Πρόβλημα στο διάβασμα cd

Reaction score
1
Καλησπέρα. Επιτέλους μετά από πολύ πολύ ψάξιμο βρέθηκε στα χέρια μου το Denon dcd 1550AR. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγο. Το έχω συνδέσει κανονικά όπως το παλιό cd player αλλά ενώ διαβάζει μια χαρά το cd ξαφνικά περνάει σε άλλο τραγούδι, το οποίο νέο τραγούδι δεν το ξεκινάει από την αρχή αλλά από κάποιο άσχετο σημείο. Έχει δύο αναλογικές εξόδους (fixed και variable), εγώ το έχω στην variable. To cd είναι αυθεντικό σε near mint κατάσταση και παίζει κανονικά σε δύο άλλα cd players. Κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί; Σας ευχαριστώ.

Reaction score
4.118
H πιο απλή περίπτωση που μπορεί να χρειάζεται είναι απλός καθαρισμός με ισοπροπυλική αλκοόλη με ένα βαμβάκι στην κεφαλή.
Από εκεί και πέρα πιθανόν να χρειάζεται αλλαγή κεφαλής που θα κοστίζει αρκετά η γνήσια.
Αλλιώς ψάξε να βρεις ποια φοράει και ξεκίνα σαφαρι στο ιντερνετ , σίγουρα θα υπάρχει replacement πολύ οικονομικό.

Reaction score
1
Ευχαριστώ για την απάντηση. Να δοκιμάσω με cd καθαρισμού κεφαλής; Πιστεύετε θα έχει κάποια επιτυχία;

Reaction score
5.412
Καλησπέρα. Επιτέλους μετά από πολύ πολύ ψάξιμο βρέθηκε στα χέρια μου το Denon dcd 1550AR. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγο. Το έχω συνδέσει κανονικά όπως το παλιό cd player αλλά ενώ διαβάζει μια χαρά το cd ξαφνικά περνάει σε άλλο τραγούδι, το οποίο νέο τραγούδι δεν το ξεκινάει από την αρχή αλλά από κάποιο άσχετο σημείο. Έχει δύο αναλογικές εξόδους (fixed και variable), εγώ το έχω στην variable. To cd είναι αυθεντικό σε near mint κατάσταση και παίζει κανονικά σε δύο άλλα cd players. Κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί; Σας ευχαριστώ.
Μάλλον το laser pickup.... χρειάζεται αλλαγή. Από ό,τι βλέπω τυχερός είσαι που υπάρχει ακόμη. Γύρω στα 60-70 ευρώ το-μάλλον-αυθεντικό.

Reaction score
1.223
Καλησπερα. Σε ενα cd player που ειχα παλια, μου εκανε τετοια κουλά. Επαιζε το σιντι αναποδα, απο το τελος προς την αρχη,τα κομματια απο το τελος και αλλες ομορφιες. Απεδειχθη οτι εφταιγε ο ιμαντας ΚΑΙ ο μηχανισμος που κινουσε την κεφαλη. Αλλαξα ιμαντα, βολευτηκα για 5-6 μηνες, μετα ξανα μανά τα ιδια, αλλα πλεον δεν εβρισκα μηχανισμο κεφαλης οποτε πηγε στην ανακυκλωση.

Reaction score
21
Να δοκιμάσω με cd καθαρισμού κεφαλής; Πιστεύετε θα έχει κάποια επιτυχία;
@MelpdicPunk όχι, αυτά τα CD δεν κάνουν δουλειά, ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Και εγώ έλεγα να πάρω για το δικό μου Player, είχα βρει στον Σκλαβενίτη αλλά πίστεψα ότι δεν θα ωφελούσε σε τίποτα και θα ήταν κάτι ανάλογο με τις κασέτες καθαρισμού (που επίσης δεν ωφελούσαν ιδιαίτερα τα κασετόφωνα). Θα σου προτείνω και εγώ καθαρισμό με βαμβάκι και ισοπροπυλική, όπως σου είπε παραπάνω ο @T. Kyriakopoulos . Είναι χίλιες φορές πιο αποδοτικός τρόπος από το δισκάκι καθαρισμού.

Reaction score
187
Όχι ισοπροπυλική αλκοόλη στο laser. Καλύτερα καθαριστικό τζαμιών τύπου Ajax, Άλλωστε η κεφαλή laser είναι φακός!

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.844
Όχι ισοπροπυλική αλκοόλη στο laser. Καλύτερα καθαριστικό τζαμιών τύπου Ajax, Άλλωστε η κεφαλή laser είναι φακός!
Πολλή προσοχή με τα καθαριστικά τύπου Ajax, τα οποία περιέχουν αμμωνία και μπορούν να καταστρέψουν πλαστικά, λάστιχα, χαλκό και άλλα. Δεν θα έβαζα ποτέ Ajax σε ηλεκτρονική συσκευή (και αλλού με προσοχή).

Η ισοπροπυλική αλκοόλη από την άλλη δεν έχω ακούσει να προκαλεί ζημιά σε συσκευές, θες να μας το αναλύσεις λίγο παραπάνω γιατί λες όχι στον φακό;

Reaction score
187
Ο φακός τι είναι? Γυαλί. Το ajax καθαρίζει χωρίς να αφήνει θολούρα στο φακό. Απλά! Μου το έχει πει τεχνικός της Sony.

TGD

Reaction score
8.579
Δυστυχώς είναι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πια πλαστικοί...

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.844
Χαζομάρες σου είπε ο τεχνικός.

Πρώτον δεν ξέρεις ο κάθε φακός από τι υλικό είναι φτιαγμένος. Δεν είναι απαραίτητο ότι είναι γυάλινος (δεν μιλάω μόνο για τα CD, μιλάω γενικά).

Δεύτερον δεν ξέρεις τι επιστρώσεις μπορεί να έχει ο κάθε φακός και αν το ajax και όλα αυτά που περιέχει είναι κατάλληλα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά ειδικά προϊόντα καθαρισμού για φακούς διαφημίζουν ότι ΔΕΝ περιέχουν πράγματα όπως αμμωνία.

Τρίτον όταν καθαρίζεις τον φακό συνήθως δεν τον αφαιρείς, το κάνεις επί τόπου. Και αυτός ο φακός είναι σε κάποια βάση/περίβλημα που δεν είναι γυάλινο.

Υ.Γ. Φυσικά, κατά 99% αν κάποιος πάει μια φορά να καθαρίσει τον φακό του με ajax, αφενός θα καθαρίσει, αφετέρου μάλλον δεν θα κάνει κάποια ζημιά. Αλλά αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να κάνει, θα έπρεπε να τον έχουμε προειδοποιήσει.

Υ.Γ.2 Ούτε η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι 1000% ασφαλής στη θεωρία. Αλλά είναι πολύ πιο ασφαλής από ένα τυχαίο καθαριστικό τζαμιών, τόσο ασφαλής που πολλά (όχι όλα) από τα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού φακών, την περιέχουν. Αλλά εννοείται δεν περιέχουν αμμωνία!

ika

News
Reaction score
14.812
Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υγρό που καθαρίζουν τις οθόνες?

Reaction score
313
Έχετε πάντως υπόψη ότι παρόλο που το laser είναι ο νο1 ύποπτος, θα μπορούσε να είναι και άλλα πράγματα. Πχ κάποιο γρανάζι στο μηχανισμό ανάγνωσης, προβληματικό μοτέρ κίνησης της κεφαλής, μου έχει τύχει αντίστοιχο πρόβλημα ακόμη και με ψυχρή κόλληση στο μοτέρ περιστροφής του δίσκου (ήταν brushless σε sony της σειράς ES - το γιατί συμπεριφερόταν έτσι δεν το κατάλαβα, πιθανόν η αλλοπρόσαλη συμπεριφορά έβγαζε το "πρόγραμμα" του servo σε περίεργο state και κάποια στιγμή κάποιο bug εστελνε την κεφαλή ανάγνωσης προς τα πίσω).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134