Παρακαλώ προτάσεις, πρώτο HiFi ενός λάτρη της μουσικής

Reaction score
8
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα τη πολύτιμη βοήθειας σας για την αγορά ενός αξιόλογου HiFi (ενισχυτή-ηχεία).
Τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης μου ειναι τα εξής
Budget :2500€
Χώρος 35 τ.μ με τραπεζαρία (ενιαίος)
Αποστάσεις
Μεταξύ ηχείων : 2,5 με 3 m
Απο πίσω τοίχο : 0,5m
Απο τον ακροατή :2,5 με 3 m
Όπως έγραψα και στον τίτλο αγαπάω σχεδόν ολα τα είδη μουσικής αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα η Rock - Blues (ακούω και Jazz βέβαια)
Μου αρέσει σαν ενισχυτής αρκετά ο aiolos plus του τσακιριδη , αλλά σαν ηχεία μέχρι στιγμής έχω ακούσει
-Audio physics (δεν θυμάμαι πια)
-Rois Status 8.4
-Focal Chorus 816V
Μου άρεσαν τα Focal περισσότερο.
Για αρχή θα παιζω απο laptop υψηλής ανάλυσης αρχεία και ύστερα σκέφτομαι να μπω στο χώρο του βινυλίου.
Θέλω να πάρω κάτι που θα ειμαι ευχαριστημενος απο την αρχή γιατί δεν διάθετω ούτε το αυτί (μουσικά εννοώ) ούτε και τα χρήματα να αλλάζω μηχανήματα συνεχώς.
Σας ευχαριστω για τον χρόνο σας και τις γνώμες σας!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.788
Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο θέλεις να πάρεις ενισχυτή και ηχεία, θα σου πρότεινα τα KEF LS50 wireless. Είμαι με την ιδέα ότι είναι εντός του προϋπολογισμού σου, θα παίζεις από laptop (οπότε είσαι ΟΚ με τις εισόδους που προσφέρουν), έχουν ενσωματωμένο DSP για διόρθωση ατελειών του χώρου σου και στο μέλλον μπορείς να συνδέσεις κι ένα subwoofer και να απολαμβάνεις τις μουσικές σου. Τέλος, έχουν και RCA line level εισόδους για όταν αποφασίσεις να εισέλθεις στο χώρο του βινυλίου. Προσωπικά, δεν στο συστήνω, γιατί είναι πολυέξοδο hobby (το πικ απ, το βινύλιο και τα συμπαρομαρτούντα τους).

Ένας λόγος για να μην τα πάρεις είναι εάν έχεις μικρά παιδιά/κατοικίδια τα οποία κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στο σαλόνι και βάλεις τα ηχεία σε βάσεις εδάφους, τότε θα αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος. Εάν προορίζονται για να τοποθετηθούν σε κάποιο έπιπλο, στο οποίο - τουλάχιστον τα μικρά παιδιά - δεν θα έχουν πρόσβαση, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Εάν επιμένεις σε set ενισχυτή/ηχείων, δώσε προσοχή στις ανάλογες προτάσεις από άλλα μέλη.

Reaction score
6.908
Για αρχή θα παιζω απο laptop υψηλής ανάλυσης αρχεία και ύστερα σκέφτομαι να μπω στο χώρο του βινυλίου.
αρα χρειαζεσαι usb dac (γιατι η καρτα ηχου του λαπτοπ ειναι λιγη για hi-fi εφαρμογες).Υπαρχει η επιλογη να παρεις ενισχυτη με ενσωματωμενο usb-dac ή ξεχωριστες συσκευες,δηλαδη dac και ενισχυτης. Mε βαση το budget σου,θα προτεινα μια κατανομη 500 usb dac,800-1000 ενισχυτης,1000-1200 τα ηχεια. Για 35 τετραγωνικα,καλο θα ηταν να πας σε ηχεια δαπεδου (εχεις ηδη ακουσει αλλωστε τρια). Τα focal που ακουσες ειναι μοντελο που εχει καταργηθει,δεν ξερω αν τα βρηκες σε καποια προσφορα,αλλα αν σου αρεσαν ειναι μια καλη βαση για να στησεις ενα καλο συστημα,αρκει να περισσευουν χρηματα για καλο ενισχυτη,διαφορετικα πρεπει να επιλεξεις κατι αλλο. Επισης ο ενισχυτης που σου αρεσε,απο μονος του καλυπτει το μεγαλυτερο μερος του budget σου,οποτε και εκει πρεπει να αναθεωρησεις.

Reaction score
8
'Εχω βρει τα focal σε τιμή κάτω των 1000€ και μου επιτρέπουν να κάνω σκέψεις για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Φίλε wizzy θα προσπαθήσω να ακούσω τα KEF LS50 wireless αν και μου φαίνονται μικρά και ακριβά 2400€(δεν χρειάζεσαι ενισχυτή και dac βέβαια).
Θα προσπαθήσω να ακούσω και τα παθητικά KEF LS50 μήπως και τα συνδυάσω με κάποιο sub και έχουν
καλό αποτέλεσμα.

Reaction score
8
Δυστηχώς τα ls50 wireless δεν υπάρχουν πουθενά για ακρόαση και είναι εξαντλημένα.Αυτό είναι
πρόβλημα γιατί 2400€ δεν τα δείνεις χωρίς να έχεις ακούσει κάτι.
Κανόνισα να ακούσω τα παθητικά kef ls50 με ένα sub γιa την ώρα.

Reaction score
6.908
αν τα εχεις βρει σε αυτη την τιμη τοτε ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και αφηνουν και αρκετα χρημτατα για τις αλλες συσκευες. Δεν ξερω αν μπορεις να τα ακουσεις με αυτον τον ενισχυτη,Denon PMA-1600NE,που εχει και αξιολογο ενσωματωμενο dac και αρκετα καλο τροφοδοτικο για να οδηγησει με ανεση τα ηχεια . Ακομα και στα 100 ευρω τα ηχεια,δεν περισσευουν αρκετα για τον aelos plus και για usb dac.

Reaction score
5.531
Καλά, κάνουν τα KEF LS50 για 35m2 χώρο και 3 μέτρα απόσταση ακρόασης; Χωρίς sub, δεν νομίζω! Εδώ και στα 2,5 μέτρα και πάμε για δαπέδου, όχι στα 3 με ηχειάκια 30 εκατοστών...δηλαδή εκεί που πασχίζουμε να συμφωνήσουμε σε μια θεωρητική βάση...άντε πάλι από την αρχή! Αν θες ενεργά, υπάρχουν μεγαλυτέρου μεγέθους και φυσικά και δαπέδου....
Βλέπω αυτή την εικόνα, όπου μπορείς να δεις το μέγεθος τους ...και στα 3 μέτρα...!!!!!! δεν ξέρω τι θα ακούς <50-60Hz

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.473
Καλά, κάνουν τα KEF LS50 για 35m2 χώρο και 3 μέτρα απόσταση ακρόασης; Χωρίς sub, δεν νομίζω! Εδώ και στα 2,5 μέτρα και πάμε για δαπέδου, όχι στα 3 με ηχειάκια 30 εκατοστών...δηλαδή εκεί που πασχίζουμε να συμφωνήσουμε σε μια θεωρητική βάση...άντε πάλι από την αρχή!
Φυσικά και δεν κάνουν, αλλά δίνουν την δυνατότητα εύκολου upgrade με δυο sub.

Με 2500 ευρώ για όλο το σύστημα, τίποτα δεν θα παίζει αξιοπρεπώς, οπότε αυτο που δίνει εύκολα upgrade χωρίς τις τρισκατάρατες τράμπες, ειναι καλή επιλογή
[DOUBLEPOST=1522148961][/DOUBLEPOST]
Ναι...και πρόκοψες!!!:p:p:p
Απολύτως.
:party:
[DOUBLEPOST=1522149111][/DOUBLEPOST]Αυτό ας πούμε που είναι επαρκές
https://www.musicstore.de/en_GR/EUR/Adam-Audio-S3X-V/art-REC0006835-000

Με 2X1200 φτάνουμε στα 2400 και δεν μένει χρήμα για dac

Reaction score
8

Με 2500 ευρώ για όλο το σύστημα, τίποτα δεν θα παίζει αξιοπρεπώς, οπότε αυτο που δίνει εύκολα upgrade χωρίς τις τρισκατάρατες τράμπες, ειναι καλή επιλογή

Απολύτως.

Παιδιά τα ασύρματα πάει ψιλά η βαλίτσα από άποψης κόστους.Επίσης δεν πρόκειται να παραγγείλω κάτι χωρίς να το έχω ακούσει πρώτα.
Ενδιαφέρομαι και για ευκαιρίες demo ή μετ/να που να είναι καλοδιατηρημένα βεβαία!

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.473
Παιδιά τα ασύρματα πάει ψιλά η βαλίτσα από άποψης κόστους.Επίσης δεν πρόκειται να παραγγείλω κάτι χωρίς να το έχω ακούσει πρώτα.
Ενδιαφέρομαι και για ευκαιρίες demo ή μετ/να που να είναι καλοδιατηρημένα βεβαία!
Στις αγγελίες του avsite κοίταξες;
Κάτι μπορεί να βρεθεί

Reaction score
1.057

Απολύτως.

Επομενως εχουμε το κοστος 2500 + κοστος για 2 σαμπ + τον χωρο που θα πιανουν .Thanks but no thanks.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Μια ιδέα προς τα που πρέπει να κινηθείς, από ηχείο βασικά, για τα ακούσματα και τον χώρο σου...

http://soundgallery.gr/shop/index.p...ct_id=5109&virtuemart_category_id=28&Itemid=6
https://www.skroutz.gr/s/10607772/Yamaha-A-S801.html

Κάτι λιγότερο από όσα διαθέτεις, συν ότι ο ενισχυτής διαθέτει ψηφιο-αναλογικό μετατροπέα.
Μάλλον το προηγούμενο μοντέλο του ηχείου βγαίνει σε προσφορά, ίσως, στα 1150 ευρώ...
http://www.akoustiki-kritis.gr/ascent-90/

Γενικά πας για ένα ηχείο με δύο 6,5αρια τουλάχιστον.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.473
κοστος 2500 + κοστος για 2 σαμπ + τον χωρο που θα πιανουν
+620 ευρώ του χρόνου ή όποτε μαζευτούν χρήματα. Χώρο δεν πιάνουν, μπαίνουν και κάτω απο το κάθε ηχείο.

Αντε, ας πει καποιος άλλος ενα σύστημα με 2500 ευρώ (οχι μτχ όμως, αυτό είναι άλλη συζήτηση) που να περιέχει: Dac/Ολοκληρωμένο και ηχεία για 2,5-3 μέτρα απόσταση.

Να πω ένα;
GoldenEar Triton 7+ Nad 368, 2700 ευρώ.

Στα μτχ ίσως βρεθεί κάτι καλύτερο, είναι σφιχτό το μπατζετ.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289