Παρουσίαση συστήματος... PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.012
την απάντηση του Μπούτια να σου πω την αλήθεια δεν την είχα σαν απάντηση στο ερώτημα σου.....
Το μεγάλο προβλημα που δεν λύνεται εύκολα, ειναι πως θα εφαρμόσεις target curve, δηλαδη την επιθυμητή κλίση, χωρίς να εφαρμόσεις διόρθωση πάνω απο την ζώνη Schroeder. Μόνο ατόφια κλίση.
Δεν γνωρίζω αλλο μηχάνημα που να παρέχει αυτή τη δυνατότητα πλην Trinnov, με μια επιφυλαξη για το Lyngdorf, στα ίδια χρήματα.

Μπορεις να το πετύχεις με καποια ηχεία που εχουν ρυθμιστικά, τα περισσότερα ενεργά, και κάποια ακόμα που θα τύχει να σου δώσουν στον συγκεκριμένο χώρο την κλίση που σου αρέσει (αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να αλλάξεις γνώμη), + ισοστάθμιση μεχρι την Schroeder απο τον prepro, αυτό ειναι η μοναδική εναλλακτική.
έτσι κ αλλιώς η φιλοσοφία του Τουλ είναι να μην μπαζώνεις τις διακυμάνσεις στις συχνότητες άνω του Σρέντερ με eq αλλά να τιθασεύσεις την ενέργεια που σου δίνουν στον χώρο...
Δεν ειναι έτσι ακριβώς. Στείλε πμ στον Αλφι

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.843
Το μεγάλο προβλημα που δεν λύνεται εύκολα, ειναι πως θα εφαρμόσεις target curve, δηλαδη την επιθυμητή κλίση, χωρίς να εφαρμόσεις διόρθωση πάνω απο την ζώνη Schroeder. Μόνο ατόφια κλίση.
Δεν γνωρίζω αλλο μηχάνημα που να παρέχει αυτή τη δυνατότητα πλην Trinnov, με μια επιφυλαξη για το Lyngdorf, στα ίδια χρήματα.

Μπορεις να το πετύχεις με καποια ηχεία που εχουν ρυθμιστικά, τα περισσότερα ενεργά, και κάποια ακόμα που θα τύχει να σου δώσουν στον συγκεκριμένο χώρο την κλίση που σου αρέσει (αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να αλλάξεις γνώμη), + ισοστάθμιση μεχρι την Schroeder απο τον prepro, αυτό ειναι η μοναδική εναλλακτική.

Δεν ειναι έτσι ακριβώς. Στείλε πμ στον Αλφι
η ιδέα των ενεργών με dsp είναι μια πολύ καλή υπόθεση....
στο φινάλε (αν δεν έχει τέτοια καλούδια το ενεργό) παρεμβάλεις μετά τον προ-ισοστάθμιση σρέντερ
.... ένα minidsp για να ρυθμίζεις τις κλίσεις από εκεί και πάνω

(φυσικά με την προυπόθεση ότι το ηχείο σου βγάζει αυτό που πρέπει... που είναι εύκολο πλέον σε ενεργά)
ή σε περιπτώσεις παθητικών από το dsp των τελικών

γνώμη δεν ξέρω αν είναι καλό να αλλάζεις....άλλωστε είναι ενάντια στη μεθοδολογία του Δρ
ποντάρει πολύ στο ηχείο

Υ.Γ. Σιγά μην περίμενα τον Άλφεε...να ναι καλά ο @n_olympios :biggrin:

Reaction score
12.254
Μπορείς να τα έχεις όλα και καλώδια και trinnov, γιατί πρέπει να πάνε ή το ένα ή το άλλο είναι αλλεργικός στα καλώδια ο trinnov
Θα προσπαθήσω να τηρήσω τη νέα στάση που αποφάσισα να κρατώ, δηλαδή να περιμένω να μιλήσω όταν θα υλοποιήσω αυτό που έχω κατά νου ( τον οδηγό του Bhutia ). Σκέψου όμως: ο trinnov, όπως και η κάθε dsp υλοποίηση, παρεμβαίνει στο σήμα με ενεργό και προκαθορισμένο τρόπο, σε τομείς που παρεμβαίνει με τυχαίο τρόπο το καλώδιο. Δεν είναι θέμα αλλεργίας, αλλά ότι δείχνει να είναι περιττή διαδικασία. Να μου πεις ότι κάποιος πρέπει να βάλει υλικά φροντίδας χώρου ( σε συνδυασμό με μελέτη επαγγελματία ) πριν προβεί σε ισοστάθμιση, να συμφωνήσω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Μπορείς να τα έχεις όλα και καλώδια και trinnov, γιατί πρέπει να πάνε ή το ένα ή το άλλο είναι αλλεργικός στα καλώδια ο trinnov
Η εμπλοκή με καλώδια δεν αποκλείεται,όμως μερικές συσκευές από τη φύση της λειτουργίας τους καθιστούν άτοπη την έννοια του πειραματισμού με αβανταδόρικα καλώδια.

Οι μύστες των καλωδίων μπορούν πάντα να παραμένουν σ'εκείνα.Δεν είναι κακό να ευχαριστιούνται τουλάχιστον μέχρι εκεί που τους παίρνει.

C

chrispo

Guest
Ωραία, για να ανακεφαλαιώσουμε...κάποιος (τυχαίο πρόσωπο) δίνει ένα σκασμό λεφτά , για να αγοράσει ένα κορυφαίο επεξεργαστή , τον οποίο δεν μπορεί να ενσωματώσει επιτυχώς , στο πανάκριβο σύστημά του , αδυνατώντας έτσι να πάρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτόν, βάσει των οποίων κινήθηκε σε αυτή την αγορά.

Και ακόμα πιο πέρα, η πλήρη αξιοποίηση του φαντάζει αδύνατη προς το παρόν , καθότι απολαμβάνει στέρηση υποστήριξης από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

Και λίγο πιο κάτω, το σύστημά του χωρίς αυτή την προσθήκη, με τις ισχύουσες συνθήκες, αποδίδει καλύτερα.

Και κάπου εκεί στη γωνία , κάποιοι ¨φωστήρες ¨ υπέρμαχοι αυτής της κίνησης, με λύσσα επιμένουν θεωρητικά στην πλήρη ενσωμάτωσή του, δίχως να είναι κάτι τέτοιο εφικτό εδώ και κάμποσο καιρό, από την αγορά του. ( η πράξη άλλα δείχνει και λέει)
Τουτέστιν , θεωρία σε μέγιστο βαθμό, αλλά πράξη και ουσία τζίφος.

Εγώ πάντως γουστάρω τον Λέανδρο, γιατί against all odds, ο τύπος πήγε και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ξεμπρόστιασε μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ κατάσταση, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την υπαρκτή πραγματικότητα. ( εξοπλισμό κορυφαίο ανεκμετάλλευτο.. :cool: )..δεν είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

Μια κατάσταση, με την οποία αρκετοί μας ζαλίζουν για την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ύπαρξη της, μια κατάσταση που με τις ισχύουσες συνθήκες, περισσότερα προβλήματα και ανησυχίες δημιουργεί ,παρά λύνει ή αμβλύνει.

ΑΥΤΑ τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ σχεδιάστηκαν από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ χώρους πρωτίστως και δευτερευόντως για ιδιώτες, που όλοι είδαμε σε τι ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ μονοπάτια μπαίνει κάποιος.

Μπα μουσική θέλω να ακούω και μόνο αυτό ...τα άλλα τα αφήνω στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και μόνο.

( το να προσπαθώ να γίνω χαλίφης στη θέση του, το θεωρώ λίγο εγωιστικά απρεπές..τουλάχιστον)👿 ...ούτε πάλι είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

..”knowledge is of no value Unless you put it into practice.”

Anton Chekhov

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Ωραία, για να ανακεφαλαιώσουμε...κάποιος (τυχαίο πρόσωπο) δίνει ένα σκασμό λεφτά , για να αγοράσει ένα κορυφαίο επεξεργαστή , τον οποίο δεν μπορεί να ενσωματώσει επιτυχώς , στο πανάκριβο σύστημά του , αδυνατώντας έτσι να πάρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτόν, βάσει των οποίων κινήθηκε σε αυτή την αγορά.

Και ακόμα πιο πέρα, η πλήρη αξιοποίηση του φαντάζει αδύνατη προς το παρόν , καθότι απολαμβάνει στέρηση υποστήριξης από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

Και λίγο πιο κάτω, το σύστημά του χωρίς αυτή την προσθήκη, με τις ισχύουσες συνθήκες, αποδίδει καλύτερα.

Και κάπου εκεί στη γωνία , κάποιοι ¨φωστήρες ¨ υπέρμαχοι αυτής της κίνησης, με λύσσα επιμένουν θεωρητικά στην πλήρη ενσωμάτωσή του, δίχως να είναι κάτι τέτοιο εφικτό εδώ και κάμποσο καιρό, από την αγορά του. ( η πράξη άλλα δείχνει και λέει)

Εγώ πάντως γουστάρω τον Λέανδρο, γιατί against all odds, ο τύπος πήγε και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ξεμπρόστιασε μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ κατάσταση, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την υπαρκτή πραγματικότητα. ( εξοπλισμό κορυφαίο ανεκμετάλλευτο.. :cool: )..δεν είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

Μια κατάσταση, με την οποία αρκετοί μας ζαλίζουν για την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ύπαρξη της, μια κατάσταση που με τις ισχύουσες συνθήκες, περισσότερα προβλήματα και ανησυχίες δημιουργεί ,παρά λύνει ή αμβλύνει.

ΑΥΤΑ τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ σχεδιάστηκαν από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ χώρους πρωτίστως και δευτερευόντως για ιδιώτες, που όλοι είδαμε σε τι ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ μονοπάτια μπαίνει κάποιος.

Μπα μουσική θέλω να ακούω και μόνο αυτό ...τα άλλα τα αφήνω στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και μόνο.

( το να προσπαθώ να γίνω χαλίφης στη θέση του, το θεωρώ λίγο εγωιστικά απρεπές..τουλάχιστον)👿 ...ούτε πάλι είναι καρφί για το Τζιό ,αυτό.

Anton Chekhov
Ακόμα και η σοφία γίνεται τραγική άμα δεν ωφελεί όποιον την έχει...
Προτείνεται τοπικό...lockdown στου Jio μέχρι να έχει ακροαματική έγκριση από γνωστό επιφανές μέλος... :lolsign:

Reaction score
12.254

Anton Chekhov
Αν έχω καταλάβει καλά και ας δεχτώ διόρθωση αν κάνω λάθος, ο Τζιοβάνι δεν έχει μετανιώσει που πήρε τον trinnov, δεν τον θεωρεί άστοχη αγορά. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, μέχρι ενός σημείου εντοπίζει υπεροχή του Trinnov έναντι του - αγαπημένου, λατρεμένου - Bryston προενισχυτή ακριβώς λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει ο πρώτος. Αν διαβάσεις προσεκτικά δηλαδή, ο Τζιο δεν λέει ότι είναι τζίφος, αλλά ότι πρέπει να γίνουν εκ νέου ρυθμίσεις.
Το ότι ο Λέανδρος αναγνώρισε τα παθητικά σημεία του σετάπ όπως είναι ρυθμισμένο τώρα, δεν μου λέει και πολλά, εκτώς του ότι είναι πολύ πιθανό να μη τα αναγνώριζα εγώ αν είχα τη δυνατότητα να ακούσω αυτό το σύστημα ( εγώ απλά θα απολάμβανα μουσικάρες και θα έπρεπε να ζοριστώ πολύ ,ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια που γνωρίζω στο κατώτερο σύστημά μου, τρέχα γύρευε δηλαδή, άσε που δεν το έχω στη κριτική - συγκριτική ακρόαση όσο ο Λέανδρος και δεν εξετάζω τόσους πολλούς τομείς όσο αυτός ). Και δεν μου λέει πολλά, γιατί απλά αναγνωρίστηκε - επιβεβαιώθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, όχι ότι το σύστημα με τα παρόντα συστατικά του δεν αξίζει.
Και όχι, δεν στεκόμαστε σε θεωρητικό επίπεδο. Προσωπικά, βλέπω τα αποτελέσματα της χρήσης του trinnov στις μετρήσεις του Κώστα και... ενθουσιάζομαι. Δεν έχω ακούσει αυτό που κάνει ο τρίνοβ, αλλά ακόμα και αυτό το λίγο ή πολύ που κάνει η ισοστάθμιση στο δικό μου σύστημα, είναι αρκετό για να του δώσω σημασία, να ξεχάσω οντιοφιλίστικες νοοτροπίες και να πάρω αμπάριζα για να κυνηγήσω τον όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο, ανεξάρτητα του πως θα το επιτύχω αυτό ( είτε ήταν με καλώδια, είτε είναι με ισοστάθμιση - dsp ).
Μη τα ρίχνουμε όλα στη πυρά λοιπόν. Το ότι ο τρίνοβ έχει ένα εξαιρετικό software και καθίσταται απαιτητικός ως προς το άτομο που θα τον ρυθμίσει, δεν σημαίνει ότι είναι ένα άχρηστο μηχάνημα ή ότι αυτό που πρεσβεύει είναι ένα μάπα καρπούζι.
Και θα επαναλάβω αυτό που έχω διαβάσει: Χωρίς να απαξιώνω τον τρίνοβ, ο δημιουργός της εφαρμογής rephase ( με την οποία ασχολείται ο @Bhutia στο σχετικό νήμα ), κάνει σύγκριση των αποτελεσμάτων της χρήσης του με αυτά του dirac και του trinnov και δείχνουν να είναι πολύ κοντά. Πρέπει όμως κάποιος να έχει τη διάθεση να μάθει, να ασχοληθεί και να διαθέσει ( αρκετό ) χρόνο για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο. Απο την άλλη, πόσες ώρες ακρόασης γράφουν οι φίλοι μας που ασπάζονται τη λύση του τιουναρίσματος διά των καλωδίων, μέχρι να καταλήξουν στον ιδανικό συνδυασμό και πόσα χρήματα αν όχι σπαταλούν, διαθέτουν για χάρη αυτού του εγχειρήματος;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.048
Εγώ πάντως γουστάρω τον Λέανδρο, γιατί against all odds, ο τύπος πήγε και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ξεμπρόστιασε μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ κατάσταση

Τελικά να το πετάξει το σύστημα ο @jiovani75 ή όχι; Ο Λέανδρος τι απεφάνθη; :roflmao:

Reaction score
30.453
Τελικά να το πετάξει το σύστημα ο @jiovani75 ή όχι; Ο Λέανδρος τι απεφάνθη; :roflmao:
Όχι όλο βρε!
Μόνο τον τριννοφ.
Άμα του βάλει δε και 2-3 καλώδια Κοντο και ένα πολυπριζο από Αρτζι, θα ξανακελαηδισει το σύστημα!

C

chrispo

Guest
Ακόμα και η σοφία γίνεται τραγική άμα δεν ωφελεί όποιον την έχει...
Προτείνεται τοπικό...lockdown στου Jio μέχρι να έχει ακροαματική έγκριση από γνωστό επιφανές μέλος... :lolsign:

..”knowledge becomes wisdom only after it has been put to good use”

Mark Twain

( ...μοιράζω μυγοσκοτώστρες τζάμπα..,σε όποιον θέλει)...:biggrin:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.771
Λάθος. Αυτά που λες είναι η άποψη σου.
Μπορείς να το πάρεις, και υπάρχει τρόπος να τον τεντώσεις μέχρι εκεί που δεν πάει αν θες παίρνοντας βοήθεια από το εξωτερικό όπως είπε και ο Δημήτρης. Άλλο αν δεν θες, και δεν νομίζω να είναι οικονομικό το θέμα γιατί όταν υπάρχουν τα λεφτά για τον Trinnov τα άλλα είναι εύκολα.

Όπως πριν.

Όχι, απάντηση 👆

Προσωπική άποψη βασισμένη σε λάθος συμπεράσματα τις των παραπάνω παραγράφων.

Εγώ πάντως γουστάρω τον Λέανδρο, γιατί against all odds, ο τύπος πήγε και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ξεμπρόστιασε μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ κατάσταση, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την υπαρκτή πραγματικότητα.
Όπως 👆

Επίσης

Γιατί τα ακραιως εξειδικευμένα εργαλεία θέλουν και τον ανάλογο χειριστή που θα τα σετάρει ή ακόμα και να εκπαίδευση τον ιδιοκτήτη. Όπως παντού άλλωστε. Δεν γίνεται αλλιώς, νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και χλευαζουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε γιατί κατά κύριο λόγο δεν το καταλαβαίνουμε.

Μπα μουσική θέλω να ακούω και μόνο αυτό ...
Καλά κάνεις

τα άλλα τα αφήνω στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και μόνο.
Καλά τα λες, αλλά να τα κάνεις για να μην έχεις τα παραπάνω προβλήματα.

Anton Chekhov
Συμφωνώ 👍
Για αυτό μέχρι εκεί που μας παίρνει.
Μετα έρχονται οι επαγγελματίες.
Όσο διαβασμένος και να είναι ένας χομπίστας κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας επαγγελματίας που θα του κάνει μαθήματα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Από Δευτέρα να φωνάξω τον επαγγελματία Λέανδρο να μου αλλάξει καλώδια για να ακούσω μουσική.
Σα δε ντρέπεσαι ν'αφήνεις κι εσύ υπονοούμενα...:Α 🤡
..”knowledge becomes wisdom only after it has been put to good use”

Mark Twain

( ...μοιράζω μυγοσκοτώστρες τζάμπα..,σε όποιον θέλει)...:biggrin:
Χρησιμότερο θα ήταν να μοιράζονταν...Teamviewer σε κάθε ενδιαφερόμενο.

C

chrispo

Guest
Λάθος. Αυτά που λες είναι η άποψη σου.
Μπορείς να το πάρεις, και υπάρχει τρόπος να τον τεντώσεις μέχρι εκεί που δεν πάει αν θες παίρνοντας βοήθεια από το εξωτερικό όπως είπε και ο Δημήτρης. Άλλο αν δεν θες, και δεν νομίζω να είναι οικονομικό το θέμα γιατί όταν υπάρχουν τα λεφτά για τον Trinnov τα άλλα είναι εύκολα.

Όπως πριν.

Όχι, απάντηση 👆

Προσωπική άποψη βασισμένη σε λάθος συμπεράσματα τις των παραπάνω παραγράφων.

Όπως 👆

Επίσης

Γιατί τα ακραιως εξειδικευμένα εργαλεία θέλουν και τον ανάλογο χειριστή που θα τα σετάρει ή ακόμα και να εκπαίδευση τον ιδιοκτήτη. Όπως παντού άλλωστε. Δεν γίνεται αλλιώς, νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και χλευαζουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε γιατί κατά κύριο λόγο δεν το καταλαβαίνουμε.

Καλά κάνεις

Καλά τα λες, αλλά να τα κάνεις για να μην έχεις τα παραπάνω προβλήματα.

Συμφωνώ 👍
Για αυτό μέχρι εκεί που μας παίρνει.
Μετα έρχονται οι επαγγελματίες.
Όσο διαβασμένος και να είναι ένας χομπίστας κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας επαγγελματίας που θα του κάνει μαθήματα.
sorry αλλά είσαι , :offtopic:, ( δεν μπαίνω σε προσωπική διένεξη, αλλά καλό είναι να μάθουμε να διαβάζουμε καλύτερα τα κείμενα, προς ασφαλέστερη διεξαγωγή συμπερασμάτων και επακόλουθης δημιουργίας εντυπώσεων , πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους)....όχι το δικό μου κείμενο μόνο.:geek:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.012
Ο Trinnov είναι μόνο για Παοκτσήδες. Στο Λιμάνι αρνείται να λειτουργήσει σωστά
@TERMATOGAZI το παίζει Παοκτσής, και στα νησιά δεν υπαρχει προβλημα λόγω απόστασης απο το Καραϊσκάκη)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.771
sorry αλλά είσαι , :offtopic:, ( δεν μπαίνω σε προσωπική διένεξη, αλλά καλό είναι να μάθουμε να διαβάζουμε καλύτερα τα κείμενα, προς ασφαλέστερη διεξαγωγή συμπερασμάτων και επακόλουθης δημιουργίας εντυπώσεων , πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους)....όχι το δικό μου κείμενο μόνο.:geek:
Μια χαρά κατάλαβα. Το κάθε μηχάνημα (δεν έχει σημασία το brand), βγαίνει άχρηστο γιατί "δεν μπορεί να ρυθμιστεί."

Καλημέρα.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος