Περί Τoyota Prius

Reaction score
26.662
Απάντηση: Περί Τoyota Prius

cmax tdci , χωραει τη σουβλα σερνει τη βαρκα, εχει φθηνα σερβις, ειναι και φθηνο γενικα, καει σα μοντελο που κανει διαιτα , ε τι αλλο θες?
(και αμα λαχει καπνογκαζακιδες, στριβει/φρεναρει/παενει αξιοπρεπεστατα)

Reaction score
0

Στο Uno που είχα το μόνο που δεν είχε χαλάσει ήταν το λαμπάκι της πλαφονιέρας.
Όλα τα άλλα τα άλλαξα.
Από αισθητήρες δε, άστα να πάνε.
Κι εμένα. Τι μου θύμησες τώρα. Είχαμε φτάσει στο σημείο να κάνουν πλάκα οι μηχανικοί στο σέρβις, ότι την μέρα που συναρμολογούσαν το αυτοκίνητο μου ή θα είχε απεργία το εργοστάσιο, ή θα είχε κάποιο ντέρμπι η Μίλαν! :135: :135:

Το κράτησα έντεκα μήνες γιατί δεν είμαι και κροίσος στα οικονομικά μου. Ειδικά πριν από 16 χρόνια....:137:

Reaction score
1.772

Εδώ που τα λέμε δεν γνωρίζω αν πλέον η Fiat έχει βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής της.
Δεν είχα κάποιο Fiat τα τελευταία χρόνια.
Το καλό ήταν ότι είχε φθηνά ανταλλακτικά (σε σχέση με κάτι ρενώ και πεζώ) και έβρισκα τα πάντα.
Το ίδιο όμως και με την Nissan.
Η διαφορά είναι ότι στο Fiat ήθελα τακάκια κάθε 15000 χλμ. και δίσκους στα 45000 χλμ.
Στο πρώτο μου Almera είχα αλλάξει τακάκια πρώτη φορά στα 75000 χλμ. και είχαν κι άλλο.
Και οι δίσκοι ήταν ακόμη χωρίς "νυχάκι"
Φοβερές κατασκευές οι άτιμοι οι γιαπωνέζοι.
Στα 15 χρόνια που έχω αυτά τα δύο Nissan δεν μου έβγαλαν ποτέ τίποτα!
Το σέρβις τους είναι λάδια - φίλτρα - μπουζί. Και τέλος.

Όμως τώρα που ενώθηκε η Nissan με την Renault και τα αυτοκίνητα της κατασκευάζονται στην Αγγλία, δεν είναι καλά απ΄ότι μαθαίνω και βγάζουν πολλές βλάβες, μερικές αδικαιολόγητες.
Το δε Tiida είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ ούτε να το βλέπω.
Απορώ πως έβγαλαν ένα τόσο άσχημο πράγμα στην παραγωγή.
Γι΄αυτό λέω αν τελικά αλλάξω αμάξι να πάω σε Τoyota.
Αλλά μόνο σε μοντέλο που φτιάχνεται στην Ιαπωνία.
Εκτός αν και η Nissan βγάλει κανένα υβριδικό που είναι Ιαπωνίας
Τίποτε άλλο.
Α! Μου είχε αρέσει πολύ το Stillo όταν βγήκε.

ξερω ο πατερας μου πηρε nissan μετα το fiat.

οχι μονο βελτιωθηκε η fiat αλλα χαλασαν και οι υπολοιπες.

καλη η toyota αλλα βρε παιδι μου μολις περασουν 1-2 χρονια

τα μοντελα της δειχνουν αρχαια.

εγω παντως απο εδω και στο εξης θα αγορασω οποιο

μου αρεση περισσοτερο αφου ολα εχουν τις ιδιες πιθανοτητες

να σου βγαλουν βλαβη.

μοναδικος ορος να κυκλοφορη το μοντελο πανω χρονο

αφου μπορη σε καψουν οι παιδικες ασθενειες.

υ.γ. το stilo εχω.

Reaction score
1.772

Σου έβγαλε τίποτα το stilo ??
τιποτα ουτε εμενα ουτε 4-5 ατομα που εχω γνωριση απο το stiloclub.

ωστοσο του 2001-2002 ειχαν προβληματα εμενα ειναι 12/2003 και τα υπολοιπα 2004.

Reaction score
12.136
Re: Απάντηση: Περί Τoyota Prius

Για μένα, το καλύτερο και κυρίως το ωραιότερο BMW ever!!! :107:
Δεν τη ειχα δει ποτε αυτη τη διαφημηση. Πριν 1 λεπτο που την ειδα, ανατριχιασα..... Η αγαπημενη μου 5αρα !!! Μακαρι να μπορουσα να την εχω.

Βέβαια θα μου άρεσε και κάποιο BMW αλλά ξεφεύγουμε.
Θυμάμαι όταν πρωτοείδα αυτήν την διαφήμηση.
Α να σας πω, προχτες αγορασα BMW E30 2500cc.:626::608::604:

Reaction score
0

Α να σας πω, προχτες αγορασα BMW E30 2500cc.
Kαλορίζικο και με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Είμαστε και πλέον κουμπάροι. :107:

Πάει καλά στο δρόμο;
Μπα, αυτό το αυτοκίνητο έχει ένα πρόβλημα γενικότερα. Δεν του αρέσει η έκφραση "πάω καλά". Η μούρη πάει όπου της λες εσύ και το πίσω μέρος όπου θέλει αυτό! :116:

Reaction score
0

Και εγω απο γνωστους με Fiat τιποτα...Μονο ενας φιλος με ενα punto μεταχειρισμενο..εμεινε 3 φορες αλλα η δεν εφταιγε το αμαξι..ο προηγουμενος ιδιοκτητης του περαααε συναγιαρμο μονος του,αποτελεσμ κατι εκοψε λιγο και οταν ο καιρος ειχε υγρασια πρεχοταε μια πλεξουδα και τν αφησε..Η μηχανικη δεν το βρισκανε..Τελικα πηγεσε ενανν τσακαλο τ και περα δυο χροια ουτε φρενα..Κανει αρκετα χιλιομετρα..τουλαχιστον 600-700 την εβδομαδα...Τωρα πηρε το νεο Bravo με τα 150...Πολυ καλο..Το σκεφτομαι και εγω αν και με χαλαει το λιγο παλιο σασι,αλλα πολυ καλη προταση

Reaction score
1.204

φιατ punto 2002 με 99000Km:
πολύ ωραίος και οικονομικός κινητήρας,
μέτριο στήσιμο αναρτησεων
(αυτά ήταν τα καλά)

απο εκεί και πέρα:

εγγέφαλο έκαψε (είπαμε φιατ),
το ηλεκτροτίμονο έκανε διαλείψεις που και που (καθότι φιατ),
ΚΑΙ το φωτάκι της πλαφονιέρας χάλασε:105:,
το γρανάζι της μίζας έσπασε ένα δόντι,
χάλασε το ταχύμετρο,
χάλασε η φούσκα (θερμοστάτης)...
το immobilizer που και που αρνούταν να βάλει μπροστά αν δεν έβγαζα το πηνείο και καθαρίσω το χαζοβύσμα του,
που και που έπρεπε να ανοίξεις απο την πόρτ του συνοδηγού γιατι είχε κουραστεί ο αισθητήρας reed στην πόρτα του οδηγού...

Πάντως δεν έμεινε ποτέ στον δρόμο απο βλάβη (ακομα και με καμένο εγγέφαλο πήγαινε με 2 κυλίνδρους). Βέβαια όταν χάλασε το κοντέρ καθότι είχε ένα μήνα παράδοση το νέο, έμεινα μια φορά απο βενζίνη...απο κακό υπολογισμο

τελικά πουλήθηκε για να ταλαιπωρεί άλλον...

Μην ακουω πολλά για φιατ γιατι εχω ασχοληθεί ως ηλεκτρονικος αρκετα στο θέμα του "εγγεφάλου" και του τιμονιού για την φιατ (και όχι μόνο για το φιατ).

Αν η φιατ που και που ξαναγυρίζει στα παιδικά της προβλήματα αξιοπιστίας, δεν βλέπω τον λόγο να ξαναασχοληθώ μαζί της. Είναι σαν να παίζεις λότο όταν πέρνεις νέο μοντέλο. Είναι σαν την καλή αγελάδα με το μακρύ ποδάρι...

Reaction score
0

H ονείρωξη πολλών που δεν αλλάζουν τα πισωκίνητα με τίποτα.
Άλλη φάση ε;
Σίγουρα είναι άλλη φάση, αλλά θέλει και αυτοσυγκράτηση. Για να μην σκοτωθείς και για να μην σκοτώσεις κανέναν άλλο καμία ώρα. Καλό και το παιχνίδι αλλά ως ένα ορισμένο σημείο.

Τα πισωκίνητα δεν τα αλλάζουν όσοι τα έχουν μάθει καλά για άλλους λόγους. Κυρίως γιατί είναι μακράν πιο προβλέψιμα και ελένξιμα στον δρόμο ακόμα και όταν ξεφεύγουν από τα όρια για κάποιον που έχει μάθει την συμπεριφορά τους, αλλά και για την κατά έτη φωτός καλύτερη πληροφόρηση από το τιμόνι σε σχέση με οτιδήποτε προσθιοκίνητο. Έχει πολλά πλεονεκτήματα η πίσω κίνηση σε σχέση με την μπροστά αλλά σχεδόν οτιδήποτε πισωκίνητο κυκλοφορεί είναι απαγορευτικά ακριβό.

Reaction score
1.772
φιατ punto 2002 με 99000Km:
πολύ ωραίος και οικονομικός κινητήρας,
μέτριο στήσιμο αναρτησεων
(αυτά ήταν τα καλά)

απο εκεί και πέρα:

εγγέφαλο έκαψε (είπαμε φιατ),
το ηλεκτροτίμονο έκανε διαλείψεις που και που (καθότι φιατ),
ΚΑΙ το φωτάκι της πλαφονιέρας χάλασε:105:,
το γρανάζι της μίζας έσπασε ένα δόντι,
χάλασε το ταχύμετρο,
χάλασε η φούσκα (θερμοστάτης)...
το immobilizer που και που αρνούταν να βάλει μπροστά αν δεν έβγαζα το πηνείο και καθαρίσω το χαζοβύσμα του,
που και που έπρεπε να ανοίξεις απο την πόρτ του συνοδηγού γιατι είχε κουραστεί ο αισθητήρας reed στην πόρτα του οδηγού...

Πάντως δεν έμεινε ποτέ στον δρόμο απο βλάβη (ακομα και με καμένο εγγέφαλο πήγαινε με 2 κυλίνδρους). Βέβαια όταν χάλασε το κοντέρ καθότι είχε ένα μήνα παράδοση το νέο, έμεινα μια φορά απο βενζίνη...απο κακό υπολογισμο

τελικά πουλήθηκε για να ταλαιπωρεί άλλον...

Μην ακουω πολλά για φιατ γιατι εχω ασχοληθεί ως ηλεκτρονικος αρκετα στο θέμα του "εγγεφάλου" και του τιμονιού για την φιατ (και όχι μόνο για το φιατ).

Αν η φιατ που και που ξαναγυρίζει στα παιδικά της προβλήματα αξιοπιστίας, δεν βλέπω τον λόγο να ξαναασχοληθώ μαζί της. Είναι σαν να παίζεις λότο όταν πέρνεις νέο μοντέλο. Είναι σαν την καλή αγελάδα με το μακρύ ποδάρι...
αν το μοντελο ειχε κυκλοφορηση προσφατα αυτο το προβλημα το εχουν ολες οι εταιριες.

τι εννοεις εχει ασχοληθη με το ηλεκτροτιμονο και τον εγκεφαλο;

Σίγουρα είναι άλλη φάση, αλλά θέλει και αυτοσυγκράτηση. Για να μην σκοτωθείς και για να μην σκοτώσεις κανέναν άλλο καμία ώρα. Καλό και το παιχνίδι αλλά ως ένα ορισμένο σημείο.

Τα πισωκίνητα δεν τα αλλάζουν όσοι τα έχουν μάθει καλά για άλλους λόγους. Κυρίως γιατί είναι μακράν πιο προβλέψιμα και ελένξιμα στον δρόμο ακόμα και όταν ξεφεύγουν από τα όρια για κάποιον που έχει μάθει την συμπεριφορά τους, αλλά και για την κατά έτη φωτός καλύτερη πληροφόρηση από το τιμόνι σε σχέση με οτιδήποτε προσθιοκίνητο. Έχει πολλά πλεονεκτήματα η πίσω κίνηση σε σχέση με την μπροστά αλλά σχεδόν οτιδήποτε πισωκίνητο κυκλοφορεί είναι απαγορευτικά ακριβό.
ετσι ειναι οπως τα λες αλλα η πρεπη να πας σε αρχαιο η σε πανακριβο.

επισης τα παραπανω ισχυουν σε οσους κατεχουν την τεχνη.

ενας που εχει μαθη σε προσθιοκινητο θα νοιωθη ανασφαλεια σε πισωκινητο

ειδικα παλιο γιατι τα καινουργια ειναι ρυθμισμενα υποστροφικα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.245

Εννοείται πως η πισοκίνηση είναι για όσους ξέρουν και 5 πράγματα από αυτοκίνητα.
Όχι σαν τον ηλίθιο γείτονά μου που με τα χιόνια έκανε 3 ώρες να περάσει αλυσίδες σε ένα Atos και τις έβαλε πίσω !!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.500

Όχι σαν τον ηλίθιο γείτονά μου που με τα χιόνια έκανε 3 ώρες να περάσει αλυσίδες σε ένα Atos και τις έβαλε πίσω !!!
Αφού δεν τις έβαλε διαγώνια, πάλι καλά!:142:

Reaction score
14

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ιδικά το καινούριο με τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή....ομολογώ έιναι αρκετά ακριβό αλλά άμα τα βάλεις κάτω αποσβένεται με τη μικρή κατανάλωση, τα πολύ χαμηλά τέλη και φυσικά δεν έιναι 2000 κυβικά που ειδικά με τα νέα τέλη της κυβερνήσεως δεν θα τα έπαιρνα με τίποτα!
Εγώ έχω ένα φορτηγάκι αρκετά παλιό ΤΟΥΤΑ έχει κανει 300.000 χιλιόμετρα ΛΙΓΟ έχει πέσει η μηχανή του (λογικό έιναι) αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ λάδια!!!
Για μένα τογιοτα σημαίνει εγγύηση! Ειναι απλά τα πράγματα και δεν μπορώ να το συγκρίνω με τα Ιταλικά!
Βαλε φίλε αυτά που αναζητάς και ......μην διστάζεις να το πάρεις και άμα δεις μακριά, τα υβριδικά θα έιναι η επόμενη γενιά των αυτοκινήτων.
Επαναλαμβάνω πρόσεξε τα κυβικά που θα πάρεις γιατί απο 1925 (αν δεν κανω λάθος) πέφτει τσεκούρι στα τέλη.....φυσικά αυξημένα ασφάλιστρα και αποφάσισε. Αλλωστε δικό σου θα έιναι.
Εγώ φυσικά άμα είχα χρήματα κάπου στα 33.000 θα το έπαιρνα το έξτρα (με όλα τα κομφόρ μεσα) αλλά μάλλον θα προβώ στην αγορά του μετά απο 4-5 χρόνια που τότε έχω προγραμματίσει να αγοράσω οτι φυσικά υβριδικό έχει η τογιοτα τότε......
Απο οτι έψαξα στο ιντερντ πολλές μάρκες βγάζουν ή θα βγάλουν υβριδικά που ακόμη δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα....
Όπως και να έχει τα υβριδικά έιναι η επόμενη γενιά αυτοκίνητων και σίγουρα όταν θα χρειαστεί άμα το πάρεις τώρα το αμάξι πχ να αλλάξεις μπαταρίες, θα έχουν πέσει κατά παρά πολύ οι τιμές τους......

Reaction score
1.772

οτι νομιζη ο καθε ενας.

παντως απο εμφανιση δεν βλεπεται.

αν ηταν για υβριδικο θα διαλεγα το Honda μονο και μονο για αυτο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Δεν θα διαφωνήσω πως η εμφάνιση του ΤΟΥΟΤΑ δεν είναι από τα δυνατά του σημεία.
Από την άλλη όμως, με δεδομένο πως ένα αυτοκίνητο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μια πόλη, είναι μια εξαιρετική αγορά για κατοίκους μεγαλουπόλεων.
Ιδίως τώρα με τις αβέβαιες, προς τα επάνω, τιμές των καυσίμων.

Τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και βάρους τα βλέπω πλέον κάτι σαν δεινόσαυρους που θα έπρεπε να αποτελούν ιστορία.

Reaction score
1.204

Για τα toyota εκτός απο τη συνήθη κακή εμφάνιση (λίγα μοντέλα μου άρεσαν), άποψη μου είναι ότι οι τιμές είναι τσιμπιμένες και αιτία γι'αυτό είναι ή άσχετη κατ'εμε υστεροφημία που έχει αφήσει η γενιά των παλιών toyota στο χρόνο και οι απόψεις των παππούδων/μπαμπάδων μας.

αν το μοντελο ειχε κυκλοφορηση προσφατα αυτο το προβλημα το εχουν ολες οι εταιριες.
Τι ενοείς όλες; εχω άλλα δυο αυτοκίνητα (εκτός ιταλίας) το ένα αγορασμένο 1 μηνα πριν το φιατ και το άλλο αντικαταστάτη του φιατ. Είχα απο μια βλάβη σε καθένα, στο πρωτο λαμπάκι πισω δεξιου στοπ:116: και στο άλλο αριστερό λαμπάκι θέσης:143:. Και κανω πολλά χιλιόμετρα το χρόνο...

τι εννοεις εχει ασχοληθη με το ηλεκτροτιμονο και τον εγκεφαλο;
Σε προσπάθεια επισκευής (έχω ακόμα καμιά δεκαριά απο δαύτους) και σε επίπεδο πρωτοτύπου με DSP που καταγράφει τις μετρησεις απο το 1/2 του εγγεφάλου που δουλεύει και να δίνει πειραματικά έξοδο στο άλλο 1/2 που είναι brain dead (και οδηγεί τους 2 άλλους κυλίνδρους).
Στο ηλεκτροτίμονο δεν μπορεσα να βρώ λύση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis