Προτάσεις για ομαδική αγορά.

Reaction score
61
Βασίλη με εκπλήσεις...ευχάριστα!!! :lol: :lol: :lol:

Ανάλογα πάντα με το μοντέλο και την τιμή, πολύ πιθανό να ενδιαφερθώ κι εγώ για DSLR.

Για 400D πάντως αν πετύχουμε κάτι καλό είμαι μέσα...

Reaction score
164
"Καθάρισα" τη συζήτηση από τα γενικά περί DSLR. Για ό,τι θέλετε στο νέο θέμα.
Ευχαριστώ. :)

Γιάννη, η τιμή του κιτ πρέπει να είναι στα 800-900€. Υπολόγισε τα απαραίτητα συμπράγκαλα (κατά τη γνώμη μου 2 CF 1GB και μία καλή τσάντα για αρχή.)

minas

Πισιά
Reaction score
3.977
Κι εγώ ζαχαρώνω την 400D, οπότε +1.
Συνήθως πάντως τα φωτογραφικά μαγαζιά βαράνε πολύ στις μνήμες και δεν βρίσκεις και ό,τι ψάχνεις...
Αυτό όσον αφορά στη CF. Αλλά για τις λεπτομέρειες έχουμε καιρό.

btw Δευκαλίωνα, μιλώντας σοβαρά, ξέχνα την SLR στο στρατό. Ειδικά στην εκπαίδευση, θα είσαι τυχερός αν περάσεις την compact, αφού απαγορεύονται οι μηχανές, και μετά ακόμη πιο τυχερός αν επιζήσει τις κακουχίες και δεν κλαπεί. Και μη μου πείτε ότι όλα τα κινητά έχουν κάμερα. Κι αυτά απαγορεύονται :wink:

Reaction score
5
Πάντως για να έχει νόημα, πρέπει να έχουμε γρήγορες κάρτες μνήμης. Δεν είναι όλες οι CF κάρτες ίδιες. Προτιμώ να πάρω από Ebay, ή website γενικά, παρά από μαγαζί. Έτσι κι αλλιώς έχουν lifetime warranty, και χαλάνε δύσκολα. Μόνο αν είναι DOA χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος.

Reaction score
14
ak1s said:
Πάντως για να έχει νόημα, πρέπει να έχουμε γρήγορες κάρτες μνήμης. Δεν είναι όλες οι CF κάρτες ίδιες.

Οι Transcent του Πλαισίου είναι αρκούντως...πολύ γρήγορες.
Προσωπικά έχω ικανούς λόγους να αποφεύγω τις Sandisk.

Reaction score
164
Του ζήτησα τιμή μόνο για το κιτ.
Για συγκρίσεις μεταξύ καρτών, υπάρχει το Ευαγγέλιο
Προσωπικά, λόγω ταχύτητας και αξιοπιστίαε στη μηχανή προτιμώ Sandisk Extreme.

Reaction score
14
unforgiven said:
Για συγκρίσεις μεταξύ καρτών, υπάρχει το Ευαγγέλιο

Χα....τι θυμήθηκες τώρα... :D

ετσι απο περιέργεια σε τι τιμή αναμένεται η 400D??
Να σε δώ σε παραλία με την 400D dream...
Όλη η παραλία θα σε κυνηγάει.... :lol: 8)

Παίδες ενδιαφέρεται κανένας για αγορά μικρούλας;

Πολύ ζαχαρώνω την Fujifilm F-30.
Κανας άλλος;

Reaction score
14
unforgiven said:
ak1s said:
Να'χε και optical IS, θα ήταν σίγουρα top buy.
Καλύτερα που έχει σωστή συμπεριφορά στα μεγάλα ISO, παρά IS, αμφιβόλου ποιότητας.

Θα συμφωνήσω.
Η έλειψη IS εξάλλου....εξισορροπείται με την εμπειρία.

Reaction score
5
Γιατί η εμμονή με αυτές τις xD cards??? Τόσο ωραίες SD και CF υπάρχουν, αμάν με τα πολλά format!! :twisted:

Να ρωτήσω και μια ειλικρινή γνώμη; Το ξέρω ότι δεν έχετε δουλέψει με καμμιά από τις δυο, αλλά από εμπειρία και βλέποντας το spec, πιστεύετε ότι η F30 θα δίνει καλύτερη εικόνα από την Canon S3 σε a)daylight, b)indoors, c)λίγο φως;

Και να ρίξω και άλλη μια πρόταση στο τραπέζι. Αυτήν:
http://www.dpreview.com/news/0609/06091405_canon_g7.asp

Reaction score
164
H F30 έχω την εντύπωση ότι είναι ό,τι καλύτερο, ιδιαίτερα όταν οι φωτιστικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Η G7 φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αλλά αν δεν δούμε δείγματα...

minas

Πισιά
Reaction score
3.977
Εγώ πάντως έχω βάλει στο μάτι αυτήν:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sd800is.asp
για αναβάθμιση των ψηλών ISO της μικρούλας μου Casio Z750 (μόνο για το IS δηλαδή)
Θα στεναχωρηθώ αν χάσω όλα τα manual settings της Casio και δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ για την ποιότητα του IS ακόμα, αλλά τη βλέπω πολύ θετικά.

Reaction score
5
unforgiven said:
H F30 έχω την εντύπωση ότι είναι ό,τι καλύτερο, ιδιαίτερα όταν οι φωτιστικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Η G7 φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αλλά αν δεν δούμε δείγματα...
Μην ξεχνάς όμως ότι στην S3 παίζει καλύτερος φακός...

Reaction score
164
H S3 είναι 12Χ με IS, είναι διαφορετική από την F30. Το IS δεν είναι σωτήριο σε όλες τις περιπτώσεις, ιδίως όταν το θέμα δεν είναι ακίνητο πχ σε πάρτυ ή σε θέατρο.

Reaction score
5
Εγώ ρώτησα ποιά από τις δύο θα βγάζει καλύτερες φώτος γενικά. Μου απαντήσατε μάλλον η F30 λόγω χαμηλού θορύβου σε υψηλά ISO. Μα αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα στις ψηφιακές; Κατ'εμέ ενδιαφέρει μόνο σε compact, που τις έχει ο κόσμος για να βγάζει τις συνεστιάσεις τους, τα πάρτυ τους και τις μπουζουκαηδόνες το βράδυ. Στις λίγο πιο σοβαρές κατηγορίες, σίγουρα παίζει ρόλο ο φακός! Και όπως και να το κάνουμε, 12x και IS, κάνουν την διαφορά, σε σχέση με μια compact που οι φακοί είναι της πλακός! Επίσης γιατί θεωρείτε ότι η G7 αξίζει και όχι η S3 IS? Τι γνώμη έχετε για τις SLR-like, που έχουν κόστος υποπολλαπλάσιο μιας digital SLR, αλλά προσφέρουν καλό zoom και IS?
Ρωτάω για να μάθω... ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.208
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Nikosdi