Παρουσίαση συστήματος... PMC

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.793
..”knowledge becomes wisdom only after it has been put to good use”

Mark Twain

( ...μοιράζω μυγοσκοτώστρες τζάμπα..,σε όποιον θέλει)...:biggrin:
" τι να την κανείς την σοφία όταν υπαρχουν εμμονές"

daharis666

Reaction score
410
Ωραία, για να ανακεφαλαιώσουμε...κάποιος (τυχαίο πρόσωπο) δίνει ένα σκασμό λεφτά , για να αγοράσει ένα κορυφαίο επεξεργαστή , τον οποίο δεν μπορεί να ενσωματώσει επιτυχώς , στο πανάκριβο σύστημά του , αδυνατώντας έτσι να πάρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτόν, βάσει των οποίων κινήθηκε σε αυτή την αγορά.

Και ακόμα πιο πέρα, η πλήρη αξιοποίηση του φαντάζει αδύνατη προς το παρόν , καθότι απολαμβάνει στέρηση υποστήριξης από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

Και λίγο πιο κάτω, το σύστημά του χωρίς αυτή την προσθήκη, με τις ισχύουσες συνθήκες, αποδίδει καλύτερα.

Και κάπου εκεί στη γωνία , κάποιοι ¨φωστήρες ¨ υπέρμαχοι αυτής της κίνησης, με λύσσα επιμένουν θεωρητικά στην πλήρη ενσωμάτωσή του, δίχως να είναι κάτι τέτοιο εφικτό εδώ και κάμποσο καιρό, από την αγορά του. ( η πράξη άλλα δείχνει και λέει)
Τουτέστιν , θεωρία σε μέγιστο βαθμό, αλλά πράξη και ουσία τζίφος.

Εγώ πάντως γουστάρω τον Λέανδρο, γιατί against all odds, ο τύπος πήγε και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ξεμπρόστιασε μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ κατάσταση, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την υπαρκτή πραγματικότητα. ( εξοπλισμό κορυφαίο ανεκμετάλλευτο.. :cool: )..δεν είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

Μια κατάσταση, με την οποία αρκετοί μας ζαλίζουν για την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ύπαρξη της, μια κατάσταση που με τις ισχύουσες συνθήκες, περισσότερα προβλήματα και ανησυχίες δημιουργεί ,παρά λύνει ή αμβλύνει.

ΑΥΤΑ τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ σχεδιάστηκαν από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ χώρους πρωτίστως και δευτερευόντως για ιδιώτες, που όλοι είδαμε σε τι ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ μονοπάτια μπαίνει κάποιος.

Μπα μουσική θέλω να ακούω και μόνο αυτό ...τα άλλα τα αφήνω στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και μόνο.

( το να προσπαθώ να γίνω χαλίφης στη θέση του, το θεωρώ λίγο εγωιστικά απρεπές..τουλάχιστον)👿 ...ούτε πάλι είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

..”knowledge is of no value Unless you put it into practice.”

Anton Chekhov
Τι ντεν καταλαβαίνει chrispo; Yπάρχουν συνολικά 4+1 κουφά που ντεν ακούνε και ντιαβάζουν τεστ γκια να ακούσουν και μετά ζωγκραφίζουν πίνακες; Τι ντεν καταλαβαίνει; Οέεο; Leandros το παιντί ακούει καλά και λέει ότι όλη η γη ξέρει. Όταν ντίνεις τζάμπα λεφτά θα τα ακούσεις με το στανιό... Ντεν βλέπει ότι όλα τα κουφά λένε συνέχεια "εγώ". Ρε σύ χρειάζεται κουφό άλλης ειντικότητας εντώ, όχι Τσέκοφ (ζητώ συγγνώμη από τους λοιπούς συνομιλητές αλλά σοβαρά επηρρεασμένος από προηγηθείσα ανάρτηση εξασκώ το ...επιστημονικό μου γράφειν και λέγειν...).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.199
Το μεγάλο προβλημα που δεν λύνεται εύκολα, ειναι πως θα εφαρμόσεις target curve, δηλαδη την επιθυμητή κλίση, χωρίς να εφαρμόσεις διόρθωση πάνω απο την ζώνη Schroeder. Μόνο ατόφια κλίση.
Δεν γνωρίζω αλλο μηχάνημα που να παρέχει αυτή τη δυνατότητα πλην Trinnov, με μια επιφυλαξη για το Lyngdorf, στα ίδια χρήματα.

Μπορεις να το πετύχεις με καποια ηχεία που εχουν ρυθμιστικά, τα περισσότερα ενεργά, και κάποια ακόμα που θα τύχει να σου δώσουν στον συγκεκριμένο χώρο την κλίση που σου αρέσει (αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να αλλάξεις γνώμη), + ισοστάθμιση μεχρι την Schroeder απο τον prepro, αυτό ειναι η μοναδική εναλλακτική.

Δεν ειναι έτσι ακριβώς. Στείλε πμ στον Αλφι
Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι σε ανάλογη απαίτηση έγκειται και η χρήση Variable smoothing για την υποψήφια προς ισοστάθμιση καμπύλη.

Μπορούμε λ.χ. να προσέξουμε στα παρακάτω παραδείγματα ότι σε ζώνες άνω των 500 Hz εφαρμόζεται ουσιαστικά προσαρμογή κλίσης αντί για σιδέρωμα της αρχικής καμπύλης...
1591602151901.png

1591602524122.png

Τι ντεν καταλαβαίνει chrispo; Yπάρχουν συνολικά 4+1 κουφά που ντεν ακούνε και ντιαβάζουν τεστ γκια να ακούσουν και μετά ζωγκραφίζουν πίνακες; Τι ντεν καταλαβαίνει; Οέεο; Leandros το παιντί ακούει καλά και λέει ότι όλη η γη ξέρει. Όταν ντίνεις τζάμπα λεφτά θα τα ακούσεις με το στανιό... Ντεν βλέπει ότι όλα τα κουφά λένε συνέχεια "εγώ". Ρε σύ χρειάζεται κουφό άλλης ειντικότητας εντώ, όχι Τσέκοφ (ζητώ συγγνώμη από τους λοιπούς συνομιλητές αλλά σοβαρά επηρρεασμένος από προηγηθείσα ανάρτηση εξασκώ το ...επιστημονικό μου γράφειν και λέγειν...).
1591602582272.png

Attachments

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Τελικά να το πετάξει το σύστημα ο @jiovani75 ή όχι; Ο Λέανδρος τι απεφάνθη; :roflmao:
Νομίζω ότι στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου ήμουν απόλυτα σαφής!

Σύστημα σα του Τζιοβάνι για τους περισσότερους εδώ μέσα αν όχι όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου είναι και θα παραμείνει άπιαστο όνειρο!!!
Το ότι στη συγκεκριμένη μέρα και ακρόαση το αμιγώς δικάναλο μου άρεσε παραπάνω και μου έδωσε την εικόνα του πιο φυσικού αφορά τη συγκεκριμένη ακρόαση και μόνο!
Ποτέ δεν είπα ότι δε μου άρεσε και το πολυκάναλο του @jiovani75 !!
Το αντίθετο θα έλεγα, ο ήχος στο 5.2 ήταν όπως ανέφερα εντυπωσιακός και η ενσωμάτωση των subs υποδειγματική!..σε σημείο που πραγματικά να κοιτάω σε νορμάλ μουσικά κομμάτια αν παίζουν ή όχι!
Μπορεί μετά από μια διαφορετική μικρορύθμιση, να γράψω εντελώς διαφορετικά πράγματα , κι αυτό άλλωστε πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμβεί!.:smile::smile:
Μόνο αν κάποιος δει το μενού των δυνατοτήτων του trinnov όπως μου έδειξε ένα μικρό μέρος τους ο Τζιοβάννι, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ρυθμίσεις απόλυτα ένα τέτοιο μηχάνημα, ευτυχώς, έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους για τη τεχνική υποστήριξη και θα το "φέρουν" όπως πρέπει!!

Ο λόγος που ανέφερα τις μικροδιαφορές που άκουσα υπέρ του δικάναλου ήταν γιατί είχα υποσχεθεί στο Τζιοβάνι ότι θα γράψω πράγματι ότι ακούσω, τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.

υ.σ. άλλων τα συστήματα είναι για τα μπάζα και το παίζουν και ειδήμονες.... :sneaky: :sneaky:

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.767
Leandros το παιντί ακούει καλά και λέει ότι όλη η γη ξέρει
Confirmation Bias. Ψάξε
(δεν αναφέρομαι στο Λέανδρο).
Ντεν βλέπει ότι όλα τα κουφά λένε συνέχεια "εγώ".
Κανένας από όσους δεν θες να αναφέρεις δεν μίλησε ποτέ για το "εγώ" του αλλά για τα αποτελέσματα ερευνών που εμείς και πολλοί άλλοι ποτέ δεν θα έχουμε τον τρόπο να τσεκάρουμε.
Φτάνει η καραμέλα 🍬

Reaction score
410
Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι σε ανάλογη απαίτηση έγκειται και η χρήση Variable smoothing για την υποψήφια προς ισοστάθμιση καμπύλη.

Μπορούμε λ.χ. να προσέξουμε στα παρακάτω παραδείγματα ότι σε ζώνες άνω των 500 Hz εφαρμόζεται ουσιαστικά προσαρμογή κλίσης αντί για σιδέρωμα της αρχικής καμπύλης...
Δεν ανεβάζεις και την Τζοκόντα να μας εξηγήσεις την προοπτική στην άνω δεξιά γωνία, στις ζώνες της γέφυρας όπου ενδέχεται να εφαρμόζεται ουσιαστικά προσαρμογή κλίσης αντί για σιδέρωμα της αρχικής καμπύλης...

Reaction score
410
Confirmation Bias. Ψάξε
(δεν αναφέρομαι στο Λέανδρο).

Κανένας από όσους δεν θες να αναφέρεις δεν μίλησε ποτέ για το "εγώ" του αλλά για τα αποτελέσματα ερευνών που εμείς και πολλοί άλλοι ποτέ δεν θα έχουμε τον τρόπο να τσεκάρουμε.
Φτάνει η καραμέλα 🍬
...Γλυκαίνει την πίκρα όμως;)
Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν δεν υπάρχει μία.
Πάντα σχόλια επί του ουσιαστικού γιατρέ...🙏

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.199
Δεν ανεβάζεις και την Τζοκόντα να μας εξηγήσεις την προοπτική στην άνω δεξιά γωνία, στις ζώνες της γέφυρας όπου ενδέχεται να εφαρμόζεται ουσιαστικά προσαρμογή κλίσης αντί για σιδέρωμα της αρχικής καμπύλης...
Η Gioconda δεν έχει καμπύλες απόκρισης,αλλά...ανταπόκρισης. ;)

Reaction score
239
Η εμπλοκή με καλώδια δεν αποκλείεται,όμως μερικές συσκευές από τη φύση της λειτουργίας τους καθιστούν άτοπη την έννοια του πειραματισμού με αβανταδόρικα καλώδια.

Οι μύστες των καλωδίων μπορούν πάντα να παραμένουν σ'εκείνα.Δεν είναι κακό να ευχαριστιούνται τουλάχιστον μέχρι εκεί που τους παίρνει.
Δεν νομιζω ουτε αυτοι να μπορουν να κανουν κατι, γιατι για τετοιο σεταπ τα καλωδια θα στοιχισουν παραπανω απο τον τρινοφ. Αντε να βαλεις ενα καλο ρευματος και ενα καλο σηματος. Απο εκει και περα μια συσκευη σαν αυτη την παιρνεις γιατι εχεις πολλα καναλια, που σημαινει και πολλα μετρα. Αμα εγω με προδιαγραφες 7.1.1 εχω πανω απο 200 μετρα καλωδιο τι θα πουν αλλοι με 16 καναλια+. Οποταν εκει που αγοραζες ενα καλωδιο ηχειο high end χαμηλης τιμης 50-100 ευρω το μετρο. Τι θα κανεις?

C

chrispo

Guest
Νομίζω ότι στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου ήμουν απόλυτα σαφής!
.........
.....άλλων τα συστήματα είναι για τα μπάζα και το παίζουν και ειδήμονες.... :sneaky: :sneaky:
όχι ρε Λέανδρε...😵αυτό φταίει με σένα...εκεί που ¨στρώνεις ¨ παιχνίδι, τραβάς μια κλωτσιά στην καρδάρα ...και τα κάνεις πουτ@ν@ πάλι..👽:dance2:

Reaction score
12.242
Δεν νομιζω ουτε αυτοι να μπορουν να κανουν κατι, γιατι για τετοιο σεταπ τα καλωδια θα στοιχισουν παραπανω απο τον τρινοφ. Αντε να βαλεις ενα καλο ρευματος και ενα καλο σηματος. Απο εκει και περα μια συσκευη σαν αυτη την παιρνεις γιατι εχεις πολλα καναλια, που σημαινει και πολλα μετρα. Αμα εγω με προδιαγραφες 7.1.1 εχω πανω απο 200 μετρα καλωδιο τι θα πουν αλλοι με 16 καναλια+. Οποταν εκει που αγοραζες ενα καλωδιο ηχειο high end χαμηλης τιμης 50-100 ευρω το μετρο. Τι θα κανεις?
Αν κάτσεις και σκεφτείς αντικειμενικά τί προσφέρει το καλώδιο, τότε θα καταλάβεις ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό.

Reaction score
4.228
Leandre εχεις γραψει ότι το δικαναλο ειχε μεγαλυτερο απλωμα εικονας (καπως ετσι το περιγραψες) εναντι του πολυκαναλου και ηταν το στοιχειο που σου εδωσε την υπεροχη.

Ααααν πραγματι συμβαινει αυτό (μου είναι πολύ δυσκολο να το πιστεψω αλλα και δεν το αποκλειω) τοτε είναι τελειως λαθος ρυθμισμενο το συστημα στο πολυκαναλο. Αυτό που λες είναι είναι αδιανοητο για πολυκαναλο. Είναι το μεγαλο πλεονέκτημα του πολυκαναλου εναντι του δικαναλου και το ακουν και οι κουφοι.

Οσοι εχουμε πολυκαναλο συστημα το εχουμε γραψει αυτό κατ επαναληψη και πουθενα κι από κανενα δεν μπηκε το παραμικρο στοιχειο αμφισβήτησης.

N

nickmitro

Guest
Μόνο αν κάποιος δει το μενού των δυνατοτήτων του trinnov όπως μου έδειξε ένα μικρό μέρος τους ο Τζιοβάννι, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ρυθμίσεις απόλυτα ένα τέτοιο μηχάνημα, ευτυχώς, έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους για τη τεχνική υποστήριξη και θα το "φέρουν" όπως πρέπει!!
Αν ο trinnov ειναι σαν το...Linn Sondek το οποιο δε μπορουσε να ρυθμισει σωστα σχεδον κανεις,τουλαχιστον ετσι λεει ο μυθος,κι αφου υπαρχουν αυτοι που μπορουν,τοτε γιατι δεν εχει γινει ηδη;Μηπως γιατι απλα ο Bryston ειναι καλυτερος;Σκεψη ενος αφελη...Υπομονη!Η επιστημη ΘΑ,οπως ακουω απο παιδι.

Reaction score
12.242
Απορία: Μπορεί μια dsp συσκευή να διορθώσει μια ανωμαλία που "αντιλαμβάνεται" κατά τις μετρήσεις του χώρου; Δηλαδή, έστω ότι απο το τάδε σημείο, προκύπτει μια ανάκλαση που επηρεάζει μια συχνοτική περιοχή. Το dsp θα συμμαζέψει αυτή την ανωμαλία;

Reaction score
12.242
Αν ο trinnov ειναι σαν το...Linn Sondek το οποιο δε μπορουσε να ρυθμισει σωστα σχεδον κανεις,τουλαχιστον ετσι λεει ο μυθος,κι αφου υπαρχουν αυτοι που μπορουν,τοτε γιατι δεν εχει γινει ηδη;Μηπως γιατι απλα ο Bryston ειναι καλυτερος;Σκεψη ενος αφελη...Υπομονη!Η επιστημη ΘΑ,οπως ακουω απο παιδι.
Και ξαναρωτώ: ο Bryston είναι καλύτερος. Αυτό όμως σημαίνει ότι εξ'ορισμού το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο...?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.867
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao