Ποδήλατο

Reaction score
23.979
εκτός από τις κλίσεις είναι και η μορφολογία του εδάφους, άντε πες 20% κλίση δεν είναι κάτι (για τον Χρήστο) και πάς με 32/30 αλλά άμα έχει πέτρες , λακκούβες και σκατά δεν θα πηγαίνεις ούτε με σταθερή ταχύτητα ούτε με 7-8χαω που θα έβγαζε ανθρώπινα το 1-1.
σε κάθε περίπτωση ο Χρήστος θα πάει την άλλη βδομάδα (άντε μέχρι Σεπτέμβρη) σε 38Τ
οπότε και στην άσφαλτο να μας πετύχει θα μας αλλάξει τα φώτα με 38/10 ακατέβατος
α και με τέτχιο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.895
Σε μια κλίση που έχω εκεί στο σπίτιμ 18% έβαλα πρώτη και πήγαιναν τα ποδάρια από κάτ σαν τον road runner... Γελούσα και με τη ταχύτητα που ανέβαινα 3-4 χλμ :roflmao:
Κασέτα προφανώς και δεν θα αλλάξω επειδή είναι απλησίαστη η τεχνολογία αυτή.
Εν καιρό όταν φαγωθεί να πααίνω σε καμια xt.
Πάντως το μισό κιλό που είναι η κασέτα είναι ένα θέμα σε κινητό εξάρτημα

Reaction score
16.942
εκτός από τις κλίσεις είναι και η μορφολογία του εδάφους, άντε πες 20% κλίση δεν είναι κάτι (για τον Χρήστο) και πάς με 32/30 αλλά άμα έχει πέτρες , λακκούβες και σκατά δεν θα πηγαίνεις ούτε με σταθερή ταχύτητα ούτε με 7-8χαω που θα έβγαζε ανθρώπινα το 1-1.
σε κάθε περίπτωση ο Χρήστος θα πάει την άλλη βδομάδα (άντε μέχρι Σεπτέμβρη) σε 38Τ
οπότε και στην άσφαλτο να μας πετύχει θα μας αλλάξει τα φώτα με 38/10 ακατέβατος
α και με τέτχιο

Ναι, τον συνδυασμό με το έδαφος εννοώ κι εγώ, γιατί άλλο άσφαλτος, άλλο... τσιμέντο (συνηθισμένο σε τέτοιες κλίσεις όταν δεν είναι σκέτο χώμα), κι άλλο πέτρες και σαθρό έδαφος, ή βραχάκια που κάνουν σκαλοπάτια.

Την αλλαγή σε 34αρι ή και 36άρι δίσκο μπροστά, το σκέφτομαι κι εγώ αρκετά, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Κάποια κομμάτια θέλουν το 32άρι τους... (καλά μην πούμε και 30αρι).

Νομίζω μικρό θέμα είναι το βάρος της κασέτας Χρήστο, είναι αρκετό βέβαια, αλλά συγκεντρωμένο στο κέντρο, αφού έχει μικρή ακτίνα. Το πρόβλημα με το βάρος είναι εμφανές όταν είναι συγκεντρωμένο στο στεφάνι και το λάστιχο.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.895
Σίγουρα Σώτο, αλλά προσωπικά έχω εντοπίσει απτές διαφορές από ultegra σε DA και στη κεραμική μεσαία τριβή.
Θυμάσαι που στο προηγούμενο σετάρισμα έπαιζα σε 12-28 κασέτα ή αλλαγή σε 11-28 είχε να κάνει καθαρά με τη μεσαία τριβή, με έδωσε αυτό το τσίκ παραπάνω ώστε να κρατήσω το στροφάρισμα.
Μικρές πάντα διαφορές που βοηθάνε όμως

Edit
Και σου αδειάζουν και το πορτοφόλι :biggrin:

Reaction score
16.942
Το ενδιαφέρον που είδα τώρα, είναι ότι η συγκεκριμένη κασέτα (η deore) είναι (για την ώρα; ) πιο φτηνή σε ελληνικά μαγαζιά... δεν έχουν βέβαια και μεγάλη διαθεσιμότητα, αλλά μπορεί να είναι και 25-30 ευρώ κάτω από την τιμή στο γερμανικό (που δεν είναι από τα πιο ακριβά στο συγκεκριμένο θέμα).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.198
- Γιατί αχ δόλια μάνα μου, βογγάει το λιθάρι;
- Είναι ο Μπάμιας που έρχεται με φόρα στο ποδάρι.

- Γιατί, μανούλα μου καλή, βογγάει η λαγκάδα;
- Είναι ο Μπάμιας που περνά, και τρόμαξ' η αγελάδα.

- Γιατί η στράτα ερήμωσε, κι η άσφαλτο έχει λιώσει;
- Ο Μπάμιας πηρ' ποδήλατο, και βγήκε να το στρώσει.

- Ποιος σίφουνας προσπέρασε, του Μάνθου τη Τζιουλιέτα;
- Ήταν ο Μπάμιας γιόκα μου, που άλλαξε κασέτα.

(δημοτικό)

Reaction score
16.942
Μεσημεριανός ποιητικός οίστρος... πάει και για νόμπελ λογοτεχνίας, μπορώ να πω! :roflmao: :gamer:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.198
Ε χωνεύω τα γεμιστά που έφαγα.... ενώ εάν έτρωγα μπαμιες.... μπρ θα μου γυρνούσε το άντερο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.198
Ορφανά πάντα... Δώστα μου όπως τα έφτιαχνε ο πατερούλης μου με κουκουνάρι καμία σταφίδα και δυόσμο, οπωσδήποτε με λίγη φέτα, και πάρε μου την ψυχή

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Το πε και το έκανε! Το πήρε το νέο μωράκι! Με γειες, πάντα σιδερένιος και προπαντός…όρθιος!!! :drinks: :thumbsup:

Υστ. Πότε μπαινει η νέα κεραμική τριβή?:lolsign:

Reaction score
23.979
χρήστου με περσευν τα απλά spd διπλής όψεως πετάλια , τα θες μέχρι να βρείς xtr;

Reaction score
2.324
Μεγειά ρε!!! Καλοπάτητο εύχομαι βάλτου προστατευτικά από κάτω και έφυγες... και κάποια στιγμή ένα dropper

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.895
χρήστου με περσευν τα απλά spd διπλής όψεως πετάλια , τα θες μέχρι να βρείς xtr;

Ευχαριστώ αλλά θα αργήσει κάπως το χώμα, θα γίνει μια κάποια αναγνωριστικη στις επόμενες μέρες αλλά μέχρι εκεί...
Με έβαλε κάτω ένας χωμάτινος και με ανέτρεψε όλο μου το ρομαντισμό.
Όπως με είπε (και έχει δίκιο) το άθλημα είναι δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση, τα τουμπίδια είναι συνήθη υπόθεση και θες όπως και δήποτε παρέα.
Δεν είναι όπως στα road που άμα κάτσει η στραβή όλο και κάποιο αμάξι θα σε δει να σε μαζέψει... Εδώ η φάση είναι τελείως διαφορετική, χωμένος μέσα στο βουνό ακόμα και από το τηλ δεν είναι εύκολο να σε εντοπίσουν, έχει μείνει κόσμος όπως με είπε για ώρες μέχρι να τους βρούνε.
Τις επόμενες μέρες θα έχω το χρόνο να οργανωθώ, θα πάρω όλα τα μέτρα ασφάλειας (κυρίως κράνος) θα ντύσω το ποδήλατο με προστασίες γιατί είναι πολύ εύκολο να το σπάσεις από τις πέτρες και φύγαμε!!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.233
Δεν έχει άδικο σε αυτό. Το ελάχιστο που κάνω εγώ είναι ένα share location στη γυναίκα μου πριν κάθε βόλτα στο βουνό. Αν με δει ακίνητο για ώρα ή τέλος πάντων δεν γυρίσω σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, ξέρει να με ψάξει.

Ακόμα κι αν δεν κάνεις ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές οπότε αποφεύγεις τις συχνές τούμπες, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Να πέσεις σε κάνα χαντάκι, να πάθεις κάτι σε κάποια ερημιά... Δεν θα σε βρει κανείς για μέρες αν δεν ξέρει κάποιος ακριβώς που είσαι.

Reaction score
16.942
Ευχαριστώ αλλά θα αργήσει κάπως το χώμα, θα γίνει μια κάποια αναγνωριστικη στις επόμενες μέρες αλλά μέχρι εκεί...
Με έβαλε κάτω ένας χωμάτινος και με ανέτρεψε όλο μου το ρομαντισμό.
Όπως με είπε (και έχει δίκιο) το άθλημα είναι δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση, τα τουμπίδια είναι συνήθη υπόθεση και θες όπως και δήποτε παρέα.
Δεν είναι όπως στα road που άμα κάτσει η στραβή όλο και κάποιο αμάξι θα σε δει να σε μαζέψει... Εδώ η φάση είναι τελείως διαφορετική, χωμένος μέσα στο βουνό ακόμα και από το τηλ δεν είναι εύκολο να σε εντοπίσουν, έχει μείνει κόσμος όπως με είπε για ώρες μέχρι να τους βρούνε.
Τις επόμενες μέρες θα έχω το χρόνο να οργανωθώ, θα πάρω όλα τα μέτρα ασφάλειας (κυρίως κράνος) θα ντύσω το ποδήλατο με προστασίες γιατί είναι πολύ εύκολο να το σπάσεις από τις πέτρες και φύγαμε!!
Η 'φίλη' μας η Noraly, είχε κι αυτή το ατυχηματάκι της τις τελευταίες ημέρες, εκεί που πάει και σκαρφαλώνει με τη Honda... δεν την κρατά κι ο κ@λ@ς της σε μια μεριά, σε φυσιολογικούς δρόμους... :gamer:

Reaction score
5.446
Δεν έχει άδικο σε αυτό. Το ελάχιστο που κάνω εγώ είναι ένα share location στη γυναίκα μου πριν κάθε βόλτα στο βουνό. Αν με δει ακίνητο για ώρα ή τέλος πάντων δεν γυρίσω σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, ξέρει να με ψάξει.

Ακόμα κι αν δεν κάνεις ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές οπότε αποφεύγεις τις συχνές τούμπες, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Να πέσεις σε κάνα χαντάκι, να πάθεις κάτι σε κάποια ερημιά... Δεν θα σε βρει κανείς για μέρες αν δεν ξέρει κάποιος ακριβώς που είσαι.
Share location.... Με τη γυναίκα.... Ρε εδώ κάνουμε αμάν και πως να ξεφύγουμε λίγο..... :p:p:p

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris