Παρακαλώ προτάσεις, πρώτο HiFi ενός λάτρη της μουσικής

Reaction score
6.208
Μιας και θα πας ηχοεκφραση ρωτα αν εχουν ακομα τα MA Silver 10 τα εκθεσιακα που ειχαν και ακουσε τα οσο μικρη σημασια και αν εχει αυτο μιας και σε καθε χωρο δε παιζουν το ιδιο....

Reaction score
141
Μιας και θα πας ηχοεκφραση ρωτα αν εχουν ακομα τα MA Silver 10 τα εκθεσιακα που ειχαν και ακουσε τα οσο μικρη σημασια και αν εχει αυτο μιας και σε καθε χωρο δε παιζουν το ιδιο....
Να τα ακούσεις βέβαια, είναι πολύ καλά. Ίσως είναι λίγο overkill για 35τμ, έχουν πολύ μπάσο και μπορούν να γεμίσουν και μεγαλύτερους χώρους. Μην διανοηθείς βέβαια να τα οδηγήσεις με λάμπες, ούτε με 45W solid-state, τα 2 8ιντσα woofer θέλουν ρεύματα... Δεν είναι τυχαίο ότι η ΜΑ για τα Silver 10, αλλά και για τα μικρότερα 8 προτείνει 80W απόλυτο minimum.

To ίδιο ισχύει και για τα KEF LS50 στο θέμα της οδήγησης. Έχουν χαμηλή ευαισθησία (85dB) και χρειάζονται δυνατό ενισχυτή. Η KEF διαθέτει το ίδιο ηχείο σε ενεργό, το οποίο το έχει εξοπλίσει με 230W ενισχυτή στο κανάλι, μάλλον κάτι ξέρει.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Μια μικρή παράκλιση και από μένα (πρόταση δεν έχω). Αν μπορείς ρώτα τιμή πληρωτέα για τα LS50w.

Reaction score
8
Καλημέρα ,
Ποιος ο λόγος ν ακούσω τα silver 10 αφού είναι ψηλά από τιμή!
Μήπως εννοείται σαν ποιότητα ήχου να τα έχω σαν σημείο αναφοράς.
Πάντως είναι μεγάλα,εμένα ο χώρος είναι μικρός και εγώ ακούω μουσική σε χαμηλές εντάσεις(έχω μικρά παιδιά και ώρα για μουσική
είναι περιορισμένη).
[DOUBLEPOST=1522315379][/DOUBLEPOST]Φίλε dapost θα ρωτήσω για τα ls50W και θα σου πω..πιστεύω να το θυμηθώ!!

Reaction score
14
Καλησπέρα φίλε μου.Μια πολύ καλή λύση στα χρήματα σου είναι τα Dynaudio LYD-48 με κάποιον μικρό περιορισμό στο χαμηλό αλλά με πολύ καλή απόδοση στο υπόλοιπο φάσμα για το budget σου.Με τα υπόλοιπα χρήματα παίρνεις ή κάποιο DAC που σου πρότειναν τα παιδιά η καποιο μεταχειρισμένο που θα βρεις σε ευκαιρία και τέλος.Θα έχεις ένα πολύ απλό σύστημα το οποίο όμως θα ζηλεύουν πολλοί δεδομένων των χρημάτων που θα έχεις δαπανήσει και της απλότητας του συστήματος σου.Στα συν ειναι και τα ρυθμιστικά τονικότητας από πίσω που σίγουρα θα χρειαστείς για το ηχείο που θα βρίσκεται στην γωνία μπας και παίξουν σωστά.

Reaction score
296
Καλησπέρα φίλε μου.Μια πολύ καλή λύση στα χρήματα σου είναι τα Dynaudio LYD-48 με κάποιον μικρό περιορισμό στο χαμηλό αλλά με πολύ καλή απόδοση στο υπόλοιπο φάσμα για το budget σου.Με τα υπόλοιπα χρήματα παίρνεις ή κάποιο DAC που σου πρότειναν τα παιδιά η καποιο μεταχειρισμένο που θα βρεις σε ευκαιρία και τέλος.Θα έχεις ένα πολύ απλό σύστημα το οποίο όμως θα ζηλεύουν πολλοί δεδομένων των χρημάτων που θα έχεις δαπανήσει και της απλότητας του συστήματος σου.Στα συν ειναι και τα ρυθμιστικά τονικότητας από πίσω που σίγουρα θα χρειαστείς για το ηχείο που θα βρίσκεται στην γωνία μπας και παίξουν σωστά.

αυτό είναι near- to midfield monitor for studios ενω θα ακουει απο τα 3 μετρα.

Reaction score
296
Μα για αυτό έγραψα για περιορισμό στο χαμηλό.Και να παίζει καλά και να παίζει full range σε αυτό το budget δεν.
δεν ειναι το χαμηλο. εχει ειδικη διασπορα για να ακους απο το 1μ.

Reaction score
14
δεν ειναι το χαμηλο. εχει ειδικη διασπορα για να ακους απο το 1μ.
Έχεις κάποια δική σου μέτρηση του ηχείου off axis?Γιατί από τις μετρήσεις που δίνει η εταιρεία αλλά και από τις μονάδες που φοράει εγω δεν διαπιστώνω κάτι τέτοιο.Οποτε δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την εταιρεία.

Reaction score
1.057
Εφοσον εχεις παιδια τα ηχεια βασης δεν ενδεικνυται για την ασφαλεια πανω σε βασεις ηχειων .
Αν τα τοποθετησεις σε ραφι δεν θ τ ακουσεις οπως πρεπει.
Ο χωρος σου δεν ειναι τοσο μικρος οσο πιστευεις διαβαζοντας τα γραφομενα σου.
Οταν θα ακουσεις τα ls 50 να εισαι στην ιδια αποσταση με το σαλονι σου .
Το οτι θα αγορασεις ηχεια μικρα + καποιο σαμπ αυτο δε σημαινει οτι θα ακουγονται εξισου καλα με ενα ηχειο μεγαλυτερων διαστασεων .Θελει προσοχη η αγορα σαμπ

Reaction score
44
Τα 2 presonus που προτάθηκαν πριν συν 2 jbl lsr 308 (620+360) συν ενισχυτης AV με προενισχυτικά στάδια (συμπεριλαμβάνει και ντακ, ιντερνετικο ραδιοφωνο, bluetooth, κ.λ.π). Σύνολο ίσως και κατω από 2.000, αναλόγως απαιτησεων.
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιους τέτοιους ενισχυτές;
Θα με ενδιέφερε ο συγκεκριμένος συνδυασμός.Οχι τόσο απαραίτητο με τα jbl αλλά γενικά (ίσως με κάποιο πιο ακριβό πχ focal κτλ).

Reaction score
44
Klipsch The Fifteens
Με 3 χιλιάρικα περίπου τα παίρνεις όλα!
Mε ένα τηλέφωνο στον Λάιο μαθαίνεις λεπτομέρειες.
Πολύ όμορφα φαίνονται αλλά δυστυχώς εκτός budget.
Αφού να σκεφτείς ότι και τα γουφερ θα αγοραστούν σε δεύτερη φάση.

Timaras

Reaction score
2.144
Για τον Lybe είναι η πρότασή μου που άνοιξε το νήμα! :)
Θα κοιτάξω και για σένα :)

Reaction score
22
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιους τέτοιους ενισχυτές;
Θα με ενδιέφερε ο συγκεκριμένος συνδυασμός.Οχι τόσο απαραίτητο με τα jbl αλλά γενικά (ίσως με κάποιο πιο ακριβό πχ focal κτλ).
Π.χ https://www.avsite.gr/forum/threads...πείας-2-2-χρόνια-εγγύηση.164125/#post-2281154

Πολύ απλοϊκά δες στα χρηματα που διαθέτεις τα μοντέλα των av ενισχυτών που υπάρχουν. Δες φωτογραφίες τους στο ιντερνετ. Aυτοί που αναφέρουν pre-outs στην πλάτη τους και έχουν rca για front-center -surround. Το sub out είναι μόνο για σαμπ, οπότε μην μπερδευτείς και το θεωρήσεις έξοδο ενίσχυσης. Το zone 2 out επίσης έχει άλλη χρησιμότητα οπότε πάλι μην μπερδευτείς. Επιπλέον αν δεν σε ενδιαφέρουν τα τελευταία φορμάτ (π.χ. ατμος) μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους ενισχυτές με ίδιες δυνατότητες πολύ οικονομικά και να ρίξεις περισσότερα χρήματα στα ηχεία.

Reaction score
590
Αφου θελατε μπελαδες και ρωτησατε :) ας πω κι εγω μια γνωμη.

Ολα αυτα που προσφερονται σημερα σε διαφορα πακετα τεχνολογικα (ενεργα, συσκευες με dac και δυνατοτητες streaming κτλ...) δεν μπορει κανεις λογικα να τα εκτιμησει και να τα αξιοποιησει αν δεν ειναι καπως εμπειρος με την τεχνολογια στο χωρο του ηχου. Αν δεν ειστε διατεθειμενος να ακουσετε τη γνωμη καποιου στο ακεραιο θα προτεινα να πατε σε ενα στερεοφωνικο καλο συστημα και να αγορασετε τα πραγματα μεταχειρισμενα.

Το πιθανοτερο ειναι, αν ειστε ανησυχο πνευμα, να τα αλλαξετε ολα σε 2 χρονια για να βρειτε αυτο που σας ταιριαζει...

Σωστο θα ηταν επισης να βρειτε πρωτα τα ηχεια που θα σας αρεσουν και μετα να τα συνδιασετε με τον καταλληλο ενισχυτη.

Σας αρεσουν τα εξωτικα? Κανετε κεφι τις λαμπες να αναβουν το απογευματακι στο σαλονι και να εχουν και το μπελα τους? Ο Τσακιριδης εχει αρκετες προτασεις λαμπατες και ισως ενα ζευγαρι Απολλωνες μεταχ. ή ενας Powerhouse να σας κανει τη δουλεια με λιγα χρηματα παιζοντας πολυ ομορφα και με vintage look. Powerhouse με 85 περιπου watt στα 350 ευρω αν τον βρειτε θα ειναι πολυ καλη λυση.
Θελετε καθαρα,συγχρονα solid state ομορφα πραγματα? Δειτε κι εναν ολοκληρωμενο Yamaha A-S2000 η κατι παρομοιο, με εσωτερικο phono stage για να δικιμασετε και το βινυλιο αργοτερα. Εγω θα τον αγοραζα κι ας μην ειναι Hi-End.

Το ηχειο που θα βρειτε ας ειναι ευαισθητο. Δεν θα χασετε...

Εχετε υποψιν οτι στο τελος θα αγορασετε και καθε λογης καλωδια (ρευματος, interconnect, ηχειων, ψηφιακο για το dac...) για να αποδωσουν σωστα οι συσκευες σας με το κοστος να ανεβαινει δραματικα το πιθανοτερο.

Καλη επιλογη!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.350
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent