- Reaction score
- 571
Σωστά !αντίστροφα ( το πίσω εμπρός)Ανάποδα ή αντίστροφα;
Σωστά !αντίστροφα ( το πίσω εμπρός)Ανάποδα ή αντίστροφα;
Από αισθητικής πλευράς σκίζει...Αγαπητοί συνφορμίτες καλημέρα,
Μετά από αρκετή σκέψη, έκανα το προφανές! (ο χρόνος απόκρισης για να κάνει κάποιος πράξη την λογική σκέψη, δεν είναι πάντα άμεσος).
Με βάση αυτήν την παραδοχή λοιπόν έφτασα στο τέλος το 2021 για να αντιπαραβάλλω με αριθμούς αυτό που εγώ έλεγα "ακούω καλά"
Το κούρδισμα του χώρου έγινε (με ειδικό και ΟΧΙ με τα αυτιά μου) και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι πλέον κοιμάμαι πιο ήσυχα (το ηχητικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε και δεν είναι placebo-καθρεφτάκια στους ιθαγενείς).
Αυτά γιατι δεν έχω σκοπό να κάνω παραπάνω ανάλυση για το θέμα του treatment στον χώρο (Άλλωστε υπάρχουν συνφορμίτες με μεγάλη εμπειρία και το φωνάζουν μονιμα- τις φωνές αυτές άκουσα!!)
Τα τελικά απότελέσματα είναι τα παρακάτω:
View attachment 232876
τα πλάγια panels μετακινήθηκαν και τα πίσω ανάλογα (έμειναν σταθερά τα οροφής και τα πίσω από το ηχοσύστημα)
Θα μπορούσαμε να μετακινήσουμε και τα οροφής, αλλά βρήκαμε μια ισσοροπία στην μέτρηση και τα αφήσαμε.
Κάπου στο 5 ώρο κουρδίσαμε και τα subs (πρώτα κουρδίστηκαν ένα - ένα τα ηχεία / subs κλειστά και μετά τα subs, phases κλπ)
View attachment 232877
Ναι έχετε δίκιο, η ισοστάθμιση μου επισημάνθηκε για να μπορέσω να ρυθμίσω την ένταση των υψηλών ( εάν το λέω σωστά!) συχνοτήτων.Από αισθητικής πλευράς σκίζει...
Φανερή από την απόκριση (προφανώς υπό εξομάλυνση 1/6 οκτάβας) η απουσία ισοστάθμισης...Θα έπρεπε οπωσδήποτε να διερευνηθεί και να εντοπιστεί η αιτία για τη χαρακτηριστική ανισορροπία μεταξύ 250 και 400 Hz...
Καλημέρα, σας ευχαριστώ, καλές γιορτές!Συγχαρητήρια, είναι υπέροχο. Για τα υπόλοιπα θα διαφωτίσουν οι γνώστες εδώ μιας και εγώ τώρα πρόσφατα ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χόμπι αυτό
Καλημέρα σας,#238
-
5ο βήμα, αναβάθμιση των ενισχυτικών από τον Τσακιρίδη, Το Artemis plus σε ultima Και ακολούθως το Alexander pro σε ultima και τέλος το Phono zeus σε ultima. (δεν μπορώ να στείλω ακόμη εντυπώσεις γιατί τα παρέλαβα την Δευτέρα και θέλουν στρώσιμο......
-
Χρόνια Πολλά .
Πες μας λίγο τις εντυπώσεις σου απ το πιο πάνω set με τα Spendor & proac .
Ευχαριστώ .
Καλημέρα ευχαριστώ για τα καλά σας λόγιαΦανταστικός χώρος και σετάπ!
Χάρμα οφθαλμών!!!
Καλημέρα, η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας κάμποσα στο παρόν forum (σίγουρα όχι πολλά!), κατάλλαβα τις βασικές αρχές και επίσης να αναφέρω ότι οι συνφορμίτες costas EAR ,μ'αρεσει αρκετα ! μπραβο !
(βεβαια ενταξει τα ανοικτα χρωματα δεν τα αντεχω - οπως και τα πολλα πικαπ)
Εύλογη ερώτηση, ο χώρος που έχω με καθόρισε (περίπου 3,7 Χ 3,7 μέτρα με απόσταση ακρόασης στα 2 με 2,3 μέτρα) οπότε το 10αρι για μικρό μεσαίος χώρους πιστεύω ταιριάζει περισσότερο σε σχέση με τα 3 οχταιντσα. Επιπλέον ο άλλος λόγος ο οποίος είναι υποκειμενικός είναι η γοητεία που έχω για τους τύπους ηχείων BBC monitors σε σχέση με τα floortsanding. [Επίσης αυτά τα άκουσα με τους ενισχυτές μου και δεν ήθελα να κάνω zapping]Ερωτηση απο περιεργεια. Γιατι επιλεχθησαν τα Sourcepoint 10 και οχι τα 888? Αν δεν κανω λαθος ειναι στα ιδια χρηματα.