Ποιά LCD τηλεόραση 1920X1080 προτιμάτε για power-buy? Βenq 3750 ή Amoi Lc37af1e;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η τιμή θα είναι κάτω από 2.000 Ευρώ με εγγύηση που θα καλύπτεται από την Ελλάδα δηλ. όπως είπα και πριν εσείς δεν θα έχετε να κάνετε τίποτα... ούτε επικοινωνία με εξωτερικό, ούτε συννενοήσεις, ούτε τίποτα... Θα τα κάνουμε όλα εμείς...

Reaction score
0
...και προσωπικά (όπως και αρκετοί ακόμα από ότι έχω δει...) θέλω να δω το Μουντιάλ σε πραγματική ανάλυση 1920Χ1080 από το δορυφορικό κανάλι euro1080...
Δεν κανονίζετε μαζί με την τηλεόραση και κανένα power-buy σε δορυφορικό πακέτο τότε?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
...και προσωπικά (όπως και αρκετοί ακόμα από ότι έχω δει...) θέλω να δω το Μουντιάλ σε πραγματική ανάλυση 1920Χ1080 από το δορυφορικό κανάλι euro1080...
Δεν κανονίζετε μαζί με την τηλεόραση και κανένα power-buy σε δορυφορικό πακέτο τότε?
Πρώτα να σιγουρευτούμε ότι το euro1080 θα είναι εφικτό στην Ελλάδα και μετά θα γίνει και αυτό...

NLS

Reaction score
1
Σαφώς δεν μπορώ να πώ ότι υπερτερεί το 1080i απο το 1080p, αλλά εμένα με ενδιαφέρει, η ποιότητα απεικόνισης,η γωνία, το 8ms response time, το service, τα βραβεία που πήρε η συγκεκριμένη TV, αλλά πάνω απο όλα το όνομα με την παράδοση...

Η BenQ γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο της εικόνας και δη της HD, είναι για μένα εγγύηση , ενώ η Amoi (!) κάνει DVD players απο παλιά που πολλά απο αυτά είχαν αρκετά προβλήματα. Απο εικόνα όμως? Απλή αντιγραφή της Westinghouse?
Ασε καλύτερα.
με την ευκαιρία του παραπάνω quote να πω και απαντήσεις και την άποψη μου...

εγώ είμαι μέσα για την Amoi, έξω από BenQ...

1) θεωρώ το 1080p ΣΑΦΕΣ προβάδισμα δυνατοτήτων

2) θεωρώ το 1080p ΣΑΦΗ ένδειξη ότι υπάρχει μέσα καλύτερο chipset και πιθανά καλύτερο panel

3) Amoi (όπως είπε και κάποιος άλλος) = BenQ και απλά την BenQ κάποιοι την μάθαμε από άλλες παραγωγές πρόσφατες (τυχαίο)... προσωπικά την Amoisonic την ξέρω πριν μάθω την BenQ

4) η Amoi έχει μεγάλες και σοβαρές συνεργασίες με την Microsoft (ετοιμάζουν 1-2 ενδιαφέροντα πράγματα) και μην ξεχνάμε ότι η... μικρή Amoi είναι απλά ΑΧΑΝΗΣ

5) υπάρχει ευρωπαϊκή αντιπροσωπία δεν ξέρω γιατί δεν αναφέρθηκε... είναι στο Βέλγιο... ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος από ότι έχω καταλάβει ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ σέρβις (ήδη ετοιμάζεται αυτή την βδομάδα να κάνει firmware update στις πρώτες που βγήκαν)

6) γενικά από την Amoi υπάρχει μεγάλο βάρος στην υποστήριξη τους... φανταστείτε ότι... έχω στο MSN μου την Κινέζα που είναι customer support για Ευρώπη (θα έρθει Γερμανία σε μερικές μέρες μάλιστα) ... μου έκανε εντύπωση το "mission statement" που φαινόταν στις εκφράσεις της όταν της είπα ότι τα κινέζικα προϊόντα (δεν μίλησα για την εταιρία τους) γενικά ήταν χαμηλής ποιότητας και οκ βελτιώνονται με τον καιρό (όπως είχε γίνει κάποτε με Japan μην ξεχνάμε... και τώρα μόνο βλάκας θα προτιμούσε κάτι Made in USA έναντι σε κάτι Made in Japan... αν βρεθεί)

7) (απάντηση στο quote) η γωνία θέασης αν θυμάμαι είναι η ίδια (πράγμα που δεν με ενδιαφέρει πάντως... γιατί αν πάρεις TV για να την βλέπεις από τις... 170 μοίρες... τότε βράσ'τα... πάει και η παραμικρή έννοια home-cinema)

8) (επίσης στο quote) το responce στην Amoi επίσης είναι 8ms και αντίθετα με την γωνία, το θεωρώ πολύ σημαντικό - επίσης στην Amoi (δεν ξέρω για την BenQ) έχει όλα τα γνωστά συστήματα motion compensation για να μην φαίνεται το αυτοκίνητο που μόλις πέρασε μπροστά σας, σαν μερικές διακεκομένες λωρίδες

9) δεν νομίζω ότι καμία δεν είναι αντιγραφή άλλης... πολύ απλά τα πάνελ είναι ΛΙΓΑ και συγκεκριμένα παγκοσμίως, τα chipset επίσης... στα εργοστάσια ΣΥΝΗΘΩΣ πέφτει το βάρος της συναρμολόγησης (σιγά τα ωά) και τι σχεδίαση και έξτρα θα βάλει

10) η Amoi είναι απείρως ομορφότερη... εύκολα την φαντάζεσαι κάδρο στο σαλόνι... την άλλη... αχμ...

και κάτι άλλο ...το "κάτω από 2000" δεν το θεωρώ σούπερ κατόρθωμα και περιμένω να δω τι ακριβώς σημαίνει (πχ. να μην σημαίνει την κοροϊδία "1999.99") ...βλέπετε Ευρώπη μπορεί να βρεθεί η Amoi και σε τιμή ικανή να ΕΡΘΕΙ κάτω από 2000 (τσίμα τσίμα) μαζί με τα μεταφορικά - με μπερδέψατε επίσης για το θέμα της εγγύησης...

α και κάτι τελευταίο... ενδιαφέρομαι και για την βάση στήριξης τοίχου (εκτός αν κάποιος που ξέρει από αυτά μου πει ότι κάνω βλακεία) αν αυτή έχει ρεαλιστικό κόστος για το τι είναι (4-5 σίδερα με βίδες)

NLS

Reaction score
1
να συμπληρώσω ότι ότι και να γίνει πρώτα πρέπει να πιεστούν για την λύση κάποιων θεμάτων (έχει ακουστεί ότι δεν κάνει σωστό letterbox στα 4:3, όπως και ότι κάτι firmwarικό συμβαίνει και με το color display)

από την άλλη δείτε τα εξής ενδιαφέροντα:

http://www.cnpdb.com/info/tv/view/200511/20051122141924.html

ειδικά έβδομη σελίδα που μάλιστα ΑΝ καταλαβαίνω έχει 2-3 φωτό από Ελλάδα (!?!?!?!?... τα κινεζάκια που βλέπουμε στο κέντρο με τις φωτογραφικές, αυτή τη δουλειά κάνουν;...)

υπόψην (#1) ότι οι φώτο (ειδικά αυτές τις 7ης σελίδας) είναι φώτο τραβηγμένες προς την οθόνη και όχι κάποιο capture... αυτό φαίνεται επειδή στο crop τους έχει μείνει λίγο μαύρο από το frame της TV

υπόψην (#2) οι περισσότερες φωτό (ειδικά αυτές στην 7 να το κάνετε) κάνουν ζουμ άμα τις κλικάρετε (και ψαρώστε όπως εγώ)

μην μπερδεύεστε από το μοντέλο που αναφέρεται... είναι αυτή η ίδια που μας ενδιαφέρει απλά έχει άλλο όνομα στην εσωτερική αγορά τους

NLS

Reaction score
1
ε δεν νομίζω να σε εμποδίζει τίποτα :D

απλά εμένα είναι έτσι ο χώρος που σαν να "καλεί" για κρέμασμα...

θα δείξει... ας φτάσει στα χέρια μας, ας είναι οκ τελικά, ας είμαστε και εμείς καλά και βλέπουμε

V

VIDEOMIX

Guest
Aκόμη και το κοντρόλ της ειναι καρμπόν της PHILIPS. Πολύ καλές οι φώτος, μου αρέσει ιδιαίτερα η tv. Αρκεί να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα εικόνας της, εκτός των αναλύσεων που υπόσχεται.

NLS

Reaction score
1
philips? BLIAX

προτιμώ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απέναντι σε philips (sorry άσχετο, I just had to say it)

δεν είχα ποτέ κάτι Philips (το παραμικρό) που να ΜΗΝ χάλασε (και σε πόσους ακόμα που ξέρω)

NLS

Reaction score
1
α δεν το ξέρω... έχω ένα της pioneer (1.4GB) καθώς και ένα άλλο πιο "προχωρημένο" πάνω από 3GB

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
από την άλλη δείτε τα εξής ενδιαφέροντα:

http://www.cnpdb.com/info/tv/view/200511/20051122141924.html

ειδικά έβδομη σελίδα που μάλιστα ΑΝ καταλαβαίνω έχει 2-3 φωτό από Ελλάδα (!?!?!?!?... τα κινεζάκια που βλέπουμε στο κέντρο με τις φωτογραφικές, αυτή τη δουλειά κάνουν;...)
Αν διαβάσετε όλες τις σελίδες θα δείτε ότι και από ati και από nvidia η τηλεόραση δέχεται 1080p αλλά και 1080i στα 30Hz. Θα το δείτε στην σελίδα 6...

Επίσης στο τέλος γράφει ότι η εταιρεία εξέλιξε το προιόν από τον περασμένο Οκτώβριο ώστε να μπορεί να δείξει την πραγματική της ανάλυση η τηλεόραση...

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλή χρονιά,
Σαφώς η υποστήριξη 1080p είναι νομίζω το βασικό σημείο που πρέπει να καθορίσει και την επιλογή μίας τηλεόρασης με panel 1080. Η αλήθεια είναι οτι υλικό video σε αυτό το φορμά ίσως να καθυστερήσουμε πολύ να δούμε, οπότε η δυνατότητα να έχουμε ένα "Full HD" 37" monitor για το (HT)PC μας ή για την κονσόλα μας είναι αυτό το οποίο δικαιολογεί σήμερα την συγκεκριμένη αγορά. Άν ο σκοπός της αγοράς είναι το DVD ή η τα τηλεοπτικά προγράμματα... τότε μια 720p LCD TV που είναι φθηνότερη, αγοράζεται σήμερα, έχουμε πολλές επιλογές αισθητικής και έχει υποστήριξη στην χώρα μας είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι όλα τα σημερινά panels, 1080 ή και μικρότερα, θά είναι για γέλια σε 3-4 χρόνια (πολλά είπα? :? ) οπότε ας έχουμε ένα "μεγάλο" μόνιτορ στο pc :roll:

...πιάσε μια Αmoi... ή μήπως να μαθαίναμε και για την ACER πρώτα :?

NLS

Reaction score
1
ναι αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να ξανακοιτάξουμε... 16ms αλλά κατά τα άλλα πολύ καλή (και έμαθα ότι θα είναι και πολύ καλή η τιμή)

Reaction score
0
Το βασικό είναι αν μπορούμε να μάθουμε για το 1080p. Αν βέβαια η διαφορά της τιμής είναι της τάξης των 500+ ευρώ τότε σίγουρα δέν αξίζει. Με 500 ευρώ φτιάχνεις ενα PCακι και "έξω" απο την τηλεόραση :lol:

Οποτε Amoi ? :?

VG

Reaction score
0
philips? BLIAX

δεν είχα ποτέ κάτι Philips (το παραμικρό) που να ΜΗΝ χάλασε (και σε πόσους ακόμα που ξέρω)
Ασχετο αλλα δεν μπορω παρα να συμφωνήσω,επίσης και για την sharp τα ίδια και χειρότερα,οποτε οταν διαβαζω για philips με panel της sharp καταλαβαίνετε οτι με πιάνουν κάτι υστερικά γέλια...

Reaction score
4
H acer πωλείται γύρω στα 2300 Ευρώ και δεν ξέρουμε αν δέχεται 1080p ή όχι...
Η Acer ξεκιναει απο 1891 ευρω http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/337834_-at3705w-mg-acer-computer.html

και 99% δεν δεχετε 1080p. Ομως μας ειπαν οτι (θα) την κανουν service και στην Ελλαδα και οτι ειναι αποδεκτη την εγγυηση της απο οπου και αν αγοραστει στην Ευρωπη. Επισης αν παρεις και μια extension εγγυηση της Acer για 2-3 χρονια, με ολα τα καλουδια που εχει (dvb-t, wifi adapter κτλ τι να πρωτογραψω) νομιζω υπερτερει απο τις αλλες δυο περιπτωσεις.
http://www.infosyncworld.com/news/n/6166.html
http://www.infosyncworld.com/eu/displays/lcd/acer_at3705w-mgw.html
Σε καθε περιπτωση ομως πρεπει να το δουμε το γουρουνι πριν τα σκασουμε...

υγ. Το οτι ο ΑΚ εγγυαται (κατα καποιο τροπο) καποιο aftersales της AMOI ειναι θετικοτατο, ομως δεν λυνει το προβλημα της ελλειψης ελληνικης τεχνικης υποστηριξης..

NLS

Reaction score
1
αυτό που με χαλάει στην acer πάνω από κάθε τι είναι το 16ms

επίσης μου φαίνεται άχρηστο να έχω ένα embedded linux μηχάνημα με wifi και lan ενώ θα είναι συνδεμένο απλά σαν TV σε HTPC (που τα έχει όλα αυτά)

βέβαια το DVB-T που έχει είναι καλό... αλλά είναι κάτι που θα φανεί πράγματι χρήσιμο στην Ελλάδα;

NLS

Reaction score
1
και μην ξεχνάμε ότι είναι κακάσχημη

πάντως επειδή ΕΙΝΑΙ ανταγωνισμός και επειδή μάλλον θα έρθει έτσι κι αλλιώς σύντομα Ελλάδα καλό είναι να το λάβουν υπόψη οι εισαγωγής του Amoi ώστε η τιμή να είναι ανταγωνιστική (το "κάτω από 2000" δεν θα λέει πολλά αν τόσο κάνει και αυτή και μάλιστα επίσημα... άρα πολλοί θα "ξεχάσουν" τα 16ms -για κάποιο λόγο λέει 12 το infosync- και την ασχήμια της)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan