Gebreselassie
Μαύρος!
- Μηνύματα
- 30.924
- Reaction score
- 2.617
Δεν είναι έτσι (υπάρχει άραγε η έννοια "φυσικό" για ηλεκτρονικά όργανα?), άστο όμως να το συζητήσουμε αργότερα.
Νίκος Τσαρουχάς said:Δεν είναι έτσι (υπάρχει άραγε η έννοια "φυσικό" για ηλεκτρονικά όργανα?), άστο όμως να το συζητήσουμε αργότερα.
Συγκριτικές δοκιμές φυσικά μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, αυτό εξάλλου περιγράφει κι ο CostasEAR, αλλά για να είναι τα αποτελέσματα στατιστικώς σημαντικά, αξιοποιήσιμα και κυρίως αναπαραγώγιμα απαιτείται μία έστω στοιχειώδης στατιστική ανάλυση.Κώστας Κόγιας said:Pre-screening, post-screening, τυχαία δείγματα...
Ρε παιδιά, μήπως την πάτε μακριά τη βαλίτσα; Συγκριτική δοκιμή μπορεί να γίνει και από έναν και μόνον ακροατή, αρκεί τα δοκίμια να είναι n, όπου n>=2. Τα ερωτήματα είναι απλά:
1. Τί κρίνει ο ακροατής;
2. Τί χρειάζεται να ξέρει ο ακροατής για να κρίνει;
2. Πώς μπορεί να πραγματοποιήσει αυτή τη διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα;
Πολύ συμφωνείς τον τελευταίο καιρό κι έχω αρχίσει κι ανησυχώ...RDoherty said:Ναι, αυτό εννοούσα!
ναι, δεν είναι του χαρακτήρα σου...monsoon said:Πολύ συμφωνείς τον τελευταίο καιρό κι έχω αρχίσει κι ανησυχώ...
Ναι, δεν υπάρχει η έννοια του "φυσικού ηλεκτρονικού όργανου" αλλά ο ήχος που έχει αυτό, διαθέτει λίγες αρμονικές, είναι ξεκάθαρος, πολλές φορές με τεράστια δυναμικά, και κει συχνά πυκνά διάφορα συστήματα μπερδεύουν τα αυγά με τα πασχάλια, πχ μια ηλεκτρονική μπασσιά έχει απόλυτα ξεκάθαρες γραμμές, τέλεια διαφάνεια, δυναμικά θανάτου, έκταση σε πολύ πολύ χαμηλές συχνότητες, πράγματα που κάνουν έναν ενισχυτή κι ένα γούφερ να βογγήξουν, να μπερδέψουν, να ψαλιδίσουν, να θολώσουν κλπ κλπ κλπ. Άρα τέτοιο μουσικό πρόγραμμα μπορεί να μας δείξει κάποιες (σημαντικές ίσως) ικανότητες ενός ηχοσυστήματος.Νίκος Τσαρουχάς said:υπάρχει άραγε η έννοια "φυσικό" για ηλεκτρονικά όργανα?
1. Ο ακροατής κρίνει βασικά ....τις ηχητικές δυνατότητες της συσκευής που δοκιμάζει! Εκτός αυτού βέβαια, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, ασήμαντες για κάποιους και πολύ σημαντικές για άλλους, όπως ποιότητα κατασκευής, εμφάνιση, αίσθηση ποιότητας, βάρος, συσκευασία, εγγύηση κλπ κλπ κλπ, αλλά αυτά δεν είναι δουλειά του ακροατή!Κώστας Κόγιας said:1. Τί κρίνει ο ακροατής;
2. Τί χρειάζεται να ξέρει ο ακροατής για να κρίνει;
3. Πώς μπορεί να πραγματοποιήσει αυτή τη διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα;
RDoherty said:Seriously, I have been feeling for a long time that too many reviews are too long.[/i][/color]
(πού να διάβαζε την ντόπια σεντονοπ@π@ρολογία)
In my own reviews I have been trying since the late 1990s to pack the maximum
amount of information in the least possible number of words."