Προβλήματα Ακοής_Εμβοές

Reaction score
159
Υ.Γ. Πάντως το (πρόσφατο) πρόβλημα που αναφέρει ο @filnabro στο αρχικό ποστ δεν μοιάζει και πολύ με εμβοή. Οι εμβοές καλύπτονται από τον εξωτερικό θόρυβο, δεν αυξάνονται ανάλογα με την ένταση του εξωτερικού ερεθίσματος. Λίγο περίεργο είναι αυτό που αναφέρει, οπότε δεν ξέρω αν εμπίπτει στην περίπτωση "ε, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για τις εμβοές οπότε άστο".
Μακαρι να ειναι αντιμετωπίσιμο. Ωστοσο εχω διαβασει οτι αν υπαρχει απώλεια σε καποια συχνότητα τοτε υπερ διεγείρονται οι υπολοιπες που ειναι πλησίον της, ωστε να ερθει μια ισοσταθμιση στη συνολική ενεργεια που θα λάμβανε το αυτι. Αυτο εχει ως αποτελεσμα το τσιριγμα. Ομως ουτε η απώλεια ακοης μου ειναι τετοια που να το δικαιολογούσε, ενω το πολυ χαμηλό επιπεδο εμβοης ειναι τετοιο που ενισχύει την υποθεση μου. Υποθέσεις επι υποθέσεων βεβαια… 😜

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.224
Κι εγώ έχω πρόβλημα.
Ξόδεψα αρκετά χρήματα σε γιατρούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά ακολούθησα τη συμβουλή ενός ΩΡΛ στη Σκωτία που είναι μεγαλύτερος μου και audiophile.
Δεν του δίνω σημασία και προσπαθώ να προσλάβω ότι καλύτερο μπορώ από το σύστημα μου, με δεδομένη την κουφαμάρα μου.

Ένα πράγμα όπως το σεξ μετά τα 60 ας πούμε!

Ακριβώς αυτό πράττω και εγώ! Ότι μπορώ και όσο μπορώ....
Έτσι είναι!
Πάντα υπάρχει ένα εμπόδιο στην ευχαρίστηση... Όταν ήμουν νεότερος υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Κατόπιν όταν ξεπεράστηκε το οικονομικό, άρχισαν τα.... γεράματα μεγαλώματα, φέρνοντας και τα διάφορα παραπάνω plus, κουσούρια....
Δεν πειράζει όμως! Δεν θα το βάλουμε κάτω!

Reaction score
1.057
Θα κάνω δοκιμή για μια εβδομάδα να δω πως αισθάνομαι.Το πρόβλημα μου είναι στις μεσουψηλες υψηλές συχνότητες.Οταν μιλάμε οι δυο μας δεν έχω πρόβλημα.Αν είμαστε σε χώρο με μουσική η φωνές χάνω τη μπάλα.Εχω τη sony xr-75x90j και από τα ηχεία της δεν μπορώ να ακούσω, με ενοχλεί ο ήχος,είναι πολύ πριμος. Ακούω πάντα από το 5.2.2 σύστημα μου. Στις ταινίες σειρές που βλέπω έβλεπα να σηκώνουν το τηλέφωνο χωρίς να έχει χτυπήσει. Με τα πολλά κατάλαβα ότι απλά δεν το άκουγα και δεν το ακούω ποτέ στη τηλεοραση.
Σε αυτο εχω καποιες αμφιβολιες γιατι μπορει να μην ειναι θεμα εμβοων Εγω θυμαμαι πολλα χρονια πριν που με ενοχλουσαν τα πριμα κ νομιζα οτι ηταν θεμα των εμβοων
Τελικα οταν εμαθα περι καμπυλης Toole και την ακολουθησα τα πρίμα δεν με ενοχλουσαν !
Δεν ειναι μονο συτο αλλα επισης κ οι μουσικες πσραγωγες οταν ειναι κακες , παλι με ενοχλει .
Στο αυτοκινητο τσακωνομαι με τη γυναικα που θελω να ειναι παντα κλειστο το ραδιο
Σπιτι μ λεει ακους με τις ωρες ....
Επειδη ακουω Κρητικη μουσικη και η λυρα , βιολι εχει τετοιες ψιλες συχνοτητες μ ειναι δυσκολο να ακουσω απο ηχεια
γιατι πολλες εγγραφες ειναι απο ζωντανες ηχογραφησεις κ δεν ειναι προσεγμενες
Αντιθετως σε ζωντανες συναντησεις μπορω να ακουω συνεχομενα μεχρι ν με παρει ο υπνος στο τραπεζι !

Reaction score
7.016
Το unisept otic, είναι φίλος μας, και πρέπει όλοι να έχετε ένα μπουκάλι τέτοιο ζουμί στο σπίτι, ιδίως οι χαϊεντάδες
κάνει δουλειά, αλλά μεγάλη προσοχή στις περιπτώσεις που κάποιος έχει ιστορικό με ωτίτιδα χρόνιας μορφής ..........εκεί πρέπει νa δώσει το οκ ΩΡΛ, μετά από εξέταση.

Reaction score
393
Επειδή το έχω αντιμετωπίσει [και πληρώσει], οι περισσότεροι δίνουν κορτιζόνες, το οποίο αποτελεί έγκλημα. Μειώστε την ένταση της μουσικής, της τηλεόρασης και εάν σας επιτρέπεται φοράται και ωτοασπίδες. Η βελτίωση θα είναι σημαντική και χωρίς χαπάκωμα.

Reaction score
159
Θα κάνω δοκιμή για μια εβδομάδα να δω πως αισθάνομαι.Το πρόβλημα μου είναι στις μεσουψηλες υψηλές συχνότητες.Οταν μιλάμε οι δυο μας δεν έχω πρόβλημα.Αν είμαστε σε χώρο με μουσική η φωνές χάνω τη μπάλα.Εχω τη sony xr-75x90j και από τα ηχεία της δεν μπορώ να ακούσω, με ενοχλεί ο ήχος,είναι πολύ πριμος. Ακούω πάντα από το 5.2.2 σύστημα μου. Στις ταινίες σειρές που βλέπω έβλεπα να σηκώνουν το τηλέφωνο χωρίς να έχει χτυπήσει. Με τα πολλά κατάλαβα ότι απλά δεν το άκουγα και δεν το ακούω ποτέ στη τηλεοραση.
Κάπως έτσι και στην δική μου περίπτωση ως προς τις πριμαριστές πηγές, παρότι ακούω κανονικά...Όσον αφορά το οτι θα κάνεις δοκιμή, τί ακριβώς θα δοκιμάσεις?
Κάπως έτσι και στην δική μου περίπτωση ως προς τις πριμαριστές πηγές, παρότι ακούω κανονικά...Όσον αφορά το οτι θα κάνεις δοκιμή, τί ακριβώς θα δοκιμάσεις?
Επίσης δοκίμασε να βάλεις λίγο βαμβάκι στα αυτιά σου, λίγο όμως, μια μπαλίτσα αλλά προσοχή μη το βάλεις βαθιά και δεν βγαίνει. Αφαιρεί τις υψηλές συχνότητες αποτελεσματικότατα και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου!! και κάνει σοβαρή δουλειά με την ενόχληση των υψηλών ενώ οι υπόλοιπες συχνότητες δουλεύουν κανονικά. Ανάλογα με τη πυκνότητα της μπάλας βαμβακιού που θα φτιάξεις θα έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.227
Τιπ: Καλύτερα απλό μπαμπάκι, παρά ωτοασπίδες.
Δοκιμασμένο - είμαι από τους παλαβούς που κουβαλούσαν μικροποσότητα μπαμπακιού σε συναυλίες και πρόβες για παν ενδεχόμενο.
Οι ωτοασπίδες κόβουν υπερβολικά τις υψηλές, ακόμα και μεσοϋψηλές και μάλιστα ασύμμετρα, με αποτέλεσμα πολύ δυσάρεστη καμπύλη απόκρισης. Το μπαμπάκι απομονώνει λιγότερο, αλλά έχει πολυ φυσικότερο αποτέλεσμα. Οχι σωστό βέβαια, αλλά σε συναυλία πχ ξεχωρίζεις μια χαρά τα λόγια.

Μαζί γράφαμε!

Reaction score
159
Σε αυτο εχω καποιες αμφιβολιες γιατι μπορει να μην ειναι θεμα εμβοων Εγω θυμαμαι πολλα χρονια πριν που με ενοχλουσαν τα πριμα κ νομιζα οτι ηταν θεμα των εμβοων
Τελικα οταν εμαθα περι καμπυλης Toole και την ακολουθησα τα πρίμα δεν με ενοχλουσαν !
Δεν ειναι μονο συτο αλλα επισης κ οι μουσικες πσραγωγες οταν ειναι κακες , παλι με ενοχλει .
Στο αυτοκινητο τσακωνομαι με τη γυναικα που θελω να ειναι παντα κλειστο το ραδιο
Σπιτι μ λεει ακους με τις ωρες ....
Επειδη ακουω Κρητικη μουσικη και η λυρα , βιολι εχει τετοιες ψιλες συχνοτητες μ ειναι δυσκολο να ακουσω απο ηχεια
γιατι πολλες εγγραφες ειναι απο ζωντανες ηχογραφησεις κ δεν ειναι προσεγμενες
Αντιθετως σε ζωντανες συναντησεις μπορω να ακουω συνεχομενα μεχρι ν με παρει ο υπνος στο τραπεζι !
Αν μπορείς δώσε λίγα παραπάνω στοιχεία για την καμπύλη Toole. Πως ακριβώς την ακολουθεί κανείς?

Reaction score
11.631
Ας μπω και εγώ στο Θέμα.
Ξέρω ότι εδώ μέσα υπάρχουν ακόμη και γιατροί, άρα έχει νόημα η συζήτηση και μπράβο σας που ξεκινήσατε...

Από μικρός λοιπόν και εγώ έχω πρόβλημα έντονου βουίσματος στο αριστερό αυτί, ύστερα από βαριά ψύξη. Αυτό και σήμερα στα 67 μου παραμένει, έντονο και ενοχλεί ακόμη και σε χώρο με αρκετό θόρυβο. Όλα αυτά τα χρόνια, όσους ειδικούς και να επισκέφτηκα, δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Εννοείται ότι και εγώ έχω σε αυτό το αυτί απώλεια κάποιων συχνοτήτων..... Κυρίως στην μεσαία περιοχή.
Στο δεξί αυτί τώρα... Υπάρχει κάποια απώλεια στις χαμηλές συχνότητες, κάτω από τα 100 hz περίπου.

Ανεξήγητο πως! Κατά καιρούς χάνεται τελείως η ακρόαση κάτω από τα 100 hz, δηλαδή παρουσιάζεται το πρόβλημα και στο αριστερό ταυτόχρονα... Αυτό μπορεί να κρατήσει από μία ημέρα, έως 4-5. Κατόπιν επανέρχεται το αριστερό και όλα καλά. Λόγω δε του ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει από έρχονται οι χαμηλές, δεν έχω πρόβλημα κατά την ακρόαση του συστήματος. Οι επισκέψεις μου στους ειδικούς κατά την παρουσίαση του προβλήματος, δεν βοήθησαν.

Επί πλέον, 7 στις 10 φορές που θα έχω ακρόαση από το σύστημα το δεξί ηχείο ακούγεται δυνατότερα από αριστερό χωρίς κάποια αιτία. Στην επίσκεψη στους ειδικούς κατά την δοκιμή με το ειδικό όργανο (μεταλλικό δίχαλο και τοποθέτηση στο κέντρο του μετώπου), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ήχος του ακούγεται ακριβώς στο κέντρο, όπως ακριβώς στο κέντρο εντοπίζεται ο ήχος και κατά την ακρόαση με ακουστικά....

Εννοείται ότι το σύστημα είναι ok....

Αυτά τα ολίγα..... και από εμένα...
Δεν περιμένω φυσικά λύση, έχω μάθει να ζω έτσι πια...
καλα εσυ δεν χρειάζεσαι ούτε subs ‘ είσαι νομιμος, έχεις και χαρτί γιατρού :roflmao:

ste

Reaction score
31

Επίσης δοκίμασε να βάλεις λίγο βαμβάκι στα αυτιά σου, λίγο όμως, μια μπαλίτσα αλλά προσοχή μη το βάλεις βαθιά και δεν βγαίνει. Αφαιρεί τις υψηλές συχνότητες αποτελεσματικότατα και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου!! και κάνει σοβαρή δουλειά με την ενόχληση των υψηλών ενώ οι υπόλοιπες συχνότητες δουλεύουν κανονικά. Ανάλογα με τη πυκνότητα της μπάλας βαμβακιού που θα φτιάξεις θα έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.
Τα καταστήματα που πουλάνε ακουστικά σου δίνουν για μια εβδομάδα ένα για να δοκιμάσεις.

Reaction score
159
Λοιπόν ανεβάζω 2 ακουογράμματα που έχω κάνει, το ένα το 2015 και το άλλο φέτος, μετά δηλ. από 8 χρόνια...
Το πρώτο είναι του 15'
IMG_5619.JPG

και αυτό το φετινό

IMG_5618.JPG

για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύομαι κανένα από τα δύο, δεν τα θεωρώ ακριβή, αλλά και πόσο χάλια μπορεί να είναι :p

Reaction score
1.318
Λοιπόν ακούστε τι μου έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και νομίζω είναι από τη συχνή χρήση μάσκας.
Ξαφνικά άρχισαν να με ενοχλούν οι μεσαίο υψηλές συχνότητες σχετικά μεγάλης έντασης (όχι υπερβολικά μεγάλης ).
Εκεί που είναι όλα καλά ξαφνικά το δεξί μου αφτί κυρίως παραμορφώνει ότι ακούει ξαφνιάζοντας με αντιδρώ εκείνη την ώρα λες και κάποιος με χτυπάει και κουνάω το κεφάλι σαν βλάκας σαν να θέλω να αποφύγω κάτι 🤣.

Όταν λέω παραμορφώνει το εννοώ σοβαρά, από το αριστερό ακούω κομπλέ και από το δεξί μόνο γρρρ σαν ένα τελείως χαλασμένο ηχειο για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να κουνηθώ να αλλάξει πιθανώς η συχνότητα και να επανέλθω.

Το πρώτο καιρό το πάθαινα συχνότερα, όχι πάντα αλλά όταν συνέβαινε ήμουν είτε σε γήπεδο σε πανηγυρισμούς γκολ είτε στην αίθουσα Atmos στο σινεμά , είτε με γυναικείες τσιρίδες και ελάχιστες φορές από το σύστημα στο σπίτι .
Στις αρχές το πάθαινα ακόμα και απ την ίδια μου τη φωνή !

Είπα για τις μάσκες επειδή τώρα πλέον οποτε το παθαίνω συνήθως φοράω μάσκα που μου πιέζει πίσω τα αυτιά συνήθως συμβαίνει πλέον μόνο με τη φωνή μου , όταν πιέζω το αφτί τραβάω τη μάσκα κτλ επανέρχεται .
Μπορώ σχεδόν πάντα να αναδημιουργήσω το πρόβλημα κάνοντας το εξής, πιέζω άδεια μπουκάλια με νερό για να τα συρρικνώσω. Ε εκεί με τρελαίνει πραγματικά αυτό το χρρρ που κάνει το μπουκάλι.
Μουσική , ταινίες στο σπίτι και στο σινεμά πλέον δε με ενοχλεί . Ούτε σε γήπεδο με έχει πιάσει τελευταία , φαίνεται να έρχεται εντελώς random σε άκυρες στιγμές σε μια συζήτηση σε έναν ξαφνικό ήχο. Ποιο πολλές φορές με έχει ενοχλήσει το ηχείο του iPhone παρά τα ηχεία μου στο σπίτι.

Reaction score
159
Λοιπόν ακούστε τι μου έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και νομίζω είναι από τη συχνή χρήση μάσκας.
Ξαφνικά άρχισαν να με ενοχλούν οι μεσαίο υψηλές συχνότητες σχετικά μεγάλης έντασης (όχι υπερβολικά μεγάλης ).
Εκεί που είναι όλα καλά ξαφνικά το δεξί μου αφτί κυρίως παραμορφώνει ότι ακούει ξαφνιάζοντας με αντιδρώ εκείνη την ώρα λες και κάποιος με χτυπάει και κουνάω το κεφάλι σαν βλάκας σαν να θέλω να αποφύγω κάτι 🤣.

Όταν λέω παραμορφώνει το εννοώ σοβαρά, από το αριστερό ακούω κομπλέ και από το δεξί μόνο γρρρ σαν ένα τελείως χαλασμένο ηχειο για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να κουνηθώ να αλλάξει πιθανώς η συχνότητα και να επανέλθω.

Το πρώτο καιρό το πάθαινα συχνότερα, όχι πάντα αλλά όταν συνέβαινε ήμουν είτε σε γήπεδο σε πανηγυρισμούς γκολ είτε στην αίθουσα Atmos στο σινεμά , είτε με γυναικείες τσιρίδες και ελάχιστες φορές από το σύστημα στο σπίτι .
Στις αρχές το πάθαινα ακόμα και απ την ίδια μου τη φωνή !

Είπα για τις μάσκες επειδή τώρα πλέον οποτε το παθαίνω συνήθως φοράω μάσκα που μου πιέζει πίσω τα αυτιά συνήθως συμβαίνει πλέον μόνο με τη φωνή μου , όταν πιέζω το αφτί τραβάω τη μάσκα κτλ επανέρχεται .
Μπορώ σχεδόν πάντα να αναδημιουργήσω το πρόβλημα κάνοντας το εξής, πιέζω άδεια μπουκάλια με νερό για να τα συρρικνώσω. Ε εκεί με τρελαίνει πραγματικά αυτό το χρρρ που κάνει το μπουκάλι.
Μουσική , ταινίες στο σπίτι και στο σινεμά πλέον δε με ενοχλεί . Ούτε σε γήπεδο με έχει πιάσει τελευταία , φαίνεται να έρχεται εντελώς random σε άκυρες στιγμές σε μια συζήτηση σε έναν ξαφνικό ήχο. Ποιο πολλές φορές με έχει ενοχλήσει το ηχείο του iPhone παρά τα ηχεία μου στο σπίτι.
Αυτό το φαινόμενο αντιμετωπίζω και εγώ αλλά όχι σαν γρρρ γρρρ αλλά σαν βζιν βζιν εξίσου υψίσυχνο. Βέβαια αν σου συμβαίνει και φεύγει ανά διαστήματα ίσως μην είναι κάτι σοβαρό. Πάντως το ηχείο του iphone είναι πραγματικά ενοχλητικό... έχει κάποιες συχνότητες που συντονίζουν με το πρόβλημά μου και το πολλαπλασιάζουν.

Reaction score
1.057
Λοιπόν ανεβάζω 2 ακουογράμματα που έχω κάνει, το ένα το 2015 και το άλλο φέτος, μετά δηλ. από 8 χρόνια...
Το πρώτο είναι του 15'
View attachment 304338

και αυτό το φετινό

View attachment 304339

για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύομαι κανένα από τα δύο, δεν τα θεωρώ ακριβή, αλλά και πόσο χάλια μπορεί να είναι :p
Το πρωτο σε βγαζει ´´φαουλ ´ στο αριστερο στις συγκεκριμενες συχνοτητες ενω το καινουριο εντος οριων
Δεν ξερω αν σε βοηθησει να ανεβασω το δικο μου απο το 2013 οταν κοιταγα για το θεμα το δικο μου .
Ημουν παντως εντος οριων Βεβαια το τεστ γινονται λενε σε ειδικο θαλαμο Εγω εκει που το εκανα κοπαναγαν απο τον πανω οροφο τα ντουβαρια λογω εργασιων !
Στις ψηλες συχνοτητες παντως δυσκολευομουν να ξεχωρισω τον ηχο της εμβοης από του τεστ

Reaction score
159
Το πρωτο σε βγαζει ´´φαουλ ´ στο αριστερο στις συγκεκριμενες συχνοτητες ενω το καινουριο εντος οριων
Δεν ξερω αν σε βοηθησει να ανεβασω το δικο μου απο το 2013 οταν κοιταγα για το θεμα το δικο μου .
Ημουν παντως εντος οριων Βεβαια το τεστ γινονται λενε σε ειδικο θαλαμο Εγω εκει που το εκανα κοπαναγαν απο τον πανω οροφο τα ντουβαρια λογω εργασιων !
Στις ψηλες συχνοτητες παντως δυσκολευομουν να ξεχωρισω τον ηχο της εμβοης από του τεστ
Εννοείται όποτε μπορέσεις ανέβασέ το να έχουμε εικόνα :) . Για το καινούριο μου είπε η γιατρός ότι είμαι εντός ορίων. (και για το παλιό ο τότε γιατρός). Αντε βρες τί ισχύει :p . Πάντως μια χαρά ακούω τώρα και από τα δύο αυτιά παρά τις εμβοές στο ένα. Το πρόβλημα είναι αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος στις υψηλές συχνότητες (γύρω στο 2Khz).

Reaction score
1.057
Εννοείται όποτε μπορέσεις ανέβασέ το να έχουμε εικόνα :) . Για το καινούριο μου είπε η γιατρός ότι είμαι εντός ορίων. (και για το παλιό ο τότε γιατρός). Αντε βρες τί ισχύει :p . Πάντως μια χαρά ακούω τώρα και από τα δύο αυτιά παρά τις εμβοές στο ένα. Το πρόβλημα είναι αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος στις υψηλές συχνότητες (γύρω στο 2Khz).
Η εξεταση το 2013 οταν ημουν ακομη παιδακι (40) :)

IMG_0276.jpeg

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.224
Το πρώτο είναι του 15'
View attachment 304338

και αυτό το φετινό

View attachment 304339

Το πρώτο είναι σίγουρα λάθος. Έχω δει πολλά μα πάρα πολλά ακοογράμματα αλλά απόλυτη ευθεία σε κανένα και από κανένα (για το δεξί ). Γνώμη μου βέβαια.....

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.812
Η ευθεία γραμμή όντως δύσκολη για... μουσικόφιλο και "πληγωμένο" μεσήλιξ.
Οι περισσότεροι δυστυχώς κάνουν αναξιόπιστα έως και κακά τεστ.
Θέλει κανονικά ιατρείο σε ήσυχο μέρος, ειδικό θάλαμο, και αντίστοιχα καλά ακουστικά και γεννήτρια...
Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Bone transfer μέτρηση δεν έγινε;

Reaction score
561
Στο δεξί αυτί τώρα... Υπάρχει κάποια απώλεια στις χαμηλές συχνότητες, κάτω από τα 100 hz περίπου.

Ανεξήγητο πως! Κατά καιρούς χάνεται τελείως η ακρόαση κάτω από τα 100 hz, δηλαδή παρουσιάζεται το πρόβλημα και στο αριστερό ταυτόχρονα... Αυτό μπορεί να κρατήσει από μία ημέρα, έως 4-5. Κατόπιν επανέρχεται το αριστερό και όλα καλά. Λόγω δε του ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει από έρχονται οι χαμηλές, δεν έχω πρόβλημα κατά την ακρόαση του συστήματος. Οι επισκέψεις μου στους ειδικούς κατά την παρουσίαση του προβλήματος, δεν βοήθησαν.
Τα σκαμπανευάσματα της ακοής στις χαμηλές συχνότητες που κρατούν από μία μερούλα έως και μερικές, ενώ μετά η ακοή στις χαμηλές συχνότητες επανέρχεται στο προηγούμενο επίπεδο μπορεί κάλλιστα να είναι το βασικό σύμπτωμα μίας κανονικότατης ( όχι επικίνδυνης) πάθησης που στην Ελλάδα οι περισσότεροι ΩΡΛ την αγνοούν. Και γιατί είναι σπάνια, και γιατί δεν τους απασχολεί, και γιατί δεν την ..(ανα)γνωρίζουν ως τέτοια. Το μόνο της σύμπτωμα είναι αυτό της μερικής απώλειας ακοής στις χαμηλές που συνήθως επανέρχεται μετά από κάποιες μέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της απώλειας μπορούν να εμφανίζονται και εμβοές επίσης στις χαμηλές συχνότητες. Έχει μόνο αυτά τα δύο βασικά συμπτώματα, και όχι ιλίγγους! Για αυτό και δεν είναι η νόσος Menière, η οποία προϋποθέτει και τους ιλίγγους.

Η αιτιολογία της πάθησης αυτής είναι ένας ήπιος ενδολεμφικός ύδρωψ ο οποίος ακριβώς επειδή υποχωρεί μετά από λίγες μέρες, επανέρχεται και η ακοή στις χαμηλές συχνότητες. Τόσο απλό, και τόσο ..άγνωστο. Η πάθηση θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται "διακυμάνσεις του όγκου του ενδολεμφικού υγρού του έσω ωτός", αλλά.. ποιος ασχολείται.

Το είχα για 6 χρόνια. Όταν το πρωτοέπαθα ο ΩΡΛ που πήγα (Γερμανία) έκανε λάθος διάγνωση γι' αυτό και δεν με βοήθησε. Ξεσκίστηκα να ψάχνω για εβδομάδες στο διαδίκτυο, εντόπισα σιγά σιγά τελικά τι έχω, βρήκα τον μοναδικό γιατρό στη Γερμανία που έχει ξεσκιστεί στην έρευνα για αυτή την πάθηση, μου είπε πώς μπορώ να επηρρεάσω έμμεσα την πορεία της θετικά, βρήκα την ελάχιστη βιβλιογραφία που υπάρχει, την κατανόησα, κατανόησα και το σώμα μου καλύτερα, έκανα πιστά ότι μου είπε ο γιατρός και όλα καλά.

Εδώ το γερμανικό άρθρο της Wiki, αν και παλιό, μεταφράστε/διαβάστε το και αν θέλετε να εμβαθύνουμε εδώ είμαι.

Κρατήστε τις τελευταίες προτάσεις του άρθρου:

"Die Praxiserfahrung von Hals-Nasen-Ohren-Ärzten und eine Studie aus Japan zeigen, dass nur ungefähr zehn Prozent eines diagnostizierten Hydrops cochleae eine chronische Menière-Erkrankung ausbildet. Ca. 70 % der Patienten, die nicht an Morbus Menière erkranken, entwickeln wieder ein normales Hörvermögen. Nur ca. 30 % behalten ein schwankendes Hörvermögen, welches auch bei Nachuntersuchungen über zehn Jahre bestätigt werden konnte."

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438
Νεότερο μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ