Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.018
Δεν κυκλοφορούν πολλές Veyron στους δρόμους.
Μάλλον σαπάκια θα είναι :D

Αμ δε, το άλλο... πόσους ξέρετε με Focal Utopia, Kef Blade, Magico M7, Grimm, κλπ;
Κωλοηχεία θα είναι :D

Προσωπικά η αναλογία των projects Multi-Channel vs 2 Channel είναι τα τελευταία χρόνια στο 8:1 (για κάθε 8 multichannel έχουμε ένα δικάναλο ή πακέτο project που έχει και ένα δικάναλο).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.049
Αμ δε, το άλλο... πόσους ξέρετε με Focal Utopia, Kef Blade, Magico M7, Grimm, κλπ;
Και τα kii/bxt χάλια ε; Ελάχιστοι έχουν στην Ελλάδα :p :cry:

Προσωπικά η αναλογία των projects Multi-Channel vs 2 Channel είναι τα τελευταία χρόνια στο 8:1 (για κάθε 8 multichannel έχουμε ένα δικάναλο ή πακέτο project που έχει και ένα δικάναλο).
Και εσύ πολύ κακός άνθρωπος είσαι. Πολύ κακός.

Reaction score
18.927
Ε, βέβαια πληρώνουν περισσότερο, τόσο που κοστίζει τέτοια μίξη στους καλλιτέχνες. Εδώ δεν βγάζουν απο τα άλλα που ανεβάζουν.

We will shove it down your throat και στους επαγγελματίες, είναι της μόδας τέτοιοι μέθοδοι πλέον στα πάντα.

Μόνο κανάς Τζει Ζι και τίποτε περιεργοι καλλιτέχνες και διαφημιστικά απο τανίες και εταιρίες θα παράγονται και θα προσμετρώνται και σαν πωλήσεις. Έχει να πέσει σκουπίδι "δημιουργία" και καλλιτεχνική άποψη που θα πάει συννεφο. Αλλά θα είναι καλές και εντυπωσιακές εγγραφές .

:D :D
Δεν κυκλοφορούν πολλές Veyron στους δρόμους.
Μάλλον σαπάκια θα είναι :D

Ε, καλά βρε Bill εσύ στήνεις (και πουλάς ; δεν ξέρω) πολυκάναλα αφού. Σε εσένα θα έρθει ο άλλος για πολυκάναλο , όχι δικάναλο. Δεν είσαι αντιπροσωπευτικό "δείγμα". Και αν έρθει για δικάναλο .. στο πολυκάναλο δεν θα τον πας ; :D

Αλήθεια στοιχεία υπάρχουν απο τα καταστήματα ; (όχι ηχομπάρες κλπ , διακριτές συσκευές που λέει και ο Bhutia). Σιγά μην υπάρχουν πες ; :D

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.018
Ε, βέβαια πληρώνουν περισσότερο, τόσο που κοστίζει τέτοια μίξη στους καλλιτέχνες. Εδώ δεν βγάζουν απο τα άλλα που ανεβάζουν.

We will shove it down your throat και στους επαγγελματίες, είναι της μόδας τέτοιοι μέθοδοι πλέον στα πάντα.

Μόνο κανάς Τζει Ζι και τίποτε περιεργοι καλλιτέχνες και διαφημιστικά απο τανίες και εταιρίες θα παράγονται και θα προσμετρώνται και σαν πωλήσεις. Έχει να πέσει σκουπίδι "δημιουργία" και καλλιτεχνική άποψη που θα πάει συννεφο. Αλλά θα είναι καλές και εντυπωσιακές εγγραφές .

:D :D

Ε, καλά βρε Bill εσύ στήνεις (και πουλάς ; δεν ξέρω) πολυκάναλα αφού. Σε εσένα θα έρθει ο άλλος για πολυκάναλο , όχι δικάναλο. Δεν είσαι αντιπροσωπευτικό "δείγμα". Και αν έρθει για δικάναλο .. στο πολυκάναλο δεν θα τον πας ; :D

Αλήθεια στοιχεία υπάρχουν απο τα καταστήματα ; (όχι ηχομπάρες κλπ , διακριτές συσκευές που λέει και ο Bhutia). Σιγά μην υπάρχουν πες ; :D
Ποιός είπε ότι στήνω και πουλάω μόνο πολυκάναλα;
Και δικάναλα... και τετρακάναλα, και πικάπ και 8-track στήνω αν ζητηθεί :D
Δεν ισχύει αυτό. Ότι "ζητείται" στήνεται. Δεν έχω... minimum order σε αριθμό ηχείων :D

Στοιχεία έχουν τα καταστήματα, όσο είναι αυτό δυνατόν (γιατί από online order ή και in store, που κάποιος π.χ. σου λέει θέλω 2 τεμάχια Dali Oberon 1, δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είναι για δικάναλο ή θα μπουν ως surrounds σε πολυκάναλο, κ.ο.κ.), αλλά είναι στην διάθεση τους αν θέλουν να δημοσιοποιήσουν κάτι τέτοιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Τα πολυκαταστήματα ηλεκτρικών συσκευών που κάποτε (προ 30-ετιας) ήταν γεμάτα με μπιενταμπλεγιου και δεξερωγωτι άλλα ούτε θυμάμαι, για να παίρνει ο κόσμος δύο ηχεία για δικάναλα σεταπ, τώρα είναι γεμάτα ηχομπαρες με δυνατότητες Dolby Atmos, και αυτές πουλιούνται σα ζεστά ψωμάκια.

Οι πωλήσεις της JBL και των υπολοίπων γνωστών εταιρειών στις ηχομπαρες, είναι άνευ προηγουμένου.

Πήγα σήμερα να πάρω ηχεία για το PC μου, και φυσικά τι θα έπαιρνα; Δύο ηχεία; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, δε παίζει αυτό.

Πήγα καρφωτα για ηχομπαρα με σαμπ, σε χαμηλό κοστολογιο διότι αλλιώς θα έπαιρνα Sonos χωρίς συζήτηση, και ξεκίνησα με Sony, άκουσα και μια crystal audio, μετά λέω άντε να τελειώνουμε βάζω να παίξει μια JBL και του λέω φερτο να φεύγω.

Οι δοκιμές έγιναν όλες από το κινητό μου, καθώς όλες οι ηχομπαρες είχαν δυνατότητα Bluetooth σύνδεσης, οπότε σε ντετέ έπαιζα μουσική από το κινητό μου με Spotify.

Η JBL αναμενόμενο έπαιζε σημαντικά καλύτερα, και κει τελείωσε το παραμύθι. Ήταν το τελευταίο κομμάτι αυτό το ανοιγμένο που έκανα και παιχνίδι. Καλά ρε φίλε του λέω, έτσι για χαβαλέ, ένα έφερες; Μου απαντάει όσα και να έρθουν, ένα μένει. Δε φαντάζεσαι πως φεύγουν, σα στραγάλια. Αφού ο κόσμος θέλει να παίζει Dolby Atmos και για ταινίες και για παιχνίδια, Ε, παίρνουν ηχομπαρες.

Και σεις νομίζετε ότι δε πουλάει το Dolby Atmos στον κόσμο, γιατί βλέπετε κάθε μέρα στο σαλόνι σας 2 ηχεία. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τες πα, μόλις πήγα σπίτι την δοκίμασα και στην τηλεόραση, πριν τη βάλω στο πισί, παίζει απίστευτα καλά για τα λεφτά της, και για το μέγεθος του σαμπ, η ποσότητα των μπάσων είναι εκπληκτική.
Εννοείται με Bluetooth συνδέθηκε και η ηχομπαρα και το σαμπ, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο πισί, χωρίς καλώδια, έτσι για να μην έχουν να μου λεν πως είναι καλύτερα τα ασημένια καλώδια της τάδε χαιεντάδικης φίρμας.

Ποια καλώδια μωρέ; Ο κόσμος παίζει ασύρματα. Και δω ακόμα για καλώδια αναπτύσουν θεωρίες και κάνουν "δοκιμές", σα να ζουν σε άλλο πλανήτη..

ΥΓ. Συνδέω το ρουν με την ηχομπαρα, και δουλεύει το τηλεκοντρόλ της ηχομπαρας με το ρουν, αλλάζει κομμάτι, κλπ. Το ίδιο σε όλα τα στριμινγκ. Πλάκα με κάνετε..

Πλέον οι πωλήσεις των ιμερσιβ, έστω από ηχομπαρες, είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Κι ο Μπιλ σας τα είπε, εσείς νομίζετε ότι ακόμα ζούμε στα 70-τις..

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.324
Αφού ο κόσμος θέλει να παίζει Dolby Atmos και για ταινίες και για παιχνίδια, Ε, παίρνουν ηχομπαρες.

Και σεις νομίζετε ότι δε πουλάει το Dolby Atmos στον κόσμο, γιατί βλέπετε κάθε μέρα στο σαλόνι σας 2 ηχεία.
Hχομπάρες παίρνουν, δε στήνουν ηχεία γύρω γύρω όπως θα έπρεπε... κ νομίζουν πως ακούν dolby atmos κανονικό...

Μου θυμίζει πριν 15 ας πουμε χρόνια που στήναν πολλοί ένα dvd/ενισχυτή (ένα κομμάτι) και 5 σαβουροηχειάκια και λέγανε "στο σπίτι έχουμε ...home cinema ή ακόμα πιο ωραία... home theater".

Έχω κ γω ένα tablet που λέει ...dolby atmos.... είμαι πολυκάναλος? @@

Reaction score
3.615
Οι 999/1000 που αγοράζουν κάτι με το ταμπελάκι dolby atmos δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό (πόσο μάλλον ο πολυκάναλος ήχος και το immersive). Κάπου το άκουσαν ή το διάβασαν ή το είδαν στο cinema που πήγαν. Δεν είναι συνειδητοποιημένοι αγοραστές και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τους λάβουμε υπ' όψιν για να βγαλουμε οποιουδήποτε είδους συμπέρασμα.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.018
Πάντως είναι trending η φάση με τις ηχομπάρες που έχουν αποσπώμενα ή απλώς ξεχωριστά surround speakers.
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να συναντήσεις σε σπίτι κάποια JBL 5.1/7.1/9.1, κάποια LG ή Samsung ή και Sony με τα αντίστοιχα πακέτα τους, καθώς και Sonos αποτελούμενα από ηχομπάρα, sub & One / Era 100 / Era 300 για surrounds (και βλακεία κάνει η Sonos που δεν επιτρέπει να παίξουν και 7.2 με δεύτερο σετ surrounds (για back/rear).

Pseudo-Atmos, but still better than noAtmos :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.480
TA ΠΑΝΤΑ έχουν τα κάνουν με το χρήμα, το χώρο, και το κατά πόσο θες να συνυπάρξεις με πολλά, και συνήθως άσχημα κουτιά.

Αν διαθέτεις μόνο σαλόνι δεν πετάς εύκολα χρήματα δεξιά αριστερά, αν δεν είσαι διατεθειμένος να κρεμάσεις στρώματα στους τοίχους, ή να τα σκάσεις καλά σε μελέτες και κατασκευές που δεν θα φαίνεται τίποτα.

Aν δεν θες ή δεν μπορείς τα παραπάνω, δεν θα δώσεις 3-4 χιλιάρικα για έναν AVR εκεί που έχουν φτάσει. Τόσο έχει όλο το set up της Sonos με 2 Subs. Πας σε πολυκάναλο σύστημα ηχομπάρας και τελείωσες μια για πάντα. Αν τώρα έχεις και τις δικάναλες ανησυχίες σου προσθέτεις και δύο FIVE δίπλα στη ηχομπάρα και τέρμα το ταξίδι. Εννοείτε βέβαια πως υπάρχουν και τραγικά φθηνότερες λύσεις πολυκάναλης ηχομπάρας με Sub.

Screenshot_20241030_081659_Gallery.jpg

Αν έχεις μεγάλη ακριβή SONY TV και είσαι σινεματζής παίρνεις τα Quad και γειά σας.

Image-8.jpg

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Hχομπάρες παίρνουν, δε στήνουν ηχεία γύρω γύρω όπως θα έπρεπε... κ νομίζουν πως ακούν dolby atmos κανονικό...

Μου θυμίζει πριν 15 ας πουμε χρόνια που στήναν πολλοί ένα dvd/ενισχυτή (ένα κομμάτι) και 5 σαβουροηχειάκια και λέγανε "στο σπίτι έχουμε ...home cinema ή ακόμα πιο ωραία... home theater".

Έχω κ γω ένα tablet που λέει ...dolby atmos.... είμαι πολυκάναλος? @@
Έχει τύχει να ακούσεις μουσική ή ταινία με κάποια Dolby Atmos ηχομπαρα κόστους τουλάχιστον 1,5 χιλιάρικου σε κάποιο σπίτι;

Reaction score
8.805
Εγώ παρατηρώ πως η άρνηση για το next generation audio είναι έντονη από τους audio people παλιάς κοπής τους χαιενταδες δλδ.
Από τεχνικής άποψης δεν έχω διαβάσει από την πλευρά τους κάποιο σοβαρό επιχείρημα.
Το κλασικό επιχείρημα για την ενσωμάτωση ηχειων πολυκάναλου συστήματος σε σαλόνι ειναι πάλι αξιοπερίεργο διότι το τυπικό σύστημα ενός χαιεντα με τα μεγάλα ηχεία, το ρακ και τα χοντρά καλώδια πάλι επιβάλλεται στον χώρο και το μάτι πέφτει πάνω του.
Για τον μέσο ακροατή είναι ανεπιθύμητο ή και οικονομικά ανέφικτο
αλλά αυτό καθόλου δεν απασχολεί τους χαιενταδες, τους ευχαριστεί αντιθέτως,το μεταφράζουν ως χόμπι για λίγους.
Με τις ηχομπαρες συμπεριφερονται όπως συμπεριφερονται και για τα ηχεία του μέσου δικαναλου. Απαξίωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Προσωπικά, έπαθα πλάκα (κυριολεκτικά) όταν άκουσα σε φιλικό σπίτι μια ταινία Dolby Atmos από ηχομπαρα της σαμσουνγκ στο 1,5 χιλιάρικο, μαζί με το σαμπ της.

Πραγματική αίσθηση Atmos, με άφθονη πληροφορία να έρχεται εξαιρετικά δοσμένη από το ταβάνι.

Και μετά, όταν βάλαμε να ακούσουμε μουσική, ήταν άλλο ένα σοκ, έπαιζε απίθανα, είναι να γελάς με τα δικάναλα συστήματα που είχαμε κάποτε, δίνοντας ένα σκασμό λεφτά για καλώδια και στηρικτικά και αηδίες.

Που να ακούσετε και ακριβότερες ηχομπαρες, στα 2,5 και 3,5 χιλιάρικα, που και πάλι είναι ελάχιστα λεφτά σε σχέση με τα δικάναλα σκουπίδια που πολλοί έχουν στο σπιτάκι τους, με πενιχρά γουφερακια, χωρίς σαμπ βεβαίως.

Μιλάτε υποτιμητικά για εξαιρετικά προϊόντα, που δυστυχώς παίζουν καλύτερα από τα δικάναλα συστηματακια πολλών χαιεντάδων.

Και εννοείται πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα αγοράσει μια τέτοια ηχομπαρα, αναλόγως μπάτζετ.

Για αυτούς που στήνουν διακριτούς δορυφόρους, πιο σοβαρά σεταπ, σας είπε ήδη ο Μπιλ πως πάνε οι αναλογίες.

Σεις ακόμα μιλάτε για τα 70-τις και τα 80-τις, που τα τότε πολυκαναλα φορμάτ ήταν της πλάκας, και το συχνοτικό περιεχόμενο των σαράουντ ήταν λίγα μεσαία.

Βρισκόμαστε σε άλλη εποχή. Έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Reaction score
1.184
Εγώ παρατηρώ πως η άρνηση για το next generation audio είναι έντονη από τους audio people παλιάς κοπής τους χαιενταδες δλδ.
Από τεχνικής άποψης δεν έχω διαβάσει από την πλευρά τους κάποιο σοβαρό επιχείρημα.
Το κλασικό επιχείρημα για την ενσωμάτωση ηχειων πολυκάναλου συστήματος σε σαλόνι ειναι πάλι αξιοπερίεργο διότι το τυπικό σύστημα ενός χαιεντα με τα μεγάλα ηχεία, το ρακ και τα χοντρά καλώδια πάλι επιβάλλεται στον χώρο και το μάτι πέφτει πάνω του.
Για τον μέσο ακροατή είναι ανεπιθύμητο ή και οικονομικά ανέφικτο
αλλά αυτό καθόλου δεν απασχολεί τους χαιενταδες, τους ευχαριστεί αντιθέτως,το μεταφράζουν ως χόμπι για λίγους.
Με τις ηχομπαρες συμπεριφερονται όπως συμπεριφερονται και για τα ηχεία του μέσου δικαναλου. Απαξίωση.
- μικροτερο signal path, χωρις επεμβασεις
-πιο ωριμη τεχνολογια
- δινουν βαρος στην ποιοτητα στην πηγη, ενισχυση και ηχεια για ενα δεδομενο προυπολογισμο, παρα την κατανομη του σε πολλα ηχεια
- ευκολοτερη τοποθετηση και βελτιστοποιηση ακουστικης στο χωρο
-αποφυγη τεχνητων εφε
-χωρικη απεικονιση (ευρυτητητα και βαθος σκηνης - ρεαλισμος)
- προσωπικη εμπειρια και προτιμηση - συνδεση με τον εξοπλισμο και τον ηχο

Last edited:

Reaction score
2.003
Τώρα θέλω κι εγώ μια ηχομπάρα . Ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για αγορα τα Χριστούγεννα;
θα προτιμούσα να είναι ένα νέο μοντέλο, ή κάποιο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως.
Κόστος έως 2.000€ +/-30%

Συγγνώμη για το off-topic

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.324
Έχει τύχει να ακούσεις μουσική ή ταινία με κάποια Dolby Atmos ηχομπαρα κόστους τουλάχιστον 1,5 χιλιάρικου σε κάποιο σπίτι;
Ομολογώ πως όχι....
θα μ' αρέσει περισσότερο από τα 2 τζενελεκια+σαμπ που παίζω τώρα δικάναλο και είναι περίπου στα χρήματα αυτά (2Κ+);;

Προσωπικά απλά δε μ' ενδιαφέρει το πολυκάναλο, δεν αρνούμαι την υπεροχή του σε κάποιους τομείς... απλά αυτοί οι τομείς (π.χ. χωρική πληροφορία) δεν μ΄ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε στο δικάναλο....
Παρ' όλα αυτά στο σαλόνι δε θα με χάλαγε μια ηχομπάρα... στο δωμάτιο μου που ασχολούμαι με τα μουσικά κοιτάω μόνο στουντιακά προϊόντα.... πολυκάναλα+χαιεντικά δε μ' αφορούν....

Γενικά ο κάθε ένας είναι άλλη περίπτωση... δε γίνεται π.χ. να μου πεις "πετας χιλιάρικα σε καλώδια κ στηρικτικά και σου φαίνεται ακριβό το πολυκάναλο" γιατί ούτε εκεί ρίχνω λεφτά... άλλα ενδιαφέροντα απλά....
Εσείς που ασχολείστε με το πολυκάναλο, καλά κάνετε φυσικά, αφου αυτό σας δίνει απόλαυση...
Τέλος πάντων, ουσιαστικά επαναλαμβανόμαστε κάθε τρεις κ λίγο... δε βαριέσαι... η μουσική να κυλάει....

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.480
Τώρα θέλω κι εγώ μια ηχομπάρα . Ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για αγορα τα Χριστούγεννα;
θα προτιμούσα να είναι ένα νέο μοντέλο, ή κάποιο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως.
Κόστος έως 2.000€ +/-30%

Ανάλογα τι τηλεόραση έχεις. Και το λέω αυτό επειδή πλέον αν είναι ομόσταυλα υπάρχει συνεργασία ηχείων μπάρας - TV. Ανεβάζουν το κεντρικό, χρησιμοποιούν τα πάνω ηχεία της ΤV για καλύτερο Atmos κλπ. Μερικές TVs έχουν και ενσωματωμένο Sub. Γενικότερα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το παρελθόν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Μη ξεχνάτε πως αυτές οι ηχομπαρες, έχουν πακέτο και κάποιες δυνατότητες αυτοματοποιημένης ισοστάθμισης, οι οποίες δεν είναι της πλάκας. Ξέρουν τη δουλειά οι άνθρωποι που τις φτιάξανε, είναι από αυτούς που πάνε στη cedia, όχι στο Μόναχο. 😋😁🤣

Πάτε μια βόλτα στο public, έχουν στημένες πολλές ηχομπαρες, και σονος.

Κάντε σύνδεση Bluetooth με το κινητό σας, και παίξτε κατευθείαν τη μουσική σας από τις λίστες σας, όπως τις έχετε σε Spotify, tidal, κλπ.

Βάλτε να παίξει και κάνα Dolby Atmos κομμάτι, από tidal.

Πάρτε χαρτομάντιλα.

Reaction score
2.003
Ανάλογα τι τηλεόραση έχεις. Και το λέω αυτό επειδή πλέον αν είναι ομόσταυλα υπάρχει συνεργασία ηχείων μπάρας - TV. Ανεβάζουν το κεντρικό, χρησιμοποιούν τα πάνω ηχεία της ΤV για καλύτερο Atmos κλπ. Μερικές TVs έχουν και ενσωματωμένο Sub. Γενικότερα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το παρελθόν.
Είμαι σε φάση αλλαγής και της TV .
Θέλω η ηχομπάρα να παίζει εξίσου καλά και αυτόνομα χωρίς TV , από Tidal , Spotify κ.λ.π.
Να υποστηρίζει Bluetooth 5.x και AptX-HD & LDAC optionally

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Κόστος έως 2.000€ +/-30%

Μπες και διάβασε το θρεντ για σονος.
Αναφέρονται και οι από άλλες μάρκες σοβαρές επιλογές, και θα καταλάβεις τι παίζει και στη μουσική, όπου με upmixing κάνουν θαύματα.

Αναλόγως της μάρκας της τηλεόρασης που έχεις, παίζει η επιλογή μιας non-sonos ηχομπαρας να είναι καλύτερη για σένα.

Αναλόγως προτεραιοτήτων (μουσικής ή κινηματογραφικού ήχου) επίσης μπορεί να είναι διαφορετική η βέλτιστη επιλογή.

Ο Μπιλ έχει παρουσιάσει πολλά τέτοια προϊόντα. Δες τι έχει γραφτεί.

Όλες οι ηχομπαρες παίζουν αυτόνομα, μόνο από κινητό ή τάμπλετ, τα streaming μουσικής.
Όλες.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan