- Reaction score
- 4.587
Κι εγώ σε βρίσκω λίγο υπερβολικό, κρίνοντας πάντα με μένα ως παράδειγμα. Μια χαρά κάνω τις βόλτες μου με το κουρσάκι μου χωρίς να έχω σωστή αγωνιστική στάση, άνετα κι ωραία. Και τις "κατοστάρες" μου έχω κάνει αλλά χαλαρά με 24-25 χλμ/ω κι όχι σαν τον μπρέτσο με 40. Όλα γίνονται, ο καθένας κάνει το "σωστό" από την πλευρά του.Όταν επιλέγουμε κούρσα ποδήλατο ανεξάρτητα το αν βγήκε από την αποθήκη 20 χρόνια μετά ή αν έχει 14κ καινούρια επιλέγουμε αθλητισμό. Δεν υπάρχει αναψυχή με ένα ποδήλατο που σε στήνει επιθετικά τέρμα κάτω προκειμένου να κάνεις το ένα και μοναδικό για το οποίο προορίζεται = να πατήσεις. Ακόμη και κάτι φιξάκια ποι προσπάθησαν να κάνουν μόδα κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν αφού πρώτα έπαθαν όλοι αυχενικό. Υπο αυτό το πρίσμα όταν επιλέγουμε κούρσα επιλέγουμε πάτημα. Το πάτημα για να βγει η διαδρομή, θέλει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ προπόνηση. Δεν παίζει εδώ το βγαίνω, κάνω την γυμναστικούλα μου όποτε μου καπνίσει, χωρίς κάποιο πρόγραμμα κλπ. Και επειδή δεν είμαστε αλλά ούτε θα γίνουμε αθλητές, κάνουμε ότι μπορούμε, όσο μπορούμε αλλά πρέπει να το κυνηγήσουμε. Δεν είναι για χαλαρούς... διότι το fun στην κούρσα δυστυχώς ξεκινά από ένα επίπεδο και πάνω που είναι παραπάνω απο 2,5w/kgr αφήνοντας απέξω τραυματισμούς, σούρες και διάφορες άλλες άσχημες καταστάσεις.
Υπάρχουν τα κατάλληλα ποδήλατα για ολες τις κατηγορίες ποδηλατών με ή χωρίς υποβοήθηση στις μέρες μας. Για όλα τα τερέν, πιο εύκολα, με όρθια θέση οδήγησης για την πόλη, ελαφρυά κλπ. Υπάρχουν τα προπονητήρια για τα personal gym με φοβερή εξομοίωση (θα μπορούσα να ζήσω με zwift πχ άνετα). Οι κούρσες όμως είναι αγωνιστικά ποδήλατα και μόνο λυπάμαι... και απαιτούν θυσίες δεν είναι για χαλαρά και για πλάκα...