Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.440
Ποιός το πρωτοείπε αλήθεια αυτό και φαντάζομαι μετά το κοροιδεύετε όλοι ; :D Ρωτάω για να τον κάνω follow τον άνθρωπο. Αρκεί να μην το διάβασε και το ξέρει απο κανά ριβιούερ και αυτός., σπασμένο τηλέφωνο και περιγραφόμενο ως κάτι διαφορετικό :D

Reaction score
4.854
Δε μας νοιάζουν τα δεδομένα κύριε!
Εμάς μας νοιάζουν τα ...αποτελέσματα!
Αν έχεις χρυσό αυτί στήνεις! αλλιώς μπορώ να σου συστήσω κάποιον ειδικό ( @marlboro θέλω μίζα! )
Στέλνω Manley.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.033
. Όταν δεν παρέχουν ΄΄μυστήριες΄΄ οργανικές τοποθετήσεις τα περιφερικά ηχεία παίζουν όσες ακουστικές αλληλεπιδράσεις θα είχαν τα είδωλα της πρόσθιας ηχητικής σκηνής με τον χώρο που θα επιδίωκε ν'αναπλάσει η εκάστοτε πολυκαναλική παραγωγή.
Έχω όμως μια απορία. Τα δεινοσαυρικά λάιβ, Πινκφλόυντ κι έτσι, γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Υπάρχουν ανακλάσεις εκεί?

Reaction score
4.854
Σε έργο κλασσικής μουσικής δεν νομίζω να ήταν καλή ιδέα να κάνεις τέτοιο εφέ με το βιολί.
Είναι κατά βάση συντηρητικοί ως κοινό.
Στα υπόλοιπα όμως μια χαρά την πετάς την κιθάρα και γουστάρει ο ακροατης.

Τα ορθοδοξα και ανορθόδοξα τα βρίσκω λίγο υποκειμενικά 😀
Αν έχεις τον Θήβα και τον Μαρλμπορο για κοινό, όλα στραβα και ανάποδα θα τα βρουν.
Δεν είσαι εις θέσιν να χαρακτηρίζεις συντηρητικούς όσους ακούνε κλασική μουσική. Κάτσε καλά μην αμολήσω τον Μανέστρο και σε τακτοποιήσει ιδιαιτέρως.
Εννοείται, εγώ και ο Θανασάκης (και κάποιοι άλλοι) εξετάζουμε διεξοδικά ότι ακούμε Δεν ακολουθούμε την "μάζα".

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.602
Έχω όμως μια απορία. Τα δεινοσαυρικά λάιβ, Πινκφλόυντ κι έτσι, γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Υπάρχουν ανακλάσεις εκεί?
H περιεχόμενη χωρική πληροφορία θα είναι προσχεδιασμένη από την αντίστοιχη παραγωγή εκτός και αν ο χρήστης επενέβαινε μέσα από κάποιον αλγόριθμο DSP θέλοντας να διαφοροποιήσει την αίσθηση περιβάλλοντος χώρου.

Ας ακούγαμε περιστρεφόμενη την κιθάρα του David Gilmour και τι στον κόσμο...:D

Last edited:

Reaction score
9.598
Πόσες φορές έχετε πάει σε κλασιική αίθουσα μουσικής (και να μην παίζει Θώδη και Τασούλα ή Νταλάρα χα χα) και σε ποιές ; που μιλάτε συνέχεια για αυτή και πάτε και να την προσομοιάσετε κιόλας τρομάρα σας.
Τελευταία φορά που πήγα, τόλμησα να ανοίξω ένα κουτάκι μπύρας που είχα στην τσέπη και μου ρίξανε όλοι ένα δολοφονικό βλέμμα.
Ένιωσα ως ο χειρότερος εγκληματίας εκεί μέσα. Τετοια ψυχαγωγία να μου λείπει. :biggrin:

Reaction score
22.440
Τελευταία φορά που πήγα, τόλμησα να ανοίξω ένα κουτάκι μπύρας που είχα στην τσέπη και μου ρίξανε όλοι ένα δολοφονικό βλέμμα.
Ένιωσα ως ο χειρότερος εγκληματίας εκεί μέσα. Τετοια ψυχαγωγία να μου λείπει. :biggrin:
Έπρεπε να σε συνοδεύσουν έξω. :D

Reaction score
4.854
Σιγά μην παράγγελνες και σουβλάκια.
:banned:

Reaction score
9.598
Έπρεπε να σε συνοδεύσουν έξω. :D
Απαγορεύεται να φας να πιεις,, να φωνάξεις, να τραγουδήσεις, να μιλήσεις στην διπλανή, να χορέψεις, να μαλώσεις.
Που να τολμήσει μετά ο μιξερας να πετάξει στον αέρα κάνα βιολί. Θα του σφραγισουν το στούντιο :biggrin:

Reaction score
22.440
Απαγορεύεται να φας να πιεις,, να φωνάξεις, να τραγουδήσεις, να μιλήσεις στην διπλανή, να χορέψεις, να μαλώσεις.
Που να τολμήσει μετά ο μιξερας να πετάξει στον αέρα κάνα βιολί. Θα του σφραγισουν το στούντιο :biggrin:
Να βήξεις ... :D

Δεν πιστεύω να πηγαίνεις και χωρίς κουστούμι ή έστω σακάκι ;

Reaction score
22.440
Γίνονται αυτά όλα και στο δικάναλο εύκολα. Ένα σωρό παραδείγματα. και πίσω όπως σου έχω πεί να ακούγεται ότι θές (το μπασο του Sting στο Englishman in ΝΥ, στους Cranberries στο Black widow (το βιολί), στους Hooverphonic στο Jacky Cane (νομίζω, δεν θυμάμαι ποιό τώρα) και σε κανά δυο άλλα τους, αφού στα έχω πεί κατά καιρούς, οι Nits ...και πολλά άλλα).

Το πως θα "περπατάει" τώρα εάν πρόκειται για όργανο είναι ενα θέμα πόσο "διακοπτικά" θα είναι στην σκηνή ή πόσο "συνεχές" (η ροή) ... (εδώ μπαίνει και ο ενισχυτής που έχεις πέρα απο την μίξη). Συνθετικοί ήχοι περιορισμένου συχνοτικού εύρους είναι πολυ πιο εύκολο να είναι συνεχείς.

Και να "πετάει" η κιθάρα παίζοντας με την φάση , δεν τα λέγαμε πριν λίγο καιρό κιόλας αλλά και τώρα για τους Dire Straits και το Brothers in Arms που "κλεψανε" διαφημίζοντας τα cd players όταν είχαν πρωτοβγεί τοποθετώντας τις κιθάρες συγχρόνως 180 μοίρες δεξιά, αριστερά αλλά και κάπου 20 μοίρες αριστερά και δεν ξέρεις απο που έρχεται γεμίζοντας τον χώρο ακροασης σου ;

Ότι θες κάνουνε.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.309
6/9/2019 η πρώτη σελίδα.
Λίγα χρόνια μετά! Έχει κανείς την ίδια άποψη?
Αθάνατο λοιπόν!

Reaction score
4.854
Γίνονται αυτά όλα και στο δικάναλο εύκολα. Ένα σωρό παραδείγματα. και πίσω όπως σου έχω πεί να ακούγεται ότι θές (το μπασο του Sting στο Englishman in ΝΥ, στους Cranberries στο Black widow (το βιολί), στους Hooverphonic στο Jacky Cane (νομίζω, δεν θυμάμαι ποιό τώρα) και σε κανά δυο άλλα τους, αφού στα έχω πεί κατά καιρούς, οι Nits ...και πολλά άλλα).

Το πως θα "περπατάει" τώρα εάν πρόκειται για όργανο είναι ενα θέμα πόσο "διακοπτικά" θα είναι στην σκηνή ή πόσο "συνεχές" (η ροή) ... (εδώ μπαίνει και ο ενισχυτής που έχεις πέρα απο την μίξη). Συνθετικοί ήχοι περιορισμένου συχνοτικού εύρους είναι πολυ πιο εύκολο να είναι συνεχείς.

Και να "πετάει" η κιθάρα παίζοντας με την φάση , δεν τα λέγαμε πριν λίγο καιρό κιόλας αλλά και τώρα για τους Dire Straits και το Brothers in Arms που "κλεψανε" διαφημίζοντας τα cd players όταν είχαν πρωτοβγεί τοποθετώντας τις κιθάρες συγχρόνως 180 μοίρες δεξιά, αριστερά αλλά και κάπου 20 μοίρες αριστερά και δεν ξέρεις απο που έρχεται γεμίζοντας τον χώρο ακροασης σου ;

Ότι θες κάνουνε.
Ναι ρε φίλε, Nits. :hi:

Reaction score
22.440
Ναι ρε φίλε, Nits. :hi:
Ναι έχουν πολύ επεξεργασία ... όλα τους σχεδόν ... για αυτό και το καλό imaging σε κάποιους ήχους... αλλά είναι καλή και πολύ έξυπνη και κάνουν καλή εντύπωση. Με καλό σύστημα είναι χειρότερα, τα ακούς τα κόλπα. Με λιγότερο καλό είναι πολύ πιο καλές. Γενικώς είναι καλές.

Ήταν η εποχή τότε που περματατιζόντουσαν διάφοροι σε διάφορα. Ακόμη όμως καλό παράδειγμα για την ικανότητα του ενισχυτή κυρίως, να αποτυπώσει συνέχεια στην ροή.

Last edited:

Reaction score
4.854
Δε μας νοιάζουν τα δεδομένα κύριε!
Εμάς μας νοιάζουν τα ...αποτελέσματα!
Αν έχεις χρυσό αυτί στήνεις! αλλιώς μπορώ να σου συστήσω κάποιον ειδικό ( @marlboro θέλω μίζα! )
Αν υπονοείς ότι τα "ακουστήρια" δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τα δεδομένα και τα τεχνικά θέματα κάνεις λάθος. Απλά προχωράνε και στην ακρόαση για να έχουν ολοκληρωμένη άποψη μιας και τα lab reports είναι ενδεικτικά και όχι απόλυτα στοιχεία και επίσης αναφέρονται σε "μέρος" του ήχου ως γνωστόν. Το "όλον" δεν μετριέται!
Συνεχίστε παρακαλώ.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.033
Μού θύμησες τη θρυλική μοτοσυκλέτα στο Atom Heart Mother. Τότε ήθελαν το 4κάναλο για να την ακούνε να πηγαίνει γύρω γύρω στο δωμάτιο. :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint