Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.544
Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να πάθει ζημιά το ηχείο με τόνο σε τόσο χαμηλές συχνότητες ;
Για να λιώσει το πηνίο φωνής χρειάζεται ~1-2", αναλόγως διατομής και αερισμού του.

Η ανάρτηση χαλάει σε <1" εάν τερματίζει σε αυτή τη συχνότητα. Αν χτυπάει πίσω το πηνίο πάνω στον μαγνήτη, είναι πιθανό να στραπατσαριστεί και να κοπεί μηχανικά το πηνίο, πριν προλάβει να καεί, ή όταν το βγάλεις να είναι και σπασμένο και μαυρισμένο -λιωμένο. Άμα λιώσουν μόνο λίγες σπείρες του πηνίου και απλώς ακουμπάνε τα σύρματα μεταξύ τους, μπορεί να μη καταλάβεις ότι έχει αρπάξει, με μετρήσεις φαίνεται, αλλάζει και η μετρήσιμη ωμική του αντίσταση (μειώνεται).

Έχω καταστρέψει ένα σκασμό μεγάφωνα στο παρελθόν, τότε που έφτιαχνα ηχεία. Μιλάμε για πάνω από 2 ντουζίνες μεγάφωνα τα έχω κάνει μπίλιες, με διάφορους τρόπους. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.🤣😂

Reaction score
95
Για να λιώσει το πηνίο φωνής χρειάζεται ~1-2", αναλόγως διατομής και αερισμού του.

Η ανάρτηση χαλάει σε <1" εάν τερματίζει σε αυτή τη συχνότητα. Αν χτυπάει πίσω το πηνίο πάνω στον μαγνήτη, είναι πιθανό να στραπατσαριστεί και να κοπεί μηχανικά το πηνίο, πριν προλάβει να καεί, ή όταν το βγάλεις να είναι και σπασμένο και μαυρισμένο -λιωμένο. Άμα λιώσουν μόνο λίγες σπείρες του πηνίου και απλώς ακουμπάνε τα σύρματα μεταξύ τους, μπορεί να μη καταλάβεις ότι έχει αρπάξει, με μετρήσεις φαίνεται, αλλάζει και η μετρήσιμη ωμική του αντίσταση (μειώνεται).

Έχω καταστρέψει ένα σκασμό μεγάφωνα στο παρελθόν, τότε που έφτιαχνα ηχεία. Μιλάμε για πάνω από 2 ντουζίνες μεγάφωνα τα έχω κάνει μπίλιες, με διάφορους τρόπους. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.🤣😂
Αυτός έχει αποκτήσει 50 χιλιάδες φόλοουερς κάνοντας τα ίδια με σένα , ξάδελφος σου μάλλον 🙃😃

Reaction score
4.927
Ο ΠΑΗ αγοράζει (έτσι έλεγε και έτσι είχα καταλάβει εγω) πολυ πιο high και ακριβότερα απο αυτά. Αυτά είναι παρακατιανά που έχουμε εμείς. :D
Έχει γράψει ότι δεν προτιμάει τα μαλακά υλικά στα αντικραδασμικά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.909
Δεν αμφιβάλλω αλλά να, πρέπει και εσύ να παραδεχθείς ότι καμιά φορά κάνεις περίεργο χιούμορ οπότε λέω ... λές ; :D

Βλέπω έχεις και το νέο batch με το λογότυπο σε αυτή την μορφή.
Ιδιότυπο χιούμορ μπορεί να γίνει ακόμα και μιλώντας κυριολεκτικά. Παραδείγματος χάριν...

Έχει γράψει ότι δεν προτιμάει τα μαλακά υλικά στα αντικραδασμικά.
Του αρέσει γενικώς να τα ρίχνει στα...σκληρά.:lol:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος