Προς αναζήτηση δικάναλου ενισχυτή

Reaction score
5
Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Διαβάζω πολύ καιρό εδώ μέσα διάφορα θέματα και νομίζω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ και το δικό μου. Το ταξίδι μου στον ήχο ξεκίνησε με έναν Sonos ενισχυτή και ένα ζεύγος Focal ηχείων. Σύντομα διαπίστωσα πως ο ήχος μου φαινόταν ψυχρός ή χωρίς ψυχή και συναίσθημα, επομένως έφερα στη ζωή έναν παλιό ενισχυτή του πατέρα μου, που μάζευε σκόνη μέσα σε μια ντουλάπα. O ενισχυτής αναπαλαιώθηκε πριν από καμιά τριετία, μιας και δεν έπαιζε καθόλου. Τον σύνδεσα με ένα ταμπλετ και έκανα παράλληλες ακροάσεις. Στα αυτιά μου η διαφορά ήταν χαοτική, επομένως ο Sonos μας χαιρέτησε. Τη θέση του πήρε ένα BS Node και έκτοτε πορευόμαστε έτσι.

Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να χρουτσάρει σε άκυρες στιγμές και συνήθως σε χαμηλές εντάσεις. Υποθέτω πως είναι θέμα ενισχυτή, επομένως ψάχνω για ενισχυτή. Και εκεί ξεκινάει το χάος.

Το σύστημα μου αποτελείται από τα παρακάτω:
  • Ενισχυτή ΑΚΑΙ ΑΑ-940
  • Ηχεία Focal Chora 806
  • Bluesound Node N130
  • SVS Sub Micro 3000

Ολοκληρωμένο ή τελικό;
Το Node είναι συνδεμένο στην τηλεόραση για ταινίες κλπ. Μουσική ακούω μέσω Tidal. Οι ήχοι που μου κάνουν εντύπωση ποικίλουν, από ποπ και ροκ των 60s μέχρι σύγχρονο death ή avant garde metal. Απο blues και jazz εως ηλεκτρονικό πριονίδι…. Βασικά για να μην μακρυγορώ τα πάντα εκτός από τραπ. Όλα έχουν τις στιγμές τους στα αυτιά μου.

Στο μυαλό μου έβαλα να αντικαταστήσω τον ενισχυτή με κάτι σχετικά απλό… Έβαλα στο μάτι τον Rega Brio 2017 (κ περιμένω ακόμη να πέσει η τιμή, μιας και βγήκε νεότερος). Βέβαια όσο περνά ο καιρός, περνάει και από το μυαλό μου η ιδέα, μήπως πάω ένα σκαλί πάνω ή και δύο και χτυπήσω κάτι πιο αξιόλογο. Επομένως:
  • Rega Elex MK4
  • Hegel H120
  • Musical Fidelity M3Si ή M5Si
  • Unison research - UNICO Primo (με προβληματίζει η λάμπα στην προενίσχυση, γιατί θα θέλει αλλαγές και δεν το έχω με τις βόλτες)
  • Rotel RB-1552 MkII

Χονδρικά έχω βάλει ένα αίολο ταβάνι στα 2Κ για το όνειρο (ναι κάποια από τα παραπάνω είναι ένα τσακ πάνω). Θα ήθελα να είναι καινούριο και να μην είναι flassy. Να το βλέπεις και να μη σου τραβάει την προσοχή. Επίσης από τα ψυχολογικά που μου δημιούργησε ο Sonos που είναι class D, και κατά τη συνύπαρξη μας, οριακά σταμάτησα να ακούω μουσική (πολύ καλός σε ταινίες όμως) προσανατολίζομαι πως class AB. Αυτά! Ελπίζω κάποιος να έχει διάθεση για συζήτηση ή/και συμβουλές.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Υ.Γ. Και να βγαίνει σε μαύρο χρώμα!!!

ika

News
Reaction score
15.691
Ενισχυτή με SUB-OUT και καλούδια, πχ ΥΑΜΑΗΑ R-N1000A ή R-N800A

Last edited:

Reaction score
390
Καλώς ήρθες!
Μιας και τα focal που έχεις τα φέρνει ο ίδιος αντιπρόσωπος που φέρνει και την Naim,
θα σου πρότεινα να τα βάλεις στη λίστα.(Naim 5si-xs3)
Μαύροι,διακριτικοί και καλή συνέργια με τα focal.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Σύμφωνα με τα γραφόμενά σου θεωρώ μονόδρομο αυτόν τον ενισχυτή .......
Heed Obelisk SI
Ο Heed Obelisk SI ειναι ενας δικαναλος ενισχυτης 2x50 wrms στα 8 Ωμ. Εισοδοι: 4x RCA line In, 1x S/PDIF. Εξοδοι 1x pair RCA Tape Out, 1x pair speakers terminals. Δεχεται εσωτερικα καρτες: MM phono, DAC 1.3, DAC 2.3. Κατασκευασμένος με εξαιρετικα υλικα, σχεδιαστηκε να ειναι διαφανος και μουσικος με ζεστες χροιες.

Reaction score
6.968
(κ περιμένω ακόμη να πέσει η τιμή, μιας και βγήκε νεότερος)
στην εγχώρια αγορά δεν γίνονται αυτά........το πιο συνήθες είναι να μην κάνουν εισαγωγή το καινούργιο μέχρι να ξεστοκάρουν.
Καλοί οι ενισχυτές αλλά τα ηχεία σου δε νομίζω ότι χρειάζονται κάτι τόσο καλό. Εκτός και αν θα συνεχιστεί η αναβάθμιση με αλλαγή των ηχείων στη συνέχεια. Πάντως με λίγο ψαξιμο βρίσκεις μετχ. ενισχυτή με 600 ευρώ που θα βελτιώσει δραματικά τον ήχο του συστήματος.

Reaction score
765
Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Διαβάζω πολύ καιρό εδώ μέσα διάφορα θέματα και νομίζω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ και το δικό μου. Το ταξίδι μου στον ήχο ξεκίνησε με έναν Sonos ενισχυτή και ένα ζεύγος Focal ηχείων. Σύντομα διαπίστωσα πως ο ήχος μου φαινόταν ψυχρός ή χωρίς ψυχή και συναίσθημα, επομένως έφερα στη ζωή έναν παλιό ενισχυτή του πατέρα μου, που μάζευε σκόνη μέσα σε μια ντουλάπα. O ενισχυτής αναπαλαιώθηκε πριν από καμιά τριετία, μιας και δεν έπαιζε καθόλου. Τον σύνδεσα με ένα ταμπλετ και έκανα παράλληλες ακροάσεις. Στα αυτιά μου η διαφορά ήταν χαοτική, επομένως ο Sonos μας χαιρέτησε. Τη θέση του πήρε ένα BS Node και έκτοτε πορευόμαστε έτσι.

Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να χρουτσάρει σε άκυρες στιγμές και συνήθως σε χαμηλές εντάσεις. Υποθέτω πως είναι θέμα ενισχυτή, επομένως ψάχνω για ενισχυτή. Και εκεί ξεκινάει το χάος.

Το σύστημα μου αποτελείται από τα παρακάτω:
  • Ενισχυτή ΑΚΑΙ ΑΑ-940
  • Ηχεία Focal Chora 806
  • Bluesound Node N130
  • SVS Sub Micro 3000

Ολοκληρωμένο ή τελικό;
Το Node είναι συνδεμένο στην τηλεόραση για ταινίες κλπ. Μουσική ακούω μέσω Tidal. Οι ήχοι που μου κάνουν εντύπωση ποικίλουν, από ποπ και ροκ των 60s μέχρι σύγχρονο death ή avant garde metal. Απο blues και jazz εως ηλεκτρονικό πριονίδι…. Βασικά για να μην μακρυγορώ τα πάντα εκτός από τραπ. Όλα έχουν τις στιγμές τους στα αυτιά μου.

Στο μυαλό μου έβαλα να αντικαταστήσω τον ενισχυτή με κάτι σχετικά απλό… Έβαλα στο μάτι τον Rega Brio 2017 (κ περιμένω ακόμη να πέσει η τιμή, μιας και βγήκε νεότερος). Βέβαια όσο περνά ο καιρός, περνάει και από το μυαλό μου η ιδέα, μήπως πάω ένα σκαλί πάνω ή και δύο και χτυπήσω κάτι πιο αξιόλογο. Επομένως:
  • Rega Elex MK4
  • Hegel H120
  • Musical Fidelity M3Si ή M5Si
  • Unison research - UNICO Primo (με προβληματίζει η λάμπα στην προενίσχυση, γιατί θα θέλει αλλαγές και δεν το έχω με τις βόλτες)
  • Rotel RB-1552 MkII

Χονδρικά έχω βάλει ένα αίολο ταβάνι στα 2Κ για το όνειρο (ναι κάποια από τα παραπάνω είναι ένα τσακ πάνω). Θα ήθελα να είναι καινούριο και να μην είναι flassy. Να το βλέπεις και να μη σου τραβάει την προσοχή. Επίσης από τα ψυχολογικά που μου δημιούργησε ο Sonos που είναι class D, και κατά τη συνύπαρξη μας, οριακά σταμάτησα να ακούω μουσική (πολύ καλός σε ταινίες όμως) προσανατολίζομαι πως class AB. Αυτά! Ελπίζω κάποιος να έχει διάθεση για συζήτηση ή/και συμβουλές.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Υ.Γ. Και να βγαίνει σε μαύρο χρώμα!!!
Σε ολοκληρωμενο αναλογικο ( χωρις dac streamer και καλουδια πας εδω)

Σε παλι ολοκληρωμενο με dac streamer και ολες τις ευκολιες πας εδω

Ματσαρουν καλα με τα focal

Reaction score
5
Ενισχυτή με SUB-OUT και καλούδια, πχ ΥΑΜΑΗΑ R-N1000A ή R-N800A
Αν και την σέβομαι πάρα πολύ σαν εταιρεία, όπως έχω διαβάσει κ εδώ ... εταιρεία που βγάζει και μηχανές, μακρυά. Αυτή τη περίοδο, με την πετριά που έχω, μάλλον θα πάω σε κάτι που ασχολείται μόνο με τον ήχο.
Μήπως χρειάζεται καθάρισμα το ποτενσιόμετρο?
Είναι ένα πολύ λογικό συμπέρασμα, πως θα μπορούσε να είναι κάτι απλό. Είναι όμως και μια ευκαιρία για αλλαγή!!! Προς το παρόν, πάμε με το δεύτερο! :)

TGD

Reaction score
9.571
Musical Fidelity M2si[: Από 1.130,00€ η τιμή διαμορφώνεται στα 799,00€ για περιορισμένο αριθμό ενισχυτών! Σε μαύρο και ασημί χρώμα. Από εδώ:

Reaction score
5
Αλλά ενισχυτή των 2500€ και ηχεία των 600€?
Όσο έχουμε υγεία, ελπίζουμε πως το ταξίδι θα συνεχίζεται!!! Επομένως γιατί όχι!
στην εγχώρια αγορά δεν γίνονται αυτά........το πιο συνήθες είναι να μην κάνουν εισαγωγή το καινούργιο μέχρι να ξεστοκάρουν.
Καλοί οι ενισχυτές αλλά τα ηχεία σου δε νομίζω ότι χρειάζονται κάτι τόσο καλό. Εκτός και αν θα συνεχιστεί η αναβάθμιση με αλλαγή των ηχείων στη συνέχεια. Πάντως με λίγο ψαξιμο βρίσκεις μετχ. ενισχυτή με 600 ευρώ που θα βελτιώσει δραματικά τον ήχο του συστήματος.
Ελπίζω πως σε 2-3 χρόνια βαριά, θα είμαι πάλι εδώ να συζητάμε ποια ηχεία θα αντικαταστήσουν τα Focal :)

Reaction score
5
Καλώς ήρθες!
Μιας και τα focal που έχεις τα φέρνει ο ίδιος αντιπρόσωπος που φέρνει και την Naim,
θα σου πρότεινα να τα βάλεις στη λίστα.(Naim 5si-xs3)
Μαύροι,διακριτικοί και καλή συνέργια με τα focal.
O Naim Nait XS3 ήταν ο στόχος, με το που ακούμπησα τα Focal και αντικατέστησα τον Sonos, αλλά προσεγγίζει τα 3Κ. Όσον αφορά τον 5si διάβασα κάπου πως είναι για Toyota Prius οδηγούς και μου χει καρφωθεί λάθος (ξέρω, είμαι λίγο βαρεμένος)

Reaction score
5
Musical Fidelity M2si[: Από 1.130,00€ η τιμή διαμορφώνεται στα 799,00€ για περιορισμένο αριθμό ενισχυτών! Σε μαύρο και ασημί χρώμα. Από εδώ:
Με την λογική πως μελλοντικά θα αλλαχθούν τα ηχεία, λέτε να μην κοιτάξω καν πιο πάνω;

Reaction score
105
αν ησουν θεσσαλονικη θα σου εδινα να δοκιμασεις για οσο καιρο θελεις τον denon pma 2020ae. Πολυ καλο μηχανημα απο μια εταιρια με φτωχο marketing.

TGD

Reaction score
9.571
Από το ίδιο σάιτ βρήκα και αυτό:
Αλλά είναι άσπρο!

Reaction score
520
Με μάτια έχει τιμές εξαιρετικές , θα έλεγα καλύτερες και από ιδιώτες σε αγγελίες το εν λόγω κατάστημα , το οποίο φυσικά και δεν ήξερα

Reaction score
765
Αν και την σέβομαι πάρα πολύ σαν εταιρεία, όπως έχω διαβάσει κ εδώ ... εταιρεία που βγάζει και μηχανές, μακρυά. Αυτή τη περίοδο, με την πετριά που έχω, μάλλον θα πάω σε κάτι που ασχολείται μόνο με τον ήχο.
Μεγα λαθος αυτη η προσεγγιση
Οταν η yamaha ξεκινησε το 1957 καποιες και καλα hifi εταιριες δεν υπηρχαν καν. Αυτα που μπορει και να εχεις ακουσει απο πωλητες του στυλ ποια yamaha η yamaha ειναι consumer και οχι χαι εντ ειναι απλα γελοια
Στην αναζητηση μου για ενισχυτη ακουσα παρα πολλους με τα ηχεια μου, εταιριες δηθεν χαιεντ χαιφαι κλπ κλπ και τελικα κατεληξα στον r-n2000a.
το πρωτο βιντεο ειναι αυτος που σου προτεινα
το δευτερο αυτος που εχω εγω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.891
Members
38.382
Νεότερο μέλος
akis4525