- Reaction score
- 2.611
κομματάρα ! τι ωραίες ένδοξες ημέρες μου θύμισες τώρα.
Και μονοφωνικό!κομματάρα ! τι ωραίες ένδοξες ημέρες μου θύμισες τώρα.
Παίζει να κοιμάται όρθιος και να πληρώνει ξενοδοχείο.Πήγε και άκουσε. Τον είδα, ήμουν εκεί. Υπάρχουν ντοκουμέντα.
Μην τσαντίζεται βρε που έφτιαξα πολυκαναλο μέσα σε λίγα χρόνια. Μπορείς και συ, αρκεί να το πιστέψεις, ποτέ δεν είναι αργάΚαι εγώ σε αγαπάω.
Και τον Κώστα επίσης.
Τονίζεται δε ότι η ηχητική σκηνή από το μουσικό δρώμενο και τότε μπροστά στον ακροατή εξακολουθεί να σχηματίζεται, ούτε πισώπλατα ούτε... εξ ουρανού.Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι η στέρεο ηχογράφηση ακούγεται καλύτερα από πολυκαναλο με απμιξινγκ απ οτι με 2 κανάλια?
Πήγαινε να ακούσεις και θα το διαπιστώσεις.
Ποιον έχεις και από πού τού δίνεις σήμα?Ο ενισχυτής ακουστικών που έχω
Η ζωντανή μουσική ειναι δικαναλη ; excuse me???Ειναι να σε πιανουν τα κλαματα οταν βλεπεις το ενδιαφερον ορισμενων μελων που εχουν ενα πολυκαναλο συστημα στο να διδαξουν στους αδαεις δικαναλους οτι αυτο που ακουν απο το δικαναλο συστημα τους ειναι ξεπερασμενο και δεν ακουγεται αρκετα καλα.
Δηλαδη ο δικαναλος δισκος, το CD η η οποια δικαναλη πηγη σας η οποια εχει μιξαριστει για να παιξει σε ενα δικαναλο συστημα δεν ακουγεται σωστα και θα ακουγοταν καλυτερα σε ενα πολυκαναλο συστημα του οποιου ο επεξεργαστης θα μοιραζε τα καναλια βασει ενος αλγορυθμου στα καναλια του πολυκαναλου.
Οταν οι επεξεργαστες εισεβαλαν στον ηχο εγιναν δεκτοι με τυμπανοκρουσιες, βλεπετε π.χ. οι ευκολιες που παρειχαν ηταν πολλες, κονσολες μιξης που ηθελαν 4 ατομα για να μεταφερθουν μεταφεροντο πλεον απο ενα ατομο και παρειχαν τις ιδιες για να μην πω περισσοτερες ευκολιες οι δε τιμες τους επεσαν κατα πολυ.
Ηταν ομως ο ηχος τους ιδιος ? Πολλοι θα σας πουν πως οχι αλλα και παλι ποιος απο τους ακροατες θα ακουγε την διαφορα ?
Θα γνωριζετε πιστευω πως πολυς κοσμος δεν εχει καν ηχεια και ακουει μουσικη απο τα ακουστικα του και οσοι εχουν καποιο συστημα ηχου ειναι βαλμενο οπως η διακοσμηση του σπιτιου επεβαλε, βλεπετε λιγοι εχουν τα χρηματα που απαιτουνται για ενα αξιολογο ηχητικο συστημα και ακομα πιο λιγοι εχουν εναν χωρο αφιερωμενο στην εικονα και στον ηχο.
Τα πολυκαναλα συστηματα ειναι μια παλια ιστορια, πιο παλια και απο τον Νωε. Οι κατασκευαστριες εταιρειες προσπαθουσαν παντα να παρουσιασουν νεα προιοντα για να κρατηθουν ζωντανες. Καποτε η Matsushita (Panasonic, Technics κλπ) παρουσιασε στο Τοκιο ενα συστημα ηχου του οποιου ο ηχος ακουγοταν σε περιορισμενο χωρο (πχ εναν καναπε) ετσι ωστε να μην ενοχλει πχ αλλους ενοικους σε μια πολυκατοικια αλλα δεν προχωρησε.
Ας παμε τωρα και στο δια ταυτα. Οποιος εχει ζησει ζωντανες συναυλιες, οπερες κλπ απολαμβανει μια δικαναλη εμπειρια και μαλλον ενοχλημενος ειναι απο τους "ηχους" που οι υπολοιποι ακροατες - θεατες παραγουν. Αυτη την εικονα κανεις απολαμβανει και στο σπιτι του απο ενα καλοστημενο ηχητικο συστημα.
Ο μεγαλος ογκος της ηχογραφημενης μουσικης ειναι δικαναλος και θα ηταν αστεια (για καποιον μουσικοφιλο) η καθε προσπαθεια ενος ψηφιακου επεξεργαστη να τον μετατρεψει σε πολυκαναλο.
Αν θελετε να απολαυσετε ενα Home cinema επιβαλλεται (αν η οικονομικη σας δυνατοτητα το επιτρεπει) να αγορασετε ενα πολυκαναλο συστημα, η εμπειρια ειναι μοναδικη.
Αν σας αρεσει να ακουτε την μουσικη σας με τα οργανα χορευουν γυρω σας, εχετε τον καταλληλο χωρο και τα χρηματα που απαιτουνται, με αλλα λογια αν ανοικετε στο 0,01 % παρτε οτι σας κανει κεφι.
Καλο λοιπον ενα Tesla με ωραια καλουδια αλλα μην απαξιωνετε ολα τα αλλα γιατι θα περασει καμια Ferrari απο διπλα και θα καταπιειτε την γλωσσα σας.
Ώπα λαβράκι, τι είναι φίλε;Η ζωντανή μουσική ειναι δικαναλη ; excuse me???
Δηλαδή εσύ όταν πας στο Μέγαρο να ακούσεις την ορχήστρα, λες πάμε να ακούσουμε στέρεο?Ώπα λαβράκι, τι είναι φίλε;
Ακούμε πολυκάναλα, σωστά;Δηλαδή εσύ όταν πας στο Μέγαρο να ακούσεις την ορχήστρα, λες πάμε να ακούσουμε στέρεο?
δικάναλη ή μονοκάναλη θα έλεγα για αυτά που ακούω εγώ liveΗ ζωντανή μουσική ειναι δικαναλη ; excuse me???
Ναι μια συναυλια ειναι δικαναλη καθ' οτι τα αρκετα καναλια που φτανουν στην κονσολα καταληγουν σε ΔΥΟ stacks ηχειων ετσι ωστε να δημιουργειται η εικονα της σκηνης στον ακροατη. Προσφατα βεβαια υπηρξαν και καποιες συναυλιες πολυφωνικες.Η ζωντανή μουσική ειναι δικαναλη ; excuse me???
Για απάντηση δες το ποστ #8. 183Να απαντήσουν οι 2 από πάνω από τους 2 που απάντησαν.
Ξέρεις ή όχι, άσε τα σάπια.Για απάντηση δες το ποστ #8. 183
Ειναι σχεδον βεβαιο οτι ο οποιοσδηποτε απαιτητικος audiophile ακουσει ενα μεσο πολυκαναλο οπως το 99% των πολυκαναλων που κυκλοφορουν, με ηχεια κολωνες, μικρο MTM οριζοντιο κεντρικο, διαφορετικα surround, ενα ανεπαρκες sub, και μετρια εως κακη ενσωματωση/ισοσταθμιση, δεν θα αποκομισει θετικη εντυπωση και ως εκ τουτου θα εχει αποψη οπως την παρακατωΕίναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι η στέρεο ηχογράφηση ακούγεται καλύτερα από πολυκαναλο με απμιξινγκ απ οτι με 2 κανάλια?
Πήγαινε να ακούσεις και θα το διαπιστώσεις.
Παρ ολο που στο home cinema πολλα απο τα προαναφερθεντα προβληματα περνανε ανετα, στην απαιτητικη ακροαση μουσικης καθιστωνται αξεπεραστα εμποδια και υποβαθμιζουν το αποτελεσμα τοσο που δεν πειθουν.Έχω ακούσει πολλές φορές. Δεν περίμενα εσένα.
Άρα stereo.