Που ακούμε? - Βελτίωση χώρων ακρόασης...

Reaction score
1
Με έχει φάει μία ηχομόνωση και δεν προλαβαίνω να αναπτύξω τις θέσεις μου........

σε κάθε περίπτωση η κουρτίνα η το χαλί....λόγο πάχους και φύσης δεν θα μας δώσουν μία αποδεκτή καμπύλη.......και πρέπει να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με κάποιον απορροφητή χαμηλών συχνοτήτων....(Resonator) που μπορεί να είναι πάνελ, Χελμχολτζ, η μάζα ινώδους υλικού (πχ πετροβάμβακα) με πάχος πάνω από 10-50cm.. και στις τρεις περιπτώσεις η ηχητική ενέργεια θα μετατραπεί σε θερμότητα και απλά θα αυξήσει την εντροπία του πλανήτη……
Η αντίφαση ……έναν εκλεπτυσμένο ενεργειακό παλμό που περιέχει μια υπέροχή δοξαριά ας πούμε……και εξ αιτίας του τα ελατήρια του αέρα κινούνται με τρόπο που μας συγκινεί……τον μετατρέπουμε σε ενέργεια εκατομμύρια φορές μικρότερη από αυτήν που εγκλείει ένα μαγκάλι ας πούμε και χαοτική όσο τα φρουτάκια του Χάιατ.

Η ερώτηση όμως που δημιουργείται αυτόματα είναι…….

Γιατί αφού το ζητούμενο είναι το αρχικό…..το αυθεντικό…….ηχητικό κύμα εμείς το πυροβολούμε με το καλημέρα?

Μπορούμε να ανεχτούμε την παρουσία του? Πρέπει? Ποιος άλλος τρόπος υπάρχει να περιορίσουμε το γύρο γύρο όλοι….οι κάποιοι?

( αν χρησιμοποιώ κάτι άγνωστο στα λόγια μου…….ρωτάτε με ΠΜ μην πρήζουμε και τον κόσμο)

Εις αυριον τα σπουδαία….. :p

Reaction score
77
DIMITRIS said:
Apla o Acoustic .GR
leei na min "koufanoume" to domatio se mia sugkekrimeni suxnotita, alla na ginei mia eureia aporrofisi suxnotiton,
oste to reverberation tou domatiou na erthei sta epithumita noumera, gia dikanalli akroasi.

Auto vevaia proupothetei kai meiosi tis energeias stis xamiles suxnotites tautoxrona. Ta xalia-kourtines, lepta panels, den kanoun douleia se auto to fasma. Ena panel tha ekane douleia, en itan arketa makria apo tous toixous, xoris aparaitita na einai to panel idiaitera xontro.

Dimitris
Αγαπητέ Δήμήτρη,

Εάν το μύνημά σου απευθύνεται σε εμένα, δέν βλέπω που διαφωνούμε.

Απευθύνομαι στον Νίκο που έβγαλε το επαναστατικό μύνημα της αποκαθήλωσης της κουρτίνας.
Απλά μήν βαράτε την κουρτινούλα. Σε οικιακούς χώρους κάνει περισσότερο καλό παρά κακό.
Ασε που δέν είναι και αιτία διαζυγίου.

Να σας πώ τί έγινε σε ένα σπίτι φίλου που βάλαμε διαχύτες ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.572
Ρε άμα είναι να την διώξω έτσι, κάτω και οι κουρτίνες. :lol: :lol:

Για πες για τους διαχύτες!

Reaction score
14
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]
Να σας πώ τί έγινε σε ένα σπίτι φίλου που βάλαμε διαχύτες ?
Ξέρουμε.
Μετακόμισε στο σπιτάκι του σκύλου. 8)

Reaction score
14
Κώστας Κόγιας said:
Άστραψε και βρόντηξε η συμβία;
Αλήθεια...υπάρχουν ...διαχύτες...εξαφανιστές ...κάτι τις τέλος πάντων για αυτες τις περιπτώσεις; :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
preve said:
Κώστας Κόγιας said:
Αλήθεια...υπάρχουν ...διαχύτες...εξαφανιστές ...κάτι τις τέλος πάντων για αυτες τις περιπτώσεις; :lol:
Εξαφανιστές τίνος; Της συμβίας ή του... συμβίου; :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1
Re: Που ακούμε? - Βελτίωση χώρων ακρόασης...

μπορώ παντώς να σχεδιασω εναν διαχυτή......αιτία διαζυγίου το πολύ σε 48 ώρες......
οποιος ενδιαφέρεται .....δεν χρεώνω :p

Reaction score
14
acoustic.gr said:
μπορώ παντώς να σχεδιασω εναν διαχυτή......αιτία διαζυγίου το πολύ σε 48 ώρες......
οποιος ενδιαφέρεται .....δεν χρεώνω :p

Φιλοξενείς; :lol:

Ας προχωρήσουμε όμως...μην του βγάλουμε τα μάτια και αυτού του thread... :wink:

Reaction score
1
εμένα η κυρά μου είναι για 8 μήνες αναπληρώτρια στον Πόρο......οπότε....όποιος ξεμείνει.....

να φέρει σεντόνια και κουβέρτες μόνο, γιατί δεν ξέρω να χειρίζομαι το πλυντήριο........
:p

Reaction score
77
Κώστας Συστεμντέκης said:
Το γεγονός συνέβη πρίν απο 4 χρόνια.
Ενας πελάτης εντυπωσιάσθηκε με τη βελτίωση που επέφεραν διαχύτες σε έναν χώρο και αποφάσισε "με οποιοδήποτε κόστος" να τοποθετηθούν διαχύτες στο σαλόνι του για να αποδώσει το σύστημα όσον το δυνατόν καλύτερα.

Η όλη επιχείρηση μεθοδεύθηκε με στρατιωτική ακρίβεια και μυστικότητα ώστε η συμπαθέστατη οικοδέσποινα να βρεθεί πρό τετελεσμένου γεγονότος. Το φινίρισμα του βασικού διαχύτη ήταν μάλιστα ακριβώς ίδιο με αυτό των επίπλων ώστε να υπάρξουν λιγότερες αντιδράσεις.

Οταν η συμβία του κυρίου επέστρεψε στο σπίτι και είδε τον βασικό διαχύτη, κοντοστάθηκε. Κοίταξε πρώτα τον διαχύτη, μετά εμένα ώς ηθικό αυτουργό του όλου εγχειρήματος, κατόπιν τον σύζηγό της και δήλωσε με Ολύμπια Ηρεμία: "αυτό το τερατούργημα δέν πρόκειται να μείνει στο σαλόνι ΜΟΥ"

Οπερ και εγένετο. Ο διαχύτης κατέληξε σέ ένα υπόστεγο του κήπου και όπως με διαβεβαίωσε μετά απο καιρό η οικοδέσποινα - σοβαρολογώ- έκανε πολύ καλή φωτιά στό τζάκι.

Παρέλειψα να σας πώ ότι επειδή ο διαχύτης λειτουργούσε μέχρι και τα 170 Hz, είχε βάθος 50 εκ. !

Reaction score
14
Αυτός δεν ήταν διαχύτης.....

Βιβλιοθήκη ήταν! :shock:

Δεν περνούσε με τίποτα για τέτοια...εεεε; :p :lol:

Reaction score
77
preve said:
Αυτός δεν ήταν διαχύτης.....

Βιβλιοθήκη ήταν! :shock:

Δεν περνούσε με τίποτα για τέτοια...εεεε; :p :lol:
Δυστυχώς όχι. :)

Μία μεγάλη βιβλιοθήκη πίσω απο την θέση ακρόασης είναι εξαιρετική ιδέα δεδομένου οτι λειτουργεί ώς διαχύτης. Οσο πιο μεγάλο βάθος έχει η βιβλιοθήκη τόσο χαμηλότερες συχνότητες διαχέει. Οσο μεγαλύτερη ανομοιομορφία υπάρχει στό μέγεθος των βιβλίων τόσο αυξάνει το εύρος των διαχεόμενων συχνοτήτων.

Βέβαια τίποτα δεν δουλεύει αποτελεσματικά όπως ένας κανονικός διαχύτης.
Κατά την άποψή μου ο καλύτερος - λειτουργικά και αισθητικά - τρόπος διάχυσης πλήν των ειδικών διαχυτών είναι οι βιβλιοθήκες.

Reaction score
23.871
και τα απλα ραφια φανταζομαι (χωρις κατακορυφα στοιχεια).
αλλα μεχρι τι ποσοστο θα πρεπει να εινια γεματα?

Reaction score
297
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]
Κατά την άποψή μου ο καλύτερος - λειτουργικά και αισθητικά - τρόπος διάχυσης πλήν των ειδικών διαχυτών είναι οι βιβλιοθήκες.
Με βιβλία, ελπίζω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Κατά προτίμηση όχι, αλλά αν ναι, τότε με βιβλία ανόμοιου πλάτους.

Reaction score
77
Παναγιωτης Κροκος said:
και τα απλα ραφια φανταζομαι (χωρις κατακορυφα στοιχεια).
αλλα μεχρι τι ποσοστο θα πρεπει να εινια γεματα?
Και τα απλά ράφια είναι καλοδεχούμενα.

Το συχνοτικό εύρος διάχυσης εξαρτάται απο
(1) το βάθος του διαχύτη ( μεταβαλόμενο ανάλογα με τα στοιχεία του διαχύτη )
(2) απο το πλάτος των "στοιχείων" του διαχύτη.

Κατα συνέπεια είναι ουσιαστικά αδύνατο να τοποθετήσεις τα βιβλία με βάση τη λογική του κανονικού διαχύτη η σχεδίαση του οποίου διέπεται απο μαθηματική εξίσωση ( Ας οψονται οι περιττοί αριθμοί )
Αυτή η φωτογραφία είναι αρκετα κατατοπιστική όσον αφορά την κατασκευή ενός διαχύτη περιορισμένου συχνοτικού φάσματος.

Με βιβλία, ελπίζω.
Προφανώς.

Reaction score
297
Κώστας Συστεμντέκης said:
Κατά προτίμηση όχι, αλλά αν ναι, τότε με βιβλία ανόμοιου πλάτους.
No problem. Τα βιβλία τοποθετούνται κατά περιεχόμενο. Αυτό μου θυμίζει τον πατέρα μου, που μού είχε κάποτε ζητήσει να του τυπώσω ταμπελάκια για τα ράφια της βιβλιοθήκης του. Ένα από αυτά λεγόταν ... "Ανθελληνισμός-Αντιχριστιανισμός"! :lol:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Τι διαστασεις εχει ο διαχυτης? της φωτο? Εαν βαφτει σε φουτουριστικα!!!! χρωματα και "υπογραφει" απο καλλιτεχνη μπορει και να μπαινει σε σαλονι χαλαρα. Εργο τεχνης του κυριου Καλλιτεχνοπολου απο την τελευταια του εκθεση με τιτλο "εκτονωση καλλιτεχνικων ανησυχιων μεσω χειροποιητων κατασκευων του μεθεπομενου αιωνα".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic