Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
731
Κρίμας και εγώ που νόμιζα ότι από το 1960 και μετά η μουσική γράφεται πολυκάναλα, είτε αναλογικά είτε ψηφιακά. Ασε που νόμζα ότι πολλές φορές ο ντραμιστας είναι στα Γρεβενά, ο μπασίστας στην Κομμοτινή και η τραγουδιαρα στην Σαντορίνη και στέλνουν τις ηχογραφήσεις τους με email στον παραγωγό.

Reaction score
1.573
Κρίμας και εγώ που νόμιζα ότι από το 1960 και μετά η μουσική γράφεται πολυκάναλα, είτε αναλογικά είτε ψηφιακά. Ασε που νόμζα ότι πολλές φορές ο ντραμιστας είναι στα Γρεβενά, ο μπασίστας στην Κομμοτινή και η τραγουδιαρα στην Σαντορίνη και στέλνουν τις ηχογραφήσεις τους με email στον παραγωγό.
Μπορει η μουσικη που εσεις ακουτε να γραφεται με τον εναν εδω και τον αλλον στο γαμο του Καραγκιοζη αυτο ομως δεν αποτελει τον κανονα.
Σωστα νομιζατε, μπορει να γραφεται εδω και πολλα χρονια η μουσικη πολυκαναλα αλλα ο εκαστοτε ηχοληπτης μιξαριζε αυτα τα καναλια σε 2 (ΔΥΟ) εκτος και αν εσεις ειχατε κανενα Tascam, Otari κλπ και κανατε μονος σας το μιξαζ με μια αναλογων προσοντων κονσολα, επειδη ομως αδυνατω να το πιστεψω δειτε ενα απο αυτα τα πολυκαναλα μηχανηματα για να ξερετε για τι μιλαμε.
Tascam.jpg

Reaction score
731
Εκτός από τις πανάκριβες παραγωγές, την συμφωνική και μερικές άλλες περιπτώσεις οι μουσικοί δεν βρίσκονται μαζί σχεδόν ποτέ στο studio. Δεν είναι μιξάρισμα, downsizing είναι σε δύο κανάλια. είτε απο ταινία είτε απο σκληρο, κάρτα κλπ. Το στούντιο κοστίζει πολύ.

Reaction score
1.573
Εκτός από τις πανάκριβες παραγωγές, την συμφωνική και μερικές άλλες περιπτώσεις οι μουσικοί δεν βρίσκονται μαζί σχεδόν ποτέ στο studio. Δεν είναι μιξάρισμα, downsizing είναι σε δύο κανάλια. είτε απο ταινία είτε απο σκληρο, κάρτα κλπ. Το στούντιο κοστίζει πολύ.
Στο studio μπορει να μην βρισκονται ολοι μαζι ταυτοχρονα αλλα ολοι οι μουσικοι γραφονται εκει , τωρα αν αναφερεσθε σε καταστασεις που η εγγραφη γινεται απο ενα PC με μια 16-καναλη καρτα ηχου σε ενα δωματιο με λιγη ηχομονωση στους τοιχους αυτο ειναι μια αλλης ταξεως ζητημα που δεν αφορα στην μουσικη που τουλαχιστον εγω ακουω χωρις αυτο να σημαινει πως το αποτελεσμα θα ειναι παντα κατ' αναγκην κακο !

Reaction score
1.501
Μη μαλώνετε και πάρτε το απόφαση . Το κάθε «στρατόπεδο» θα θεωρεί ότι του άλλου τα πράγματα θα ακούγονται σα γκαζοτενεκεδες

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.312
Μα για όνομα του θεού. Τι μας κόφτει πως μιξάρεται και πως παράγεται η μουσική.

Ήταν αρχικά 1 κανάλι. Μετά βάλαν και 2ο. Μας άρεσε καλύτερα. Το κρατήσαμε.
Τώρα βάλαν και άλλα κανάλια. Όσοι το έχουν ακούσει λένε ότι είναι καλύτερο. Θα το κρατήσουμε.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για να καυχιούνται οι 2-κάναλοι ότι είναι μάγκες.

Reaction score
2.037
Λοιπόν....εγώ κατέληξα στο εξής.

Το 90% δεν ακούτε μουσική ακούτε μηχανήματα.
Το υπόλοιπο 9% δεν ακούει γενικά γιατί δεν προλαβαίνει.
Και το 1% τσακώνεται μόνο του.

Συνεχατε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.470
Λοιπόν....εγώ κατέληξα στο εξής.

Το 90% δεν ακούτε μουσική ακούτε μηχανήματα.
Το υπόλοιπο 9% δεν ακούει γενικά γιατί δεν προλαβαίνει.
Και το 1% τσακώνεται μόνο του.

Συνεχατε
Ξεχνάς το ψ% που ακούει καλώδια και στηρικτικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.470
Πάει με τα μηχανήματα αυτό :p
Όχι βέβαια, τα μηχανήματα τα άκουσαν μια φορά πριν τα πάρουν, τελείωσε.

Τώρα ακούν καλώδια και στηρικτικά, βγήκαν τα μηχανήματα απ'την εξίσωση.

Σήμερα ακούν το ένα καλώδιο (πίσω απ'το μηχάνημα), αύριο ακούν το ένα πατάκι (κάτω απ'το μηχάνημα).

Τα μηχανήματα δε τα ακούν πλέον, παν αυτά, καπούτ.

Μιλάμε για ιδιοφυΐες. Σπίρτα. 😂🤣😁

Reaction score
4.155
Όχι βέβαια, τα μηχανήματα τα άκουσαν μια φορά πριν τα πάρουν, τελείωσε.

Τώρα ακούν καλώδια και στηρικτικά, βγήκαν τα μηχανήματα απ'την εξίσωση.

Σήμερα ακούν το ένα καλώδιο (πίσω απ'το μηχάνημα), αύριο ακούν το ένα πατάκι (κάτω απ'το μηχάνημα).

Τα μηχανήματα δε τα ακούν πλέον, παν αυτά, καπούτ.

Μιλάμε για ιδιοφυΐες. Σπίρτα. 😂🤣😁
Τι καλώδιο πήρες είπαμε για τα ακουστικά; :rolleyes:

Reaction score
2.607
κι εσένα τα balanced καλώδια σου έλειπαν , των ακουστικών σου.
Είχες 3 μήνες πρόβλημα οδήγησης των ακουστικών, ή και θόρυβο 'common mode' και μας το έκρυβες :p
Το έκρυβες από ποιους ; από τους φίλους σου στο avsite.gr , γιατί εσύ δεν γράφεις στο avclub.gr

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.470
κι εσένα τα balanced καλώδια σου έλειπαν , των ακουστικών σου.
Είχες 3 μήνες πρόβλημα οδήγησης των ακουστικών σου, ή και θόρυβο 'common mode' και μας το έκρυβες :p
Εμένα μου έκανε στην αρχή εντύπωση, γιατί η Neumann δεν είχε balanced καλώδιο στην συσκευασία των ακουστικών. Μετά σκέφτηκα πως απευθύνεται στον πολύ κόσμο, που δεν διαθέτει καν XLR στο σεταπ του, οπότε λογική επιλογή.

Ένα καλώδιο balanced θα μπορούσα φυσικά να φτιάξω μόνος μου, αλλά ειλικρινά βαρέθηκα να μαζέψω τα υλικά και να ασχοληθώ.

Ο ενισχυτής ακουστικών που έχω, διαθέτει έξοδο balanced, οπότε το να χρησιμοποιηθεί ένα balanced καλώδιο διασύνδεσης είναι η μόνη λογική επιλογή.

Μη βλέπεις που άλλοι κάνουν "δοκιμές" μεταξύ balanced και unbalanced σύνδεσης, εμείς τα έχουμε ξεπεράσει αυτά εδώ και χρόνια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257