Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.480
Τώρα περιμένω από στιγμή σε στιγμή κάποιος ενδιαφερόμενος για ηχομπαρα να αρχίσει περί ποιότητας ιμερσιβ ηχογραφήσεων και μίξεων από άχρηστους αρχάριους ηχολήπτες με ταπεινό σοφτγουερ, περί θέσεων μικρόφωνου για ιμερσιβ, πως γίνεται το μάστερινγκ και άμα πετάει το βγιολί και πόσο πετάει χωρίς μπίλιες κι άμα πετάει καλύτερα με ασημένια καλώδια ρεύματος, κι άμα πρέπει να πετάει γενικώς, και να δηλώσει ευθαρσώς πως αυτουνού δε του αρέσει να πετάει, δεν ενδιαφέρεται.

Έλα, μην αργείτε, ολοκληρώστε το έργο.
Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα κατά την άποψη μου.

Πιστεύω απόλυτα πως στην αγορά ενός οπτικοακουστικού συνόλου πρέπει να υπολογίζεται και η πηγή του content αλλά και το content. Tι θα ακούς; Μόνο πολυκάναλη μουσική; Από πού; Από δισκάκια; Από streaming που το Atmos έχει συμπίεση mp3 128 και σχεδόν δεν ακούγεται ακόμα και αν υπάρχει; Θα βλέπεις και ταινίες; Θα αγοράσεις ποτέ ταινία; Ή θα streamάρεις τις αηδίες των πλατφορμών με το κάκιστο mastering και ήχο Atmos mp3; Αν και όπου υπάρχει.

Kάποιοι συνδυασμοί είναι πεταμένα λεφτά. Αν είναι να δώσει ο άλλος χιλιάρικα για ένα Dune και ένα Top Gun κάθε 3-4 χρόνια άσε καλύτερα. Το βλέπει στη σφαίρα 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να κατέβει.

Μη μου πεις τώρα πως ακούς τα πάντα όλα στα Atmos. Το σύστημα σου είναι ένα στα 100.000 και λίγα λέω.

Last edited:

Reaction score
5.400
249 ευρώ με ΦΠΑ, την έχει σήμερα το κατάστημα στο οποίο μας παραπέμπει το link στο skroutz.gr

Εσύ με 170€ πήρες το ιδιο μοντέλο?
Aκριβά την πήρε. 144€ το δείγμα (μπάρα + σαμπ) σε καταστήματα Πλαίσιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
249 ευρώ με ΦΠΑ, την έχει σήμερα το κατάστημα στο οποίο μας παραπέμπει το link στο skroutz.gr

Εσύ με 170€ πήρες το ιδιο μοντέλο?
178€ έχει στο παμπλικ, χθες το πήρα, για κάποιο λόγο μου έκανε και 5% έκπτωση ο φίλος εκεί, και πήγε 170€ στο ταμείο.

Έχει και έξτρα 5-ετη εγγύηση με ένα 20€, δεν πήρα.

Άμα ψάξεις, όπως τυπικά τα σκαλίζει όλα ο φλας😜, θα το βρεις και φτηνότερα, εγώ πήγα για φαϊ στο κόσμος και ψώνισα κιόλας, περνώντας την ώρα μου μέχρι να έρθει η σύζυγος. 🤣

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει ωραία ασύρματα ακουστικά, που τα συνδέεις με Bluetooth με την τηλεόραση, και κάνουν και noise cancelling, οπότε και να σε φωνάζει η γυναίκα, τζάμπα θα πηγαίνουν οι φωνές. 😁🤣😜

Έχω τα Sony WΗ-1000ΧM3. Μια χαρά είναι, και για το αεροπλάνο, για ησυχία. Και για γυναικόπαιδα. Δουλεύει καλά το active noise cancelling. Κι άστους να φωνάζουν.

alexis

Reaction score
30.480
Με τα ασύρματα ακουστικά Sony που έχω έχω ευχαριστηθεί περισσότερο κάποιες ταινίες. Και ας είναι δικάναλο. Ο λόγος είναι το σχεδόν μηδενικό noice floor. Τρομερή διαφορά. Εκεί καταλαβαίνεις την σημασία του ειδικού χώρου με την ηχομόνωση και την ηχητική φροντίδα.

Edit: Τα ίδια Sony έχουμε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Ναι, εννοείται.
Ιδίως όταν στο noise floor (θόρυβο υποβάθρου) του χώρου ακρόασης, έχει και γυναικόπαιδα με δυνατά λαρύγγια.

ΥΓ. Εκπληκτικό το Sony σε αυτόν τον τομέα, κάνει και calibration.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.273
Τώρα περιμένω από στιγμή σε στιγμή κάποιος ενδιαφερόμενος για ηχομπαρα να αρχίσει περί ποιότητας ιμερσιβ ηχογραφήσεων και μίξεων από άχρηστους αρχάριους ηχολήπτες με ταπεινό σοφτγουερ, περί θέσεων μικρόφωνου για ιμερσιβ, πως γίνεται το μάστερινγκ και άμα πετάει το βγιολί και πόσο πετάει χωρίς μπίλιες κι άμα πετάει καλύτερα με ασημένια καλώδια ρεύματος, κι άμα πρέπει να πετάει γενικώς, και να δηλώσει ευθαρσώς πως αυτουνού δε του αρέσει να πετάει, δεν ενδιαφέρεται.

Έλα, μην αργείτε, ολοκληρώστε το έργο.
Δε μας λες, χωράει καμιά εναλλαγή ... βραχυκυκλωτήρων στις αναφερόμενες ηχομπάρες να μην πήγαιναν στράφι κάτι...Nordost ;;;

Reaction score
1.184
Δε μας λες, χωράει καμιά εναλλαγή ... βραχυκυκλωτήρων στις αναφερόμενες ηχομπάρες να μην πήγαιναν στράφι κάτι...Nordost ;;;
Περα απο την πλακα ποσο πιθανον θεωρεις οτι μια ηχομπαρα οσο καλη και ακριβη και να ειναι να μπορεσει να κανει καποιον να πει πουλαω το hi fi μου?

alexis

Reaction score
30.480
Στα Sony WΗ-1000ΧM3 όταν δουλεύει το NC συμπιέζει λίγο τον ήχο. Αυτό θα το καταλάβεις μόνο αν ακούς μουσική και δώσεις σημασία. Στις ταινίες δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα, ποτέ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Στα Sony WΗ-1000ΧM3 όταν δουλεύει το NC συμπιέζει λίγο τον ήχο. Αυτό θα το καταλάβεις μόνο αν ακούς μουσική και δώσεις σημασία. Στις ταινίες δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα, ποτέ.
Σωστό.
Γενικώς έχει μια αλλοίωση στην αναπαραγωγή μουσικής όταν είναι ενεργό το noise cancelling, αλλά εάν υπάρχει αυξημένος θόρυβος περιβάλλοντος, είναι πολύ προτιμότερο έτσι, με noise cancelling, παρά χωρίς.

Ο θόρυβος περιβάλλοντος, ιδίως στις χαμηλές συχνότητες, εάν και δεν είναι εύκολα αντιληπτός (με την απουσία του τον καταλαβαίνεις καλύτερα) κάνει σοβαρή διαφορά.
Δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια έχουν σοβαρό noise floor, τόσο από ηλεκτρικές συσκευές, όσο και από το θόρυβο της πόλης.
Βεβαίως συνηθίζει εύκολα το αυτί, κι είναι "σα να μην υπάρχει", αλλά εάν εξαλειφθεί (έστω και με τέτοια ακουστικά) κατανοείς το μέγεθος του προβλήματος.

Ακόμα και το πολύ ελαφρύ φύσημα των ηχείων, είναι σοβαρό πρόβλημα, περιορίζει σημαντικά το χρήσιμο sinad του συστήματος, αλλά ο χαμηλών συχνοτήτων θόρυβος περιβάλλοντος, είναι πολύ σημαντικότερο πρόβλημα, και μια μέτρηση με μικρόφωνο, μπορεί να δείξει σημαντικές στάθμες SPL στις πρώτες οκτάβες.

Last edited:

Reaction score
18.919
Ενδιαφέρον η συζήτηση. (not). :D

Το μόνο που θα ήθελα να πω σε όλους αλλά κυρίως στον @Ν.Κ. και στον @Bhutia είναι ότι κάνουν σκανδαλωδώς λανθασμένη, καταχρηστική αλλά και υπέρμετρη χρήση του όρου audio people. Πρώτα απο όλα αυτόν τον όρο μπορούν και φτιάχτηκε για να τον χρησιμοποιούν μόνο οι μή audio people για τους audio people. Όχι οι ίδιοι οι audio people για τους audio people. Όταν το τελευταίο συντελείται, ο όρος χάνει την πραγματική του σημασία και νόημα. Καταλαβαίνω ότι αυτός είναι ο σκοπός των δύο εκ των τεσσάρων γκουρού αλλά απλώς το επισημαίνω καθώς νοιώθω την υποχρέωση να τον προστατεύσω μιας και τον διέδωσα. Βέβαια δεν είναι δικός μου αλλά φίλου μου μουσικού. Παρακαλώ για μια πιο λελογισμένη χρήση του στο μέλλον.

:D

Reaction score
1.184
Ενδιαφέρον η συζήτηση. (not). :D

Το μόνο που θα ήθελα να πω σε όλους αλλά κυρίως στον @Ν.Κ. και στον @Bhutia είναι ότι κάνουν σκανδαλωδώς λανθασμένη, καταχρηστική αλλά και υπέρμετρη χρήση του όρου audio people. Πρώτα απο όλα αυτόν τον όρο μπορούν και φτιάχτηκε για να τον χρησιμοποιούν μόνο οι μή audio people για τους audio people. Όχι οι ίδιοι οι audio people για τους audio people. Όταν το τελευταίο συντελείται, ο όρος χάνει την πραγματική του σημασία και νόημα. Καταλαβαίνω ότι αυτός είναι ο σκοπός των δύο εκ των τεσσάρων γκουρού αλλά απλώς το επισημαίνω καθώς νοιώθω την υποχρέωση να τον προστατεύσω μιας και τον διέδωσα. Βέβαια δεν είναι δικός μου αλλά φίλου μου μουσικού.

:D
Ειναι ακομα χειροτερα απο οτι νομιζεις - οι δικος σου ορος "μη audio people" = audio pipol (ή audio pipole) κατα τους audio people με τη σωστη ορθογραφια...

Reaction score
18.919
Ειναι ακομα χειροτερα απο οτι νομιζεις - οι δικος σου ορος "μη audio people" = audio pipol (ή audio pipole) κατα τους audio people με τη σωστη ορθογραφια...
Τόσο ολίγην Γαλλικήν γνωρίζω και το παρατήρησα αλλά ο Ear είναι ο μόνος που έχει το ελεύθερο να τον χρησιμοποιεί - και για αυτό δεν του έκανα παρατήρηση - καθώς α) τουλάχιστον έκανε δική του ονομασία β) κατανόησε, απεδέχθη και έβαλε like στην ανάλυση του όρου που του πόσταρα απο συνέδριο ψυχολογίας Pipol που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. :D

Επίσης δεν κάνει υπέρμετρη χρήση του όρου ή προσπάθεια αλλαγής του νοήματος της. Όταν θα αρχίσει να κάνει θα εκδοθεί και για αυτόν αντίστοιχη παρατήρηση. :D

Last edited:

Reaction score
8.803
Σκεφτομαι οτι η γυναικα μου εχει βαλει υποτιτλους και στις ελληνικες εκπομπες για να ειναι χαμηλα ο ηχος οποτε άπατη θα παει η καλη ηχομπαρα.
Πάλι καλά να λες, εδώ έχουμε μέλος που ακούει χαμηλά μουσική...... χωρίς υπότιτλους :biggrin:
Με τα ηχεία που έχει βέβαια πάει απατο το ηχοσύστημα ανεξαρτήτως έντασης. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.847
Δεν μπορεί να έχουν σωστή ορθογραφία οι πραγματικοί audio pipol.
Δεν είναι συμβατό με το επίπεδο εκπαίδευσής τους.

Reaction score
1.184
Πάλι καλά να λες, εδώ έχουμε μέλος που ακούει χαμηλά μουσική...... χωρίς υπότιτλους :biggrin:
Με τα ηχεία που έχει βέβαια πάει απατο το ηχοσύστημα ανεξαρτήτως έντασης. :biggrin:
Ποιος ακουει μουσικη χαμηλα? Αν λες για μενα τελικα δεν ακουω χαμηλα ακουω 70-75dbA (δηλαδη πανω απο 80dbC) οταν ειμαι μονος μου... Νομισα οτι ακουγα χαμηλοτερα λογω μη σωστου calibration μικροφωνου
Δεν μπορεί να έχουν σωστή ορθογραφία οι πραγματικοί audio pipol.
Δεν είναι συμβατό με το επίπεδο εκπαίδευσής τους.
Ισχυει γενικα... Αλλα δεν κατατασω τον @thva σε αυτη την κατηγορια.

Last edited:

Reaction score
18.919
Ποιος ακουει μουσικη χαμηλα? Αν λες για μενα τελικα δεν ακουω χαμηλα ακουω 70-75dbA (δηλαδη πανω απο 80dbC) οταν ειμαι μονος μου... Νομισα οτι ακουγα χαμηλοτερα λογω μη σωστου calibration μικροφωνου
Με πρόλαβε ο Ν.Κ καθώς ήταν το αμέσως επόμενο πόστ μου που ήθελα να γράψω κάτι σχετικά.

Αυτό που κάνει η γυναίκα σου κάνω ακριβώς και εγώ με την τηλεόραση. Είμαι η γυναίκα σου, σε αρσενική μορφή. :D

Υ.Γ. : Μάλλον για εμένα και τον @Δημητρης 777 λέει για διαφορετικούς λόγους όμως. Εμένα γιατί τσιρίζουν τα Proac μου (που δεν έχω Proac) και τον Δημήτρη ακόμη δεν έχει καταλάβει κανένας γιατί. Τον έχει πάρει με στραβό μάτι. Είναι τα πρώτα σημάδια γεροντάματων που παρουσιάζει ο Ν.Κ. , ξέρω να τα αναγνωρίζω, έχω περάσει το στάδιο. :D

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan