Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.731
Εσένα σε βλέπω σε λίγα χρόνια να τα πουλάς όλα και να ακούς με τρανζιστοράκι (ηχόμπαρα στην καλύτερη). :D
Σε λίγα χρόνια θα το ρίξω στις γκόμενες, σαν εσένα, τώρα ακόμα παιδί είμαι, παίζω με τα μηχανάκια.

Reaction score
19.784
Σωστά, θενκς, το διόρθωσα.
Συγγνώμη δεν ζήτησες όμως. :D

Απάντηση σε πόστ σου σε άλλο νήμα για το εάν ζει κάποιος στα '80ς :

Άλλα χρήσιμα βίντεο (ξέχνα τον Ricky Gervais είναι για φλώρους) :

:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732
Εσένα σε βλέπω σε λίγα χρόνια να τα πουλάς όλα και να ακούς με τρανζιστοράκι (ηχόμπαρα στην καλύτερη). :D
Μην ανησυχείς, θα κρατήσω... τα ακουστικά. Δεν είμαι εναντίον των ηχομπαρών αλλά των... ηχοβαρών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.731
Άλλα χρήσιμα βίντεο (ξέχνα τον Ricky Gervais είναι για φλώρους) :
Να ξέρεις, τα έχω δει όλα, και του Tom Segura, γ@μάτος κι αυτός.

Reaction score
1.532
Αν και ειμαι πνιγμενος στη δουλεια το ειδα το βιντεο.

Θα σταθω στα εξης σημεια:

Στις περιπτωσεις που οι reviewers (που ο Atkinson δεν τους αποκαλυψε τις μετρησεις πριν γραψουν τις εντυπωσεις τους) δεν ανακαλυψαν προβληματα ακουστικα που αντανακλουνταν στις μετρησεις , ηταν γιατι δεν ακουσαν σχετικη μουσικη. Πχ πιανο και resonance.

Δευτερο σημειο: Επειδη δεν εχει προσβαση σε ανηχοικο θαλαμο δεν μπορει να μετρησει μη γραμμικες παραμορφωσεις που οι ανθρωποι εχουν ευαισθησια σε αυτες. Αυτο γενικα ειναι ενα προβλημα που δεν μπορει να το ανακαλυψεις αν δεν το ακουσεις και δεν μπορεις να το διαπιστωσεις απο τις μετρησεις.

Γενικα υπαρχει πολυ μεγαλη συσχετιση της αντιληπτης ποιοτητας του ηχου με τις μετρησεις που κανει το stereophile αλλα δεν ειναι εγγυηση ωστε να αγορασεις τυφλα.

Οι μετρησεις θα αποκαλυψουν προβληματα που μπορει να νοιαζουν η να μη νοιαζουν τον ακροατη. Αλλα γενικως δε θελεις προβληματα...

Μεγαλη συσχετιση της τιμης αλλα και του μεγεθους του ηχειου με την παραμορφωση ,συνηθως οσο ακριβοτερο αρχικα και μεγαλυτερο μετα, τοσο χαμηλοτερες παραμορφωσεις και μη γραμμικες παραμορφωσεις.

Εν τελει το εκπαιδευμενο αυτι μετραει αλλα οι μετρησεις σου γλυτωνουν χρονο απο κακοτοπιες και ατυχεις ακροασεις. Μονο ομως για να περιορισεις τη λιστα των δοκιμαστικων ακροασεων.

Διοτι ο καθενας εχει διαφορετικη ευαισθησια σε παραμορφωσεις και συχνοτικες αποκρισεις... ακομα και αν αυτες βρισκονται και αποκλινουν επιτρεπτα εντος του φασματος της υψηλης πιστοτητας μετρητικα.

Last edited:

Reaction score
2.680
Να αρχίσουμε να πουλάμε κι εμείς υπηρεσίες αντήχησης χώρου :dance2:.
Τι σαβούρες μας ταϊζουν !
Κι ένας δημοφιλής DIYer κάποτε μετρούσε στις ιδιοκατασκευές του μέχρι και το πλήθος των κολλήσεων στη πορεία του σήματος.
Πόσος χαμένος χρόνος για το τίποτα !

Last edited:

Reaction score
9.054
Από το βίντεο.
Screenshot_20250207_170951_com.google.android.youtube.jpg

Discrete 4-channel stereo systems.....
Πόσο μπροστά ήταν αυτός ο Karajan και η παρέα του μπρε @thva :tongue:

Reaction score
2.680
Μόλις όμως ανακαλύφτηκε το CD, ο κ. Κάραγιαν εξεθείαζε την ψηφιακή τεχνολογία και το μέσο ως πολή πιο ανώτερο για την ηχογράφηση και την αναπαραγωγή μουσικής.
To quadrophonic αναλογικό format πεθανε νωρίς

Reaction score
19.784
Να το βάλω καλύτερα εδώ, να το μελετήσουν ο @thva με τον @Bhutia που τους αρέσουν κάτι τέτοια.
Εσύ Θήβα να μου εξηγήσεις αν θέλεις αυτά τα περί quadrofonie 😀
Κάτσε τώρα, δεν έχω χρόνο δέχομαι "επιθέσεις" απο παντού. :D

Αλλά απο ότι γνωρίζω το ιστορικό και οπτική σου θα είναι κανένα σαν τα επιλεγμένα quotes πολλών που ώς quotes εμπεριέχουν bias ή μεταφράζονται λάθος καθώς αποσπασματική η επιλογή τους και όχι σφαιρικά και into context εξεταζόμενα τα θέματα στα οποία αναφέρονται. :D

Πάντως σε άλλο νήμα που θεώρησες (και είπες ότι σου αρέσουν) κάτι διαχυτές απο ένα Γερμανικό "στούντιο" , να ξέρεις ότι εάν αυτά είναι διαχυτές εγώ είμαι Κινέζος. :D Μην κοιτάς που δεν είπα τίποτε γιατί σε αγαπάω. 😍

Reaction score
5.532
Μαλλον εχει πολυ ζωη το δικαναλο ακομα.
Κατεβαστε το sampler του David Chesky και ισως ανακαλυψεται επεπλεον δυνατοτητες του συστηματος σας.
Πως κατεβαίνει το δωρεάν; Ζητάει κάποιο κωδικό
Screenshot 2025-02-07 185505.png

Reaction score
19.784
Να το βάλω καλύτερα εδώ, να το μελετήσουν ο @thva με τον @Bhutia που τους αρέσουν κάτι τέτοια.
Εσύ Θήβα να μου εξηγήσεις αν θέλεις αυτά τα περί quadrofonie 😀
Δεν το είδα ακόμη αλλά μου ήρθε και άλλο αστείο (not) στο μυαλό γαιτί τώρα είδα ότι είναι της DG.

Η DG και ίδιως κιόλας οι εγγραφές του Μπερνστάιν και ιδίως αυτής της εποχής που όλες οι άλλες εταιρίες κάπως λίγο ή πολύ ήταν καλές ... δεν σώζονται με τίποτε πες στους Γερμανούς. :D Τονικά αλλά και σαν αποτύπωση χώρου. Θα μας κάνουν και μάθημα μετά απο τόσες δεκαετίες κιόλας ; Πρώτα να απαντήσουν σε αυτό και μετά. :D Το τι άκουσε ο Μπερναστάιν απο όλους τους λατρεις την κλασικής (εκτός απο τον Prince που ακούει sacd χα χα 😍 ) για αυτά τα "εγκλήματα" που δέχθηκε να κάνει τότε και τις συνεργασίες του, είναι γνωστά. Λεπτομέρεια ομως είχαν "Χαι Φιντελίστικη" και αρέσουν στους audio people.

Last edited:

Reaction score
19.784
Τέλος παντων εγώ απο πηγές @Ν.Κ. είμαι της άποψης @wnet σε άλλο νήμα νομίζω εκφρασμένη αλλά σχετίζεται και εδώ δηλαδή ... ότι βρίσκω .... βάζω και παίζει. Τα έχω "φροντίσει" τα πράγματα να είναι πολύ κοντά και με τα καλά και των δύο απο άποψη πηγών μου (αλλά και άλλων μηχανημάτων στην αλυσίδα). Γαιτί ; Γιατί ήξερα τι ήθελα και τι άκουγα. Παρόλα αυτά εάν και δεν είναι τέλεια η εσνωμάτωση και ο συγχρονισμός που επέτυχα (καθώς δεν είναι δυνατόν ίδίως τότε που έφτιαχνα το σύστημα μου και το έφτιαξα για να κρατήσει όχι για να το αλλάζω) και άσχετα εάν εχω ακόμη τις προτιμήσεις μου ανάλογα όχι το format περισσότερο (εκτός απο κάτι σύγχρονα ντιτζιτοείδή dac ενώ κάναμε αμάν να διορθωθούν κάπως τα cd και για αυτό αγόρασα εδώ και δεκαετία+, R2R όταν δεν ήταν της μόδας αλλά ούτε και γνωστό που τώρα όλοι τα εκθειάζουνε ). ..... ξέρω που οφείλεται το γεγονός αλλά και το ιστορικό της digital εγγραφής vs αναλογικής, ευθύνη της οποίας έχει μεγάλη και η DG με τις εγγραφές της τότε, τι απωλέσθη και τι πολυ αργότερα ξανακερδήθηκε συγκρτικά με την αναλογική εγγραφή ... αλλά βαριέμαι να το γράψω. :D

Last edited:

Reaction score
2.680
Πως κατεβαίνει το δωρεάν; Ζητάει κάποιο κωδικό
View attachment 358188
Τα κατέβασα πολύ εύκολα.
Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία, απλώς για να ενημερωθεί και ο Elon Mask.
Δεν θυμάμαι αν στην πορεία της εγγραφής μου ζητήθηκε κάποιος κωδικός . Μπορεί να μου έστειλαν ένα κωδικό στο κινητό μου προς εποβεβαίωση των στοιχείων

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732
Δεν το είδα ακόμη αλλά μου ήρθε και άλλο αστείο (not) στο μυαλό γαιτί τώρα είδα ότι είναι της DG.
...
Να το δεις ολόκληρο, επιδεικνύει μεταξύ άλλων και τεχνικές επεξεργασίας από το master tape στο κοπτικό κατά το αγνό παρθένο βινυλιακό mastering ... βεβαίως βεβαίως. :sneaky:

Reaction score
2.680
Όμως οφείλουμε να αναπαράγουμε εκείνη την εκδοχή της μουσικής που άρεσε στον παραγωγό και στους τεχνικούς επεξεργασίας ήχου. Έως και την πλασματική αντήχηση κάποιου γνωστού χώρου προσθέτουν στο remix.
Καμία επικοινωνία δεν υπάρχει με τους μουσικούς, αυτοί δεν έχουν αυτιά για να κρίνουν το αποτέλεσμα ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.314
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90