Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Όχι.Ό,τι πλησιέστερο στον ανθρώπινο ορίζοντα είναι τα 1,78/1(16/9) ή 1,85/1 καθότι το μάτι έχει σχεδόν 180° οριζόντιο οπτικό πεδίο και 100° κάθετο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Field_of_view
:444: σωστος.
Το 2:35:1 ειναι παντως πιο ευχάριστο. Ευχάριστο στον προβολέα και κατάρα στις τηλεοράσεις. :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.615
Με αφορμή την κριτική για το Star Wars

Η επιτυχία της ταινίας έγκειται στην άκοπη παρακολούθηση όπου παύουν να συνιστούν προτεραιότητα οι ανάγκες για 3D,Atmos κ.αι τα συναφή.
Παρ' όλη την επισήμανση, υπάρχει κάποιος που να την είδε με Atmos για να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.332
Παρ' όλη την επισήμανση, υπάρχει κάποιος που να την είδε με Atmos για να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;
Ναι, στο village στη Θεσσαλονίκη.

Μου έκανε τοσο κακή εντύπωση συνολικά ο ήχος της αίθουσας που θα αδικήσω την ταινία και το atmos αν εκφέρω γνώμη

Εντάξει, για τα ατελείωτα db που με ξεκούφαναν δεν θα κατηγορήσω, ξέρω πως αυτο ειναι το standard, και φταίω εγω που δέν αντέχω. Αλλα η ανυπαρξία χαμηλών, και τα επιθετικά και κουραστικά μεσο-υψηλά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω. ( Άντε να δικαιολογησουμε και το "κουραστικά", ηταν ψιλό άδεια η αίθουσα επειδή ηταν μεσημέρι -ίσως αυτο να έχει καποια σχέση. ) Δεν γίνονται μετρήσεις στις αίθουσες, δεν υπάρχουν standards και για αυτα; Δεν υπαρχει καποια οδηγία που να λέει "για αυτή την αίθουσα χρειάζεσαι τόσα sub, στα τόσα watt, τοποθετημένα εκεί και εκεί"; Γίνονται τσιγκουνιές μήπως;

Μήπως αλλάζουν οι οδηγίες μετα την προσθήκη των ηχειων οροφής, αλλάζει δηλ.η ισορροπία;

Θα ήθελα πολυ να μάθω απο κάποιον που ξέρει αν τηρούνται οι οδηγίες σε αυτές τις αίθουσες, αν υπάρχουν μετρήσεις. Ή αν εγω άκουγα αλλα αντί άλλων.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Απ' ό,τι έχω καταλάβει, γίνεται μέτρηση για να παραδοθεί. Μετά, περνάει η καθαρίστρια τα ποτενσιόμετρα με το wettex και τα κάνει πουτ@να.
Μπάσο βαθύ πάντως, δε γίνεται να υπάρχει σε σινεμά και τσιγκουνιές υπάρχουν συχνά.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.332
Απ' ό,τι έχω καταλάβει, γίνεται μέτρηση για να παραδοθεί. Μετά, περνάει η καθαρίστρια τα ποτενσιόμετρα με το wettex και τα κάνει πουτ@να.
Μπάσο βαθύ πάντως, δε γίνεται να υπάρχει σε σινεμά και τσιγκουνιές υπάρχουν συχνά.
Με το wettex?:roflmao:

Δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο!!!

Και δεν μιλάω μονο για βαθύ χαμηλό, που οπως λες δεν υπήρχε ούτε για πλάκα, αλλα η αίσθηση που μου άφησε ηταν οτι έπασχε απο τα 150hz περίπου και κάτω. Να πω 5-6db, μην ειναι και λίγα.

Και αυτές τις μετρήσεις ποιος τις κανει, ο κολλητος του αφεντικού; Ξέρει κανένας απο τους γνώστες να μου πει;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Όταν έκανα πέρσι παράπονα με email στο Village για την άθλια ποιότητα εικόνας και ήχου στα Gold, κάποιος μου απάντησε οτι ο ήχος είναι καλιμπραρισμένος απο τη Dolby.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.332
Συνωνυμία.

Η θεία του θα ειναι που την λένε Ντολμπυ (φτιάχνει καλά ντολμπαδακια);)

Αλλα να μην χαλάμε το Star Wars thread- να ανοίξουμε κανένα που θα σχολιάζουμε την ποιότητα ήχου-εικόνας των κινηματογράφων; Ή μήπως υπαρχει ήδη να τα μεταφέρει κανένας moderator εκεί;

Εγω πάντως πάω κινηματογράφο μονο για Bond -Star Wars, δηλαδή μια φορα καθε 1-2 χρόνια. Βρίσκω την ποιότητα των παρεχόμενων χαμηλού επιπέδου. Και καθε χρόνο επιβεβαιώνομαι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.615
Αλλα να μην χαλάμε το Star Wars thread- να ανοίξουμε κανένα που θα σχολιάζουμε την ποιότητα ήχου-εικόνας των κινηματογράφων; Ή μήπως υπαρχει ήδη να τα μεταφέρει κανένας moderator εκεί;
Μεταφέρθηκαν.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Toν καλύτερο ήχο εχω ακούσει σε μεμονωμένη αίθουσα π.χ ιντεάλ πρίν χρόνια και οχι σε multiplex του σήμερα!

TGD

Reaction score
9.072
Κι εγώ νομίζω ότι γενικά οι στάθμες στους κινηματογράφους είναι πολύ υψηλές. Και αφόρητες στις διαφημήσεις και στα τρέιλερ. Φαντάσου και να μην υπήρχαν τα στάνταρ!

Reaction score
648
Είδα το star wars σε αίθουσα των ster cinemas.Εικόνα μέτρια και ήχος άθλιος. Ενοχλητικά υψηλές στάθμες και μάλλον είχαν τα sub κλειστά καθώς δεν κατάλαβα καθόλου χαμηλό μεσαίες συχνότητες.Ή ταινία αρκετά καλή για sci-fi.

Reaction score
2.482
Με αφορμή την κριτική για το Star Wars

Eγω την είδα χθες στο Village Αγιου Δημητριου.
Ο ήχος ήταν δυνατος, αλλα μου άρεσε.

Είναι η δευτερη ταινία που βλέπω σε Atmos και στις 2 η εικόνα στα σκοτεινα πλάνα ήταν σαν Benq w1070!
Δεν είναι έτσι στις άλλες αίθουσες. Το έχει παρατηρήσει κανείς;
Δεν νομίζω να κακομαθα τοσο πολύ με τον JVC. Πραγματικά χάλια μαυρα. Ρωταω τον φίλο μου αν του φαίνεται περιεργη η εικονα και μου ειπε πως του φαινονταν καλη.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.793
Ο φίλος σου έχει δει τον JVC; :whistling:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Eγω την είδα χθες στο Village Αγιου Δημητριου.
Ο ήχος ήταν δυνατος, αλλα μου άρεσε.

Είναι η δευτερη ταινία που βλέπω σε Atmos και στις 2 η εικόνα στα σκοτεινα πλάνα ήταν σαν Benq w1070!
Δεν είναι έτσι στις άλλες αίθουσες. Το έχει παρατηρήσει κανείς;
Δεν νομίζω να κακομαθα τοσο πολύ με τον JVC. Πραγματικά χάλια μαυρα. Ρωταω τον φίλο μου αν του φαίνεται περιεργη η εικονα και μου ειπε πως του φαινονταν καλη.
Θα άλλαξαν λάμπα. Κι εγώ το παρατήρησα σε σινεμά που την προηγούμενη φορά είχε αξιοπρεπή εικόνα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.263
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti