Προβλήματα Ακοής_Εμβοές

Reaction score
22.000
Λογικά οι εμβοές (δεν ξέρω το τσίριγμα, νομίζω άλλης αιτιολογία μπορεί να είναι αυτό) ... δεν είναι μια μικρή τρύπα στο τύμπανο που πρίν γίνει μόνιμη (εάν γίνετια πάλι δεν ξέρω, δε νομίζω) "ανοίγει" και "κλείνει" (ανάλογα και την αγγειακή κατάσταση εκεί που βοηθάει π.χ. στην προσωρινή ανασύσταση εκεί) και μια παρουσιάζεται το πρόβλημα και μια όχι ; (λέω σαν σημάδι πριν γίνει μόνιμο that is).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.232
Ας μπω και εγώ στο Θέμα.
Ξέρω ότι εδώ μέσα υπάρχουν ακόμη και γιατροί, άρα έχει νόημα η συζήτηση και μπράβο σας που ξεκινήσατε...

Από μικρός λοιπόν και εγώ έχω πρόβλημα έντονου βουίσματος στο αριστερό αυτί, ύστερα από βαριά ψύξη. Αυτό και σήμερα στα 67 μου παραμένει, έντονο και ενοχλεί ακόμη και σε χώρο με αρκετό θόρυβο. Όλα αυτά τα χρόνια, όσους ειδικούς και να επισκέφτηκα, δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Εννοείται ότι και εγώ έχω σε αυτό το αυτί απώλεια κάποιων συχνοτήτων..... Κυρίως στην μεσαία περιοχή.
Στο δεξί αυτί τώρα... Υπάρχει κάποια απώλεια στις χαμηλές συχνότητες, κάτω από τα 100 hz περίπου.

Ανεξήγητο πως! Κατά καιρούς χάνεται τελείως η ακρόαση κάτω από τα 100 hz, δηλαδή παρουσιάζεται το πρόβλημα και στο αριστερό ταυτόχρονα... Αυτό μπορεί να κρατήσει από μία ημέρα, έως 4-5. Κατόπιν επανέρχεται το αριστερό και όλα καλά. Λόγω δε του ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει από έρχονται οι χαμηλές, δεν έχω πρόβλημα κατά την ακρόαση του συστήματος. Οι επισκέψεις μου στους ειδικούς κατά την παρουσίαση του προβλήματος, δεν βοήθησαν.

Επί πλέον, 7 στις 10 φορές που θα έχω ακρόαση από το σύστημα το δεξί ηχείο ακούγεται δυνατότερα από αριστερό χωρίς κάποια αιτία. Στην επίσκεψη στους ειδικούς κατά την δοκιμή με το ειδικό όργανο (μεταλλικό δίχαλο και τοποθέτηση στο κέντρο του μετώπου), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ήχος του ακούγεται ακριβώς στο κέντρο, όπως ακριβώς στο κέντρο εντοπίζεται ο ήχος και κατά την ακρόαση με ακουστικά....

Εννοείται ότι το σύστημα είναι ok....

Αυτά τα ολίγα..... και από εμένα...
Δεν περιμένω φυσικά λύση, έχω μάθει να ζω έτσι πια...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.232
Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα...
Όταν ανοίγω λοιπόν το σύστημα και το ακούω κάπως ρηχό, και ...τρανζιστοράτο, κάνω... τεστ.
Πηγαίνω στο σαλόνι που έχω τα μεγάλα κλιπσ και χτυπώ με το χέρι το ένα εκ των 2 γούφερσ. Όταν αυτό ακούγεται σαν να χτυπώ ξύλο, ή έπιπλο, ξέρω ότι εμφανίστηκε το γνωστό πρόβλημα με τα χαμηλά...
Κλειδώνει λοιπόν το σύστημα για μία εβδομάδα. Κατόπιν Πριν το επιχείρημα ακρόασης, δοκιμή πάλι στο κλιπσ και αν στο χτύπημα ακούγεται μπάσο, ανοίγω, διαφορετικά ..κλειστό πάλι. :party:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.819
Λογικά οι εμβοές (δεν ξέρω το τσίριγμα, νομίζω άλλης αιτιολογία μπορεί να είναι αυτό) ... δεν είναι μια μικρή τρύπα στο τύμπανο που πρίν γίνει μόνιμη (εάν γίνετια πάλι δεν ξέρω, δε νομίζω) "ανοίγει" και "κλείνει" (ανάλογα και την αγγειακή κατάσταση εκεί που βοηθάει π.χ. στην προσωρινή ανασύσταση εκεί) και μια παρουσιάζεται το πρόβλημα και μια όχι ; (λέω σαν σημάδι πριν γίνει μόνιμο that is).
Αν ήταν τρύπα στο τύμπανο θα είχαν εύκολη λύση. Δεν είναι εκεί δυστυχώς η πηγή τους. Η πιθανότερη αιτία της εμβοής είναι ότι ο εγκέφαλος μας αυξάνει την ευαισθησία του αυτιού για να αντισταθμίσει την απώλεια ακοής στις συχνότητες που έχει χάσει, και εξ αιτίας αυτού υπάρχει αυτος ο ενοχλητικός ήχος δίχως πραγματική πηγή.
Σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει εμβοή δίχως πτώση ακοής, σπάνια δηλαδή, μπορεί να είναι από κάποιο παθολογικό αίτιο, ή ακόμα και από ψυχοσωματική αιτία. Στα παθολογικά έχει πολλές πιθανές αιτίες, από θέμα πχ έσω ωτός, από θέμα στον tmj, μέχρι και από θέμα στα ούλα όπως πχ περιοδοντίτιδα... Αλλά και αυχενικό, και πολλά άλλα!

Θέλει πολλή δουλειά η επιστήμη στο θέμα των αυτιών, η μεγαλύτερη έρευνα γίνεται σε.. πτώματα, οπότε δεν είναι το ίδιο εύκολο με άλλα όργανα και ασθένειες.
Αν ήταν τρύπα στο τύμπανο θα είχαν εύκολη λύση. Δεν είναι εκεί δυστυχώς η πηγή τους. Η πιθανότερη αιτία της εμβοής είναι ότι ο εγκέφαλος μας αυξάνει την ευαισθησία του αυτιού για να αντισταθμίσει την απώλεια ακοής στις συχνότητες που έχει χάσει, και εξ αιτίας αυτού υπάρχει αυτος ο ενοχλητικός ήχος δίχως πραγματική πηγή.
Σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει εμβοή δίχως πτώση ακοής, σπάνια δηλαδή, μπορεί να είναι από κάποιο παθολογικό αίτιο, ή ακόμα και από ψυχοσωματική αιτία. Στα παθολογικά έχει πολλές πιθανές αιτίες, από θέμα πχ έσω ωτός, από θέμα στον tmj, μέχρι και από θέμα στα ούλα όπως πχ περιοδοντίτιδα... Αλλά και αυχενικό, και πολλά άλλα!

Θέλει πολλή δουλειά η επιστήμη στο θέμα των αυτιών, η μεγαλύτερη έρευνα γίνεται σε.. πτώματα, οπότε δεν είναι το ίδιο εύκολο με άλλα όργανα και ασθένειες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.526
Στον επομενο γιατρο θα του πω για τον υπερβαρικο θάλαμο, αλλα τι βλεπει κανεις με αυτο; Δεν το ξερω καθολου.
Η ουσία του υπερβαρικού εγκλεισμού είναι ο εξαναγκασμός του οργανισμού να προσλάβει αυξημένη ποσότητα αέρα, άρα οξυγόνο αυξημένο εν συγκρίσει προς τις συνήθεις συνθήκες, κάνοντας έτσι καλύτερη ή και περισσότερη καύση. Επειδή το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, ενδέχεται ο γιατρός να μην σου συνταγογραφήσει έστω μια ώρα παραμονής σε τέτοιο θάλαμο.

Όμως, αν τελικά το κάνεις και αμέσως μετά, εντός των επομένων 6-8 ωρών, παρατηρήσεις σημαντική βελτίωση και αμέσως μετά μετάπτωση στην προηγούμενη κατάσταση, αυτό θα σημαίνει πως ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο. Επομένως, όπως σου έγραψε ο geomiat παραπάνω, πρέπει να ελαχιστοποιήσεις ή και να διακόψεις τελείως το κάπνισμα, να ελαττώσεις σημαντικά την πρόσληψη καφεϊνης - τουλάχιστον να μην πίνεις καφέ μετά το γεύμα, και να ελαχιστοποιήσεις την πρόσληψη αλκοόλ. Υποθέτοντας πως έχεις περάσει τα πενήντα, ίσως εδώ και αρκετό καιρό, ένα ουίσκυ την εβδομάδα είναι πολύ, κι ας λέει ό,τι θέλει οποιοσδήποτε.

Επίσης, για να αναγκάσεις τους πνεύμονες να αυξήσουν την κατανάλωση οξυγόνου, πρέπει να κάνεις λίγο τρέξιμο, όχι περπάτημα. Το περπάτημα είναι βέβαια προτιμώτερο από το να σαπίζεις στον καναπέ τρώγοντας διάφορα, αλλά είναι χάσιμο χρόνου. Το αναγκαίο είναι να λαχανιάζεις συχνά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Πέραν αυτών, προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις αν υπάρχουν μόνιμες πηγές θορύβου προς τη μεριά του προβληματικού αυτιού, είτε στο εργασιακό περιβάλλον, είτε εκτός αυτού. Το μισάνοιχτο παράθυρο του οδηγού είναι συνήθης τέτοια πηγή θορύβου, όπως επίσης κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ. Αν υπάρχουν τέτοιες πηγές θορύβου στην καθημερινή σου ρουτίνα, δεν θα δεις βελτίωση.

Reaction score
22.000
Ναι ο θόρυβος του λίγο έστω ανοιγμένου παραθύρου στο αυτοκίνητο είναι κάτι που ο πολύ κόσμος δεν γνωρίζε και όλοι είχαν προβλήματα με το αριστερό αυτί.

Εάν ήταν θέμα οξυγόνου θα παρατηρούσε πιθανώς και μια αυξημένη ανάγκη του να χασμουριέται. Το χασμουρητό αυτό το ρόλο παίζει, νομίζω. Να επαναφέρει και την ισορροπία Co2 και O2 στον πνεύμονα. Έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο ;

Last edited:

Reaction score
159
Χαίρομαι που όλοι προσπαθείτε να μοιραστείτε όποια γνώση ή εμπειρία έχετε γιατί είναι πολύτιμο να ακούγονται "σκοπιές" του προβλήματος και από ποιο ειδικούς (γιατρούς) αλλά και "κοινών" μουσικόφιλων με παρόμοια θέματα. Είναι διδακτικό για τους νεότερους του χόμπι ( προσοχή "νέουπες" στα αυτάκια σας, ο χρόνος περνάει και το σώμα θυμάται...).

Στο θέμα μας τώρα... πάντα ή σχεδόν πάντα προστατεύω και τα δύο μου αυτιά. Συνήθως έχω κλειστο παράθυρο αυτοκινήτου είτε βάζω λίγο βαμβάκι που κόβει τις ψηλές. Επίσης, σε μετρό και γενικά σε συγκοινωνία ή και στον δρόμο πάντα είμαι με ψείρες τις οποίες έχω σε πολύ χαμηλές εντάσεις. Ξέρω ότι γενικά οι ψείρες κατά κοινή ομολογία πρέπει να αποφεύγονται, αλλά πραγματικά ακούω πολύ χαμηλά, κυρίως σαν ωτοασπίδες χρησιμοποιούνται. Όσον αφορά τη γυμναστική κάνω από μικρή ηλικία τακτικά, με εξαίρεση τα τελευταία 3-4 χρόνια που λόγω σοβαρού οικογενειακού συμβάντος το άφησα καθώς δεν είχα την ψυχολογία. Ωστόσο τώρα έχω ξεκινήσει πάλι, κάνοντας και τρέξιμο και αντιστάσεις με βάρη. Γενικά είμαι λίγα κιλά, χωρίς υπερβολές ούτε σε κάπνισμα (ένα με δύο τσιγάρα τη βδομάδα) , ούτε σε ποτό (άντε καμιά μικρή μπύρα κάθε 2-3 μέρες αν τύχει και το φαγητό τη σηκώνει) . Καφέ όμως πίνω... 1-2 την ημέρα. Θα προσπαθήσω να τον ελαττώσω. Τώρα τα γράφω όλα αυτά για να είναι πιο πλήρης η εικόνα της δικής μου περίπτωσης και αργότερα θα ανεβάσω και το πρόσφατο ακουόγραμμα (και αν βρω του στρατού το 2015-16). Το σημαντικό είναι να πάρουμε και να δώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται, να ξέρουμε εννοείται ότι δεν είμαστε γιατροί (προς θεού...) και ότι όμως οι εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές, βοηθητικές και υποστηρικτικές. Και όχι τόσο για όσους έχουν μικροπροβλήματα, όπως εγώ, αλλά και για σοβαρότερες περιπτώσεις.

ste

Reaction score
31
Έχω κι εγώ εμβοές και στα δύο αφτιά εδώ και 15 χρόνια. Τώρα στα 55 έχω και απώλεια ακοής αρκετη οπότε το χειμώνα πάω για ακουστικά. Ο γιατρός μου είπε πως τα ακουστικά πρέπει να τα βάζουμε όσο νωρίτερα γίνετε γΙατι ο εγκέφαλος ξεχνάει τους ήχους και μετά είναι μη αναστρέψιμη .

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.227
. . .
Επί πλέον, 7 στις 10 φορές που θα έχω ακρόαση από το σύστημα το δεξί ηχείο ακούγεται δυνατότερα από αριστερό χωρίς κάποια αιτία. Στην επίσκεψη στους ειδικούς κατά την δοκιμή με το ειδικό όργανο (μεταλλικό δίχαλο και τοποθέτηση στο κέντρο του μετώπου), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ήχος του ακούγεται ακριβώς στο κέντρο, όπως ακριβώς στο κέντρο εντοπίζεται ο ήχος και κατά την ακρόαση με ακουστικά....
Απ' οτι έχω διαβάσει, φαίνεται οτι αυτό είναι αρκετά συχνό φαινόμενο σε όσους έχουν ασύμμετρες εμβοές δεξιά-αριστερά. Φαίνεται οτι οφείλεται στον υψηλότερο θορυβο βάθους στο αυτί με την εμβοή, που έτσι νομίζει οτι η μουσική εκεί έχει χαμηλότερη στάθμη.

Το είχα κι' εγώ κάποτε (είμαι από τους τυχερούς που οι υψίσυχνοι συριγμοί σε μία περίοδο άγχους, αργότερα εξαφανίστηκαν από μόνοι τους)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.381
Φάτε καλά και σωστά, πιείτε και τα κρασιά σας και τα μαλτ, μη σκάτε, δεν λύνονται τα προβλήματα με ασκητική ζωή, ειδάλλως θα είχαμε μετακομίσει όλοι στο Άγιο όρος.

Πιο σημαντικό είναι να προσέχετε την ψυχολογία σας, γιατί από κει ξεκινάνε όλα, και αν δεν κάνετε το κέφι σας, όλα σκατα θα πάνε, κι όλα θα σας ενοχλούν.

Φυσικά, υπάρχουν αποδεδειγμένα βλαβερές συνήθειες, τις οποίες πρέπει να κόψετε μαχαίρι, ακόμα και με το παραμικρό πρόβλημα.

Πχ το κάπνισμα. Ούτε 1 τσιγάρο, νεβερ.

Το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, είναι τρελή φασαρία, εγώ ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί βλέπω τόσα αυτοκίνητα στο δρόμο, σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, με ανοιχτά παράθυρα, πάντα κάνω χαβαλε με τη γυναίκα μου όταν τους βλέπω, μου φαίνεται τρελό, παρανοϊκό...

Ο συνεχής θόρυβος στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στο οικιακό, είναι σοβαρό πρόβλημα. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας.

Τα ακουστικά, είτε ψείρες είτε ανοιχτού τύπου, είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα, αν τυχόν έχετε αρχίσει να έχετε προβλήματα, χαρίστε τα. Νεβερ εγκεν.

Αν έχετε στενές ή φραγμένες ευσταχιανές σάλπιγγες, πάτε σε ΩΡΛ να σας τις φτιάξει. Με valsalva θα πρέπει ανα πάσα στιγμή να ανοίγουν.

Πάρτε σαμπ. Πολλά σαμπ. Δεν ακούει το αυτί χαμηλές συχνότητες, είναι "κουφό" στο χιούμαν σπίσις, δώστε μπάσο να κουνηθεί το σπληνάντερο να γουστάρετε, και κόψτε μεσαιοπρίμα, καλά κατηφορικό ταργκετ κερβ, και θα ηρεμήσουν τα αυτιά σας, δείτε το.

Τα αυτιά θέλουν ησυχία, και στον ύπνο. Αν ροχαλιζετε, κοιμηθείτε με ωτοασπιδες. Εγώ κάνα πρωί ξυπνάω με εμβοές και πονόλαιμο, γιατί ροχάλιζα σα ταύρος. Τυπικά, η γυναίκα μου κατά τη νύχτα έχει σηκωθεί και έχει πάει σε άλλο δωμάτιο, που να κοιμηθεί με το κομπρεσέρ δίπλα.. 😜🤪🤣😁

Άμα είμαι πολύ κουρασμένος, ξέρω ότι θα ροχαλιζω σα βόδι, πλέον βάζω ωτοασπιδες αυτές τις μέρες πριν κοιμηθώ, και της λέω να έχει στρωμένο και το κρεβάτι στο άλλο δωμάτιο, θα γίνει μάχη με τανκς το βράδυ. Τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις; 🤪😜🤣😁

ΥΓ. Συμπερασματικά:

Προς ώρας, επίσημη θεραπευτική αγωγή για εμβοές, δεν υφίσταται, τουλάχιστον με βάση όσα ξέρω, και νομίζω πως ξέρω αρκετά, αλλά ΩΡΛ δεν είμαι, μπορεί να υπάρχει νέα γνώση που δεν την κατέχω. Απευθυνθείτε σε ειδικούς, σε εξειδικευμένους για την ακοή και το αυτί ΩΡΛ-δες, να ζητήσετε συμβουλή. Σίγουρα, ασχοληθείτε με την ευσταχιανή σάλπιγγα, με στραβό ρινικό διάφραγμα, και με καλή καθαριότητα του έξω ακουστικού πόρου. Το unisept otic, είναι φίλος μας, και πρέπει όλοι να έχετε ένα μπουκάλι τέτοιο ζουμί στο σπίτι, ιδίως οι χαϊεντάδες. Μια φορά το τρίμηνο, επιβάλλεται συντήρηση. 😎

Last edited:

ste

Reaction score
31
Η ψυχολογία είναι σημαντικό.Το τσιγάρο το έκοψα τρία χρόνια τώρα. Το ποτό όχι. Έχασα αρκετά κιλά και περπατάω από 8 χιλιόμετρα 6 φορές την εβδομάδα.Τρεξιμο πολύ λίγο γιατί έχω αρθρίτιδα στο αριστερό γόνατο και με ενοχλεί από λίγο έως πολύ άμα το παρακανω. Ο γιατρός μου πρότεινε αντικαταθλιπτικά. Φίλος με μενιερ μόνο αυτά τον βοηθάνε.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.819
Η ψυχολογία είναι σημαντικό.Το τσιγάρο το έκοψα τρία χρόνια τώρα. Το ποτό όχι. Έχασα αρκετά κιλά και περπατάω από 8 χιλιόμετρα 6 φορές την εβδομάδα.Τρεξιμο πολύ λίγο γιατί έχω αρθρίτιδα στο αριστερό γόνατο και με ενοχλεί από λίγο έως πολύ άμα το παρακανω. Ο γιατρός μου πρότεινε αντικαταθλιπτικά. Φίλος με μενιερ μόνο αυτά τον βοηθάνε.
Μιας και ανέφερες τα αντικαταθληπτικά χάπια... έχεις ήδη εμβοές, οπότε πιθανότατα στα @@ σου, αλλά πολλά αντικαταθληπτικά, γράφουν ως αντένδειξη ότι μπορεί να προκαλέσουν εμβοές (προσωρινά ή και μόνιμα) :D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.232
Έχω κι εγώ εμβοές και στα δύο αφτιά εδώ και 15 χρόνια. Τώρα στα 55 έχω και απώλεια ακοής αρκετη οπότε το χειμώνα πάω για ακουστικά. Ο γιατρός μου είπε πως τα ακουστικά πρέπει να τα βάζουμε όσο νωρίτερα γίνετε γΙατι ο εγκέφαλος ξεχνάει τους ήχους και μετά είναι μη αναστρέψιμη .
Το θέμα με τα ακουστικά είναι σοβαρό.
Τα περισσότερα από αυτά, απευθύνονται σε ανθρώπους με μεγάλο πρόβλημα στην ακουστική, ασχέτως κόστους.
Ο Αδερφός μου ασχολήθηκε με το θέμα διότι έπαψε να ευχαριστιέται το σύστημα (του έλειπαν κάποιες συχνότητες, και όχι ότι είχε θέμα βαρηκοΐας). Δοκίμασε λοιπόν κάποιες επιλογές σε ειδικά καταστήματα για τον σκοπό αυτό, και απογοητεύτηκε... Αν και είχαν αρκετά υψιλό κόστος κατασκευής 1500-2000 ευρώ, τόνιζαν κυρίως τις μεσαίες συχνότητες, (εκεί δηλαδή που πάσχουν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που αρχίζουν να έχουν πρόβλημα συνεννόησης, που σημαίνει ότι όλες αυτές οι επιλογές για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν) και έτσι χειροτέρεψαν την κατάσταση. Απογοητεύτηκε και τα παράτησε όλα...
Θέλετε να δείτε πως συμπεριφέρονται τα αυτιά σας?
Δοκιμάστε στο YouTube την κλίμακα 20-20000 hz, (με ακουστικά φυσικά) και θα δείτε....
Από κάποιο σημείο και πέρα, πχ 13000-14000 hz (ανάλογα βέβαια με την ηλικία σας) παύετε να ακούτε.... Όσο δυνατά δε και να έχετε την ένταση.... Τίποτα σαν να μην υπάρχει ήχος. Αν δε το κάνετε παρέα με καποίον νεότερό σας (το παιδί σας πχ), κόντα.... Παρ όλο που εκείνο δεν θα φορά τα ακουστικά, θα δε'ιτε την αντίδρασή του.... Εμένα η κόρη μου ήταν σε διαφορετικό δωμάτιο από εμένα και μου φωνάζει....Ε τι κανείς !!!!!! Και εγώ εκείνη την στιγμή ήμουν με τα ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ, και δεν άκουγα τίποτα......

Last edited:

ste

Reaction score
31
Θα κάνω δοκιμή για μια εβδομάδα να δω πως αισθάνομαι.Το πρόβλημα μου είναι στις μεσουψηλες υψηλές συχνότητες.Οταν μιλάμε οι δυο μας δεν έχω πρόβλημα.Αν είμαστε σε χώρο με μουσική η φωνές χάνω τη μπάλα.Εχω τη sony xr-75x90j και από τα ηχεία της δεν μπορώ να ακούσω, με ενοχλεί ο ήχος,είναι πολύ πριμος. Ακούω πάντα από το 5.2.2 σύστημα μου. Στις ταινίες σειρές που βλέπω έβλεπα να σηκώνουν το τηλέφωνο χωρίς να έχει χτυπήσει. Με τα πολλά κατάλαβα ότι απλά δεν το άκουγα και δεν το ακούω ποτέ στη τηλεοραση.

Reaction score
1.264
Κι εγώ έχω πρόβλημα.
Ξόδεψα αρκετά χρήματα σε γιατρούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά ακολούθησα τη συμβουλή ενός ΩΡΛ στη Σκωτία που είναι μεγαλύτερος μου και audiophile.
Δεν του δίνω σημασία και προσπαθώ να προσλάβω ότι καλύτερο μπορώ από το σύστημα μου, με δεδομένη την κουφαμάρα μου.

Ένα πράγμα όπως το σεξ μετά τα 60 ας πούμε!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.796
Άκρως απαραίτητο.
Ιδίως για ακροάσεις καλωδίων. 🤣
Εγώ δεν το συμπάθησα ποτέ το συγκεκριμένο, πάντα ένιωθα ότι περισσότερο μου βουλώνει το αυτί παρά το καθαρίζει.

Αγόρασα όμως μια σύριγγα καθαρισμού (σαν κι αυτή εδώ, αν και όχι τη συγκεκριμένη) και κάνει μια χαρά δουλειά, τα καθαρίζω μια στο τόσο και γίνονται σαν καινούργια. Έχει πλάκα, βλέπεις και τι βγαίνει οπότε ξέρεις ότι έγινε δουλίτσα 😆

Όταν τα καθαρίζω μειώνεται και η εμβοή που έχω κι εγώ στο αριστερό αυτί (όλοι στο αριστερό την έχουμε παρατηρώ, περίεργο) αν και δεν φεύγει τελείως.

Εμένα είναι πολύ υψίσυχνη (λίγο κάτω από τα 7kHz) και συνοδεύεται από μια μικρή απώλεια της τάξης του 5%, αλλά ευτυχώς σε αυτή τη συχνότητα δεν επηρεάζει πολύ έως καθόλου.

Έχω πάει σε 2 ΩΡΛ, κάνεις από τους δύο δεν ασχολήθηκε. Αφενός δεν μπορεί να γίνει κάτι, αφετέρου η συχνότητα όπως είπα δεν επηρεάζει στην ομιλία κλπ. οπότε δεν τους νοιάζει.

Όταν πάντως διαβάζετε διάφορες απόψεις και γιατροσόφια στα φόρουμ, κρατήστε πάντα στο μυαλό ότι οι γιατροί (που είναι η ειδικότητά τους) συμφωνούν ομόφωνα ότι δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. Μόνο με κορτιζόνη αλλά μόνο αν το προλάβεις τις πρώτες μέρες μετά τη ζημιά (εφόσον καταλάβεις πότε/πως έγινε η ζημιά, εγώ δεν το κατάλαβα).

Υ.Γ. Πάντως το (πρόσφατο) πρόβλημα που αναφέρει ο @filnabro στο αρχικό ποστ δεν μοιάζει και πολύ με εμβοή. Οι εμβοές καλύπτονται από τον εξωτερικό θόρυβο, δεν αυξάνονται ανάλογα με την ένταση του εξωτερικού ερεθίσματος. Λίγο περίεργο είναι αυτό που αναφέρει, οπότε δεν ξέρω αν εμπίπτει στην περίπτωση "ε, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για τις εμβοές οπότε άστο".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.381
Εγώ δεν το συμπάθησα ποτέ το συγκεκριμένο, πάντα ένιωθα ότι περισσότερο μου βουλώνει το αυτί παρά το καθαρίζει.

Αγόρασα όμως μια σύριγγα καθαρισμού (σαν κι αυτή εδώ, αν και όχι τη συγκεκριμένη) και κάνει μια χαρά δουλειά, τα καθαρίζω μια στο τόσο και γίνονται σαν καινούργια. Έχει πλάκα, βλέπεις και τι βγαίνει οπότε ξέρεις ότι έγινε δουλίτσα 😆
Σύριγγα καθαρισμού, για ξέπλυμα με χλιαρό νερό, θέλει μετά το unisept otic, εννοείται ότι έχεις και τα δύο.

Και το ίδιο το unisept otic πρέπει να είναι χλιαρό, θερμοκρασία σώματος θέλει.

Εγώ το χρησιμοποιώ δεκαετίες, από νέος φοιτητής ιατρικής. Πάντα νιώθω μετά από αυτό, να έχω "σούπερ" ακοή, ακούω πχ με εντυπωσιακή ακρίβεια τι πατάει το παπούτσι μου στο δρόμο, τρελή λεπτομέρεια..

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438
Νεότερο μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ