Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

Reaction score
14
Το ξέρω για το f.Απλώς την χρησιμοποιήσα πέρσι το καλοκαίρι και διαπίστωσα τα ανωτέρω ''στραβά''(κατα την αποψη μου πάντα).Ήθελα να δω αν τελικά εγώ εχω το πρόβλημα ή η μηχανη!
Χμ....

Όταν λες σκοτεινό φακό ...τι εννοείς;

Και τι ήταν αυτό το οποίο σε ενόχλησε στον φακό της Panasonic;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Χμ....

Όταν λες σκοτεινό φακό ...τι εννοείς;

Και τι ήταν αυτό το οποίο σε ενόχλησε στον φακό της Panasonic;
Οι φωτο της είναι σκοτείνες σε συνθήκες ημέρας και το βράδυ δεν βγαίνουν αρκετά καθάρες.Αυτο πάντα σε σχέση με μια olympus ενός φίλου και με την ρεφλεξ την δική μου.

Reaction score
14
Οι φωτο της είναι σκοτείνες σε συνθήκες ημέρας και το βράδυ δεν βγαίνουν αρκετά καθάρες.Αυτο πάντα σε σχέση με μια olympus ενός φίλου και με την ρεφλεξ την δική μου.

Καλά το κατάλαβα.

Αυτό που σου συμβαίνει δεν οφείλεται στον ''σκοτεινό φακό''.
Οφείλεται σε φωτόμετρο της πλάκας.
Στην ουσία η φωτογραφική ''μετράει'' για κάποιο λόγο περισσότερο φως από ότι πραγματικά υπάρχει και
προσαρμόζει ταχύτητα κλείστρου και διάφραγμα ανάλογα.
Κακή εκτίμηση έκθεσης δηλαδή.

Το πρόβλημα σου θα λυθεί χρησιμοποιώντας την αντιστάθμιση έκθεσης. (EV compensation)
Δώσε της +2/3 και ανάλογα με το αποτέλεσμα...αύξησε ή μείωσε.
Αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό άφησε την ρύθμιση μόνιμα.

Για το βράδυ τώρα...υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να μην βγαίνουν καθαρές οι φωτογραφίες.
Από λάθος εστίασης, μέχρι κούνημα λόγω χαμηλής ταχύτητας κλείστρου. (Σε αυτό συμβάλει ένας σκοτεινός
φακός)

Συμπερασματικά.
Με σκοτεινό φακό απλά μειώνονται οι διαθέσιμες εκφωτιστικές επιλογές σου.
Δεν βγαίνουν σκοτεινότερες φωτογραφίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Τα πείραξα αλλά δεν.....Έκαιγε το λευκό.Το θέμα πάντως δεν είναι τόσο σοβαρό και ένας κανονικός χρήστης νομίζω ότι δεν θα το καταλάβει.Πάντως είναι λογικό με τόσο μεγάλο zoom σε τόσο μικρό σώμα να είναι κάπως σκοτεινός ο φακός,αλλιώς στις ακραιες θέσεις του θα πέρναμε το τσιπάκι στο χέρι.

Reaction score
0
Λοιπόν,παιδιά,πήρα την TZ5 και πρώτον,βάζω μία φοτό για να μου πείτε αν όντως έτσι έπρεπε να βγαίνει.Βέβαια είναι νύχτα.Και δεύτερον,επειδή ακόμα δεν την πήρα κατάφερα να την χτυπήσω, βάζω και 2 φοτός για να μου πείτε τι να κάνω για να την φτιάξω.Ευχαριστώ.

http://img224.imageshack.us/img224/6704/p1000036gr5.jpg

Attachments

Reaction score
41
Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

Εγώ πάντως είμαι στο παρά πέντε να χτυπήσω αυτή:

Παίζει στο eshop στα 249€ αλλά ψάχνω και από έξω......
Μου το έχει επιβεβαιώσει και φίλος εδώ (Βασίλης unfo) και είναι μάλλον ό,τι ψάχνω!!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Reaction score
0
H FΖ8 είναι ένα μοντέλο που έχει πέσει αρκετά η τιμή του, και προσφέρει αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά!

Πολύ καλή επιλογή!

Reaction score
0
Λοιπόν,παιδιά,πήρα την TZ5 και πρώτον,βάζω μία φοτό για να μου πείτε αν όντως έτσι έπρεπε να βγαίνει.Βέβαια είναι νύχτα.Και δεύτερον,επειδή ακόμα δεν την πήρα κατάφερα να την χτυπήσω, βάζω και 2 φοτός για να μου πείτε τι να κάνω για να την φτιάξω.Ευχαριστώ.

http://img224.imageshack.us/img224/6704/p1000036gr5.jpg
Στράβωσε πολύ το περίβλημα του φακού. Ελπίζω να μην πειράχθηκε ο ίδιος ο φακός!

Reaction score
0
dlav,ναι όντως στράβωσε.Αξίζει να το φτιάξω και αν ναι πως;Να ψάξω για ανταλλακτικό;Τώρα ο φακός δεν νομίζω να πειράχθηκε.Θα το είχα καταλάβει λογικά.

Reaction score
0

Παιδια μια βοηθεια..Ειμαι αναμεσα στην canon ixus is 970 την sony dsc-t300 και την sony dsc-w300..Παρομοια τιμη..Ποια να επιλεξω;;τι λετε;;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

χαχα...

Μόλις είδα στα Multirama την Pentax k100d super με φακό 18-55mm με 300€. Αν κάποιος ψιλοαλλοιθωρίζει προς τις dSLR και διαθέτει 300€ είναι το απόλυτο κελεπούρι.

Reaction score
143
Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

Παιδια μια βοηθεια..Ειμαι αναμεσα στην canon ixus is 970 την sony dsc-t300 και την sony dsc-w300..Παρομοια τιμη..Ποια να επιλεξω;;τι λετε;;

Απο κανον την 860is, θα κερδισεις σε ευρυγώνιο.

Για προσφορα, την πανασονικ fx100, θα κερδισεις σε αρκετα γκατζετακια που έχει και σε τιμη (200Ε). Κυριο προσον η αριστη στεθεροποιηση και το ευρυγωνιο.

Στα 300Ε που θέλεις να δώσεις περίπου, δες πανασονικ ΤΖ5 (10χ ζουμ, 28mm φακο, HD video, 3" οθονη) και πανασονικ FZ18 (18x). Ξεφευγεις λιγο σε μεγεθος ομως.

Και φυσικα καλυτερη επιλογη με βαση το χρηματικο, η πενταξ 100 στην τιμη της προσφορας (299Ε) αν θελουμε dslr.

Reaction score
0

Ευχαριστω Ηλια..Τελικα παρηγγειλα την sony DCS-T300....Της ειδα και της panasonic αλλα ξεφευγανε σε μεγεθος και εμφανιση..Την παρηγγειλα απο το internet απο Adorama αν και μετα δεν διαβασα και ιδαιτερα καλες κριτηκες...Καλη ειναι για compact αργοτερα θα παρω μια dslr μιας και αυτη ειναι το δωρο του κουμπαρου μου...Και μιας και ειναι και καλουτσικη και μικρη και sexy και δεν εχω δοκιμασει sony σε ψυφιακες ειπα να κανω την κινηση...H canon ειναι πολυ ομορφη αλλα χοντρη και η dsc-w300 με τα 13,6Μp δεν με κερδισε κυριως λογω των παρα πολλων pixel για το μεγεθος του Αισθητηρα της....

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

πανασονικ FZ18 (18x). Ξεφευγεις λιγο σε μεγεθος ομως.
Που την βρίσκεις με 300€ Ηλία??
Με ενδιαφέρει.....:107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

Που την βρίσκεις με 300€ Ηλία??
Με ενδιαφέρει.....:107:
skroutz.gr από €310. Εκτός και αν είναι προσφορά σε κανένα συνοικιακό!

Πάντως στα €400 στα τέλη Αυγούστου θα κυκλοφορήσει και η Fz28 με optional tele έως x1.7...(επιπλέον από το 27-486mm που διαθέτει)...

Άρα περιμένεις ένα μήνα που θα πάει η τιμή της για σκότωμα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφική μηχανή να πάρω γύρω στα 300 ευρώ;

Απο κανον την 860is, θα κερδισεις σε ευρυγώνιο.

Για προσφορα, την πανασονικ fx100, θα κερδισεις σε αρκετα γκατζετακια που έχει και σε τιμη (200Ε). Κυριο προσον η αριστη στεθεροποιηση και το ευρυγωνιο.

Στα 300Ε που θέλεις να δώσεις περίπου, δες πανασονικ ΤΖ5
(10χ ζουμ, 28mm φακο, HD video, 3" οθονη) και πανασονικ FZ18 (18x). Ξεφευγεις λιγο σε μεγεθος ομως.

Και φυσικα καλυτερη επιλογη με βαση το χρηματικο, η πενταξ 100 στην τιμη της προσφορας (299Ε) αν θελουμε dslr.
Έχουν λιγάκι πρόβλημα στα ψηλά ISO.

Reaction score
176
Αυτή η Panasonic DMC-FZ50, 2 χρονια στην αγορα κοντευει, γιατι δεν πεφτει λιγο η τιμή της?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi