Ποδήλατο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.936
Έχω και εγώ καλέ ποδήλατο με φτερά και σχάρα, έχει κουβαλήσει από τη λαϊκή αυτό το ποδήλατο εκατοντάδες στρέμματα μπάμιας :biggrin: View attachment 283718

Τι να μας πεις κι εσύ απ'τη ζωή σου

IMG_20220910_140807_edit_516088559045730.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Τη έχεις ξανά ανεβάσει, ξέρω ότι είσαι μάχιμος :thumbsup:
Σε τσάκωσα, καλά βλέπουν τα ματάκιαμ?
IMG_20230309_191010.jpg

Reaction score
19.386
Και τα δικά μας πετάλι και προφυλακτήρες έχουν.

Πώς θα κινούμαστε όταν βρέχει για, λούτσα θα γινόμαστε; Στις δουλειές μας πηγαίνουμε όχι στα κατσαβραχα.
Εσυ απο ότι ξέρω είσαι εξάιρεση. Η τοποθεσία του γραφείου σου και της οικίας σου, σου επιτρέπει την χρήση της παραλιακής διαδρομής.

Ποιές περιοχές έχουν συνδεθεί "ποδηλατικά" πλέον ώστε να μπορεί να κινηθείς χωρίς να χρειάζεται να διασχίσεις δρόμο (στο κέντρο) ; Σίγουρα μέχρι πάνω Ολυμπιάδος ; Που αλλού ;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.936
Δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Της πλάκας. Κάποια μέρη μόνο (πχ Αγγελάκη πάνω στο πεζοδρόμιο, Στρατού κλπ)
Αλλά γενικά δεν είναι μεγάλοι άξονες ώστε να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις.
Εγώ και φοιτητής έτσι κυκλοφορούσα. Άνω Πόλη έχει απότομες ανηφόρες, ο πρωτάρης θα ζοριστεί πολύ με κλασικό ποδήλατο άνευ υποβοήθησης. Το ίδιο και Νεάπολη κλπ.
Κακώς το είχα αφήσει λόγω παιδιών τόσο καιρό, βασική η σύζυγος ήταν που γκρίνιαζε, ότι αχ με πονάει ο πωπός αχ δεν μπορώ, της πήρα ένα ωραίο ηλεκτρικό με άνετη σέλα και βρήκαμε εδώ και ένα χρόνο (σε καθημερινή βάση και αδιαλείπτως ακόμη και με ψιλόβροχο) την υγειά μας. Σιχτίρ με την κίνηση, με το ποδήλατο ξέρω ότι με το που θα βγω από το σπίτι μου σε 22-23 λεπτά το πολύ (το έχω κάνει και σε 16 μια φορά που βιαζόμουν) θα είμαι στο γραφείο, σκάρτα 7 χιλιόμετρα.

Οι Κροκομπρέτσοι είναι άλλο πράμα, το έχουν για άθληση. Κι εγώ βγαίνω την άνοιξη για βόλτες, πχ πηγαίνουμε με τον μεγάλο μου προς το δέλτα του Γαλλικού (κάπου 50 χιλιόμετρα πάνε έλα) αλλά χαλαρά, όχι λες και χάσαμε τον γάιδαρό μας σαν τους παλαβιάρηδες εδώ.

Attachments

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.604
Υ.Γ. : ¨Αστους να λένε για το Πασοκ. Όλοι παιδιά του Πασοκ είμαστε χα χα και δεν το ξέρουμε κιόλας.
Τώρα είδα αυτό το αισχρό ψέμα. >:(

Να μιλάτε για τους εαυτούς σας! :biggrin:

Όταν έκανε την πρώτη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είχα στο δωμάτιο μου τεράστιο πόστερ του Reagan.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Εκεί που έχω βάλει το βέλος Άλεξ εσύ τι βλέπεις;, θα έπαιρνα όρκο ότι είναι :)

Reaction score
19.386
Τώρα είδα αυτό το αισχρό ψέμα. >:(

Να μιλάτε για τους εαυτούς σας! :biggrin:

Όταν έκανε την πρώτη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είχα στο δωμάτιο μου τεράστιο πόστερ του Reagan.
Βρε ufo 😍 , πρώτα απο όλα ο Reagan παρόλο ρεπουμπλικάνος έκανε πολύ πιο δημοκρατικά πράγματα ακόμη και απο τους πιο τότε so called δημοκράτες στις ΗΠΑ. Καλά συγκρτικά με τώρα έκανε πιο πολλά και απο τον Obama που έλεγε λόγια. Με τον Bush άλλαξαν τα πράγματα.

Εξάλλου εσυ είσαι περίπτωση, you don't fit the norm. Ακόμη διαβάζω για αυτό το αναρχό - πως το πες - αναρχοκαπιταλισμό. 😀

Πλάκα κάνω έχω καταλάβει χονδρικά που "κινείσαι" και τι θα ήθελες πολιτικά. Νομίζω βέβαια ότι αυτά δεν θα ξαναρθούν, γίνεται ίσως μια προσπάθεια τώρα, με αυτά που βλέπουμε διεθνώς, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη.
Δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Της πλάκας. Κάποια μέρη μόνο (πχ Αγγελάκη πάνω στο πεζοδρόμιο, Στρατού κλπ)
Ναι αυτά τα ξέρω, είναι από παλιά πριν φύγω ακόμη. ¨Ελεγαν όμως ότι θα "συνδέσουν" τα πάντα σε διαδρομές που δεν θα χρειάζεται να "εμπλακείς" (σχετικά) καθόλου με δρόμο. Έχω να ανέβω χρόνια τώρα λόγω των καταστάσεων με ιό και άλλα.

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.604
Πλάκα κάνω έχω καταλάβει χονδρικά που "κινείσαι" και τι θα ήθελες πολιτικά. Νομίζω βέβαια ότι αυτά δεν θα ξαναρθούν, γίνεται ίσως μια προσπάθεια τώρα, με αυτά που βλέπουμε διεθνώς, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη.
Για να κλείσω το off topic, είμαι βέβαιος ότι δεν θα έρθει η πολιτική κατάσταση που θα επιθυμούσα.

Το μοναδικό που θέλω είναι να έχω τη ελάχιστη δυνατή "συνύπαρξη" με αυτούς που δεν ταιριάζουν τα χνότα μας. Εκεί μου τα χαλάει η σύγχρονη πολιτική. Μου τους βάζει στη βιτρίνα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Υπάρχει η μεθεπόμενη μέρα και το δυστύχημα στη Λάρσα για αυτά τα θέματα, αν θέτε να μιλήσουμε για γυαλιστερούς εδώ, πολύ ευχαρίστως :biggrin:

Τελείωσα με τη εγκατάσταση της νέας μου ανάρτησης, ολα φαίνονται καλύτερα!!
Δοκιμή δεν έκανα ακόμα, η παλιά θα πάει για σέρβις γιατί σίγουρα κάποιο θεμα έχει με τη απόσβεση.

Reaction score
23.673
Βουλωμένο γράμμα διαβαζ αυτό το παιδί
IMG_20230311_104953.jpg

Εννοείται ότι μου κόπηκε στο βγάλε και φυσικά έβγαλα μεσαία τριβή για να περάσω τα καινούρια

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Στα πρακτικά ήμαν πάντα καλώς, στη θεωρία ντίπ μπούφος :biggrin:

Ιδιαίτερο, ξεχωριστό, λειτουργικό και φυσικά πανάκριβο...

Last edited:

Reaction score
23.673
παρατήρησα ότι κόπηκαν στην μανέτα και οι δύο
η πίσω ντίζα ξέφτισε από κει και τραβήχτηκε η ίνα σχεδόν μέχρι πίσω μπλοκάροντας και στην μανέτα και ενδιάμεσα, η δε μπροστά απλά κόπηκε και περίμενε την ώρα της.

έβαλα και λίγο υγρό τεφλόν σε κρίσιμα σημεία πχ στο γύρισμα της μανέτας και στο πλαστικό κάτω από τη μεσαία τριβή που σέρνει το σύρμα για καλό και για κακό και πλέον όλα δλεβν όπως πρέπει.

είχα σκοπό εντωμεταξύ να αλλάξω θέση στις μανέτες να κατέβουν πιο κάτω ώστε όταν φέρω το τιμόνι πιο πάνω (σε γωνία) να είναι ίσες και ταυτόχρονα να κατεβάσω και την τελευταία θέση στον λαιμό αλλά η εξάρμωση της μεσαίας τριβής μου άλλαξε τα σχέδια (το ξέχασα) και το θυμήθηκα όταν ξανατύλιξα την ταινία.
νπνγ άλλη φορά

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.936
Τι να μας πεις κι εσύ απ'τη ζωή σου

View attachment 283719

.... και έχουμε νεο πανελλήνιο ρεκόρ κυρίες και κύριοι, τουλάχιστον στο ηλικιακό μου γκρουπ

IMG_20230311_143501_edit_565304003242907.jpg

Έχουμε και λέμε
6 κιλά κλημεντίνια
3 κιλά μερλιν
2 κιλά μήλα
1,3 κ. τοματούλες
1,2 κ. πιπεριές Φλωρίνης
1 κ. κολοκυθάκια
3/4 κ. τοματινια
1/2 κ. γραβιέρα κρητικιά
600 γρ. ξηρός ανθοτυρος με μπούκοβο
1/2 κ. γιδοτύρι κρητικό
1 κ. φράουλες
2 ματσάκια κρεμμυδάκι, 1 ματσακι μαϊντανός
1.5 κ. ροζέ μοσχατο
1,5 κ. γαλέος
2 παλαμιδες, κάπου 1,2 κ.
Κάτι λιγότερο από κιλό θραψαλα και γαριδουλες

Μπάμιες στο ποδήλατό μου δεν βάζω, Μπρέτσο μην ψάχνεις άδικα τις σακούλες

Reaction score
16.295
Πήγαινε βρε να πάρεις ένα cargo ποδήλατο τουλάχιστον... αν δεν σου φύγουν στο τέλος οι τσάντες στο δρομο, θα σου φύγει το τιμόνι από την αστάθεια (ναι, ξέρω, τα έχεις 'ζυγιάσει' δεξιά κι αριστερά)! :geek: :oops:

Reaction score
23.673
εκεί στα 3 τελευταία θα τα χαλάσεις λίγο με τον χρήστο αλλά το ρεκόρ αναγνωρίζεται

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.936
Πήγαινε βρε να πάρεις ένα cargo ποδήλατο τουλάχιστον... αν δεν σου φύγουν στο τέλος οι τσάντες στο δρομο, θα σου φύγει το τιμόνι από την αστάθεια (ναι, ξέρω, τα έχεις 'ζυγιάσει' δεξιά κι αριστερά)! :geek: :oops:

Δεν είναι ούτε 1,5 χιλ. η λαϊκή από το σπίτι, απλά συνήθως πηγαίνω από εκεί μετά τον καφέ του Σαββάτου.
Α και πρέπει να κάνω και κανονικά ντυμένος εννοείται πετάλι 8-)
IMG_20230311_143521_edit_566328707545355.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599
Βάλε μια σχάρα, τουλάχιστον, πάνω από τον πίσω τροχό! Μη σου πω να βάλεις και ποδηλατικές τσάντες δεξιά κι αριστερά!

Κατά τα άλλα, είσαι ωραίος!!! :thumbsup:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.830
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025