Προβλημα γειωσης με coaxial? Roksan Attessa η Wiim pro plus ο ενοχος?

Reaction score
1.021
...Παίζει πολύ καλά με τα rca ως coax .
Δηλαδή έβαλες μόνο ένα απλό RCA (αναλογικό) καλώδιο, από το digital out της πηγής στη digital input του ενισχυτή και δούλευε σωστά; Αν ισχύει αυτό, τότε φταίει το καλώδιο σου.

Αν κάτι άλλο ήθελες να γράψεις παραπάνω και δεν φταίει το καλώδιο, συνεχίζω με ελέγχους:
με ωμόμετρο, εκτός από το καλώδιο coax αν έχει συνέχεια, κάνε μερικές μετρήσεις ακόμα με συσκευές εκτός πρίζας (εκτός πρίζας να έχουν παραμήνει για τουλάχιστο ένα λεπτό):
α) δες αν συνδέεται το περίβλημα της συσκευής με το εξωτερικό των RCA
β) δες αν συνδέεται το περίβλημα της συσκευής με το εξωτερικό των coaxial inputs
Για περίβλημα της συσκευής μπορείς να μετρήσεις την ακίδα γείωσης του καλωδίου τροφοδοσίας (είπαμε να είναι εκτός πρίζας).

(Πιθανά κάτι πάει λάθος με τις αντιστάσεις τερματισμού ή τους μετασχηματιστές απομόνωσης i/o -αν υπάρχουν-)

Reaction score
1.626
Δηλαδή έβαλες μόνο ένα απλό RCA (αναλογικό) καλώδιο, από το digital out της πηγής στη digital input του ενισχυτή και δούλευε σωστά; Αν ισχύει αυτό, τότε φταίει το καλώδιο σου.

Αν κάτι άλλο ήθελες να γράψεις παραπάνω και δεν φταίει το καλώδιο, συνεχίζω με ελέγχους:
με ωμόμετρο, εκτός από το καλώδιο coax αν έχει συνέχεια, κάνε μερικές μετρήσεις ακόμα με συσκευές εκτός πρίζας (εκτός πρίζας να έχουν παραμήνει για τουλάχιστο ένα λεπτό):
α) δες αν συνδέεται το περίβλημα της συσκευής με το εξωτερικό των RCA
β) δες αν συνδέεται το περίβλημα της συσκευής με το εξωτερικό των coaxial inputs
Για περίβλημα της συσκευής μπορείς να μετρήσεις την ακίδα γείωσης του καλωδίου τροφοδοσίας (είπαμε να είναι εκτός πρίζας).

(Πιθανά κάτι πάει λάθος με τις αντιστάσεις τερματισμού ή τους μετασχηματιστές απομόνωσης i/o -αν υπάρχουν-)
Δε το διατυπωσα σωστα. Εννοω παιζει πολυ καλα χωρις διακοπη το coax με αφημενη την ταυτοχρονη συνδεση rca κοκκινο ασπρο στις αναλογικες εξοδους του wiim στις αναλογικες εισοδους του ενισχυτη. (με αυτη την πατεντα)

Δεν ανεφερα οτι επειδη δεν ειχα αλλο coaxial να δοκιμασω , δοκιμασα να βαλω το ενα βυσμα (τυχαια ασπρο) απο την μια ακρη του διπλου καλωδιου rca στην coax out του wiim, και την αλλη ακρη ασπρο βυσμα απο το διπλο καλωδιο στην coax in του ενισχυτη. Μπορει να μην ηταν 75ohm αλλα και αυτο παρουσιαζε τις ιδιες διακοπες.

Αν παρω πολυμετρο τελικα πριν με φωναξουν να μεταφερω τον ενισχυτη θα κανω αυτες τις δοκιμες. Αλλιως θα ενημερωσω οταν με ενημερωσουν οι τεχνικοι της AVE.

Reaction score
1.626
Έχω αφήσει από προχτές τον ενισχυτή στην AVE που ειναι ο διανομεας της monitor audio για να μου βάλουν την αναβαθμισμένη πλακέτα και να κάνουν και ένα γενικό έλεγχο . Σε περίπτωση που κάνουν κάτι στραβά και κάνουν ζημιά είμαι καλυμμένος ; Έχω αρχίσει και αγχώνομαι.

Αφησα αυτοπροσώπως τον ενισχυτή στην αποθήκη τους για να το συσκευάσουν και να το στείλουν στον Τεχνικό τους που δε γνωρίζω ποιος είναι .

Last edited:

Reaction score
1.626
Update : Τον παρέλαβα σήμερα τον ενισχυτή . Μου έβαλαν σύμφωνα με την απόδειξη streaming module από την έκδοση streaming ενώ εγώ έχω την σκετη. Παρατήρησα μια ασημένια επίστρωση στη δεξιά πλευρά και μάλλον έχουν αλλάξει και χώρο κάποια εξαρτήματα όπως διακρίνω από τις γρίλιες .

Δεν έχω Ίντερνετ από χτες οποτε δε μπορώ να κάνω streaming από το Wiim.

Δεν μπορώ να κάνω pair με το maestro app. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ θα ρωτήσω τη monitor audio από Δευτέρα .

Τώρα παίζω αναγκαστικά από Bluetooth ενισχυτή και 5g κινητού .

Έχει μπει πάνω στο έπιπλο ενισχυτής και ηχεία . Δυστυχώς όχι ιδανικά αλλά και πάλι σε σχέση με το πως ήταν πεταμένα .

Παρόλα αυτά . Παρατηρώ ότι ακόμα και σε πολύ χαμηλές εντάσεις ο ήχος είναι ακόμα πιο καθαρός σα να βελτιώθηκε το snr με το νέο pcb. Ω ρε φίλε ακούγεται πολύ καλά ακόμα και με Bluetooth και YouTube music ….

Γενικώς πίνω το ουισκακι μου και απολαμβάνω και ελπίζω να λυθεί και το pair με το maestro unite .

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.626
Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ και η βασική δουλειά που ήθελα αποκαταστάθηκε . Δηλαδή το Wiim παίζει άψογα μόνο με coaxial χωρίς τη βοήθεια του rca.

Όλα καλά το μόνο όμως που δεν αναγνωρίζει είναι το s/n και δεν μπορώ να κάνω firmware updates να το χειριστώ από το app. Τη Δευτέρα θα ρωτήσω την monitor audio . Έχω δοκιμάσει factory reset και να το βάλω βγάλω από πρίζα.

Τώρα είμαστε στο firmware 3.4.1 και αυτό είναι στο 3.2.1

Reaction score
1.626
Κανονικά εξέπεμπε δυο Bluetooth id ο ενισχυτής . Το ένα ήταν για να κανείς pair και να ακούς με bluetooth . Αυτό υπάρχει . Το άλλο όμως που ήταν μόνο για την εφαρμογή για να επικοινωνούν δεν υπάρχει

Reaction score
1.626
Θέλω να κάνω ένα follow up εδώ και να πω ότι η monitor audio μου αντικατέστησε τον ενισχυτή με έναν καινούριο τελευταία παρτίδα και σε ένα μήνα τον παρέλαβα ολοκαίνουριο με το τελευταίο firmware και κάποιες μικρές εξωτερικές αλλαγές όπως λίγο διαφοροποιημένο volume knob που μοιάζει πλέον με του caspian 4g.

Αυτό συνέβει επειδή εμφάνισε το φαινόμενο όταν χρησιμοποιούσα τις αναλογικές εισόδους το ένα κανάλι να ακούγεται χαμηλότερα από το άλλο . Αυτό δεν συνέβαινε στις ψηφιακές εισόδους άρα ήταν θέμα προενισχυτη .

Το support τους είναι πραγματικά άριστο! Ο ήχος είναι πραγματικά καλύτερος τώρα ακόμα και απο πριν το εμφανίσει αυτό .

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.995
Members
38.391
Νεότερο μέλος
costisc