Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.150
Έτσι μου ρχεται να πάρω αξιοπρεπή ηχομπάρα, να τη στηρίξω με μπίλιες κάτω από την 65άρα και ύστερα να εξηγώ πόσο θα ξεκαθάριζε η περιγραφή των moving objects στην ηχόσφαιρα
... και πώς θα τη σετάρεις με τα 18s ?

Reaction score
1.184
Με πρόλαβε ο Ν.Κ καθώς ήταν το αμέσως επόμενο πόστ μου που ήθελα να γράψω κάτι σχετικά.

Αυτό που κάνει η γυναίκα σου κάνω ακριβώς και εγώ με την τηλεόραση. Είμαι η γυναίκα σου, σε αρσενική μορφή. :D

Υ.Γ. : Μάλλον για εμένα και τον @Δημητρης 777 λέει για διαφορετικούς λόγους όμως. Εμένα γιατί τσιρίζουν τα Proac μου (που δεν έχω Proac) και τον Δημήτρη ακόμη δεν έχει καταλάβει κανένας γιατί. Τον έχει πάρει με σταρβό μάτι. Είναι τα πρώτα σημάδια γεροντάματων που παρουσιάζει ο Ν.Κ. , ξέρω να τα αναγνωρίζω, έχω περάσει το στάδιο. :D
Επισης λεει και "χαμηλωσε το" - ευτυχως ερχεται ο "μεγαλος" μου γιος (5 χρονων) και το δυναμωνει πιο πολυ :D

Reaction score
18.919
Ποιος ακουει μουσικη χαμηλα? Αν λες για μενα τελικα δεν ακουω χαμηλα ακουω 70-75dbA (δηλαδη πανω απο 80dbC) οταν ειμαι μονος μου... Νομισα οτι ακουγα χαμηλοτερα λογω μη σωστου calibration μικροφωνου

Ισχυει γενικα... Αλλα δεν κατατασω τον @thva σε αυτη την κατηγορια.
Για τον εαυτό του λέει που έκανε λάθος εις την Γαλλικήν. :D
Επισης λεει και "χαμηλωσε το" - ευτυχως ερχεται ο "μεγαλος" μου γιος (5 χρονων) και το δυναμωνει πιο πολυ :D
Ξέρουν βρε οι γυναίκες (όλες) τι λένε. Άσε εμάς, εμείς είμαστε όλοι γκάου. :D Εάν είχες και κόρη αυτή θα πήγαινε να το ξαναχαμήλωνε. :D

Last edited:

Reaction score
2.003
Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει ωραία ασύρματα ακουστικά, που τα συνδέεις με Bluetooth με την τηλεόραση, και κάνουν και noise cancelling, οπότε και να σε φωνάζει η γυναίκα, τζάμπα θα πηγαίνουν οι φωνές. 😁🤣😜

Έχω τα Sony WΗ-1000ΧM3. Μια χαρά είναι, και για το αεροπλάνο, για ησυχία. Και για γυναικόπαιδα. Δουλεύει καλά το active noise cancelling. Κι άστους να φωνάζουν.
Τα ίδια ακουστικά έχουμε, τα XM3 Για τα ταξίδια είναι μοναδικά. Παίζουν πολύ καλά, αν και για τα δικά μου γούστα μπασάρουν λίγο παραπάνω.
Στο δρόμο δεν με ενοχλεί το δυνατό μπάσο .
Γενικά δεν το αποχωρίζομαι για outdoor activities

Last edited:

Reaction score
8.803
Ποιος ακουει μουσικη χαμηλα? Αν λες για μενα τελικα δεν ακουω χαμηλα ακουω 70-75dbA (δηλαδη πανω απο 80dbC) οταν ειμαι μονος μου... Νομισα οτι ακουγα χαμηλοτερα λογω μη σωστου calibration μικροφωνου
Όχι βρε, για τον άλλον λέω με τα batmobil speakers που ακούει τόσο χαμηλά μουσική που χρειάζεται....... υπότιτλους :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Παίζουν πολύ καλά, αν και για τα δικά μου γούστα μπασάρουν λίγο παραπάνω.
Συμφωνώ.
Πολύ παραπάνω μάλιστα. Σχεδόν ενοχλητικά.
Και είναι "βρώμικο" το μπάσο τους, δεν είναι αξιόλογο.

Εγώ δεν ακούω μουσική μ'αυτα, μόνο στο αεροπλάνο τα θέλω αντί για ωτοασπιδες, αν και τα έχω χρησιμοποιήσει μαζί με ωτοασπιδες. 😁🤣😜

Τα χρησιμοποιώ καμιά φορά αργά για την τηλεόραση, όταν κοιμάται η γυναίκα, να δω κάνα ντοκιμαντέρ με δεινόσαυρους μέχρι να με πάρει ο ύπνος.

Γενικά για τηλεόραση πολύ καλά είναι.

Άλλα ακουστικά μου άρεσαν πολύ περισσότερο για μουσική.
Καμιά φορά σκέφτομαι να πάρω τα Νιούμαν τα ακουστικά για μουσική, αλλά δεν είναι ιμερσιβ και θα τα βαρεθώ εύκολα, κι ας είναι καλά. 😁🤣😜

Last edited:

Reaction score
1.184
Για τον εαυτό του λέει που έκανε λάθος εις την Γαλλικήν. :D

Ξέρουν βρε οι γυναίκες (όλες) τι λένε. Άσε εμάς, εμείς είμαστε όλοι γκάου. :D Εάν είχες και κόρη αυτή θα πήγαινε να το ξαναχαμήλωνε. :D
Την εχω παρατηρησει οταν ειναι κοντα στα ηχεια δε το λεει η οταν ειναι στην κουζινα που ειναι πισω απο τον καναπε ακροασης. Οταν ειναι στο σαλονι το λεει που ειναι διπλανος χωρος και ακουει μονο ανακλασεις...
Συμφωνώ.
Και είναι "βρώμικο" το μπάσο τους, δεν είναι αξιόλογο.
Πρεπει να τα εχω ακουσει και γω σε ενα πλαισιο/public (δε θυμαμαι κατι τετοιο) στο συνταγμα στον πανω οροφο. Συμφωνω για το μπασο που ειναι βρωμικο. Αλλα ειχε διπλα τοτε τα αντιστοιχα sennheiser της εποχης και οντως ηταν πιο καθαρος ο ηχος αλλα ηθελα πιο πολυ μπασο.

Reaction score
2.003
Περα απο την πλακα ποσο πιθανον θεωρεις οτι μια ηχομπαρα οσο καλη και ακριβη και να ειναι να μπορεσει να κανει καποιον να πει πουλαω το hi fi μου?
Φαντάζομαι ότι απλά δεν ξαναπατάς μετά σε κατάστημα στερεοφωνικών.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.273
Ενδιαφέρον η συζήτηση. (not). :D

Το μόνο που θα ήθελα να πω σε όλους αλλά κυρίως στον @Ν.Κ. και στον @Bhutia είναι ότι κάνουν σκανδαλωδώς λανθασμένη, καταχρηστική αλλά και υπέρμετρη χρήση του όρου audio people. Πρώτα απο όλα αυτόν τον όρο μπορούν και φτιάχτηκε για να τον χρησιμοποιούν μόνο οι μή audio people για τους audio people. Όχι οι ίδιοι οι audio people για τους audio people. Όταν το τελευταίο συντελείται, ο όρος χάνει την πραγματική του σημασία και νόημα. Καταλαβαίνω ότι αυτός είναι ο σκοπός των δύο εκ των τεσσάρων γκουρού αλλά απλώς το επισημαίνω καθώς νοιώθω την υποχρέωση να τον προστατεύσω μιας και τον διέδωσα. Βέβαια δεν είναι δικός μου αλλά φίλου μου μουσικού. Παρακαλώ για μια πιο λελογισμένη χρήση του στο μέλλον.

:D
Πρόσεχε τώρα τι γίνεται... Εάν κι εφόσον ο αυθεντικός όρος έχει απαξιωτικό νόημα, απ'όσο σκέπτομαι ένα από τα χαρακτηριστικά της ακατονόμαστης τάξης είναι να καταφέρονταν απαξιωτικά γι άλλες τάξεις ακροατών και τις πρακτικές τους. Σε τέτοια περίπτωση αδίκως θα διαχώριζες τη δική σου θέση από τους ακατονόμαστους. :sneaky:

Reaction score
1.184
Πρόσεχε τώρα τι γίνεται... Εάν κι εφόσον ο αυθεντικός όρος έχει απαξιωτικό νόημα, απ'όσο σκέπτομαι ένα από τα χαρακτηριστικά της ακατονόμαστης τάξης είναι να καταφέρονταν απαξιωτικά γι άλλες τάξεις ακροατών και τις πρακτικές τους. Σε τέτοια περίπτωση αδίκως θα διαχώριζες τη δική σου θέση από τους ακατονόμαστους. :sneaky:
Με λιγα λογια εσυ το αρχισες @thva ... Καλα σου λεει εδω.

Reaction score
18.919
Πρόσεχε τώρα τι γίνεται... Εάν κι εφόσον ο αυθεντικός όρος έχει απαξιωτικό νόημα, απ'όσο σκέπτομαι ένα από τα χαρακτηριστικά της ακατονόμαστης τάξης είναι να καταφέρονταν απαξιωτικά γι άλλες τάξεις ακροατών. Σε τέτοια περίπτωση αδίκως θα διαχώριζες τη δική σου θέση από τους ακατονόμαστους. :sneaky:
Μα δεν τον διαχωρίζω. Είμαι απλώς (δρώ ως) το vessel (σκεύος) μεταφοράς της άποψης των άλλων ανθρώπων για εμάς.

Αυτή είναι άλλη μια παρανόηση που κάνουν οι audio people καθώς είναι τόσο πολύ βαθιά μέσα στο πρόβλημα που ούτε καν τον διαχωρισμό και διάκριση του ρόλου μου αυτού δεν μπορούν να διακρίνουν.

Η μόνη (μικρή όμως) δικαιολογία τους για το ότι αδυνατούν να τον διακρίνουν είναι ότι πνευματικά και σαν mindset όμως ... όντως δεν είμαι. Οπότε εκεί μπερδεύονται πολύ.

Γαι εμένα είναι 100 % εργαλείο , όχι αυτοσκοπός. Ούτε καν 1 % αυτοσκοπός.

Αυτό με καθιστά μεν audio people χωρίς όμως παράλληλα και να είμαι. Μπαίνω και βγαίνω όποτε θέλω. Δεν με ελέγχει αυτό, εγώ το ελέγχω.

:D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Γαι εμένα είναι 100 % εργαλείο , όχι αυτοσκοπός.
Σωστά.

Αυτοσκοπός είναι να βρεις ένα καλό κορίτσι και συ, να αποκατασταθείς, να σε βάλει να διώξεις τα προακ να πάρεις μια ηχομπαρα της προκοπής (με δύο σαμπ), να γίνεις άνθρωπος.

Και κουμπάρος ο πάης.

Reaction score
1.184
Σωστά.

Αυτοσκοπός είναι να βρεις ένα καλό κορίτσι και συ, να αποκατασταθείς, να διώξεις τα προακ να πάρεις μια ηχομπαρα της προκοπής (με δύο σαμπ), να γίνεις άνθρωπος.

Και κουμπάρος ο πάης.
Μας λετε οι πολυκαναλοι για τις καραμπολες κλπ αλλα για τις ηχομπαροκαραμπολες σφυριζουμε αδιαφορα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Για καραμπόλες από φλογέρες να δεις πως σφυρίζουμε, να τρελαθείς.

Σοβαρά τώρα.
Άμα είναι αυτοσκοπός και στόχος να υπάρχει η καραμπολα, γιατί έτσι δουλεύει το πράμα, έχει καλώς.
Άμα υπάρχει η καραμπολα εκεί που δεν έπρεπε να υπάρχει και σου βγάζει το φλάουτο στην κουζίνα, θες ξύλο.

Var

Reaction score
61
Οι στάθμες αναφοράς δεν πάνε μόνες τους αλλά αντάμα με... αποστάσεις αναφοράς (υπό δεδομένες συνθήκες)
Εάν δε σου είναι βαρετό, δώσε μας ενδεικτικά μερικές στάθμες αναφοράς,
για 2.0m, 2.5m και 3.0m απόσταση ακρόασης και χώρο με RT60 γύρω στο 3,8.

edit 0.38

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan