Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
18.276
ακρίβειας παραγωγής)
.... aκριβειας αναπαραγωγής.

Επίσης :

++ ... και απο ταπεινότερο σύστημα (οικονομικά ή/και ακρίβειας παραγωγής) και τα οποία μπορεί να έχουν θυσιαστεί στο βωμό άλλων προτερημάτων .... ++

...και που ένα ταπεινότερο σύστημα (οικονομικά ή/και ακρίβειας αναπαραγωγής) τα έχει και τα οποία μπορεί να έχουν θυσιαστεί στο βωμό άλλων προτερημάτων...

Υ.Γ. : Πολλά λάθη Marlboro ... αναγκάστηκα να κάνω quote στον εαυτό μου για να τα διορθώσω. Κανένα κακεντρέχες σχόλιο δεν θα κάνεις ; :D

Last edited:

Reaction score
466
Για τους πολυκαναλους
Συνιστάται για χώρους:
30-200 m² 300-2000 ft²
Αρχιτεκτονική μεγαφώνων
Ανά μονάδα ηχείου: 7 x 1"" Scan-Speak Illuminator tweeter 7 x 4 ½"" Scan-Speak Illuminator mid-range 3 x 10"" Scan-Speak Discovery woofer 1 x 13"" Scan-Speak Revelator front woofer
Ενισχυτές
Ανά μονάδα ηχείου: 7 x Bang & Olufsen ICEpower AM300-X for tweeter 7 x Bang & Olufsen ICEpower AM300-X for mid-range 3 x Heliox AM1000-1 for woofer 1 x Heliox AM1000-1 for front woofer
Εύρος συχνότητας
<12 - >43.000 Hz
Maximum Sound Pressure Level (SPL) @1m
Ανά ζεύγος: 126 dB SPL
Bass Capability
Ανά ζεύγος: 118 dB SPL

IMG_2607.jpeg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.701
Για τους πολυκαναλους
Συνιστάται για χώρους:
30-200 m² 300-2000 ft²
Αρχιτεκτονική μεγαφώνων
Ανά μονάδα ηχείου: 7 x 1"" Scan-Speak Illuminator tweeter 7 x 4 ½"" Scan-Speak Illuminator mid-range 3 x 10"" Scan-Speak Discovery woofer 1 x 13"" Scan-Speak Revelator front woofer
Ενισχυτές
Ανά μονάδα ηχείου: 7 x Bang & Olufsen ICEpower AM300-X for tweeter 7 x Bang & Olufsen ICEpower AM300-X for mid-range 3 x Heliox AM1000-1 for woofer 1 x Heliox AM1000-1 for front woofer
Εύρος συχνότητας
<12 - >43.000 Hz
Bass Capability

View attachment 347892
Δεν σχετίζεται με πολυκάναλο

Reaction score
1.648
Για τους πολυκαναλους
Συνιστάται για χώρους:
30-200 m² 300-2000 ft²
Αρχιτεκτονική μεγαφώνων
Ενισχυτές
Εύρος συχνότητας
<12 - >43.000 Hz
Bass Capability

View attachment 347892
Το συγκεκριμένο ηχείο το προτείνεις επειδή το αγόρασες και σου άρεσε, ή θέλεις τη γνώμη μας για να το αγοράσεις ;
..αν σου αρέσει να ακούς μόνο off axis ότι πρέπει.
Γιατι το λες αυτό ; είδες μετρήσεις και δεν παίζει on-axis ;
Αν θέλεις να το θάψουμε , τότε να πεταχτώ να φέρω το φτυάρι

Reaction score
18.276
..αν σου αρέσει να ακούς μόνο off axis ότι πρέπει.
Το συγκεκριμένο ηχείο το προτείνεις επειδή το αγόρασες και σου άρεσε, ή θέλεις τη γνώμη μας για να το αγοράσεις ;

Με την έννοια ότι γιατί να πάρεις ένα πολυεργαλείο (ή έναν Ελβετικό σουγιά) ενώ εσύ θες και χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις μόνο το κατσαβίδι ; :D

Reaction score
3.240
Το συγκεκριμένο ηχείο το έχω ακούσει.
Φώτο δικιά μου από όταν έγινε η ακρόαση.
1730593337064.png

Έχω διαβάσει πολλά θετικά σχόλια για το ηχείιο αυτό και για τον ξεχωριστό τρόπο που δουλεύει.
Εμένα όμως μου φάνηκε αδιάφορο και ψεύτικο.

Reaction score
4.147
Το σωστό είναι αυτό που ταιριάζει στον καθένα μας καλυτερα. Κάπως γενικό , αλλά και τόσο αληθινό.
Εγώ ας πούμε, ακούω πολύ συχνά 45άρια βινύλια από ένα πικάπ της Garrard, το οποίο το αγόρασα χαλασμένο, το επισκεύασα και πλέον παίζει θαυμάσια μουσική. Το ίδιο και με ένα Lenco L-75, με κίνηση από idler weel ...
Τι με νοιάζει εμένα τι θα πει ο οποιοσδήποτε, μου είναι αδιάφορο
Καποτε επι κουμουνιστικου καθεστωτος ενας φιλος μου απο Βουλγαρια ο οποιος ηταν σκηνοθετης, πηγε σε καποιο απομακρο μερος της τοτε Σοβιετικης Ενωσης για ενα ντοκυμαντερ. Σε χωριο διπλα σε καποια λιμνη νομιζω καπου προς τα Ουραλια Ορη. Οι ανθρωποι μου λεει δεν γνωριζαν τιποτα απο τεχνολογια, πλενανε σε σκαφες και φυσικα ουτε τηλεορασεις ουτε κουζινες καλοριφερ κλπ (πρωτογονες καταστασεις). Και ομως μου λεει αυτο που εβλεπα στα προσωπα αυτων των ανθρωπων ηταν κατι που δεν μπορουσα απο πιο μπροστα να φανταστω, σου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν οι πιο ευτυχισμενοι ανθρωποι στον πλανητη, μ ενα χαμογελο μονιμως στο προσωπο και εβλεπες συνεχως ο ενας να βοηθαει τον αλλο. Εκει μου λεει για πρωτη φορα ενιωσα οτι η ευτυχια δεν ειναι συνωνυμη με τα αγαθα που εχεις.

Τι θελω να πω με το παραπανω παραδειγμα. Οτι μουσικη μπορει ν απολαυσεις με πολλους τροπους. Ακομη και με πρωτογονους. Τα προβληματα αρχιζουν απ την στιγμη που ερχεται η γνωση, ανοιγουν καποιοι οριζοντες κανεις συγκρισεις και τοτε δυστυχως η ευτυχως γκρεμιζεται ο κοσμος σου. Κι ενω περνουσες νωριτερα τελεια και ησουν πανευτυχης, ξαφνικα νιωθεις οτι ησουν ξυπολυτος στ αγκαθια. Μπορεις φυσικα να ξαναγυρισεις πισω, αλλα ποσοι το κανουν απ τη στιγμη που εχει ξεκινησει το μικροβιο συγκρισης?

Προσωπικα προ εικοσαετιας που δεν μ ενοιαζε τοσο η ποιοτητα του μεσου αλλα ακουγα υπερβολικα πολυ μουσικη, επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο σχετικο με τον ηχο (τωρα δεν υπαρχει) κι εντυπωσιαστηκα απ τις παρουσιασεις μηχανηματων ηχου και εικονας. Ετσι λοιπον πηρα το πρωτο μου αξιολογο ηχοσυστημα που το πληρωσα υπαρβολικα ακριβα για τις δυνατοτητες μου εκεινον τον καιρο (ειχα κατεβει με το αμαξι μου στην Αθηνα και ειχα φορτωσει ολα τα μηχανηματα που ηταν απ το ιδιο μαγαζι - ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ). Εναν ολοκληρωμενο πολυκαναλο AVR ενισχυτη Denon (4306) που μολις ειχε κυκλοφορησει και ειχε διθυραμβικες κριτικες γυρω στα 2.500 ευρω κοστιζε, το ολοκαινουριο πλαιυερ επισης της DENON (SACD) περιπου στα 1.300 ευρω και τα ηχεια μου που φυσικα ηταν τι αλλο? B&W !!. Καπου στα 2600 ευρω μαζι μ εναν μικρο σαμπγουφερ. Κι ετσι μπηκα στον μαγικο κοσμο του audio. Ημουν ερωτευμενος μ αυτο που ακουγα. Ειχα παρει και το καινουριο τοτε μοντελο του βιντεοπροβολεα της ΣΟΝΥ μολις ειχε κυκλοφορησει σε 750p. Φοβερη εικονα για τοτε. Επλεεα σε πελαγη ευτυχιας!

Στο δια ταυτα, τι εμεινε απ αυτον τον ερωτα, αυτη την μαγεια ηχου και εικονας. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Ισως μοιαζει να κυνηγαμε την ουρα μας, ισως ερωτευομαστε τις καινουριες διαδρομες και τους νεους δρομους που ανοιγονται συνεχως μπροστα μας. Διαλεγει ελευθερα ο καθενας τον δρομο που θα παρει. Αν θελει ξαναγυρναει πισω (αρκει να μπορει).

Ομως πρεπει να υπαρχει ενας διαχωρισμος στο γουστο και στο "μ αρεσει" απ αυτο που πληρει καποιες επιστημονικες προδιαγραφες. Το γεγονος οτι "δεν ξερω" αλλα μ αρεσει περισσοτερο δεν σημαινει οτι κατ αναγκη ειναι και καλυτερο, απλα μπορει να υπωδηλωνει ως ενα βαθμο και το μεγεθος του σκοταδισμου που βρισκομαι!!

Καλη λοιπον η παγωνιερα-επανασταση για τον καιρο εκεινο- αντικατεστησε το βαρελι με τους παγους που ριχνανε οι γονεις μας για να διατηρουνε κρυες τις μπυρες και το καρπουζι, αλλα ... τι λετε να παμε παλι προς τα εκει και ποσο πισω, στην παγωνιερα η στο βαρελι με τους παγους?

Τελικα το μεγα ερωτημα ειναι "ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ" η να φωναξουμε "ΖΗΤΩ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ".
Νομιζω οτι η σωστη απαντηση ειναι προσωπικη. Ν ακολουθεις αυτο που δινει στον καθενα μεγαλυτερη ευχαριστηση - ευτυχια!!

Reaction score
3.240
Η σύγκριση πρέπει να γίνεται σε όμοια πράγματα. Δεν μπορείς πχ να συγκρίνεις ολοκληρωμένο ενισχυτή με av ενισχυτή. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να συγκρίνεις δικάναλο με πολυκάναλο σύστημα. Επίσης, όταν έχεις μία μόνο συσκευή να αξιολογήσεις σαφέσυατα και θα λάβεις υπόψιν τα διαθέσιμα τεχνικά στοιχεία αλλά έμμεσα παλι σύγκριση θα κάνεις. Πως; δια της ακροάσεως. Με πι; με την αναφορά. Ποια είναι αυτή; Ο.φυσικός ήχος. Εδώ βέβαια εισέρχονται δύο παράγοντες. Η εμπειρία από live ακούσματα και ικανότητα σου να μπορείς να αντιληφθείς τι ακούς. Αυτό φυσικά προϋποθέτει εμπειρία στον χώρο. Και φυσικά όχι placebo. Ομορφα και καλά τεχνικά κάποια ηχεία που παρουσιάζονται με τον μανδύα της εξέλιξης αλλά τελικά τι ψάρια πιάνουν; τα φαινόμενα μερικές φορές απατούν. Ωραίο το τελευταίο sabre dac (παράδειγμα) και μετράει καλά αλλά γιατί στον κόρακα μου ακούγεται σαν ήχος για να χορεύουν ρομπότ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.575
Γιατί είσαι ανώμαλος και σατανάς. Σιξ σιξ σιξ.

μου φάνηκε αδιάφορο και ψεύτικο.
Για να το λες εσύ αυτό, σημαίνει πως έπαιζε σωστά το ρημάδι.

Δεν τόνιζε τίποτα, δεν έκανε εντύπωση τίποτα, ήταν βαρετό. Σε καταλαβαίνω. Μια χαρά τα λές. Μακριά.

Άσε που είναι και ασύρματο. Μπλιαχ.🤣
Ούτε για "δοκιμές" καλωδίων ηχείων δε κάνει.
Ανούσια αγορά, ά πα ΠΑ ΠΑ ΠΑ (Η). 😁🤪🤣

ΥΓ.
Μερικές πληροφορίες από δω:

Μεγάφωνα ανά ηχείο:
7 x 1" Scan-Speak Illuminator tweeter
7 x 4 ½" Scan-Speak Illuminator mid-range
3 x 10" Scan-Speak Discovery woofer
1 x 13" Scan-Speak Revelator woofer

Ενισχυτές ανά ηχείο: (συνολική ισχύς 8,2 kW)
14 x Bang & Olufsen ICEpower AM300-X (tweeter+mid)
4 x Heliox AM1000-1 (woofer)

Απόκριση συχνότητας
12 - 43.000 Hz

Max SPL @1m
Ανά ζεύγος: 126 dB

Last edited:

Reaction score
1.561
Η σύγκριση πρέπει να γίνεται σε όμοια πράγματα. Δεν μπορείς πχ να συγκρίνεις ολοκληρωμένο ενισχυτή με av ενισχυτή. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να συγκρίνεις δικάναλο με πολυκάναλο σύστημα. Επίσης, όταν έχεις μία μόνο συσκευή να αξιολογήσεις σαφέσυατα και θα λάβεις υπόψιν τα διαθέσιμα τεχνικά στοιχεία αλλά έμμεσα παλι σύγκριση θα κάνεις. Πως; δια της ακροάσεως. Με πι; με την αναφορά. Ποια είναι αυτή; Ο.φυσικός ήχος. Εδώ βέβαια εισέρχονται δύο παράγοντες. Η εμπειρία από live ακούσματα και ικανότητα σου να μπορείς να αντιληφθείς τι ακούς. Αυτό φυσικά προϋποθέτει εμπειρία στον χώρο. Και φυσικά όχι placebo. Ομορφα και καλά τεχνικά κάποια ηχεία που παρουσιάζονται με τον μανδύα της εξέλιξης αλλά τελικά τι ψάρια πιάνουν; τα φαινόμενα μερικές φορές απατούν. Ωραίο το τελευταίο sabre dac (παράδειγμα) και μετράει καλά αλλά γιατί στον κόρακα μου ακούγεται σαν ήχος για να χορεύουν ρομπότ;
Γι αυτό,AKM και ξερό ψωμί! Για να χορεύουν άνθρωποι.

Reaction score
1.648
Εμείς στην Ελλάδα καίμε μόνο καρδιές και δάση .
Φοβάμαι ότι με τόσες φωτιές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από του χρόνου θα καίμε μόνο καρδιές ...

Τα 'βουβάλια' , τα φημισμένα chips της ESS Sabre, θα τα φοράνε από το νέο έτος οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές της Gillette , για ένα πιο βαθύ ξύρισμα.

Εννοείται ότι αστειεύμαι. Πρόκειται γα μια κορυφαία εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας

Last edited:

Reaction score
18.276
Εμένα όμως μου φάνηκε αδιάφορο και ψεύτικο.
Θα ήταν ρυθμισμένο για off axis διασπορά. :D
Ωραίο το τελευταίο sabre dac (παράδειγμα) και μετράει καλά αλλά γιατί στον κόρακα μου ακούγεται σαν ήχος για να χορεύουν ρομπότ;
Τι χειροτέρεψαν απο τότε που τα άκουσα εγώ ; Όλοι λέγανε ότι θα καλυτερέψουν με τον καιρό κάποτε και σιγά σιγά ήδη αυτό συντελούνταν. Ευτυχώς δεν τους πίστεψα καθώς ξέρω πλέον τους people of audio. (το people of audio ακούγεται λιγότερο προσβλητικό και επιθετικό). :D
Γι αυτό,AKM και ξερό ψωμί! Για να χορεύουν άνθρωποι.
Το AKM τα παλιά ήταν σοφιστικέ, light, λεπτεπίλεπτη, χωρική παρουσίαση και πολύ καλά για φωνές και όπερα. Για χαμηλό, ρυθμό και ρόκ που σου αρέσει εσένα θές Burr Brown. :D

Last edited:

Reaction score
18.276
α φημισμένα chips της ESS Sabre, θα τα φοράνε από το νέο έτος οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές της Gillette , για ένα πιο βαθύ ξύρισμα.
Δεν παίζουν καλά τα τσίκα τσίκα , και τα μπούμ μπούμ αυτά ; :D

Reaction score
1.648
Σίγουρα , με τα ηχεία που έχετε, θα ακούτε όλες τις λεπτεπίλεπτες χωρικές πληροφορίες, ειδικά σε ηχογραφήσεις όπερας όπου τρώγατε ξύλο μικροί για να πάτε μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά στη Λυρική Σκηνή Αθηνών.

Το 99% των ακροαματόφιλων είναι ψεύτες, σαν τους ψαράδες και τους κυνηγούς , ενώ το 1% ανήκει στους immersive που ζουν το δικό τους ψεύτικο κόσμο

Last edited:

Reaction score
18.276
Σίγουρα , με τα ηχεία που έχετε, θα ακούτε όλες τις λεπτεπίλεπτες χωρικές πληροφορίες, ειδικά σε ηχογραφήσεις όπερας όπου τρώγατε ξύλο μικροί για να πάτε μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά στη Λυρική Σκηνή Αθηνών.
Μας έχετε παρεξηγήσει κύιριε .... αλλά δεν πειράζει. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants