wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 22.291
Πλανάσαι πλάνη οικτρά.Λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι όσοι είναι από Λαμία και πάνω έχουν λεφτά για στέρεα, οι Λαμία και κάτω είναι πλέμπες.
Πλανάσαι πλάνη οικτρά.Λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι όσοι είναι από Λαμία και πάνω έχουν λεφτά για στέρεα, οι Λαμία και κάτω είναι πλέμπες.
Το βλέπω, το βλέπω ...πρέπει να διαβάσεις παλιά μου πόστ και ανταλλαγές απόψεων για το θέμα και τι δούλεμα εχω φάει για αυτά.Το χαρακτηριστικό όταν ακούς ένα hi fi είναι η αίσθηση σκηνής βάθους σώματος και αληθινών φωνών . Γενικά νιωθεις ότι κάτι «υπάρχει» στον χώρο .Οταν ακούς ένα καλό στερεό , αυτό εισπράττεις πάντα σα πρώτη εντύπωση . Αλλιώς δεν θα μπαίναμε στον κόπο
Φυσικα υπαρχουν σταδια...Το βλέπω, το βλέπω ...πρέπει να διαβάσεις παλιά μου πόστ και ανταλλαγές απόψεων για το θέμα και τι δούλεμα εχω φάει για αυτά.
Υπάρχουν "ποιότητες" και "στάδια" (και) σε αυτά που περιγράφεις.
Για να μην πω για ερωτήσεις στο αγαπημένο και πολύ γνωστικά κατέχον ισχυριζόμενο απο πολλούς θέμα σε υψηλό επίπεδο για το τι εστί χαμηλό κάτω των 40 Hz και να μου περιγραφεί η αισθηση και ποιά η ακριβής συμβολή του μουσικά ... και να δεις τι απαντήσεις κουφές (και λιγοστες μόνο κανά δύο με το ζόρι) πήρα. Εδω εγω στα 30 Hz που είναι -3 db (στα ηχεία) και έστω με αυτά τα 10 Hz απο 40 μέχρι 30 αλλά και με ελάχιστες εγγραφές που εχουν τετοιο περιεχόμενο με μουσικό νόημα (όχι ηλεκτρονικά νταμπα ντούμπα) έχω καταλάβει τι καθιστά και τι ακριβώς κάνει αυτό το φάσμα και άλλοι με subs μέχρι τα 10 και το 0 .... μου απαντάνε άλα ντάλον. Ανεξήγητα πράγματα.
Για κάνε και εσύ μια προσπάθεια (ή όποιος άλλος θέλει) να μας περιγράψεις τι ακριβώς συμβολή και πως εκλαμβάνεις το χαμηλό κάτω των 40 Hz ;
Αυτά όλα που περιγράφεις είναι ακουστά ... το κάτω απο 40 και 30 δεν είναι ακουστά.Φυσικα υπαρχουν σταδια...
Το χαμηλο κατω των 40 προερχεται απο την συμβολη του χωρου στην περιπτωση μου. Το εκλαμβανω ως 830 ευρω που κανει το rel t5x
Για να σου απαντησω απο την τελευταια εμπειρια με τα magico s3 mk2 που ειχα, δεν ακουσα κλασσικη μουσικη με μεγαλα τυμπανα, η εκκλησιαστικο οργανο, αλλα αυτα που θελεις χαμηλα ειναι το μπασο που εχει impact , το νιωθεις και αποσβαινει ισορροπημενα. Ουτε πολυ γρηγορα , ουτε με overhang. Θελεις λεπτομερεια , υφη , ογκο αλλα και ταχυτητα. Θελεις να μη λερωνει τις αλλες συχνοτητες αλλα να ειναι το foundation.
Δευτερο λινκ της Άμαζον εδώ : (δεν μπορούσα να το κάνω πόστ , έβγαζε ακαταλαβίστικά)Bach: The Organ Works
Collector's Edition
Box Set
Johann Sebastian Bach (Composer), Helmut Walcha (Performer) Format: Audio CD
Δεν εχω πρόβλημα ... ας μου απαντήσεις και απαντήσουν όλοι στην άιθουσα κλασικής ... ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον να εχουμε κάτι χωρίς τις δικαιολογίες της μη ικανότητας αναπαραγωγής του κάθενα στο σπίτι του.Ακουω την κινηση του αερα στην αιθουσα. Αν αυτο θεωρεις χαμηλη πληροφορια αλλα προφανως εντος των οριων που μου επιτρεπει το συστημα...
Μου φαίνεται με την απορία θα μείνω.Τι main να πάρω δλδ και πως αλλιώς να τα στησω για να μην ακούγονται flat και lifeless ?![]()
Τα πράματα είναι απλά αγαπητέ: Οι λυχνιόφιλοι δικαιούνται να μπογιατίζουν, οι ιμερσιβόφιλοι όχι. Μα δεν διαβάζεις ΜΟΝΟ&ΣΤΕΡΕΟ ούτε ΤΑΣ??Εδώ είμαστε... Άμα λοιπόν δεχθούμε ότι δεδομένος ηχητικός μηχανικός στόχευε συνειδητά σε μονοδιάστατο και υποτονικό ακρόαμα τότε ποιος ο λόγος χρήσης λυχνιακών ενισχυτών οι οποίοι σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους θα εμπλούτιζαν το ακρόαμα με αρμονικό περιεχόμενο , άλω γύρω από τα είδωλα , σώματα και σκηνική ευρύτητα; Τρανή απόδειξη ότι είναι άτοπη η αυστηρή προσήλωση σε απαράβατους όρους από το στάδιο παραγωγής και οποιεσδήποτε καλλιτεχνικές ανησυχίες του εκάστοτε ηχητικού μηχανικού.
Που να ξέρω ή ξέρουμε τι πρόβλημα έχεις βρε φίλε μου και εσύ και όλοι μας. Ο κάθενας εδω γράφει ότι θέλει , άντε να καταλάβει κάποιος.Μου φαίνεται με την απορία θα μείνω.
Πες δεν ξέρω ρε άνθρωπε, δεν είναι κακό να μην ξέρεις.![]()
+ότι οι πάνω από Λαμία δεν έχουν ακούσει ποτέ καλό δικαναλο(εξαιρείται ο @geomiat γιατί έχει φίλο το Χατζησταμου και κάνα δυο άλλοι )και οι κάτω από τη Λαμία δεν εχουν ακούσει καλό πολυκάναλο γιατί απλά δεν υπάρχει.Λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι όσοι είναι από Λαμία και πάνω έχουν λεφτά για στέρεα, οι Λαμία και κάτω είναι πλέμπες.
Για συχνότητες κάτω των 200Hz αυτό που βοηθάει, όπως και με άλλα προβλήματα ακουστικής δωματίου, είναι να φέρεις όσο το δυνατόν περισσότερο άμεσο ήχο στη θέση ακρόασης, ενώ ταυτόχρονα να διεγείρεις το δωμάτιο όσο το δυνατόν λιγότερο.Που να ξέρω ή ξέρουμε τι πρόβλημα έχεις βρε φίλε μου και εσύ και όλοι μας. Ο κάθενας εδω γράφει ότι θέλει , άντε να καταλάβει κάποιος.
Πες μας τώρα για το χαμηλό που είσαι και ειδικός και έχεις εκεί όλα τα sub που πάνε στο 0.1 Hz.
Κλαίω+ότι οι πάνω από Λαμία δεν έχουν ακούσει ποτέ καλό δικαναλο(εξαιρείται ο @geomiat γιατί έχει φίλο το Χατζησταμου και κάνα δυο άλλοι )και οι κάτω από τη Λαμία δεν εχουν ακούσει καλό πολυκάναλο γιατί απλά δεν υπάρχει.
Οκ … Μπορείς να πεις κιόλας από ποιο λεπτό σε ποιο λεπτό και το συγκεκριμένο κομμάτι ;Δευτερο λινκ της Άμαζον εδώ : (δεν μπορούσα να το κάνω πόστ , έβγαζε ακαταλαβίστικά)
Σου ποστάρω αυτά τα δύο ως ορόσημα τώρα (κατα την άποψη μου) στην εγγραφή για να αποκλείσουμε και την εγγραφή ώς πρόβλημα.
Δεν εχω πρόβλημα ... ας μου απαντήσεις και απαντήσουν όλοι στην άιθουσα κλασικής ... ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον να εχουμε κάτι χωρίς τις δικαιολογίες της μη ικανότητας αναπαραγωγής του κάθενα στο σπίτι του.
Μετά πάμε και στο σπίτι μας.
Απλώς επειδή μιλάγαμε πρακτικά (και συγκεκριμένα που είναι το "ενδιαφέρον" και εστιασμένη η προσοχή των audio people) για την audio αναπαραγωγή το είπα.
Άσε να το ακούσουν όλο ...θα τους κάνει και καλό.Οκ … Μπορείς να πεις κιόλας από ποιο λεπτό σε ποιο λεπτό και το συγκεκριμένο κομμάτι ;
Τι γελάς βρε! Νομίζεις έχω χρόνο να ακούω…!
σωματικές (και συναισθηματικές) ...εμπειρίες ψάχνειςΓια κάνε και εσύ μια προσπάθεια (ή όποιος άλλος θέλει) να μας περιγράψεις τι ακριβώς συμβολή και πως εκλαμβάνεις το χαμηλό κάτω των 40 Hz ;
Υπαρξιακές , αρχέγονες αλλά κυρίως διευρεύνηση στο εάν αυτό το φάσμα επιδρά στην μουσική αυτή καθαυτή ή στον άνθρωπο αλλάζοντας την κατάσταση και ψυχισμό του και μέσω αυτού του γεγονότος και φαινομένου αντιλαμβάνεται αλλιώς εκείνη μόνο την στιγμή την μουσική (με την οποία στην ουσία το φάσμα αυτό δεν εχει καμιά επίδραση και κανέναν συσχετισμό).σωματικές(και συναισθηματικές)...εμπειρίες ψάχνεις![]()
δεν ειναι mono η έκδοση αυτήNatural και upmixing εχουν παρει διαζυγιο ηδη πριν το γαμο σε καθε πιθανη μορφη
Αυτο ακουγεται πχ καλυτερα σε mono