαντήσει ένας π.χ. μηχανικός τηλεπικοινωνιών.Δέν θα σου τα απαντήσει γιατί πολύ απλά όπως και με το βινύλιο...δέν θα ξέρει το loudness war...πιθανότατα ούτε και αρχές ψυχοακουστικής ετσι ώστε να αναλύσει τα φαινόμενα.Ελπιζω να με πιάνεις...:138:

Reaction score
3
καλα αυτα τα klein πως ταλενε θα τα ψωνισετε χωρις ουτε μια ακροαση?επειδη τοπε ο ενας και εκανε μετρηση ο αλλος, και αν μετα στο μισαωρο ακουσμα τα αυτια πληγιασουν λογω μονιτοριλας τι γινονται τα 3500 χιλιαρικακια που ζηταν? αλλα δεν τρεχει τιποτα αρκει που υποστηριζει καποιος την αποψη του και τρεχει καβαλα πανω στ αλογο.:135:(χωρις καποια προσωπικη μομφη σε κανεναν ισως εγω να μην εχω καταλαβει καλα).

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut