ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ !!!!

Reaction score
122
"......Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς Έλληνας εθνικιστής νομικός, που διατέλεσε καθηγητής Πολιτικής δικονομίας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα οποία ανακηρύχθηκε ομότιμος καθηγητής, γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη.
Είναι έγγαμος και από το γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτριο Κεραμέως δικηγόρο Αθηνών και Νέας Υόρκης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και την Νίκη Κεραμέως , δικηγόρο Αθηνών, Νέας Υόρκης και του Νότιου και Ανατολικού Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος της Νέας Υόρκης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που την 7η Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε βουλευτής και την επομένη ημέρα ορίστηκε Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη....."

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ, αφού το γιο του τον λένε Κεραμέως τον πατέρα του θανόντος πως τον έλεγαν στο επίθετο;;;;;;
😂
😂
😂
😂
😂

και την Κεραμέως γιατί δεν τη λένε Κεραμέα;;;;;;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.883
Εγώ τον ξέρω μέσα από αυτό

Το εθνικιστής πώς προκύπτει δεν ξερω, και άντε και προκύπτει, πού κολλάει δεν καταλαβαινω σε κατι που φιλοδοξεί να λέγεται λήμμα (με ήτα και δύο μι, έκτος και στόχευε σε άλλη ορθογραφία)

Πάντως ο Κεραμεύς, του Κεραμέως τον Κεραμέα

Πώς λέμε Παπαδόπουλος Παπαδοπούλου

Ο γιος θα λέγεται κι αυτός Κεραμεύς και για δες, σουπραιζ σουπραιζ

Reaction score
122
Εγώ τον ξέρω μέσα από αυτό

Το εθνικιστής πώς προκύπτει δεν ξερω, και άντε και προκύπτει, πού κολλάει δεν καταλαβαινω σε κατι που φιλοδοξεί να λέγεται λήμμα (με ήτα και δύο μι, έκτος και στόχευε σε άλλη ορθογραφία)

Πάντως ο Κεραμεύς, του Κεραμέως τον Κεραμέα

Πώς λέμε Παπαδόπουλος Παπαδοπούλου

Ο γιος θα λέγεται κι αυτός Κεραμεύς και για δες, σουπραιζ σουπραιζ

Αν και δεν υπαρχει κεραμευς στα νεα ελληνικα, κεραμέας είναι το σωστό, ο γιος γιατι λέγεται κεραμεως ;;;;;;; μαλλον 'λαθος μεταφραση' ας πουμε...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.883
Πού να ξέρω εγώ γιατί τον γραφει έτσι το λήμμα που παραθέτεις. Κεραμεύς γράφει πάντως ο ιδιος.
Αρκετοί τύποι έχουν επιβιώσει και στα νεα ελληνικά, και δη σε ονόματα.
Έχεις δει, λχ, πουθενά οδό "Περικλή";
Έχω μια πιο κάτω από το σπίτι μου, Περικλέους γράφει η πινακίδα.
Η οδός του ΧΑ, λέγεται Σοφοκλέους και όχι Σοφοκλή.

Reaction score
122
Πού να ξέρω εγώ γιατί τον γραφει έτσι το λύμα που παραθέτεις. Κεραμεύς γράφει πάντως ο ιδιος.
Αρκετοί τύποι έχουν επιβιώσει και στα νεα ελληνικά, και δη σε ονόματα.
Έχεις δει, λχ, πουθενά οδό "Περικλή";
Έχω μια πιο κάτω από το σπίτι μου, Περικλέους γράφει η πινακίδα.
Η οδός του ΧΑ, λέγεται Σοφοκλέους και όχι Σοφοκλή.
ενταξει αλλα δεν ειναι το ιδιο, μιλαμε για ονομαστικη όχι γενική! και επώνυμο όχι όνομα.
τελος παντων....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.639
κάποτε ένας επιχειρηματίας της νύχτας μου είχε πει...
''δεν θα πιάνετε βαριές κουβέντες νυχτιάτκα...αφήστε τες για το πρωί'' :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.883
Εγώ θα έλεγα να το αλλάξει σε φουλ δημοτική και να το κάνει κατευθείαν Αγγειοπλάστης να τελειώνει. Είδα τέτοιο επίθετο παλιά σε έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο. Κεραμεύς να δεις θα λεγόταν κάποτε κι αυτός.

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
κάποτε ένας επιχειρηματίας της νύχτας μου είχε πει...
''δεν θα πιάνετε βαριές κουβέντες νυχτιάτκα...αφήστε τες για το πρωί'' :biggrin:
Διακρίνεται..."ελαφρώς" το "είδος" επιχειρηματία...
Πού να τρέχει άραγε μεσα στην νύχτα;;;
Μάλλον λεκιασμένος φακός...δυσδιάκριτη φιγούρα...:biggrin:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.639
Διακρίνεται..."ελαφρώς" το "είδος" επιχειρηματία...
Πού να τρέχει άραγε μεσα στην νύχτα;;;
Μάλλον λεκιασμένος φακός...δυσδιάκριτη φιγούρα...:biggrin:

ωραίος άνθρωπος...κιμπάρης....ατέλειωτες συζητήσεις....

έχει φύγει από την νύχτα εδώ και μια δεκαετία....
πλέον δραστηριοποιείτε σε 24ωρη επιχείρηση ''τελετών'' :biggrin:

τον είχα ανταμώσει τελευταία φορά το καλοκαίρι να περιμένει καβάλα στο σκουτερ έξω από το ΙΚΑ που είχα πάει για εμβόλιο....
του λέω για εμβόλιο ήρθες ή κυνηγάς ''πελάτες''? :laugh:

Reaction score
7.026
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ, αφού το γιο του τον λένε Κεραμέως τον πατέρα του θανόντος πως τον έλεγαν στο επίθετο;;;;;;
😂
😂
😂
😂
😂

και την Κεραμέως γιατί δεν τη λένε Κεραμέα;;;;;;
Χαμογελαστές φατσούλες σε πρόταση που αναφέρεται στον θάνατο ενός ανθρώπου......το λιγότερο άκομψο.

Reaction score
122
Χαμογελαστές φατσούλες σε πρόταση που αναφέρεται στον θάνατο ενός ανθρώπου......το λιγότερο άκομψο.
🤔🤔🤔🤔🤔 οκ επρεπε να μπουν αυτες τοτε...αλλα δεν αλλαζουν τωρα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.883
Κάτι σαν τον μπαμπά Πλεύρη;
Κάτσε βρε αδερφέ, τον μπαμπά Πλεύρη τον ξέρουν κι οι πέτρες τι είναι, για τον Κεραμέα χθες πρωτακουσα τον χαρακτηρισμό. Γνωστός μόνο για το έργο του, και προφανώς άλλο δικηγόρος άλλο καθηγητής πανεπιστημίου και δη έγκριτος. Από το σύγγραμμά του της πολιτικής δικονομίας έχουν διδαχθεί γενιές νομικών.

ika

News
Reaction score
16.006
.. Γνωστός μόνο για το έργο του, και προφανώς άλλο δικηγόρος άλλο καθηγητής πανεπιστημίου και δη έγκριτος. Από το σύγγραμμά του της πολιτικής δικονομίας έχουν διδαχθεί γενιές νομικών.
Και ο μπαμπάς, τόσες εκπομπές έχει κάνει.
Δεν έχει διδάξει γενιές θεατών;

Ακόμα και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση προϋποθέτει την υποχρεωτική.
:acute: :gamer: :dance2: :drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.311
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian