Περί Τoyota Prius

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245
Παιδιά έχει κανείς άποψη ή προσωπική εμπειρία για το νέο άρτι αφιχθέν Prius που παρουσιάστηκε τώρα αυτές τις μέρες;
Πήγε στην αντιπροσωπεία και το έκανε test drive ένας φίλος και όταν γύρισε ήταν ενθουσιασμένος, τρελαμένος και μου μίλησε με έναν τεράστιο ενθουσιασμό.
Το θεώρησα απλώς υπερβολή, αλλά δεν είναι κανένας άσχετος, έχει αλλάξει πολλά αυτοκίνητα και έχει οδηγήσει ακόμη περισσότερα.
Πάρα πολλά, ατμοσφαιρικά και τούρμπο.
Ετσι κι αλλιώς είχα σε μεγάλη εκτίμηση το προηγούμενο Prius το οποίο οδήγησα και μου άρεσε πολύ.
Άρχισα να το σκέφτομαι λιγάκι.
Έχει κανείς κάποια ιδέα, παρατήρηση, υπόδειξη, γνώμη;
Μόνο μειονέκτημα η τιμή του που είναι 27000 €
Τώρα μένει μόνο να μαζέψω και τα υπόλοιπα 26800 και το πήρα!

Reaction score
2
Απάντηση: Περί Τoyota Prius

Για κάποιον που το παίρνει συνειδητοποιημένα για οικονομική οδήγηση κατ'εμέ αξίζει.

Reaction score
140
Ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί ποτέ ( άλλα 2 που είναι στην μαύρη λίστα είναι κάτι ssangyong τζιπουρες και φυσικά το γνωστό και μη εξαιρετέο πιπέρι της Πόρσε )

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245

H ομορφιά είναι σε δεύτερη μοίρα για μένα.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αξιοπιστία και σ΄αυτόν τον τομέα η Τοyοta είναι Α΄ εθνική.
Τι λέτε;

Reaction score
140
Ναι αμέ εφόσον κάνεις service το prius στην αντιπροσωπεία , κάνε και ένα κόπο Ρώτα πόσο κάνουν τα τακτικά service και μερικές τιμές για ανταλλακτικά ( κάνα φανάρι προφυλακτήρα κτλ ) εκτός αν θα του βάλεις μικτή ασφάλεια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.965

Μόνο μειονέκτημα η τιμή του που είναι 27000 €
μα αυτό δεν είναι απλά το μόνο μειονέκτημα, είναι ΒΑΣΙΚΟΣ λόγος για να μη το πάρεις!

διότι με λιγότερα ευρώπουλα παίρνεις πολλά περισσότερα.

έχει βέβαια κι άλλα μειονεκτήματα.
πχ σέρνει ....καράβι? έχει τετρακίνηση? έχει ...γκάζια?

δες μια άλλη επιλογή στα 25756 €, το Ford Kuga (new) 2.5 Trend, το οποίο αμα το δεις από κοντά θα πάθεις πλάκα, και το οποίο έχει τετρακίνηση, έχει 200 άλογα και 37 κιλά ροπής και μπορείς να φορτώσεις κι ένα ψυγείο....

Επίσης αξιόλογη πρόταση (πάλι τετρακίνητο) είναι το Audi A3 Sportback 1.8 TFSI Attraction quattro με 160 άλογα, 25 κιλά ροπής και τη γνωστή τετρακίνηση του γκρούπ βαγκ, κι αυτά με 26250 €.

Τετρακίνητο που δε χαλάσει ποτέ είναι και το Daihatsu Terios (new) 1.5 LSD SX στα μόλις 21990 €.

Ακολουθεί το Hyundai Tucson 2.0 2A/B στα 22900 € αλλά και το φτηνότερο Kia Sportage 2007 2.0 EX f/l στα 20650 €.

Χωρίς τετρακίνηση, σε πολύ χαμηλότερα κοστολόγια παίζουν τα Citroen C4 Picasso 5seater 1.6 Trend Plus και Citroen Grand C4 Picasso 7 seater 1.6 Trend Plus - στα 17600 €....

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές σε χαμηλότερα κοστολόγια από το πρίους, και ανάθεμα αν αποτελεί "καλή αγορά". Χίλιες φορές καλύτερο το Mazda MX-5 Roadster 1.8 Base ρε φίλε, στα 20990 €!
Δες το:

Reaction score
140
+1 για το ρημάδι το mx5 , το έχουν πάρει αρκετοί φίλοι μου τα τελευταία 10 χρόνια και το θέλω και εγώ σαν π@@στης αλλά 2θεσιο?

Reaction score
140
Τώρα για τριοτα θα ψηνόμουν ίσως για το rav4 το cityscape 4x2 με 19850 αλλά με όλα τα + και – των suv
Γιατί οκ εξωτερικά μπορεί να σου αρέσει να σου κάνουν εντύπωση οι χώροι αλλά άμα κάνεις α/β το ραβ με το αβενσις και έχεις οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο μάλλον θα πάρεις το αβενσις

Είναι δύσκολο πράμα η επιλογή

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.965

ΙΜΗΟ η καλύτερη επιλογή είναι το Ford Kuga (new) 2.5 Trend, καθότι νέο, τετρακίνητο, πανέμορφο, τραίνο στο δρόμο, με 5 χρόνια εγγύηση και ποιότητα Ford....

τοπ επιλογή.

βγαίνει και με τον 2-λιτρο ντίζελ κινητήρα, εξαιρετικό (τον ίδιο έχω στο S-Max).

Reaction score
0

Πήγε στην αντιπροσωπεία και το έκανε test drive ένας φίλος και όταν γύρισε ήταν ενθουσιασμένος, τρελαμένος και μου μίλησε με έναν τεράστιο ενθουσιασμό.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και την ίδια στιγμή να ρωτήσεις κόστη και χρόνους μικρών και μεγάλων service, γιατί μπορεί να καίει λίγο στον δρόμο και πολλά στην αντιπροσωπεία. Το να πάρεις ένα αυτοκίνητο για να το πληρώνεις μία ζωή είναι κάπως ανόητο, εκτός βέβαια αν έχεις γερή οικονομική δυνατότητα. Και σίγουρα θα έμενα μακρυά από υψηλού κυβισμού τζιποειδή αυτοκίνητα, γιατί ναι μεν είναι όμορφα και μεγάλα αλλά και θέλεις και έναν-δύο μισθούς τον χρόνο μόνο για σήμα και ασφάλεια χωρίς καν να βάλεις το κλειδί στην μίζα.

Τώρα, αναλόγως των γούστων σου και της οικονομικής σου δυνατότητας πάντα υπάρχει κάτι που θα σε καλύπτει και με το παραπάνω. Αν βέβαια χρειάζεσαι νέο αυτοκίνητο και αρκεί να γνωρίζεις τι θέλεις εξ'αρχής, μην κοιτάς μία για δίθυρο κουπέ και την άλλη για 7-θέσιο τζιπ (και πόσο μάλλον να αρχίσεις και συγκρίσεις μεταξύ τους!). Για παράδειγμα αν θέλεις ένα μεσαίο-μεγάλο 1.8 αυτοκίνητο με πρώτο θέμα την αξιοπιστία, πιστεύω ότι θα σου άρεσε πολύ το Dodge Caliber. Είναι πολύ φτηνότερο, πολύ απλό και αξιόπιστο όχημα. Και έχει και χώρο να βάλεις 3 ανθρώπους και 5 πράγματα για να πας ένα ταξιδάκι.

Edit: Μην παίρνεις και όρκους για την αξιοπιστία της Toyota τα τελευταία χρόνια. Από το 2002 και μετά που τα Ευρωπαϊκά Toyota έπαψαν να είναι made in japan, έπαψαν να είναι και στις καλύτερες θέσεις. Είναι ναι μεν πολύ καλά και αξιόπιστα, αλλά δεν είναι όπως τα αθάνατα της δεκαετίας του '90.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

H ομορφιά είναι σε δεύτερη μοίρα για μένα.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αξιοπιστία και σ΄αυτόν τον τομέα η Τοyοta είναι Α΄ εθνική.
Τι λέτε;
Λέω πως το να ξεκινάς απλά με σβηστό τον κινητήρα, και αυτός να παίρνει μπροστά και να σβήνει αυτόματα, είναι ένα πολιτισμικό σοκ. Τί έχει πίσω; Ψαλίδια ή ημιάκαμπτο άξονα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245

Χμμ. Αυτό δεν το ξέρω.
Έχει κάτι σίδερα εκεί αλλά τώρα ψαλίδια είναι, ημιάκαμπτος είναι ..........
πρέπει να ρωτήσω.

Reaction score
51

Λέω πως το να ξεκινάς απλά με σβηστό τον κινητήρα, και αυτός να παίρνει μπροστά και να σβήνει αυτόματα, είναι ένα πολιτισμικό σοκ. Τί έχει πίσω; Ψαλίδια ή ημιάκαμπτο άξονα;

Εμπρός McPherson και αντιστρεπτική.
Πίσω Ημιάκαμπτος και αντιστρεπτική.

Πίσω αναγκαστικά έπρεπε να μπει ημιάκαμπτος για να χωρέσουν όλα τα συστήματα που χρειάζεται για να χαρακτηρίζεται υβριδικό....
Μπαταρίες κλπ...

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσεις Μιχάλη, είναι τι εγγύηση σου δίνουν για τις μπαταρίες του υβριδικού κυκλώματος και πόσο κοστίζουν για την αντικατάστασή τους....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245

Εγώ το βλέπω σαν ένα νέο υβριδικό αυτοκίνητο, οικονομικό, πολύ αθόρυβο, άνετο με πολλές ευκολίες.
Απ΄ότι ξέρω τα Prius φτιάχνονται στην Ιαπωνία, και έρχονται με σοβαρή εγγύηση αντ/πείας 7ετών που καλύπτει τα πάντα.
Διάβασα ότι ακόμη και το φρενάρισμα το εκμεταλλεύεται για να παράγει ρεύμα και να φορτίζει την μπαταρία του.
Αν εκμεταλλευόταν και την κίνηση από τα αμορτισέρ να παράγει ρεύμα !!!!
Έτσι κι αλλιώς συνεχώς κινούνται πάνω κάτω, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους.

Τώρα για τις υπόλοιπες προτάσεις δηλώνω ότι είμαι κατά όλων των γαλλικών αυτοκινήτων.
Μπορεί να θαυμάζω κάποια απ΄αυτά (citroen) αλλά δεν θα έπαιρνα.

Το Daihatsu Terios είναι ένα καλό κομμάτι αλλά δεν με καλύπτει.
Θέλω αυτοκίνητο να ταξιδεύει άνετα στην εθνική οδό. Όχι στο χώμα.

Το Dodge δεν το ξέρω καθόλου τι μέρος του λόγου είναι.
Αλλά θα το ψάξω λίγο στο ειδικό σύστημα ανεύρεσης παντός είδους πληροφοριών που έχω, κοινώς ψαχτήρι ο γκούγκλης.

Reaction score
51

Μιχάλη εγώ να σου πω την αμαρτία μου θα αγόραζα το Prius MKIII σε λευκό πέρλα, με τις 17" ζάντες και την extra οροφή με ηλιακούς συλλέκτες.
Απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, καλές επιδόσεις και καλό σχέδιο.

Έτσι (αλλά σε λευκό πέρλα που του πάει απίστευτα πολύ)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Αφού έχει ημιάκαμπτο άξονα πίσω, πάρε το Civic Hybrid.

Reaction score
6
Είναι φτηνότερο το Honda.

Αλλά και πάλι τα 26800 που σου λείπουν Μιχάλη για το Prius σκέψου ότι θα τα αποσβέσεις από την οικονομία στα τέλη κυκλοφορίας σε 178,66666666 χρόνια. :142::143:

Reaction score
51

Όμως.....

με ελάχιστα παραπάνω χρήματα (ε λ ά χ ι σ τ α).....

θα αγόραζα κάτι άλλο.....

Γιατί, αγαπητέ Μιχάλη, μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καταντήσουμε?

Το κακό (πολύυυυ κακό) είναι πως πριν από 5 μέρες την οδήγησα και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύυυυυυυ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis