Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029
2 x ATC SCM50
2 x ATC SCM20
2 x ATC SCM11
2 x ATC SCM7
4 ζευγάρια διαφορετικά atc;;;
Αντιπροσωπεία έχεις; :p

Τα 50-αρια είναι τερατάκια, τα υπόλοιπα πιο "νορμάλ" ας πούμε..

Σου λείπει το κεντρικό. Πρέπει να βρεθεί κάτι να ταιριάξει με τη δύναμη των 50 που προφανώς θα αναλάβουν το ρόλο των κυρίως.
Άρα χρειάζεται να αγοράσεις ένα ηχείο για κεντρικό.
Σαφώς εξαιρετική επιλογή θα ήταν να πάρεις ένα 50-αρι ακόμα, αλλά δε θα σε βολεψει με τίποτα για την οθόνη κεντρικά... Οπότε απορρίπτεται αυτή η σκέψη.

Οπότε προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό. Προσωπικά δε βλέπω άλλη σοβαρή λύση. Τα 2 τεμάχια 6,5" θα είναι ο,τι πρέπει για να φανεί αντάξιο με τα 50-αρια, και το σχήμα του ηχείου βολεύει πολύ για χρήση ως κεντρικό. Για μένα είναι το ιδανικότερο ηχείο που βγαίνει από την atc για οικιακή χρήση...

Τα 20-αρια μπορούν να λάβουν θέση για σαραουντ, στις 90 μοίρες.

Τα 7-αρια και 11-αρια, θα πρέπει να αποφασίσεις που θα μπουν. Μάλλον θα βάλεις πίσω ηχεία τα 7-αρια και ατμος τα 11-αρια, αν μείνεις με 2 ατμος. Αν είναι να πας σε 4 ατμος, ε, βάλε όποια θες πάνω και πάρε 2 ακόμα ίδια, θα πρότεινα σε αυτή την περίπτωση για λόγους οικονομίας τα 7-αρια πάνω και να πάρεις 2 ακόμα 7-αρια.

Θα χρειαστείς έναν av προ με dirac και βλέπω ως πιο προσιτή επιλογή τα Ναντ.

Για σαμπ, κάτι θα σκεφτείς. :p

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
- από sub, πως πας?

https://locationsound.gr/special-offers/

- με έχει γαμήσει ο ear, ότι θέλω τουλάχιστον δύο, και δεν ξέρω...
Καταρχην οι αγγελιες του Θεμη μπορει και να ειναι δυο ετων. Επισης εγω ειμαι τσιπης, δε δινω τοσα λ7 για ενα σαμπ πλεον. Καλη συνεχεια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029
προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό.
Και για τα 100-αρια του νταποστ είναι μια λογική επιλογή.

Αν άντεχε η τσέπη μου, θα ήθελα πολύ να έχω 11 τεμάχια από αυτά τα ηχεία..

Τα γουστάρω 1000%, μου τρέχουν τα σάλια με τα ρημάδια αυτά, αλλά δυστυχώς ξεπερνούν το πορτοφόλι μου...

ΥΓ. Για σαμπ, μη ξεχνάτε τον ζαπ...
Εκτός αυτού, θα πρότεινα μόνο στουντιακά σαμπ. Μόνο. Τίποτε άλλο.
Αναλόγως χώρου, τα γνωστά, και μικρά θα κάνουν αυτό που προβλέπεται.
Κατ'εξαιρεσιν, εγκρίνεται και το ντατς. ;)

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Καταρχην οι αγγελιες του Θεμη μπορει και να ειναι δυο ετων. Επισης εγω ειμαι τσιπης, δε δινω τοσα λ7 για ενα σαμπ πλεον. Καλη συνεχεια!
- έχεις δίκιο, η ερώτηση είναι αν μπορώ να κινηθώ σε SVS πχ. και να μην έχω θέμα με το integration - που μάλλον δεν θα έχω.
[DOUBLEPOST=1564427161][/DOUBLEPOST]
4 ζευγάρια διαφορετικά atc;;;
Αντιπροσωπεία έχεις; :p

Τα 50-αρια είναι τερατάκια, τα υπόλοιπα πιο "νορμάλ" ας πούμε..

Σου λείπει το κεντρικό. Πρέπει να βρεθεί κάτι να ταιριάξει με τη δύναμη των 50 που προφανώς θα αναλάβουν το ρόλο των κυρίως.
Άρα χρειάζεται να αγοράσεις ένα ηχείο για κεντρικό.
Σαφώς εξαιρετική επιλογή θα ήταν να πάρεις ένα 50-αρι ακόμα, αλλά δε θα σε βολεψει με τίποτα για την οθόνη κεντρικά... Οπότε απορρίπτεται αυτή η σκέψη.

Οπότε προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό. Προσωπικά δε βλέπω άλλη σοβαρή λύση. Τα 2 τεμάχια 6,5" θα είναι ο,τι πρέπει για να φανεί αντάξιο με τα 50-αρια, και το σχήμα του ηχείου βολεύει πολύ για χρήση ως κεντρικό. Για μένα είναι το ιδανικότερο ηχείο που βγαίνει από την atc για οικιακή χρήση...

Τα 20-αρια μπορούν να λάβουν θέση για σαραουντ, στις 90 μοίρες.

Τα 7-αρια και 11-αρια, θα πρέπει να αποφασίσεις που θα μπουν. Μάλλον θα βάλεις πίσω ηχεία τα 7-αρια και ατμος τα 11-αρια, αν μείνεις με 2 ατμος. Αν είναι να πας σε 4 ατμος, ε, βάλε όποια θες πάνω και πάρε 2 ακόμα ίδια, θα πρότεινα σε αυτή την περίπτωση για λόγους οικονομίας τα 7-αρια πάνω και να πάρεις 2 ακόμα 7-αρια.

Θα χρειαστείς έναν av προ με dirac και βλέπω ως πιο προσιτή επιλογή τα Ναντ.

Για σαμπ, κάτι θα σκεφτείς. :p
- άρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θέμα, που δεν είναι όλα ίδια?

+ ότι τα SCM50 και 20, φοράν πολύ καλύτερο tweeter από τα υπόλοιπα, - το ακούω, όχι μ@λακίες.

- πάλι με το "ακούω" δεν είμαι συνεπής, αλλά δεν με πειράζει. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029
- άρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θέμα, που δεν είναι όλα ίδια?
Θέμα; Όχι.
Δε θα σφαχτουμε κιόλας για να είναι ολόιδια, ιδίως εφόσον τα έχεις διαθέσιμα και δε συμφέρουν οι αγοραπωλησίες, άλλωστε ούτε ο Τουλ δε τα έχει όλα ίδια..

Αν ξεκινούσες από το μηδέν, μάλλον θα διάλεγες και μόνος σου ίδια ηχεία, αλλά δε ξεκινάς έτσι, οπότε ας εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον υπάρχον εξοπλισμό.

Η υψηλή ποιότητα του σαμπ, εκτιμώ πως είναι πιο σημαντική παράμετρος σε τόσο κορυφαίους δορυφόρους..
Τσιμπάνε οι τιμές της atc και στα σαμπ, όπως και της genelec, όπως κι άλλων. Δικαίως. Δεν πουλάνε φουμαρα. Για σχετικά μικρό χώρο, νομίζω ότι υπάρχουν λογικού αντιτίμου επιλογές σε καθιερωμένες στουντιακης κατεύθυνσης λύσεις. Μια τετράδα θα είναι ο,τι πρέπει, κι ας είναι και ανήλικα.

+ ότι τα SCM50 και 20, φοράν πολύ καλύτερο tweeter από τα υπόλοιπα, - το ακούω, όχι μ@λακίες.
Γι'αυτό τα 20-αρια παν στις 90 μοίρες για σαραουντ, που θα σου έρχονται καρφί στο αυτί. Τα άλλα, από πίσω και από πάνω, θα είναι πιο δυσδιάκριτα διαφορετικά από τα εμπρός.
Το κεντρικό βεβαίως πρέπει να είναι αφρός.

Last edited:

Reaction score
299
Τωραδά μιλούσα με το Βελτγκάιστ, μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο. Μου είπε να σας πω, ότι είστε υποκριτής. Αλλά ό,τι και να είστε, αυτό θα καραδοκεί πάντοτε στη γωνία, να σας σώσει ή να σας επιμηκύνει τη ζωή, όταν και αν χρειαστεί, όπως για παράδειγμα, όταν σας μετρήσουν συγκέντρωση 700mg γλυκόζης στο αίμα, σε κάποιο ιατρείο στο Καγιάο ή το Γιακούτσκ. Μέχρι τότε, αυτό το κακό, το χιμαιρικό και αφόρητα καθολικό βελτγκάιστ σας επιτρέπει να λέτε δημοσίως όλες αυτές τις αστειότητες, είτε αυτές το ενοχλούν, είτε όχι.
Αμάν αμάν, αυτό είναι επιχείρημα αντάξιο του γνωστού "καλά, εσένα όταν μπουν σπίτι σου μην φωνάξεις την αστυνομία", απευθυνόμενο βέβαια με δικαία αγανάκτηση εναντίον του μικρόνοου που θα ήθελε να κάνει μία πολιτική κριτική στο, χρησιμότατο κατά τα άλλα, σώμα αυτό. H επιστήμη μου σώζει την ζωή, η επιστήμη μού την αφαιρεί επίσης! Εξάλλου, τώρα είμαστε όλοι καθάρματα, όπως μας διαβεβαίωσαν τα πλέον αρμόδια χείλη κατόπιν μιας κάποιας θανατηφόρας αφορμής. Αστειότητες πράγματι, υποκριτικές ενδεχομένως, σίγουρα όμως διασκεδαστικές για κάποιους (και για εμένα τον ίδιο επίσης), πράγμα καθόλου ευκαταφρόνητο, όχι;

Υπερβολές αυτά περί τηγανιών και στεγνωτήρων· μία φωτογραφία από τους ψυγειοκαταψύκτες του Toole, ή μία τομογραφία με ακτίνες Χ από το έσω αυτί του Δόκτωρος του forum, εμένα θα μου αρκούσε. Από εκεί και πέρα, το τι κάνεις ο καθένας στο σπίτι και το κρεβάτι του, εμένα αδιάφορο μου είναι, όπως και οι προσωπικές μου απόψεις περί audio, που δεν τις πολυλογαριάζω άλλωστε, διότι είναι γνωστό τι λένε για δαύτες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.011
Το καλό με την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ότι τώρα έχουμε internet, forums και μένουν τα γραπτά. Στο μέλλον, όταν έχει παγιωθεί το σετάπ που πρεσβεύουν οι πολυκάναλοι και θα είναι σε "διαμάχη" με το νέο φορμά εκείνης της εποχής, θα μπορούν να ανατρέξουν στο παρελθόν και να δουν τις συζητήσεις που γίνονται τώρα και να είναι σε θέση να γνωρίζουν τη διαμάχη που προέκυψε. Εμείς ποτέ δεν θα μάθουμε τί συνέβη όταν πέρασε το audio απο το ένα ηχείο στα δύο.
Μπορεί να μην τα βιώσαμε στον χρόνο που συνέβησαν,αλλά έχουν μείνει τα...ιστορικά δεδομένα...

Απόσπασμα από τις τότε συνοδευτικές σημειώσεις της (Electra) Nonesuch για τα στερεοφωνικά remaster σε αυθεντικές μονοφωνικές εκδόσεις του καταλόγου της:

“The straight mono recording–no matter how good the fidelity–is reproduced with an unnatural, unmusical effect on a good stereo system. The better the stereo playback system, the more unnatural is the mono record. Contrary to the usual idea, the mono record is worse, not better, when played via a stereo player. The explanation is simple. A stereo playback system spreads out the stereo sound for a ‘sound-curtain’ that is often wider than the speaker’s separation. But the same system squeezes the mono sound together tightly in the center. The effect is unnatural and highly unmusical.
Electronic ‘enhancement,’ whatever its form, is a way to adapt the mono playback sound to the stereo machine. It creates an artificial sound-spread. This is the primary purpose of ‘enhancement,’ NOT the right-left locating of various musical instruments.

Good ‘enhancement’ creates differences in phase and volume level between the signals fed to the two stereo speakers so that the resulting sound, instead of operating in a pinched, forced, center point, spreads out from side to side. The improvement in musical naturalness can be extraordinary, quite aside from any ‘realistic’ spatial location. Thus, Stereo Enhancement is highly worthwhile for valuable mono reissues and is in no sense ‘fake’ or dishonest. It is a legitimate adaptation of the mono recording to the stereo player, for maximum musical impact.”

Σα μια πορεία προς τα ΄΄εμπρός΄΄ που όλο κύκλους κάνει...:sneaky:

Για να μην προβληματίζεται ο καλός μας...γυρολόγος,μπορεί κάλλιστα να εγκαταστήσει την τετράδα υποβαθυφώνων στην ΄΄καμαρούλα μια σταλιά΄΄ και να τριγυρνά κατόπιν εντός της ...΄΄τοίχο-τοίχο΄΄,οπότε θα είχε την ευκαιρία να μεταβάλει και το ψευδώνυμο σε...trigyro zproχte.:roflmao:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
- έχεις δίκιο, η ερώτηση είναι αν μπορώ να κινηθώ σε SVS πχ. και να μην έχω θέμα με το integration - που μάλλον δεν θα έχω.ι. :rolleyes:
Εγω δεν καταφερα να ενσωματωσω σωστα τα svs. Δεν μπορω να το τεκμηριωσω σε δυο γραμμες αλλα εν συντομια τα μεσοχαμηλα του svs ηταν αλλανταλλων σε σχεση με τα μεσοχαμηλα των atc. Και αν θελεις να παρεις πραγματικα υψηλες εντασεις, θα χρειαστει να βοηθησεις τα μεσοχαμηλα των 50. Απο μονα τους δε φτανουν για σταθμες και αποκριση φλετσερ μανσον. Δεν ειναι τυχαιο που βγαινουν και 200, 300.

Συνεπως, ζαπ δαγκωτο. Ή atc φυσικα αν τρωγεσαι. Ή καποιο αλλο στουντιακο ή κανενα jl με ερωτηματικο.

Y

Yiannis_B

Guest
Αμάν αμάν, αυτό είναι επιχείρημα αντάξιο του γνωστού "καλά, εσένα όταν μπουν σπίτι σου μην φωνάξεις την αστυνομία", απευθυνόμενο βέβαια με δικαία αγανάκτηση εναντίον του μικρόνοου που θα ήθελε να κάνει μία πολιτική κριτική στο, χρησιμότατο κατά τα άλλα, σώμα αυτό. H επιστήμη μου σώζει την ζωή, η επιστήμη μού την αφαιρεί επίσης! Εξάλλου, τώρα είμαστε όλοι καθάρματα, όπως μας διαβεβαίωσαν τα πλέον αρμόδια χείλη κατόπιν μιας κάποιας θανατηφόρας αφορμής. Αστειότητες πράγματι, υποκριτικές ενδεχομένως, σίγουρα όμως διασκεδαστικές για κάποιους (και για εμένα τον ίδιο επίσης), πράγμα καθόλου ευκαταφρόνητο, όχι;

Υπερβολές αυτά περί τηγανιών και στεγνωτήρων· μία φωτογραφία από τους ψυγειοκαταψύκτες του Toole, ή μία τομογραφία με ακτίνες Χ από το έσω αυτί του Δόκτωρος του forum, εμένα θα μου αρκούσε. Από εκεί και πέρα, το τι κάνεις ο καθένας στο σπίτι και το κρεβάτι του, εμένα αδιάφορο μου είναι, όπως και οι προσωπικές μου απόψεις περί audio, που δεν τις πολυλογαριάζω άλλωστε, διότι είναι γνωστό τι λένε για δαύτες.
- είμαστε όλοι καθάρματα, τώρα και για πάντα. - σε αυτό συμφωνώ, (-και ας αστειεύεσαι) -δεν χρειάζεται να μας το διαβεβαιώσει κανένας - απλά υπάρχουν πολύ χειρότερα (καθάρματα). - και με νοιάζει - προσωπικά, πως θα τους κάνω την ζωή, λίγο πιο δύσκολη.
- πάντα μ' αρέσανε αυτά τα πράγματα.
- πες το από καθαρή διαστροφή.
- όσο για τι κάνεις ο καθένας στο σπίτι και το κρεβάτι του, αν αυτό που κάνει, πέσει στην αντίληψή μου, και είναι με κάποιον τρόπο "επιβαρυντικό" για τον άλλο, ή τους άλλους, πάλι με νοιάζει.
- τέλος, πάει στράφι, ό,τι έχεις πει, αν "το τι κάνεις ο καθένας στο σπίτι και το κρεβάτι του, εμένα αδιάφορο μου είναι, όπως και οι προσωπικές μου απόψεις περί audio, που δεν τις πολυλογαριάζω άλλωστε, διότι είναι γνωστό τι λένε για δαύτες".
- ποιητικό το προηγούμενο, έτσι το εκλαμβάνω, - όλοι παίρνουμε πολύ σοβαρά τον εαυτό μας - δεν έχουμε και άλλον είναι η αλήθεια.
- μέχρι να τα τινάξουμε.

- παίχτε πανκ!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.680
η ερώτηση είναι αν μπορώ να κινηθώ σε SVS πχ. και να μην έχω θέμα με το integration - που μάλλον δεν θα έχω.
Αν πας για svs, το μικρότερο αποδεκτό είναι το sb4000Χ2.

Το sb16X2 είναι πιο ασφαλής επιλογή.
Δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα ενσωμάτωσης με τα svs.

Κεντρικό αυτό που λέει ο εαρ.

Για prepro:
Nad m17v2
Arcam AV860
Μεγάλο ερωτηματικό ο Emotiva XMC 2, για το κατά πόσον θα είναι σύντομα διαθέσιμος, και ο RMC 1 για το πότε θα ενσωματωθεί το Dirac

Reaction score
4.860
Μ'αρεσει αυτο το περιεργο μιγμα απο φιλοσοφικο στοχασμο,
εκτονωση και κουβεντουλα chat room
με παραλληλη ενημερωση για τις τελευταιες τεχνολογικες εξελιξεις και ψαγμενες συμβουλες.
Ολα αυτα στα πλαισια ξεχωριστων μονολογων....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.471
με παραλληλη ενημερωση για τις τελευταιες τεχνολογικες εξελιξεις και ψαγμενες συμβουλες.
Τον φιλοσοφικό που τον είδες?
πολυκαναλικός είναι
[DOUBLEPOST=1564433525][/DOUBLEPOST]
Εγω δεν καταφερα να ενσωματωσω σωστα τα svs. Δεν μπορω να το τεκμηριωσω σε δυο γραμμες αλλα εν συντομια τα μεσοχαμηλα του svs ηταν αλλανταλλων σε σχεση με τα μεσοχαμηλα των atc. Και αν θελεις να παρεις πραγματικα υψηλες εντασεις, θα χρειαστει να βοηθησεις τα μεσοχαμηλα των 50. Απο μονα τους δε φτανουν για σταθμες και αποκριση φλετσερ μανσον. Δεν ειναι τυχαιο που βγαινουν και 200, 300.

Συνεπως, ζαπ δαγκωτο. Ή atc φυσικα αν τρωγεσαι. Ή καποιο αλλο στουντιακο ή κανενα jl με ερωτηματικο.
sb ή pb έχεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029
το weiss DAC202 προφανώς δεν κολλάει πουθενά ή όχι?
Οτιδήποτε δικάναλο, δεν κολλάει σε πολυκάναλο σεταπ.
Πούλημα.
Αν είναι πολλά αυτά για πούλημα, μπορεί να μαζέψουν λεφτά για κάνα τρινοβ..
Που λόγω κοστολογιου ηχείων, έρχεται ισορροπημένα.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Οταν τοποθετουνται πανω στο οντιο, ανθρωποι σαν τον Μπουτχια, τον γιατρο, τον Ντιμη και τον Κογια, ο μονολογος ειναι μοιραιος. Οι νουνεχείς μαθαινουν και κανουν τον κοσμο (του χομπυ) τους καλυτερο. Οι υπολοιποι αντιδρουν.
Βεβαια, δεν παιζει ρολο μονο ο δασκαλος. Ποιοτητα πρεπει να διαθετει κι ο μαθητης. Ζωντανο παραδειγμα το φορουμ. Οι λιγοι στρωνουν τον απαυτό τους και διαβαζουν, οι υπολοιποι ακουνε καλωδια και πριζες χαριζοντας μας το γελιο. Ενιοτε φιλοσοφουν κιολας με ενεσεις...υπαρξισμού.:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029
Απόσπασμα από τις τότε συνοδευτικές σημειώσεις της (Electra) Nonesuch για τα στερεοφωνικά remaster σε αυθεντικές μονοφωνικές εκδόσεις του καταλόγου της
Είναι απίστευτα πράγματα αυτά, που πας και τα βρίσκεις δε ξέρω!
Όντως, η ιστορία επαναλαμβάνεται..

Reaction score
4.860
Rosinante αναρωτιεμαι,
Εισαι γενικως τοσο απολυτη;

(Ο daharis το ειπε πιο κομψα...)

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.471
Rosinante αναρωτιεμαι,
Εισαι γενικως τοσο skyla;
:lol:
[DOUBLEPOST=1564435447][/DOUBLEPOST]
Αν είναι πολλά αυτά για πούλημα, μπορεί να μαζέψουν λεφτά για κάνα τρινοβ..
.
στέλνουν αυτοί Αθήνα...ή μόνο νότια μακεδονία ?:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.146
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda