Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
1.184
**Τα πίσω ηχεία συνδέονται με καλώδια στον ασύρματο δέκτη που συνοδεύει το προϊόν, αλλά δεν φαίνεται στην εικόνα.

Καλώδια και ξεχωριστός δέκτης; No, thanks.

Αυτη εδω? Ειναι νεο μοντελο λεει στο site.

1730283351919.png

Reaction score
8.805
Έτσι μου ρχεται να πάρω αξιοπρεπή ηχομπάρα, να τη στηρίξω με μπίλιες κάτω από την 65άρα και ύστερα να εξηγώ πόσο θα ξεκαθάριζε η περιγραφή των moving objects στην ηχόσφαιρα... :roflmao:
Αυτές οι μπίλιες μόνον για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα objects δεν κάνουν :biggrin:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.414
Πάνε στη ΔΕΗ εσύ, φύγε από δω.

Η επερεσία τι κάνει ρε παιδγιά;

Ο Μαέστρος δε βλέπει;
Bλεπει Χερ Ντοκτορ Αλλα ας αφησουμε ολα τα λουλουδια να ανθισουν που ειπε ο κορυφαιος Δημοκρατης του εικοστου αιωνα:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Εν τω μεταξύ, όπως είπα ήδη, γω πήρα μια πολύ οικονομική πρόταση της JBL, που φυσικά δεν είναι ούτε πολυκάναλη ούτε ιμερσιβ (αλλά υποστηρίζει όλα τα Dolby με δικό της σοφτγουερ που είναι απίθανο το αποτέλεσμα) και συγκεκριμένα αυτή:

Που μπήκε κάτω απ' το 32-αρι μόνιτορ, χωρίς να πιάνει καθόλου ωφέλιμο χώρο στο μικρό γραφείο, και το σαμπ κάτω στα πόδια σε μια άκρη να μην ενοχλεί.

Για την οποία έδωσα ακριβώς 170€. Με το σαμπ μέσα στην τιμή, ασύρματα όλα (Bluetooth).

Πάρτε σεις δύο ηχεία και βάσεις και καλώδια και ντακ με σινάντ 130+ και δεξερωγωτι άλλο θα σκαρφιστείτε, στα ίδια λεφτά, κι ελάτε να κάνουμε σύγκριση να ακούσετε και ξυνή να κλαίτε.

Χαρτομάντιλα κανονίστε να έχετε.

Και χωρίς να ασχοληθώ με το πισί, παίζει από roon λέμε, ασύρματα λέμε, απ'το κινητό λέμε.
Roon ready. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Εννοείται το βρίσκει Google και Alexa και δεξερωγωτι άλλο θέλετε, σε εφαρμογές για έξυπνο σπίτι.

Με κατόν εβδομήντα εβλό, έχει και σαμπ.
Καταντάει ανέκδοτο οποιαδήποτε σύγκριση με 2 ηχεία, πόσο μάλλον ...παθητικά! 🤣😁😋😜

Αλλά νταξ, έχουμε και χαιεντάδες εδώ, όντιο πιπλ, που στα ίδια λεφτά θα ψάχνουν παθητικά ξερωγω, και μπίλιες μέσα για να αναβαθμίσουν το μπάσο τους. 😁🤣😋😜

Reaction score
1.640
Ρε μάστοροι να ρωτήσω εγώ κάτι για τις ηχόμπαρες;

Μας λέτε ότι το 6,5ρι μιντ για απόσταση 3 μέτρων ειναι οριακό.....η ηχομπαρίτσα με το 2/3/4 τι σκατά έχει τεσπά στα 3 μέτρα τι να φτουρίσει βάση της παραπάνω λογικής;
Το ίδιο και για το σαμπ...2 12αριά για να έχεις καλό χαμηλο και ομοιόμορφο όσο γίνεται και σκάει η ηχόμπαρα με το 8αρι στα 5 μέτρα χωμένο και λες ώωωωωω τι καλα;

(έχω μια παλιά 2.1 LG και ξέρω πως παίζει, απλά γυρεύω απαντήσεις)

Reaction score
1.184

Μας λέτε ότι το 6,5ρι μιντ για απόσταση 3 μέτρων ειναι οριακό.....η ηχομπαρίτσα με το 2/3/4 τι σκατά έχει τεσπά στα 3 μέτρα τι να φτουρίσει βάση της παραπάνω λογικής;
Το ίδιο και για το σαμπ...2 12αριά για να έχεις καλό χαμηλο και ομοιόμορφο όσο γίνεται και σκάει η ηχόμπαρα με το 8αρι στα 5 μέτρα χωμένο και λες ώωωωωω τι καλα;

Εχει πολλες μοναδες ομως. Δε ξερω πως παιζει καμια ηχομπαρα, δεν εχω ακουσει. Αυτη που εβαλα ειναι 810w συνολο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.677

με ηχομπάρες δεν μιλάμε για στάθμες αναφοράς....αλλά για ένα τίμιο μουσικό χαλί που καταφεύγεις όταν δεν έχεις την άνεση για τα ''σωστά''

Var

Reaction score
61
με ηχομπάρες δεν μιλάμε για στάθμες αναφοράς....αλλά για ένα τίμιο μουσικό χαλί που καταφεύγεις όταν δεν έχεις την άνεση για τα ''σωστά''
Δηλαδή όσα λέγονται και γράφονται εδώ μέσα είναι για στάθμες αναφοράς ;
Πέστο ρε χριστιανέ μου και είχα αρχίσει να ανησυχώ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853

Έτσι είναι.

Άλλο να πας να κάνεις εσύ τον μάστορα, με απαιτήσεις βέβαια (αφού δίνεις ένα σκασμό λεφτά), κυνηγώντας το ακριβό τ'ονειρο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, με διακριτές συσκευές υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων, τις οποίες εσύ καλείσαι να σεταρεις και να βρεις σημεία κρος και να κάνεις το χώρο να μη σου βγάλει άχρηστα τα λεφτά που έδωσες, κι άλλο να πας να πάρεις με 1,5 χιλιάρικο όλο το πακέτο.

Με 1,5 χιλιάρικο ξέρεις ότι δε ξεκινάς καν για να στήσεις ιμερσιβ σεταπ, δε βγαίνει λέμε, κι άμα πας να το βγάλεις, θα είναι για κλάματα συγκριτικά με την ομοίου κόστους ηχομπαρα, γιατί εκεί έχουν ασχοληθεί πολύ σοβαροί μηχανικοί για να λύσουν όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο εφικτό τρόπο, και επειδή πρόκειται για προϊόντα μεγάλου αριθμού πωλήσεων, οι τιμές είναι ασυναγώνιστες σε σχέση με μεμονωμένες συσκευές που έχουν συγκριτικά πολύ μικρό αγοραστικό κοινό.

Σε ηχομπαρες έχεις άφθονες επιλογές μέχρι τα 3 χιλιάρικα, ίσως και λίγο παραπάνω, με τρομερά πλεονεκτήματα.

Για να θες κάτι καλύτερο από αυτές, καταρχήν ξεκινάς με δεδομένο ότι θα βάλεις ένα σωρό ηχεία σε διάφορα σημεία του δωματίου, με καλώδια, βάσεις κλπ, και θα πρέπει βρεις εσύ τις συσκευές με το σοφτγουερ ενσωμάτωσης των σαμπ, να επιλέξεις αυτά που μπορούν όντως να παίξουν καλά μεταξύ τους, να έχεις διαθέσιμο το αναγκαίο σοφτγουερ για να επιτύχεις την ισοσταθμιση και ενσωμάτωση που απαιτείται, να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κιόλας και να καταλαβαίνεις από μετρήσεις.

Φυσικά μπορείς να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ηχομπαρα, τηρώντας τις αρχές της βίβλου της cedia, αλλά στο κοστολογιο που κυμαίνονται ούτε να το ονειρεύεσαι.

Στην εν λόγω Βίβλο, περί immersive audio, θα βρεις όλες τις διαβαθμίσεις των δυνατών επιπέδων ποιότητας, αναλόγως εξοπλισμού.

Και οι ηχομπαρες είναι μέσα στη Βίβλο, όλα είναι, χωρίς εξαιρέσεις. Και λέει επακριβώς τις προδιαγραφές για κάθε τομέα του audio ώστε να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο ηχητικής ποιότητας.

Αλλά το διάβασμα, δεν είναι το ατού των audio pipol. 🤣😜🤣😁

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.277
Πέστο ρε χριστιανέ μου και είχα αρχίσει να ανησυχώ
Οι στάθμες αναφοράς δεν πάνε μόνες τους αλλά αντάμα με... αποστάσεις αναφοράς (υπό δεδομένες συνθήκες)
Έτσι είναι.

Άλλο να πας να κάνεις εσύ τον μάστορα, με απαιτήσεις βέβαια (αφού δίνεις ένα σκασμό λεφτά), κυνηγώντας το ακριβό τ'ονειρο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, με διακριτές συσκευές υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων, τις οποίες εσύ καλείσαι να σεταρεις και να βρεις σημεία κρος και να κάνεις το χώρο να μη σου βγάλει άχρηστα τα λεφτά που έδωσες, κι άλλο να πας να πάρεις με 1,5 χιλιάρικο όλο το πακέτο.

Με 1,5 χιλιάρικο ξέρεις ότι δε ξεκινάς καν για να στήσεις ιμερσιβ σεταπ, δε βγαίνει λέμε, κι άμα πας να το βγάλεις, θα είναι για κλάματα συγκριτικά με την ομοίου κόστους ηχομπαρα, γιατί εκεί έχουν ασχοληθεί πολύ σοβαροί μηχανικοί για να λύσουν όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο εφικτό τρόπο, και επειδή πρόκειται για προϊόντα μεγάλου αριθμού πωλήσεων, οι τιμές είναι ασυναγώνιστες σε σχέση με μεμονωμένες συσκευές που έχουν συγκριτικά πολύ μικρό αγοραστικό κοινό.

Σε ηχομπαρες έχεις άφθονες επιλογές μέχρι τα 3 χιλιάρικα, ίσως και λίγο παραπάνω, με τρομερά πλεονεκτήματα.

Για να θες κάτι καλύτερο από αυτές, καταρχήν ξεκινάς με δεδομένο ότι θα βάλεις ένα σωρό ηχεία σε διάφορα σημεία του δωματίου, με καλώδια, βάσεις κλπ, και θα πρέπει βρεις εσύ τις συσκευές με το σοφτγουερ ενσωμάτωσης των σαμπ, να επιλέξεις αυτά που μπορούν όντως να παίξουν καλά μεταξύ τους, να έχεις διαθέσιμο το αναγκαίο σοφτγουερ για να επιτύχεις την ισοσταθμιση και ενσωμάτωση που απαιτείται, να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κιόλας και να καταλαβαίνεις από μετρήσεις.

Φυσικά μπορείς να επιτύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ηχομπαρα, τηρώντας τις αρχές της βίβλου της cedia, αλλά στο κοστολογιο που κυμαίνονται ούτε να το ονειρεύεσαι.

Στην εν λόγω Βίβλο, περί immersive audio, θα βρεις όλες τις διαβαθμίσεις των δυνατών επιπέδων ποιότητας, αναλόγως εξοπλισμού.

Και οι ηχομπαρες είναι μέσα στη Βίβλο, όλα είναι, χωρίς εξαιρέσεις. Και λέει επακριβώς τις προδιαγραφές για κάθε τομέα του audio ώστε να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο ηχητικής ποιότητας.

Αλλά το διάβασμα, δεν είναι το ατού των audio pipol. 🤣😜🤣😁
Εννοείται ότι ακόμα και οι ηχομπάρες έχουν θεμελιώδεις κανόνες στη χωροταξία ώστε ν'απέδιδαν τα προβλεπόμενα και όχι λ.χ. ένα πλευρικό τοίχωμα κολλητά ενώ το άλλο σε άπειρη συγκριτικά απόσταση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.049
Ναι, προφανώς, αφού λέγονται «αναφοράς», σε αυτές θα αναφερόμαστε.
Αλλιώς δεν θα λεγόντουσαν έτσι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.277
Ναι, προφανώς, αφού λέγονται «αναφοράς», σε αυτές θα αναφερόμαστε.
Αλλιώς δεν θα λεγόντουσαν έτσι.
Εκτός από την αναφορά του Λόγου υπάρχει και η αναφορά του...Λόχου όπου βγαίνουν στον τάκο όλα τα 5ιντσα δικαναλικά με μεγάλες αποστάσεις ακρόασης... :roflmao:
Σύνηθες πειθαρχικό μέτρο η στέρηση εξόδου... για sub.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.480
Οι έτοιμες λύσεις είναι για όποιον δεν μπορεί ή δεν θέλει να πάει σε καλύτερη απόδοση, με πολύ περισσότερα χρήματα πάντα. Και όταν λέμε περισσότερα μιλάμε για 5Χ τουλάχιστον. Το "δεν μπορεί ή δεν θέλει" θα μπορούσε να αφορά την τσέπη, τον χώρο, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ή και όλα αυτά ταυτόχρονα.

Τι να τα κάνεις τα 9 (ή 11) x 6.5" αν οι θέσεις είναι λάθος, ένα παράδειγμα. Ή τι να τα κάνεις αν ο χώρος δεν έχει καμία φροντίδα και γίνεται της καραμπόλας το κάγκελο; Τι να τα κάνεις αν δεν μπορείς να ανεβάσεις στάθμη; Άσε που κάποια έτοιμη λύση θα μπορούσε να παίζει ίσως και καλύτερα σε κάποιους χώρους.

Reaction score
1.184
Εκτός από την αναφορά του Λόγου υπάρχει και η αναφορά του...Λόχου όπου βγαίνουν στον τάκο όλα τα 5ιντσα δικαναλικά με μεγάλες αποστάσεις ακρόασης... :roflmao:
Σύνηθες πειθαρχικό μέτρο η στέρηση εξόδου... για sub.
Στις αποστασεις ειμαι οκ. Να δω ποτε και πως θα το ενσωματωσω αυτο το sub...

Γελας ε...

1730287138316.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Τώρα περιμένω από στιγμή σε στιγμή κάποιος ενδιαφερόμενος για ηχομπαρα να αρχίσει περί ποιότητας ιμερσιβ ηχογραφήσεων και μίξεων από άχρηστους αρχάριους ηχολήπτες με ταπεινό σοφτγουερ, περί θέσεων μικρόφωνου για ιμερσιβ, πως γίνεται το μάστερινγκ και άμα πετάει το βγιολί και πόσο πετάει χωρίς μπίλιες κι άμα πετάει καλύτερα με ασημένια καλώδια ρεύματος, κι άμα πρέπει να πετάει γενικώς, και να δηλώσει ευθαρσώς πως αυτουνού δε του αρέσει να πετάει, δεν ενδιαφέρεται.

Έλα, μην αργείτε, ολοκληρώστε το έργο.

Reaction score
2.003
Εν τω μεταξύ, όπως είπα ήδη, γω πήρα μια πολύ οικονομική πρόταση της JBL, που φυσικά δεν είναι ούτε πολυκάναλη ούτε ιμερσιβ (αλλά υποστηρίζει όλα τα Dolby με δικό της σοφτγουερ που είναι απίθανο το αποτέλεσμα) και συγκεκριμένα αυτή:

Που μπήκε κάτω απ' το 32-αρι μόνιτορ, χωρίς να πιάνει καθόλου ωφέλιμο χώρο στο μικρό γραφείο, και το σαμπ κάτω στα πόδια σε μια άκρη να μην ενοχλεί.

Για την οποία έδωσα ακριβώς 170€. Με το σαμπ μέσα στην τιμή, ασύρματα όλα (Bluetooth).

Πάρτε σεις δύο ηχεία και βάσεις και καλώδια και ντακ με σινάντ 130+ και δεξερωγωτι άλλο θα σκαρφιστείτε, στα ίδια λεφτά, κι ελάτε να κάνουμε σύγκριση να ακούσετε και ξυνή να κλαίτε.

Χαρτομάντιλα κανονίστε να έχετε.

Και χωρίς να ασχοληθώ με το πισί, παίζει από roon λέμε, ασύρματα λέμε, απ'το κινητό λέμε.
Roon ready. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Εννοείται το βρίσκει Google και Alexa και δεξερωγωτι άλλο θέλετε, σε εφαρμογές για έξυπνο σπίτι.

Με κατόν εβδομήντα εβλό, έχει και σαμπ.
Καταντάει ανέκδοτο οποιαδήποτε σύγκριση με 2 ηχεία, πόσο μάλλον ...παθητικά! 🤣😁😋😜

Αλλά νταξ, έχουμε και χαιεντάδες εδώ, όντιο πιπλ, που στα ίδια λεφτά θα ψάχνουν παθητικά ξερωγω, και μπίλιες μέσα για να αναβαθμίσουν το μπάσο τους. 😁🤣😋😜
249 ευρώ με ΦΠΑ, την έχει σήμερα το κατάστημα στο οποίο μας παραπέμπει το link στο skroutz.gr

Εσύ με 170€ πήρες το ιδιο μοντέλο?

Reaction score
1.184
249 ευρώ με ΦΠΑ, την έχει σήμερα το κατάστημα στο οποίο μας παραπέμπει το link στο skroutz.gr

Εσύ με 170€ πήρες το ιδιο μοντέλο?
Απο το πρωτο δευτερολεπτο που διαβασα το ποστ και πατησα στο λινκ του @costas EAR πηγα απλα στο πρωτο σχολιο αμεσως γιατι με τραβηξαν αμεσως οι πολλες θετικες αξιολογησεις και μπουμ καποια στιγμη τοσο εκανε

1730288716403.png

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan