Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εγώ θέλω ένα λαμπάτο, αλλά με μαύρο ματ καπάκι να μπαινοβγαίνει.

Με αυτά ακριβώς τα σημαντικά χαρακτηριστικά.
[DOUBLEPOST=1564229380][/DOUBLEPOST]Σοβαρά
Oλα τα καπακια μπαινουν και βγαινουν βρε.Ξερεις κανενα που δεν βγαινει η δεν μπαινει?
Ποσες λαμπες θελεις ? Τι κεφαλη εχεις? Πικαπ ? RT60 ? :laugh:
[DOUBLEPOST=1564230513][/DOUBLEPOST]
Καπάκι?
Μελίδης!
Και καπακι Μελιδης και πολλα αλλα.Ακους Μελιδη?
[DOUBLEPOST=1564230646][/DOUBLEPOST]
Όχι, αλλά θα περιμένω υπομονετικά τα νέα για το φόνο σαν το πιστό σκυλί Hachi-ko.. :D:D
Δεν θα παρει τοσο πολυ απ'οτι (το) ακουω :D

A

AKARL

Guest
Ρε ΕΑΡ, εσύ που έχεις ιμμέρσιβ ηχοσύστημα και προβολέα, μπορείς να με πεις αν βάνεις να παίξει γιαπωνέζικο 4κ πορνό δισκάκι με πολυκάναλο ήχο πως θα αποδοθεί ηχητικά η σκηνή με το μπουκκάκε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :D

Reaction score
498
Κι ένα περαιτέρω στοιχείο για όσους θα σκόπευαν να προπονήσουν ενδεκάδα ηχείων με...ενεργούς παίκτες.
Για να μην βγαίνουν πιθανώς απογοητευμένοι χρήστες παραπονούμενοι ότι δεν προειδοποιήθηκαν επ'αυτού.

Προτού αποκτήσουν τους παίκτες,οφείλουν με κάποιον τρόπο να τσεκάρουν ότι τα συγκεκριμένα ενεργά ηχεία δεν θα παράγουν διακριτό βόμβο.Ο βόμβος περιορίζει το εύρος δυναμικής ζώνης και με δεδομένο ότι θα είχαμε πολλαπλές πηγές στην πολυκαναλική σύσταση,η στάθμη του θα αυξανόταν σε αισθητό βαθμό εντός κλειστού οικιακού περιβάλλοντος.

Αυτό το στοιχείο μπορεί να πιστοποιηθεί - αν δεν μπορεί να γίνει απευθείας επαφή - είτε εκ των προδιαγραφών,είτε - εφόσον δεν θα προσφερόταν από εκείνες - μέσω διαδικτυακής έρευνας σε κύκλους χρηστών από γνωστούς ιστοτόπους του εξωτερικού.

Ο Ear σημειωτέον το είχε σαφώς καρατσεκάρει,αφού προμηθεύτηκε ενεργά τα οποία είχαν προδιαγεγραμμένη επισήμως και αρκετά χαμηλή τη στάθμη του θορύβου που θα παρήγαγαν τα ίδια σε κατάσταση λειτουργίας.
Αρκετά ενεργά ηχεία της χαμηλής αλλά και μεσαίας κατηγορίας τιμής, από μικρές αλλά και από μεγάλες εταιρίες έχουν τέτοια θέματα.

Κάποιες φορές με την μορφή κάποιου βρόχου γείωσης το θέμα λύνεται με xlr καλώδια.

Κάποιες άλλες φορές όμως που έχει να κάνει με white noise, με το ηχείο στο standby, απλά το θέμα δεν λύνεται με τίποτα και ποτέ γιατί προφανώς έχει να κάνει με φτηνή υλοποίηση των ηλεκτρονικών.

Αυτό θα ενοχλεί και σε δικάναλο σετάπ, ιδιαίτερα εάν κάποιος ακούει near field, ακούει αργά το βράδυ και από την θέση ακρόασης ακούει αυτή την βαβούρα. Κάποιους τους ενοχλεί/ενδιαφέρει αυτό, κάποιους όχι.

Δυστυχώς ή ευτυχώς κάτι τέτοια θέματα σπανίως υπάρχουν σε κλασσικές audio υλοποιήσεις παθητικών ηχείων/ ξεχωριστών ενισχυτών ούτε σε μικρά κοστολόγια - δεν μιλάω για λαμπάτες υλοποιήσεις -ποτέ δεν είχα - δεν με ενδιέφεραν - οπότε δεν έχω άποψη.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι αυτά να τα γνωρίζουνε οι υποψήφιοι αγοραστές για να ψάχνονται αναλόγως και χαίρομαι ιδιαίτερα που θίχτηκε το θέμα αυτό.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.768
Μερικές φορές το πρόβλημα με το θόρυβο κάποιων ενεργών, είναι πως ρυθμίζονται στο τέρμα (από την ένταση που έχουν στην πλάτη τους) με σκοπό να ρυθμίζεται ή ένταση τους από κάποιο προηγούμενο στάδιο...
Αν όμως το προηγούμενο στάδιο έχει κάποιο λιγοστό θόρυβο, ενισχύεται ...και ακούγεται...
Για παράδειγμα αν βάλω τα ενεργά μου στο τέρμα και τα συνδέσω στον υπολογιστή μου με σκοπό να ρυθμίζω την ένταση από τα windows, επειδή θα αναγκάζομαι να έχω την ένταση του υπολογιστή χαμηλά (για normal καταστάσεις) και δεδομένου πως ο θόρυβος από τον υπολογιστή θα είναι σταθερός, θα έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλό λόγο σήματος προς θόρυβο του σήματος που βγαίνει από τον υπολογιστή, πράγμα που μετά την ενίσχυση στα ενεργά θα ...ακούγεται...
Στο παράδειγμα μας, αν αφήσω τα ενεργά στο τέρμα, βάλω και τον υπολογιστή δυνατά ή στο τέρμα (οπότε από την πλευρά του θα έχω καθαρότερο σήμα) και οδηγήσω τα ενεργά μέσω ενός παθητικού εξασθενητή (π.χ. https://www.thomann.de/gb/swissonic_m_control.htm), επειδή θα αναγκαστώ να χαμηλώσω την ένταση από αυτόν, αναγκαστικά θα χαμηλώσω (ή μηδενίσω) τον θόρυβο του υπολογιστή...
Στις κλασσικές υλοποιήσεις παθητικών ηχείων/ προενισχυτών / ενισχυτών το πρόβλημα δεν υφίσταται ακριβώς γιατί το volume control είναι μετά τον προενισχυτή (στην ίδια συσκευή).

Reaction score
498
Μερικές φορές το πρόβλημα με το θόρυβο κάποιων ενεργών, είναι πως ρυθμίζονται στο τέρμα (από την ένταση που έχουν στην πλάτη τους) με σκοπό να ρυθμίζεται ή ένταση τους από κάποιο προηγούμενο στάδιο...
Αν όμως το προηγούμενο στάδιο έχει κάποιο λιγοστό θόρυβο, ενισχύεται ...και ακούγεται...
Για παράδειγμα αν βάλω τα ενεργά μου στο τέρμα και τα συνδέσω στον υπολογιστή μου με σκοπό να ρυθμίζω την ένταση από τα windows, επειδή θα αναγκάζομαι να έχω την ένταση του υπολογιστή χαμηλά (για normal καταστάσεις) και δεδομένου πως ο θόρυβος από τον υπολογιστή θα είναι σταθερός, θα έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλό λόγο σήματος προς θόρυβο του σήματος που βγαίνει από τον υπολογιστή, πράγμα που μετά την ενίσχυση στα ενεργά θα ...ακούγεται...
Στο παράδειγμα μας, αν αφήσω τα ενεργά στο τέρμα, βάλω και τον υπολογιστή δυνατά ή στο τέρμα (οπότε από την πλευρά του θα έχω καθαρότερο σήμα) και οδηγήσω τα ενεργά μέσω ενός παθητικού εξασθενητή (π.χ. https://www.thomann.de/gb/swissonic_m_control.htm), επειδή θα αναγκαστώ να χαμηλώσω την ένταση από αυτόν, αναγκαστικά θα χαμηλώσω (ή μηδενίσω) τον θόρυβο του υπολογιστή...
Στις κλασσικές υλοποιήσεις παθητικών ηχείων/ προενισχυτών / ενισχυτών το πρόβλημα δεν υφίσταται ακριβώς γιατί το volume control είναι μετά τον προενισχυτή (στην ίδια συσκευή).
Αυτό είναι και άλλη μία περίπτωση όντως. Εγώ πιο πολύ μιλάω όταν αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτου ευαισθησίας εισόδου, όταν με όλες τις ρυθμίσεις έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.768
Αυτό είναι και άλλη μία περίπτωση όντως. Εγώ πιο πολύ μιλάω όταν αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτου ευαισθησίας εισόδου, όταν με όλες τις ρυθμίσεις έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν συμβαίνει με κάθε ρύθμιση της έντασης εισόδου, τότε ναι... υπάρχει θέμα...

Reaction score
15.469
ναι, γιατι τα βλεπετε αυτα τα αροθριντιφορκεϊιμερσιβμπουκακε ... τα αιστησιακα ... :gotcha:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda