Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.289
Δηλαδή - για να έχουμε καλό ρώτημα όπως λένε - συνέδεσες αυτόνομα τεμάχια ενεργών monitor & sub στις jack εξόδους με καλώδια jack -> RCA ή jack ->TRS/XLR,έκανες κατόπιν mapping μέσω ψηφιακού αναπαραγωγού και λειτούργησε ικανοποιητικά στο 5.1 πρόγραμμα ;
Συνέδεσα 4 ενεργά, τα L,R με rca->rca, τα SL, SR με jack->rca και ένα sub. Κεντρικό δεν έβαλα γιατί δεν είχα αλλά το δήλωσα στην κάρτα ήχου από το control panel της. Δεν έκανα κανένα mapping σε Player, ήξερε η κάρτα τι να κάνει αρκεί να την τάιζες με 5.1 πρόγραμμα. Σε demo 5.1 βιντεάκια (ξέρεις, που ακούγεται ο ήχος με τη σειρά σε διάφορες θέσεις) παίζανε όλα όπως έπρεπε (και το phantom κεντρικό).
Για ταινίες δεν ήταν άσχημα αλλά στην σχεδόν 100% δικάναλη μουσική που το τάισα, δε με συγκίνησε και πολύ... είχε κάτι αλγόριθμους για να παίζουν και τα πίσω ηχεία κάτι τις, ήταν λίγο εντυπωσιακό στην αρχή αλλά προτίμησα να μείνω δικάναλος στο τέλος της ημέρας.

Reaction score
15.543
Θα μιλήσω καθαρά για την μουσική, όπως το λες. Για το CINEMA είναι διαφορετικό.

Στην ουσία "απεριόριστες" δυνατότητες έχει το Auro3D.

Ο Wilfried μπορεί να λέει διάφορα υπέρ του Auro3D αλλά επειδή αυτά μου φάνηκαν αρκετά περίεργα έψαξα αρκετά και είδα ότι αρκετά από αυτά δεν ισχύουν.
στο πρωτο καλα τα πας ;)

το δευτερο μην το λες γιατι αν το δει θα σε κρεμασει στις 45 μοιρες :lolsign:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
στο πρωτο καλα τα πας ;)

το δευτερο μην το λες γιατι αν το δει θα σε κρεμασει στις 45 μοιρες :lolsign:
Μπαρμπούτσαλα να του πεις.
Αυτά που λέει ίσχυαν αλλά το 2014. Στα objects πχ όπως είπα λέει ακόμα και σήμερα ότι δεν μπορούν να έχουν reflexions κλπ.
Πλέον υπάρχουν plugings για 3D reflexions & reverberations που ακόμα και οι μηχανικοί του Aurotorium τα χρησιμοποιούν και μάλιστα δηλώνουν και μεγάλοι θαυμαστές. Όσο και να προσπάθησαν με άλλους τρόπους δεν κατάφεραν να δώσουν τα ίδια αποτελέσματα που πήραν με τα plugings των Pro Tools. Τα οποία βέβαια είναι διάθεσημα και για το Atmos. Το ότι δεν τα κατάφεραν το λένε οι ίδιοι στους Pro Tools Experts.
Υπάρχει κάτι πάνω σε αυτό που κάνει το Auro3D και δεν το κάνει το Dolby Atmos αλλά δεν αφορά τη μουσική. Εγώ μίλησα για τη μουσική.

Eπίσης κάτι άλλο. Στο Aurο3D κάνουν εγγραφές με μικρόφωνα ύψους κλπ και τα περνάνε στα heights ως κανάλια.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Atmos. Tα μετατρέπουν σε objects και τα ανεβάζουν. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί γρήγορα να τελειώσουν τα objects και να μην μπορούν να κάνουν όσα και ότι θέλουν. Το Auro3D δουλεύει κανάλια, τα οποία και αυτά τελειώνουν κάποτε. Έτσι, για να μπορούν να έχουν τον έλεγχο, και επειδή δεν έχουν κονσόλες με 500 faders, στο dubbing κάνουν ένα pre mix για να τα μειώσουν πριν περάσουν στο Mastering.

Στο Cinema είναι άλλο.

D

debianfox

Guest
Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα... πως "επεισα τον εαυτο μου με το απλοικο επιχειρημα" "ησυχασα δια παντος"

πως κατανοεί πως δεν είναι σωστό αυτό αλλά οκ ας το δεχθούμε ως σωστό για να ησυχάσουμε και να συνεχίσουμε να ακούμε τις μουσικές μας χωρίς ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς 20k δάνειο και χωρίς να μπουν 20 συνεργεία στο σπίτι... και σεις κάθεστε και λέτε για τα ...objects και τα πόσα χέρια έχουμε... :) :gotcha: ;):roflmao:
Ακριβως..επιπλεν 2 καναλια στην ποιοτητα πχ 5000 ευρω ητοι 2500 ευρω ανα καναλι, τα 6 καναλια απαιτουν 15.000 ευρω

D

debianfox

Guest
Με ένα κανάλι ειναι 5000€ ανά κανάλι
Σωστοτατος..το τεραστιο προβλημα λοιπον που εχω ειναι..εχω 5000 ευρω..αυτα ολα κ ολα..τι αγοραζω-σε σετ ενισχυτου ηχειου..1 καναλι των 5χ, 2 καναλια των 2500,,,,,6 καναλια των 830 η 10 καναλια των 500 ευρω

Reaction score
702
Στο ΒR που αγοράζουμε τα αρχεία του ήχου σε τι φορμάτ είναι αποθηκευμένα? μπορώ εγώ ο end user να πάρω τα objects και να φτιάξω το δικό μου mastering σε κάποια που δεν μου αρέσει?

alexis

Reaction score
30.448
Στο ΒR που αγοράζουμε τα αρχεία του ήχου σε τι φορμάτ είναι αποθηκευμένα? μπορώ εγώ ο end user να πάρω τα objects και να φτιάξω το δικό μου mastering σε κάποια που δεν μου αρέσει?
Το αρχείο έχει μέσα ένα 7.1 και τα objects. Αν είναι Atmos έχει μέχρι 20.

Όχι, δεν μπορείς ούτε να τα δεις. Πόσο μάλλον να τα επεξεργαστείς. Αυτά τα βλέπει μόνο ο decoder.

Reaction score
18.769
Εντάξει, μια χαρά συμβιβασμός auromatic upmixer και άλλα. (ξεκινήστε απο 2.20 εαν σας τη σπάει ο παρουσιαστής).

Υ.Γ.
Μια άσχετη ερώτηση δική μου (άσχετου) για να καταλαβαίνω αυτα που διαβάζω bed tracks bed tracks που όλο λένε σαν ονομασία οι του Atmos ... εννοούν τα linear tracks , έτσι ?

alexis

Reaction score
30.448
Και το Atmos και το Auro3D έχουν bed layer.

Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι YouTubers ως bed αλλά στα softwares το Atmos έχει το 7.1.2 και το Auro3D ότι θέλει. Ξεκινά από 8.0 και φτάνει σε 26.1 (AuroMax).

Ως bed λέμε την βάση, και μετά τα υπόλοιπα είναι objects. Και το Auro3D έχει objects.

O συγκεκριμένος YouTuber έχει σύστημα immersive με Trinnov και Genelec.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof