Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Προτείνω να δοκιμάσεις αυτό το Set σε ταχύτητες και άμα σε παίρνει οικονομικά τη ίδια ποιότητα και σε φρένα. Οι ντίζες αυτές εκτός ότι γλιστράνε καλύτερα εσωτερικά του καλωδίου, είναι πχιο εύκαμπτες και αντέχουν περισσότερο το στραγγάλισμα από το χειριστήριο, η ντίζα σπάει πάντα στο πάνω μέρος για αυτό το λόγο κυρίως, σπάνια στο κάτω μέρος του ντεραγιέ

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Άλλαξε μια ντίζα τότες, αυτό με το τιμόνι τι φάση?
Ξέρεις μόνο το πλάτος, σωστά?
Το υπόλοιπα στο υπάρχον τιμόνι σε κάνουν?
Ένα τιμόνι δεν είναι μαναχά το πλάτος, μπορεί να αλλάξουν πολλά και μαζί με αυτά και η θέση οδήγησης

Reaction score
23.673
είμαι σίγουρος οτι θελώ 40 , όπως έπιασα το δικό σου μου φάνηκε αμέσως πιο βολικό.
για drop νομίζω δεν θέλω 130 αλλά προς το 120-125 με την έννοια οτι στα hoods θέλω πιο χαμηλή θέση από ότι τώρα αλλά να μην είναι αφύσικη στα drops.
reach τώρα τι α πω , αμα δεν κάτσ υπάρχουν και λαιμοί (όχι πολλοί, μόνο canyon και ίσως κάποιοι giant)
αυτά έχω σκεφτεί
τεσπα με έπεισες θα τα περάσω μέσα στο σκ αν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Αν το τιμόνι που θες να πας είναι carbon θα πρέπει να είσαι σίγουρος στις απαιτήσεις σου γιατί είναι πολύ ακριβά και δύσκολα θα βρεις να το δώσεις μετά ως μεταχειρισμένο.
Μία σωστή τακτική είναι να πας σε ένα αλουμινένιο με διαφορετικές διαστάσεις και εφόσον σε βάθος χρόνου ολα είναι σωστά, μετά πας σε ανάλογο τιμόνι carbon.
Ακόμα και 5mm+ reach μπορεί να είναι ικανά να σε βάλουν σε άβολη θέση.
Είναι και κάποια τιμόνια που έχουν offset πίσω ή μπρός και προκαλούν μια σύγχυση στη σωστή επιλογή του reach.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Προστατεύω τη τσέπας Μαρή χαζιά!!
Τι είναι το τιμόν; ραπανάκια; με αρέσουν, τα τρώω, δεν με αρέσουν, δεν τα τρώω? ;)

Reaction score
23.673
αγγούρι το κάνες όμως , να το τρως και ζορίζεσαι αντί να δροσίζεσαι. αμάν πχια να βγει το πασοκ να ησυχάσουμε
παναλλάξω ντίζες...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Για να σε δώσω να καταλάβς, το παρακάτ τιμόνι είναι το θκόμ, το offset που έχει είναι σαπίσω, αυτό σημαίνει ότι έρχετε πχιο κοντά στο αναβάτη το πάνω πλατύ μέρος για το άνω grip και όλα τα υπόλοιπα grip είναι επίθεση, κάποια άλλα καλούπια έχουν ακόμα μεγαλύτερο offset
IMG_20230308_154442.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Σώτο, είδα έβαλες τα 40άρια (νομίζω) λάστιχα, είδα και διαφορές στις επιδόσεις.
Για λέγε!

Reaction score
19.386
Για λέγε!
¨Αστον τώρα κάνει επιδειξη της ικανότητας χιούμορ του και άρα του υψηλού του IQ αλλού. χα χα Τον χρειαζόμαστε αλλού.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Σώτο μην αναλώνεσαι αλλού, έλα να μιλήσουμε για ποδήλατα και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ εδώ :geek: :gamer:
Ο κουλης πάει, μας τελείωσε!

Reaction score
16.301
Για λέγε!
Ε, καλά με πρόλαβες τώρα, ήθελα να το γράψω! Τι να σου πω, απλά πετάει (σε σχέση με τα MTB), τα 24χαω μέση ταχύτητα, με αρκετό κομμάτι και σε χώμα, ανηφορικό σε καλό τμήμα του και καλές κλίσεις, δεν τα είχα ξαναδεί με τα καθαρόαιμα! Στην ίδια διαδρομή, υπολογίζω θα έβγαζα γύρω στα 20χαω μέση, όπου λίγο πολύ είναι η μέση που έχω με αυτά τα λάστιχα (αν έχει κι ανηφόρα, ακόμα πιο κάτω). Για τους χωματόδρομους που πάω είναι μια χαρά αυτά τα λάστιχα, μόνο σε ένα σημείο με μεγάλη κλίση και αρκετά χαλαρό χώμα (είχε περάσει κάποιο μηχάνημα να το στρώσει μάλλον) έριξε ένα σπινιάρισμα, αλλά το πρόλαβα και δεν έπεσα (έριξα ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στο γύρισμα, κι έφυγα μπροστά) 8-) :geek:

Τώρα σε αρκετά δύσκολο έδαφος (και κυρίως σε πολύ χαλαρό, άμμο, πολύ σκόνη, χαλίκι πολύ πχ), θα έχει δυσκολίες το λάστιχο, αλλά σε τέτοια ελάχιστες φορές πάω

¨Αστον τώρα κάνει επιδειξη της ικανότητας χιούμορ του και άρα του υψηλού του IQ αλλού. χα χα Τον χρειαζόμαστε αλλού.
Μην είσαι μοναχοφάς, τόσα γράφω εκεί, τώρα πήρα διάλειμμα απο τη σημαία :rolleyes::gamer:

Εννοείται ότι το κέρδος στα χιλιόμετρα είναι κυρίως στην άσφαλτο (που κάνω πολλά κάθε φορά για να βρω χώμα, αφού δεν έχω και τόσες χωμάτινες δίπλα) αλλά και στην ανηφόρα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Συμφωνάω, μεγάλο ρίσκο τα gravel ελαστικά στα δύσκολα κομμάτια, μια από τα ίδια και εγώ, όσο και να θέλω να ξεδιπλώσω τις ικανότητες στα δύσκολα κομμάτια, τελικά ο φόβος της πτώσης με κρατάει πίσω. Από τη άλλη όμως τα πιρέλια που είναι 55cm μπορεί να είναι αργά στη άσφαλτο και στο δασικό πατημένο χώμα, καταπίνουμε όμως σε όλες τις συνθήκες τα πάντα.
Για θύμισε μου τι ελαστικά gravel επέλεξες?

Reaction score
19.386
Πολύ θα ήθελα να ασχολούμαι με το ποδήλατο για να μπορούσα να συμμετέχω στο καλό νήμα σας.

Να προσέχετε διπλά πάντως (πλέον) στις διαβάσεις τρένων.

ιδίως στην Κρήτη Σώτο που έχετε και μετρό. χα χα

Reaction score
16.301
Στη φωτο αυτή φαίνονται και καλύτερα, είναι από τη Δευτέρα που τα έβαλα πρώτη φορά, δοκιμαστικά (στη Νέα Χώρα είμαι εκεί, για μπυρίτσα) 8-)

thundero.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Πολύ θα ήθελα να ασχολούμαι με το ποδήλατο για να μπορούσα να συμμετέχω στο καλό νήμα σας.
Και τι είναι αυτό που σε κρατάει μακριά από το ποδήλατο?

Reaction score
16.301
Συμφωνάω, μεγάλο ρίσκο τα gravel ελαστικά στα δύσκολα κομμάτια, μια από τα ίδια και εγώ, όσο και να θέλω να ξεδιπλώσω τις ικανότητες στα δύσκολα κομμάτια, τελικά ο φόβος της πτώσης με κρατάει πίσω. Από τη άλλη όμως τα πιρέλια που είναι 55cm μπορεί να είναι αργά στη άσφαλτο και στο δασικό πατημένο χώμα, καταπίνουμε όμως σε όλες τις συνθήκες τα πάντα.
Για θύμισε μου τι ελαστικά gravel επέλεξες?
Κάτι τσέχικα, Tufo Gravel Thundero, είχα δει και καλές κριτικές, και στο site που κάνουν τη μέτρηση αντίστασης κύλισης, είχε καλή απόδοση...

Έχω κι ένα βιντεάκι από την 1η τους μέρα, είχα ανέβει τον παλιό δρόμο από Νεροκούρου προς Μαλάξα, και το βίντεο στον ίδιο επιστροφή...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.744
Στη φωτο αυτή φαίνονται και καλύτερα, είναι από τη Δευτέρα που τα έβαλα πρώτη φορά, δοκιμαστικά (στη Νέα Χώρα είμαι εκεί, για μπυρίτσα) 8-)

View attachment 283620
Πωωω ρε συ, σαν τρέκινγκ μοιάζει... Tufo είναι.
Σκέφτομαι τη επόμενη αλλαγή να πάω σε αυτά 2.00'' με έχουν πει πολύ καλές εντυπώσεις

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.244
Νεότερο μέλος
takis17