- Reaction score
- 138.478
Αποστάσεις κράτα (όχι πάνω από 69 εκατοστά όμως) αλλά δώσε τα μετρήσιμα στοιχεία.acoustic.gr said:εγώ θα κρατήσω αποστάσεις από το έργο μου….
Λοιπόν, δυό κουβέντες για αυτό που άκουσα.
Ο φίλος μου ο Αντρέας έχει τα εξής:
Magnepan smg3aII (τα παλιά 3άρια, ίδια σα μεγάφωνα μέχρι το 3.5, μικρές αλλαγές στο κρος στο 3.3 και κάποιες ακόμα μαζί με αλλαγές στα ξύλα στο 3.5 . Σο 3.6 αλλάξαν μεγάφωνα, βάλαν το ρίμπον και το μιντ από το 20άρι αλλά μάζεψε το γούφερ)
Ενισχυτής tripath. Pre ένα λαμπάτο buffer και διακοπτικό ποτενσιόμετρο με αντιστάσεις τανταλίου. Αυτά εγώ τά'φτιαξα.
CD Meridian.
Καλώδια .... δε σας λέω, να σκάσετε!
Ο φίλος μου άλλαξε σπίτι, έστησε όλο το σύστημα σε ένα χώρο 4.40 Χ 5.10 (αν θυμάμαι καλά) με ταβάνι που αποτελεί τμήμα κεραμοσκεπής σοφίτας (ξεκινάει πίσω απο τα ηχεία με ύψος 1.90 μετά ανεβαίνει και φτάνει τα 2,5 μέτρα και μετά ξανακατεβαίνει) και όλο το δάπεδο είναι στον αέρα, δεν έχει πλάκα από κάτω, στηρίζεται σε σιδεροδοκούς (διαχωριστικό ενιαίου χώρου). Στο δάπεδο έχει ξύλο λάμινέιτ.
Περίεργη κατάσταση.
Μόλις τα έστησε, πήγα να ακούσω. Το δωμάτιο άδειο από έπιπλα, μόνο ένας καναπές για να κάτσεις να ακούσεις μουσική.
Χάλι μαύρο. Τρισάθλιο.
Δεν είχε καθόλου μα καθόλου μπάσσο. Λες και δεν έβγαζε καθόλου το ηχείο, ένα πολύ περίεργο πράμα.
Μεσαία και πρίμα στην τσίτα, με τρομερές αντηχήσεις από το δωμάτιο και σα να ακούγονταν όλα παραμορφωμένα.
Πιο χάλια ήχο από μάγνεπαν δεν είχα ξαναακούσει στη ζωή μου!
Εντυπωσιακό η παντελής έλλειψη μπάσσου!
Πολύ εντυπωσιακό.
Ο Παναγιώτης του είπε και έβαλε συγκεκριμένο αριθμό από διαχυτές ιδιοκατασκευής (τα έφτιαξε ένας γνωστός μαραγκός του Ανδρέα) αλλά και μια χοντρή κουρτίνα σε όλο το μήκος του τοίχου πίσω από τη θέση ακρόασης..
Πήγα και ξαναάκουσα.
Πάλι το μόνο μέσα στο δωμάτιο ήταν ο καναπές. Ούτε χαλί ούτε τίποτε άλλο.
Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!
Μπάσο άφθονο, με απόλυτο έλεγχο, με ατάκα. Ο Ανδρέας έκανε πλάκα, έλεγε: έλα να ακούσεις, πήρα σάμπ!
Χαμηλομεσαία αποκαλυπτικά...
Μεσαία απλά υπέροχα! Πλούσια, αναλυτικά, ευχάριστα.
Πρίμα φυσιολογικά, εκτεταμμένα, πλούσια.
Όλος ο ήχος είχε εξαιρετική ατάκα, πολύ καλά δυναμικά. Ταυτόχρονα οι στάθμες ήταν πρωτόγνωρα υψηλές από αυτό το ηχείο! Τόσο δυνατά ποτέ δε το έχω ξαναακούσει να παίζει!
Τα πρίμα ήταν ελάχιστα πιο πολλά από όσα ξέρω ότι πρέπει να είναι, αλλά αυτό είναι εύκολο, θέλει αλλαγή η αντίσταση στο ρίμπον.
Συνολικά τόσο καλά δεν έχω ξαναακούσει αυτό το ηχείο.
Ξαναλέω: Ούτε χαλί, ούτε έπιπλα. Ένας καναπές και μια κουρτίνα από πίσω του. Σε ένα άδειο δωμάτιο έπαιζε το μάγνεπαν και έπαιζε "παπάδες".... Κάτι κιου αρ ντι κόβαν βόλτες δεξιά αριστερά και πίσω από τα ηχεία.
Περαστικά σας....