Πρόβλημα με ήχο από laptop....

Reaction score
222
Γεια παίδες, έχω το εξής θέμα: από το λαπτοπ, στέλνω με καρφι-rca ήχο στο rotel, όμως τελευταία, ο ήχος έχει compression, ειδικά στις χαμηλές, κόβει απίστευτα. Έχει κατεβάσει άραγε, κάποιο update το λαπτοπ και κάνει ο ήχος τέτοιο πράγμα? Έχω απενεργοποιήσει διάφορες βελτιώσεις, dolby κλπ. Δοκίμασα και μια εξωτερική κάρτα ήχου (φωτό) που είχα ( driver βρήκα στο internet ?)ο ήχος δεν κάνει compression, πλην όμως, είναι χάλια σε σχέση με τον ήχο του λάπτοπ. Ο σταθερός mini dell που έχω, με ίδιες προδιαγραφές με το λαπτοπ (windows 10 pro-8gb ram-i5), έχει μια χαρά ήχο. Τι να συμβαίνει λέτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω το λαπτοπ στο σύστημα από τη στιγμή που δεν έχει digital out?

rotel1.jpg
sound-card-creative-thx-sb1095-04.jpg
Lenovo_ThinkPad_X1_Ultrabook.jpg

ika

News
Reaction score
15.965
στo CONTROL PANEL/SOUND/SPEAKERS-HEADPHONE/CONFIGURE μήπως στο desktop εχει επιλεχθεί σαν fulll-range τα ηχεία, ενώ στο laptop όχι?

Reaction score
222
Αμ δε..., το'χω τσεκάρει, γενικά τις ρυθμίσεις ήχου τις έχω ελέγξει πολλές φορές. Δεν λείπουν τα μπάσσα, αλλά όταν ακούς μια βαθιά μπότα για παράδειγμα, τσουπ! χαμηλώνει και κόβει κι αμέσως μετά, επανέρχεται.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.525
...όμως τελευταία, ο ήχος έχει compression, ειδικά στις χαμηλές, κόβει απίστευτα.
Με ποιον player; Μήπως ο player είναι ρυθμισμένος να κάνει κάποιου είδους normalizing; Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται με όλους τους player;

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.457
Αν δεν θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα αλλά να πάρεις πολύ καλό ήχο θα σου προτείνα το SMSL-SU1 που είναι ενα αρτια κατασκευασμένο φθηνό dac με πολύ καλές μετρήσεις:

https://www.smsl-audio.com/portal/product/detail/id/889.html

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/smsl-su-1-stereo-dac-review.44029/

Σύνδεση μέσω usb port και μετα με rca στον Rotel. Ανώτερη ποιότητα απο την creative και απο την σύνδεση με καρφί απο το laptop.

Ενδεικτική τιμή: https://www.audiophonics.fr/en/dac-...Tjfdm9__MWA73EXC_cIyUHC6axfXha_vrRPN1aWvUJBns

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.200
Γεια παίδες, έχω το εξής θέμα: από το λαπτοπ, στέλνω με καρφι-rca ήχο στο rotel, όμως τελευταία, ο ήχος έχει compression, ειδικά στις χαμηλές, κόβει απίστευτα. Έχει κατεβάσει άραγε, κάποιο update το λαπτοπ και κάνει ο ήχος τέτοιο πράγμα? Έχω απενεργοποιήσει διάφορες βελτιώσεις, dolby κλπ. Δοκίμασα και μια εξωτερική κάρτα ήχου (φωτό) που είχα ( driver βρήκα στο internet ?)ο ήχος δεν κάνει compression, πλην όμως, είναι χάλια σε σχέση με τον ήχο του λάπτοπ. Ο σταθερός mini dell που έχω, με ίδιες προδιαγραφές με το λαπτοπ (windows 10 pro-8gb ram-i5), έχει μια χαρά ήχο. Τι να συμβαίνει λέτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω το λαπτοπ στο σύστημα από τη στιγμή που δεν έχει digital out?

View attachment 367243 View attachment 367244 View attachment 367246
Πίνακας Ελέγχου > Ήχος > (Επιλεγμένη Συσκευή Αναπαραγωγής) > Ιδιότητες > Εάν έχει υποενότητα "Βελτιώσεις" (Enhancements) κοιτάμε και στην ενότητα "Για Προχωρημένους" κλικάρουμε και τις απενεργοποιούμε.

Τσεκάρουμε επίσης και την ενημέρωση των αντίστοιχων drivers.

Εφόσον διαθέτει το laptop Εξόδους USB & HDMI εκείνες θα ήταν ο καλύτερος δίαυλος σύνδεσης με δικαναλική κάρτα ήχου και πολυκαναλικό AV (προ)ενισχυτή αντίστοιχα. Εάν διαθέτει αποκλειστικά USB-C ή Thunderbolt μπορεί να μεσολαβήσει κατάλληλος αντάπτορας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.262
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111