Περί Τoyota Prius

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Περί Τoyota Prius

Ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί ποτέ ( άλλα 2 που είναι στην μαύρη λίστα είναι κάτι ssangyong τζιπουρες και φυσικά το γνωστό και μη εξαιρετέο πιπέρι της Πόρσε )
Ξέχασες και το Multipla της Fiat

Reaction score
1.772
Απάντηση: Περί Τoyota Prius

εννοω οτι οταν μια εταιρια βγαζη ενα καινουργιο μοντελο παρουσιαζη διαφορα προβληματα ενω μετα τα διορθωνουν.

ολες εννοω opel,citroen,peugeot,renault,vw,seat,audi.

μονο απο nissan δεν εχω ακουση ποτε παραπονο ενω απο toyota εχω ακουση αλλα δεν μονο απο ενα ατομο οποτε στατιστικα δεν φτανη.

ειχαμε 3 punto στην εταιρεια το προηγουμενο χωρις το ηλεκτρικο τιμονι και η μονη ζημια

που ειχαν παθη ηταν καμενη φλαντζα στα 200.000 ομως.

Reaction score
1.188

εννοω οτι οταν μια εταιρια βγαζη ενα καινουργιο μοντελο παρουσιαζη διαφορα προβληματα ενω μετα τα διορθωνουν.

ολες εννοω opel,citroen,peugeot,renault,vw,seat,audi.

μονο απο nissan δεν εχω ακουση ποτε παραπονο ενω απο toyota εχω ακουση αλλα δεν μονο απο ενα ατομο οποτε στατιστικα δεν φτανη.

ειχαμε 3 punto στην εταιρεια το προηγουμενο χωρις το ηλεκτρικο τιμονι και η μονη ζημια

που ειχαν παθη ηταν καμενη φλαντζα στα 200.000 ομως.
Ο ορισμός της αναξιοπιστίας την σήμερον ημέρα είναι VW Golf & Polo.
Εχουν ξεπεράσει την Fiat προ πολλού!!! Η πλάκα είναι ότι όσοι τα παίρνουν έχουν την πεποίθηση ότι είναι αξιόπιστα...
Γερμανική εγγύηση σου λένε... :410:
Ο μύθος που είχε δημιουργήσει ο σκαραβαίος τα συνοδεύει ακόμα.
Βέβαια ο σκαραβαίος δεν είχε και τίποτα να χαλάσει...

Reaction score
14

Φίλοι μου.....ας μην ξεφεύγουμε απο το θεμα μας.... που έιναι το Prius
Πιστεύω ειδικά το καινούργιο είναι πολύ αξιόλογο, και μην ξεχνάμε απο οτι σε λίγα χρόνια και άλλες ΠΟΛΛΕΣ εταιρίες θα στραφούν στα υβριδικά μεσαίου κυβισμού....
Ειναι η τεχνολογία του μέλλοντος και αξίζει λίγο να το ψάξετε μεσα στο διαδικτιο.....
Για μένα το αυτοκίνητο εκτός απο την ουδέτερη εμφάνιση, την τσιμπημένη τιμή, έχει πολύ ανεβασμένη ποιότητα κατασκευής, εξελιγμένο πολύ, εγγγυση Τογιοτα που για μένα λεει πολλά.... και φυσικά οικολογικό και με πολύ χαμηλή κατανάλωση.....
Πιστεύω τα πράγματα ειναι πολύ απλά..... έχει πολλά θετικά.....

Reaction score
1.188

Της Honda όμως νομίζω ότι δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο το Prius...

Reaction score
0
ξερει κανεις ποσο πανε οι μπαταριες του;
απο εγγυηση δινει 6 χρονια στις μπαταριες.

Επισης, επειδη ειμαστε Ελλαδα και η ζεστη κρατει πολυ, υπαρχει και το θεμα με το κλιματιστικο. Λογικα οταν το κλιματιστικο ειναι αναμμενο, η κινηση θα γινεται με βενζινη οποτε να μην κερδιζουμε και πολλα στην τελικη.
Και αμα βαλεις και την τιμη του τοτε...

Reaction score
1.188

Οι μπαταρίες είναι το πιο σημαντικό σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα.
Πόσο κάνουν; Πόσο κρατάνε; Στην πραγματικότητα πόσα χρόνια θα κρατήσουν, όχι στις προδιαγραφές... Χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση για να μην μειωθεί η ζωή τους στο μισό;
Οταν θα έρθει εκείνη η ώρα να αλλαχθούν θα υπάρχουν τέτοιες μπαταρίες ή θα έχουν αλλάξει και δεν θα κατασκευάζονται οι ίδιες; Το κόστος τους μαζί με τα εργατικά θα είναι λογικό; 'Η μήπως είναι καλύτερα να αλλάξεις ολόκληρο το αυτοκίνητο αντί για τις μπαταρίες; Επίσης θα αγόραζε κανείς μεταχειρισμένο υβριδικό; Αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε να το πουλήσουμε υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποιος να το πάρει;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να έχει κανείς απαντήσει προκειμένου να αγοράσει υβριδικό αυτοκίνητο.

Reaction score
2.316
Α) Σχετικά με την αξιοπιστία: Η Toyota φτιάχνει αυτοκίνητα στην ευρώπη εδώ και 20 χρόνια, και αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να φτιάχνει αξιοπίστα αυτοκίνητα, οπότε γιατί τώρα; Επιπλέον δυο μικρά περιστατικά (τα διάβασα δεν τα έζησα...) για όσους δεν καταλαβαίνουν τι θα πει ιαπωνική αξιοπιστία:
Πριν χρόνια (νομίζω το 2003) οι τροχοί έκαναν ένα οδοιπορικό στη μέση ανατολή με Land Cruiser. Κατά την προετοιμασία πήγαν στην αντιπροσωπεία για να πάρουν ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο μπας και τους κάτσει καμμιά βλάβη στην έρημο. Όταν λοιπόν ζήτησαν εγκέφαλο τους απάντησαν ότι δεν υπάρχει σε στοκ σε όλη την Ευρώπη γιατί ποτέ κανείς δεν παρήγγειλε (...αφού ποτέ στα τόσα χρόνια της ιστορίας του μοντέλου κανείς δεν είχε χαλάσει).
Και το απλά εκπληκτικό γεγονός ότι μέχρι το 2005 που το άκουσα στο Top Gear παγκοσμίως δεν είχε καταγραφεί ποτέ καμμία βλάβη σε κανένα από τα 1000000 συστήματα Vtec της Honda που έχουν παραχθεί από το 1983....
Β) Σχετικά με το prius και τα υβριδικά γενικότερα: Δεν είναι οικονομικότερα από το πετρέλαιο! Είναι οικονομικά μόνο υπό καθεστώς απόλυτα συγκεκριμένων συνθηκών σε ότι αφορά το ρυθμό κίνησης το μποτιλιάρισμα και πάνω από όλα τον τρόπο οδήγησης! Εκτός αν έχετε την όρεξη να οδηγείτε με το μάτι πάνω στις ενδείξεις για το πότε και το πως θα φρενάρετε για να εκμεταλλευτείτε την ανάκτηση ενέργειας πέδησης. Και αν τα κάνετε όλα αυτά ιδανικά θα έχετε ένα μικρό κέρδος μόνο όταν κινείστε στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες και συχνές αυξομειώσεις ταχύτητας. Στον περιφερειακό πχ (αφού από ότι βλέπω ο κύριος Μελίδης είναι Θεσσαλινικιός) ή γενικά σε ανοικτό δρόμο όφελος ουδέν. Καλύτερα στα ίδια χρήματα ένα μικρό 1000άρι για την πόλη και ένα μεσαίο οικογενειακό για τα ταξίδια τόσο σε όφελος από τις βενζίνες όσο και για τις δυνατότητες των οχημάτων σε κάθε κατάσταση.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Περί Τoyota Prius

Α) Σχετικά με την αξιοπιστία: Η Toyota φτιάχνει αυτοκίνητα στην ευρώπη εδώ και 20 χρόνια, και αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να φτιάχνει αξιοπίστα αυτοκίνητα, οπότε γιατί τώρα; Επιπλέον δυο μικρά περιστατικά (τα διάβασα δεν τα έζησα...) για όσους δεν καταλαβαίνουν τι θα πει ιαπωνική αξιοπιστία:
Πριν χρόνια (νομίζω το 2003) οι τροχοί έκαναν ένα οδοιπορικό στη μέση ανατολή με Land Cruiser. Κατά την προετοιμασία πήγαν στην αντιπροσωπεία για να πάρουν ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο μπας και τους κάτσει καμμιά βλάβη στην έρημο. Όταν λοιπόν ζήτησαν εγκέφαλο τους απάντησαν ότι δεν υπάρχει σε στοκ σε όλη την Ευρώπη γιατί ποτέ κανείς δεν παρήγγειλε (...αφού ποτέ στα τόσα χρόνια της ιστορίας του μοντέλου κανείς δεν είχε χαλάσει).
Και το απλά εκπληκτικό γεγονός ότι μέχρι το 2005 που το άκουσα στο Top Gear παγκοσμίως δεν είχε καταγραφεί ποτέ καμμία βλάβη σε κανένα από τα 1000000 συστήματα Vtec της Honda που έχουν παραχθεί από το 1983....
Εγώ έχω αλλάξει 3 Mazda. Σε κανένα από όλα δεν κάηκε ούτε μία λάμπα στα φώτα. Σε κανένα ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξω δίσκο συμπλέκτη, ούτε εξάτμιση, ούτε καν υαλοκαθαριστήρες, τίποτα γενικώς από όσα αλλάζουν ψωμοτύρι στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Τα δύο πρώτα Mazda τα πούλησα στα 140.000 & 150.000 χλμ. Το τρίτο που έχω τώρα είναι στα 75.000 ούτε καν τακάκια φρένων δεν έχω αλλάξει ακόμα. Προφανώς και το επόμενο αυτοκίνητό μου Mazda θα είναι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.500

Mazda: Η Mercedes της Ιαπωνίας!

Καλά οι υαλοκαθαριστήρες πως άντεξαν;

Reaction score
1.188

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ! Αλλά και το τωρινό μου mazda αγορασμένο το 2001 τους υαλοκαθαριστήρες της μάνας του έχει ακόμα (μπρός-πίσω) επίσης όλες τις λάμπες της μάνας του, τα τακάκια στα δισκόφρενα μπρος-πίσω της μάνας του, επίσης έχει και την μπαταρία της μάνας του. Δεν ξέρω καν τι μάρκα είναι γιατί η μπαταρία γράφει ΜΟΝΟ γιαπωνέζικα γράμματα επάνω της. Μόνο λάστιχα έχω αλλάξει, φίλτρα, λάδια, και μπουζί στα 60.000 χλμ. γιατί είναι ιριδίου και κρατάνε πολύ.

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.500

Μόνο λάστιχα έχω αλλάξει...
Τι άλλαξες λάστιχα; Δεν είναι καλό αμάξι τότε:138:

Reaction score
2.316
Re: Απάντηση: Περί Τoyota Prius

Θέλετε να σας πω και για τη Mercedes της ευρώπης? Ο θείος μου έχει ένα Α170. Στην αρχή του καλοκαιριού μου γκρίνιαζε ότι δεν πιάνει πάντα το κλειδί. Στην αντιπροσωπεία του είπαν ότι αποσυντονίστηκε ή κάτι τέτοιο ο εγκέφαλος και ότι του το έφτιαξαν αλλά σίγουρα θα το ξαναπάθει. Κάθε χρόνο πάει για σέρβις στην αντιπροσωπεία και ξηλώνεται 600 ευρώ... Καθε χρόνο αλλάζει τακάκια!! Φέτος το Μάϊο δεν τα άλλαξε. Την περασμένη Κυριακή μια μέρα πριν ξεκινήσει για την επιστροφή από διακοπές του έβγαλε ειδοποίηση στο ταμπλό ότι πρέπει να αλλάξει τακάκια!!! Και έτρεχε πρωί πρωι να τα αλλάξει μη τυχόν και χάσει το πλοίο. Αλλά το καλύτερο είναι ότι δεν του έφταιξε ούτε η Mercedes, ούτε καν η τύχη του αλλά οι έντονες κατηφόρες στο δρόμο για την παραλία και ο κακός μηχανικός που δεν τα άλλαξε προληπτικά! Τι κι αν είχαν κάνει 10000 χιλιόμετρα!!! Και φυσικά είμαι σίγουρος ότι αυτός όπως και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Mercedes (και αντίστοιχα BMW, Audi VW κ.ο.κ.) αν τους ρωτήσεις αν είναι ικανοποιημένοι θα σου απαντήσουν ενθουσιωδώς ναι

Reaction score
1.188

Οι Mercedes τα τελευταία χρόνια που κατασκευάζονται στην τουρκία βγάζουν τα άπειρα προβλήματα!
Αν έβγαζε το mazda μου έστω και το 1/10 αυτών των προβλημάτων θα είχα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο και θα είχαν κάνει χαρακίρι τρεις μηχανικοί στην Χιροσίμα. :114:

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.500

...θα είχα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο και θα είχαν κάνει χαρακίρι τρεις μηχανικοί στην Χιροσίμα.
:204::204::204:

Reaction score
1.204

notiskas said:
Α) Σχετικά με την αξιοπιστία: Η Toyota φτιάχνει αυτοκίνητα στην ευρώπη εδώ και 20 χρόνια, και αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να φτιάχνει αξιοπίστα αυτοκίνητα, οπότε γιατί τώρα;
όσο οι κινητηρες γίνονται πιο πολύπλοκοι τοσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.

http://www.toyotaproblems.com/

Στα toyota και στα mazda που αναφέρθηκε ότι δεν χρειάζονται αλλαγές εγγεφάλου, δεν είναι ακριβώς έτσι και δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε σε τέτοιο βαθμό.

π.χ. δωσε google: "ECU problem" και τη μάρκα που θέλεις.

Το να μην υπάρχει ένα ανταλλακτικό είναι εις βάρος της εταιρίας: έστω ότι δεν χαλάει (που δεν ισχύει) και το σπάσω ή μου το κλέψουν (το ανταλλακτικό), θα περιμένω 1 μήνα;

Reaction score
26.662

land cruiser στην ερημο και να παθει κατι???
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
δηλαδη τοσο χαζοι εινια οι αραπαδες που ενα στα 5 οχηματα ειναι land cruiser???

Reaction score
14

Τελικά φίλε "Μελίδης Μιχάλης" αγορασες αυτό το υβριδικό αμάξι;;; Ολα καλά; ικανοποημένος;; στην οδηγηση εχει μεγαλη οικονομία (εκεί που έφτασε η βεντζίνη);;;
Η δεν πήρες τίποτα ακομη και ....... άδικα σε "βορβαδίζω" με ερωτήσεις μου!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245

Τελικά φίλε "Μελίδης Μιχάλης" αγορασες αυτό το υβριδικό αμάξι;;; Ολα καλά; ικανοποημένος;; στην οδηγηση εχει μεγαλη οικονομία (εκεί που έφτασε η βεντζίνη);;;
Η δεν πήρες τίποτα ακομη και ....... άδικα σε "βορβαδίζω" με ερωτήσεις μου!!!
Aμάν! Μπαρδόν για την καθυστέρηση. Το είχα αμελήσει αυτό το θέμα.
Όχι τελικά δεν το πήρα. Οικονομική κρίσις γαρ.
Άσε που βγήκε καινούργιο μοντέλο από τότε που είχα βάλει το θέμα.
Αρκετά καλύτερο.

Staff online

• abcd
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733
Νεότερο μέλος