bretsos
Μπάμιας
- Reaction score
- 55.866
Έχω δει πάνω από 5-6 "κέντρα" Αθήνα να διαθέτουν την υπηρεσία και μάλιστα με εξαιρετικά ακριβά, καλά "εργαλεία".
Εξωτερικό από hardware δεν είδα κάτι πολύ διαφορετικό. Στην εμπειρία μάλλον πάσχουμε...
Για μένα είναι βαθύτερο το πρόβλημα.
Το να ρυθμίσεις σέλα, μήκος βραχίονα, μέγεθος πλαισίου, μήκος λαιμού, μέγεθος τιμονιού κλπ. δεν είναι επιστήμη, υπάρχουν εργαλεία στο νετ και μάλιστα δωρεάν.
Για μένα το πρόβλημα έρχετε όταν όλους τους αναβάτες τους στήνουν βάση αλγόριθμου ή ακόμα βάση εμπειρίας επιθετικά πάνω στο ποδήλατο.
Είναι λάθος, όλα πρέπει να γίνονται με φίλτρο τη εμπειρία, τη ευλυγισία, τη φυσιολογία του αναβάτη.
Δλδ άμα εμένα με στήσεις σε όρθια στάση-άνετη πάνω στο ποδήλατο δεν θα μπορώ να είμαι αποδοτικός και αυτό θα έχει σαν συνέπεια να πέφτει μεγάλο βάρος στη σέλα, άρα τριβές και πόνους σε όλο το κορμί.
Το ίδιο ισχύει και σε έναν αρχάριο, άμα τον στήσεις επιθετικά επειδή το σώμα δεν διαθέτει ευλυγισία θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα.
Όλα πρέπει να γίνονται σωστά από τη αρχή με βάση τη εμπειρία και τη εξοικείωση του αναβάτη με το αντικείμενο. Έπειτα σιγά σιγά σε βάθος χρόνου και ακούγοντας το σώμα θα κάνεις μικρές διορθώσεις ως προς τη πιό αποδοτική και επιθετική θέση πάνω στο σύνολο. Το ποδήλατο είναι ένα συνεχές bike fit που δεν τελειώνει ποτέ, ανάλογα πόσο προπονημένος είσαι, πάνε ανάλογα και οι ρυθμίσεις.