Οι αδερφοί -όχι Γκριμ- της Grimm Audio και για την πιστότητα,o L o S και ο 1. Όλο μαζί?

Reaction score
15.543
Καλημέρα Μπίλ, αGrimmia κι αGrimmakia η κατάστασή μου!o_O

Είναι τόσο φυσική η πληροφορία που παίρνεις (τόχεις εισπράξει και σύ) που γαληνεύεις ακούγοντας τις μουσικές σου και μάλιστα δίχως να καθηλώνεσαι σε συγκεκριμένη θέση ακρόασης.:)

Η μεγάλη πλάκα είναι όταν πάω να χαμηλώσω ένταση...τότε καταλαβαίνω ότι άκουγα ΔΥΝΑΤΑ;).

τους εχεις αφησει χιλιομετρα πισω ζορζ...;)

Reaction score
3.910
τους εχεις αφησει χιλιομετρα πισω ζορζ...;)
Μπέ, δίχως να μετριοφρονώ κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικά αισθάνομαι.
Περισσότερο με θέλγει η αίσθηση ότι προχωράω μιάς που με τη στασιμότητα δεν έχω καλές σχέσεις, ή για να είμαι ακριβής, με φρικάρει.

Δεν έχω τίποτε με τους θησαυρούς του χθές, μου υπενθυμίζουν να ψάχνω τους θησαυρούς του σήμερα και "να κόβω πέρα" απο ξερόλες νεοέλληνες.

Γνωρίζω Κωστή (ναι, σε παρακολουθώ...)πόσο κουράστηκες για να 'ανοίξεις τα μάτια σου¨':drinks:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Μπέ, δίχως να μετριοφρονώ κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικά αισθάνομαι.
Περισσότερο με θέλγει η αίσθηση ότι προχωράω μιάς που με τη στασιμότητα δεν έχω καλές σχέσεις, ή για να είμαι ακριβής, με φρικάρει.

Δεν έχω τίποτε με τους θησαυρούς του χθές, μου υπενθυμίζουν να ψάχνω τους θησαυρούς του σήμερα και "να κόβω πέρα" απο ξερόλες νεοέλληνες.

Γνωρίζω Κωστή (ναι, σε παρακολουθώ...)πόσο κουράστηκες για να 'ανοίξεις τα μάτια σου¨':drinks:
και το δασυτριχο ,θεληματικο του στηθος βεβαιως βεβαιως!!!!!!:fuckyou::fuckyou::roflmao::roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.520
Χριστο, ειλικρινά ρωτάω απο περιέργεια : μπορείς να κρίνεις το compression με τα grimm χωρίς το σαμπ τους με την ίδια ευκολία οπως με το σαμπ ή με το εντ. σύστημα που έχεις στο στούντιο; Όχι πως εχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς που ακούμε το τελικό προϊόν αλλα καθαρά απο περιέργεια ρωτάω. Μπορει ενα μικρό ηχείο monitor γενικά να ειναι αρκετό για να κάνεις όλη την παραγωγή;
Παρακάμπτοντας το ηχείο του νήματος,τα μικρά μόνιτορ ηχεία συνδυασμένα με επισκόπηση εγγύς πεδίου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή χάρη στην ευκολία και την ευελιξία διευθέτησης σε οποιοδήποτε στουντιακό χώρο.

Η διαδικασία premastering έπεται μιάς μίξης.Διακρινόμενο από τη μίξη,απαιτεί οριστική διαμόρφωση τονικής ισορροπίας στο σύνολο του ακουστού φάσματος.Προκειμένου να ικανοποιηθεί η τελευταία,ο μηχανικός ήχου χρειάζεται -μεταξύ άλλων- να γνωρίζει επακριβώς την επίδραση που θα εξασκούν οι κατώτερες οκτάβες-καθώς και υποηχητικές συνιστώσες που περιέχονται στο σήμα- πάνω στις ανώτερες και κυρίως στη ζώνη μεσοχαμηλών και μεσαίων.Επιπρόσθετα ν'αξιολογήσει τις εγγεγραμμένες μακρο και μικροδυναμικές αντιθέσεις χωρίς να αλλοιωθεί η κρίση από πιθανούς περιορισμούς στη δυναμική συμπεριφορά του ιδίου του μόνιτορ ηχείου.Οι δυναμικές αντιθέσεις χαρακτηρίζονται από σημαντικά ποσά ενεργείας στις κατώτερες οκτάβες.

Χρειάζεται επίσης να εξετάσει διάφορες χωρικές πληροφορίες μεταδιδόμενες από τις κατώτερες οκτάβες καθώς και ειδικά την αντήχηση που θα περιέχεται στο σήμα.Ακόμα και κατά την παρουσία υποβαθυφώνων μονάδων,οι συνθήκες εγγύς πεδίου μεταβάλλουν την αντίληψη ως προς τον επιδιωκόμενο βαθμό αντήχησης.Τα μικρά μόνιτορ σε ακρόαση εγγύς πεδίου δεν προσφέρουν κατά κανόνα το σύνολο των δεδομένων που θ'απαιτούνταν για ένα ιδανικό premastering.

Ο Chris Hat γνωρίζει όλ'αυτά τα στοιχεία καλύτερα από τον υποφαινόμενο.Η κατάρτισή του αντισταθμίζει σε κάποιο βαθμό τους περιορισμούς που προκύπτουν από μικρά μόνιτορ στο εγγύς-μέσο πεδίο.Οπότε,τα μόνιτορ έρχονται και παρέρχονται,ενώ τα ΄΄διακοσάρια΄΄ ATC παραμένουν...
Όμως για έναν μηχανικό λιγότερο καταρτισμένο-και ακόμα περισσότερο για έναν απόφοιτο Ανωτάτης Χαϊενδικής σε ανεξέλεγκτο ακουστικά χώρο- το όλο εγχείρημα της αξιολόγησης καθίσταται απρόβλεπτον.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Ο Chris Hat γνωρίζει όλ'αυτά τα στοιχεία καλύτερα από τον υποφαινόμενο.Η κατάρτισή του αντισταθμίζει σε κάποιο βαθμό τους περιορισμούς που προκύπτουν από μικρά μόνιτορ στο εγγύς-μέσο πεδίο.Οπότε,τα μόνιτορ έρχονται και παρέρχονται,ενώ τα ΄΄διακοσάρια΄΄ ATC παραμένουν...
Όμως για έναν μηχανικό λιγότερο καταρτισμένο-και ακόμα περισσότερο για έναν απόφοιτο Ανωτάτης Χαϊενδικής σε ανεξέλεγκτο ακουστικά χώρο- το όλο εγχείρημα της αξιολόγησης καθίσταται απρόβλεπτον.
Καλά τα λές όπως πάντα. Πάντως τα ATC έχουν μείνει πλέον για 2 λόγους. Ο ένας είναι πως αν φύγουν θα μείνουν ... τρύπες που πρέπει να κλείσουν. Ο δεύτερος είναι πως ο πρώην βοηθός μου και νύν ικανός ηχολήπτης mastering Ανέστης , αισθάνεται άνετα με τα ATC και λίγο ανασφαλής με μικρότερα ηχεία ακριβώς λόγω των παρατηρήσεων σου.

Προσωπικά παρόλο που τα αγαπάω γιατί δούλευα με αυτά 15 χρόνια εδώ και 4-5 χρόνια δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου απο τότε που έβαλα τα Lipinski με Sub (τώρα έφυγαν και αυτά ). Για την ακρίβεια τελείωνα το mastering στο 1/3 του χρόνου (!), και αν είχα πελάτες μπροστά , έκανα πως δούλευα για να μην νομίζουν πως τους ... ξεπετάω.

Με τα Lipinski υπάρχει η απόλυτη σιγουριά για το τι κάνεις σε ελάχιστο χρόνο και με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις. Αλλά και αν χρειαστούν δραστικότατες κινήσεις πάλι ξέρεις 1000 % τι κάνεις και γιατί.

Τα Grimm δεν τα άκουσα πολύ στο Studio αλλά όταν δεν είναι σε πελάτη τα έχω σπίτι να ακούω μουσική.
Είναι τα μόνα ηχεία ever που θέλει και η γυναίκα μου, μάλλον για λόγους αισθητικής και λιτότητας :)

Reaction score
3.910
Καλά τα λές όπως πάντα.
........................................................................................................................................................
Είναι τα μόνα ηχεία ever που θέλει και η γυναίκα μου, μάλλον για λόγους αισθητικής και λιτότητας :)
Kαι συ καλά τα λές όπως πάντα...γιατί ανακατεύεις τη γυναίκα δεν καταλαβαίνω:roflmao:

Τες πα, για να ξέρεις, η γυναίκα του μαστερά μπορεί να μην είναι μαστερού, έχει όμως έντονες ακουστικές ανησυχίες!!:hunter:
Ερωτήθην λοιπόν -σε ανύποπτη φάση- αν παίζουν καλύτερα απο τα Λιπίνσκι και απάντησα ως σοφός: είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα!!!!

Όταν αργοτέρως έστρωσαν τα Grimm η γυναίκα το αντελήφθη και αποδέχτηκε το "πακέτο" διότι όντως της άρεσαν πολύ αισθητικά.
Άντε τώρα να εξηγώ στον καθένα για τα γούστα της γυναίκας του..που έμπλεξα:gamer:

Πάντως και η δική μου ξετρελλάθηκε με το που τα έστησα, το ίδιο και ο αδερφός και η κόρη.

Στην αρχή βέβαια η γυναίκα με κοίταγε παράξενα, στο στύλ: αυτά περίμενες τόσο καιρό για να ακούσεις μουσική?

Όταν στρώσαν όμως...δε σας λέω...μ@τ@κηδες!!:drinks:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Ερωτήθην λοιπόν -σε ανύποπτη φάση- αν παίζουν καλύτερα απο τα Λιπίνσκι και απάντησα ως σοφός: είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα!!!!

Όταν αργοτέρως έστρωσαν τα Grimm η γυναίκα το αντελήφθη και αποδέχτηκε το "πακέτο" διότι όντως της άρεσαν πολύ αισθητικά.
Άντε τώρα να εξηγώ στον καθένα για τα γούστα της γυναίκας του..που έμπλεξα:gamer:
Αυτά δεν μου τα είχες πεί !

Reaction score
152
Μήπως χρειαστούν, πάλι, άλλες 250 (ή και παραπάνω...) ώρες στρωσίματος για να έχουμε περιγραφή εντυπώσεων ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.162
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas