Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
17.404
Ναι, εσύ λες για τότε μπ0υρδέλο, εγώ λέω για το σημερινό... αφού παρόμοια είναι η αντιμετώπιση με το τότε για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που ήταν μπ0υρδέλο, το συμπέρασμα δεν μπορεί να διαφορετικό για το σημερινό.

Reaction score
12.362
Ναι, πέντε μέρες καίει η φωτιά και ξαφνικά λέει γιγαντώθηκε! Σώπα, τι έκπληξη! Ποιες ακριβώς ήταν οι ενέργειες των αρχών τις προηγούμενες ημέρες για να μην γιγαντωθεί;
Βάλε ΣΚΑΙ λοιπόν, δες το γαμοβίντεο και μετά έλα πες μας για τη γιγάντωση της φωτιάς και ποια λύση προτείνεις.

Εγώ το έθεσα σε συγκεκριμένο και μόνο πλαίσιο (αν για την εξάπλωση της πυρκαγιάς έφταιγε τότε η διαχείριση από το κράτος, ενώ τώρα φταίνε τα μποφόρ... όπως λέτε διάφοροι), τη νεκρολαγνεία και τις αναφορές σε νεκρούς, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, άλλοι τις έκαναν.
Κανείς δεν ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη γιγάντωση της φωτιάς στο Μάτι, αλλά για το μπάχαλο που επικρατούσε που οδήγησε στο θάνατο τόσων ανθρώπων. Επίσης, ψέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέατρο που έπαιζε στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς και για τον κ@ργιόλη τον Τόσκα που είχε το θράσος να βγει και να πει ότι δεν είδε να έγινε τίποτα λάθος και αν ξανασυνέβαινε το ίδιο γεγονός, πάλι τις ίδιες εντολές θα έδινε. Και μιλάς για μπουρδέλο της ΝΔ ρε Σώτο; ΜΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Reaction score
12.362
Ναι, εσύ λες για τότε μπ0υρδέλο, εγώ λέω για το σημερινό... αφού παρόμοια είναι η αντιμετώπιση με το τότε για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που ήταν μπ0υρδέλο, το συμπέρασμα δεν μπορεί να διαφορετικό για το σημερινό.
ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 21 ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Κάτσε να υπερασπίζεσαι εσύ τον θίασο του κέντρου επιχειρήσεων όταν είχε γεμίσει το Μάτι με σακούλες πτωμάτων.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.921
ναι ποπίτσαμ ότι πεις...

βάλτε ρε έναν ζαίο αρχηγό να τα σβήσει όλα

Reaction score
17.404
ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 21 ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Κάτσε να υπερασπίζεσαι εσύ τον θίασο του κέντρου επιχειρήσεων όταν είχε γεμίσει το Μάτι με σακούλες πτωμάτων.
Εγώ είμαι ο πορωμένος μετά ε;
ναι ποπίτσαμ ότι πεις...

βάλτε ρε έναν ζαίο αρχηγό να τα σβήσει όλα
Βρε αφού θα βρέξει... δεν χρειάζεται άλλος, θα φροντίσει ο Θεούλης. Ε κι αν δεν φροντίσει, που θα πάει θα σβήσει μόνη της, όταν δεν θα έχει άλλα να κάψει...

Reaction score
12.362
Εγώ είμαι ο πορωμένος μετά ε;

Βρε αφού θα βρέξει... δεν χρειάζεται άλλος, θα φροντίσει ο Θεούλης. Ε κι αν δεν φροντίσει, που θα πάει θα σβήσει μόνη της, όταν δεν θα έχει άλλα να κάψει...

Κανείς δεν ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη γιγάντωση της φωτιάς στο Μάτι, αλλά για το μπάχαλο που επικρατούσε που οδήγησε στο θάνατο τόσων ανθρώπων. Επίσης, ψέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέατρο που έπαιζε στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς και για τον κ@ργιόλη τον Τόσκα που είχε το θράσος να βγει και να πει ότι δεν είδε να έγινε τίποτα λάθος και αν ξανασυνέβαινε το ίδιο γεγονός, πάλι τις ίδιες εντολές θα έδινε. Και μιλάς για μπουρδέλο της ΝΔ ρε Σώτο; ΜΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Reaction score
17.404
Αν τα αποτελέσματα της κατάσβεσης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση της ΝΔ σε ικανοποιούν, επειδή δεν κάηκαν άνθρωποι, αλλά κάηκαν όλα τα άλλα, ναι ΟΚ δεν είναι μπ0υρδέλο η ΝΔ, είναι μια πολύ επιτυχημένη κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα... στο κάτω κάτω αν καούν όλα, θα σταματήσουν κι οι πυρκαγιές, και δεν θα κινδυνεύει και κανείς... :rolleyes:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.378
Εσύ έθεσες το ζήτημα για το Μάτι, όχι εμείς. Και τώρα τολμάς να μιλάς και για τα Τέμπη; Μα πραγματικά, πόσο αρρωστημένα κομματικοποιημένος είσαι;

Ωραία. Αύριο να πάνε οι μπουλντόζες να ανοίξουν δρόμους πυρασφάλειας σε όλα τα εναπομείναντα δάση. Για να δούμε αν θα τους αφήσουν οι ψευτοοικολόγοι...
Κράτος είναι ρε φίλε.
Ας νομοθετήσουν.
Απαγορεύεται να νομοθετήσουν;

Πρόπερσι που κόντεψε να καεί όλος ο δήμος Διονύσου, όταν πήγαν στην Μαραθώνος να ρίξουν πολλά δέντρα οι εθελοντές απέλπιδα προσπάθεια να μην εισέλθει στον "αστικοί κλοιό" η πυρκαγιά, δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.921
δεν περιμένω ποπιτσαμ να έχεις αντίληψη για κάτι περισσότερο

Reaction score
12.362
Αν τα αποτελέσματα της κατάσβεσης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση της ΝΔ σε ικανοποιούν, επειδή δεν κάηκαν άνθρωποι, αλλά κάηκαν όλα τα άλλα, ναι ΟΚ δεν είναι μπ0υρδέλο η ΝΔ, είναι μια πολύ επιτυχημένη κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα... στο κάτω κάτω αν καούν όλα, θα σταματήσουν κι οι πυρκαγιές, και δεν θα κινδυνεύει και κανείς... :rolleyes:
Δεν με ικανοποιεί η εικόνα των δασών που καίγονται, αλλά με τέτοια ξηρασία εν μέσω τέτοιου καύσωνα, κατανοώ ότι δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να γίνουν. Με ικανοποιεί όμως το γεγονός ότι ένας κρατικός μηχανισμός ασχολείται με το που είναι πιθανό να κατευθυνθεί η φωτιά και στέλνει μηνύματα εκκένωσης. Αυτό μου δείχνει μια σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης. Είναι βέβαια πολύ εύκολο για τα συριζόπουλα να μιλάτε για μπουρδέλα της ΝΔ όντας έξω απο τον χορό ( στον οποίο ΕΥΤΥΧΩΣ δεν θα ξαναμπείτε ). Είναι όμως θλιβερό, ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν και χώρες πιο προηγμένες απο εμάς, να στήνετε κομματικό αλησβερίσι μπας και πάρετε τη ρεβάνς. Η ξεφτύλα του συριζα έχει σπάσει τα κοντέρ.
Πρόπερσι που κόντεψε να καεί όλος ο δήμος Διονύσου, όταν πήγαν στην Μαραθώνος να ρίξουν πολλά δέντρα οι εθελοντές απέλπιδα προσπάθεια να μην εισέλθει στον "αστικοί κλοιό" η πυρκαγιά, δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται.
Ναι, όταν έβλεπαν τη φωτιά να τους πλησιάζει. Για να πάνε να ανοίξουν δρόμους σε δάση που δεν καίγονται, να δω κάτι...

Reaction score
17.404
Ε αφού έχει ξηρασία και καύσωνα τον Ιούλιο, κάτι πρωτόγνωρο... μια χαρά...

daharis666

Moderator
Reaction score
80.921
Βασίλη δεν είναι ετσι απλά τα πράγματα σε δασικές εκτάσεις...
εσύ κ εγώ βλέπουμε ένα ενιαίο σύνολο δεντρων που όμως δεν είναι μόνο δημόσια δάση...υπάρχουν άπειρα τμήματα σκόρπια ιδιωτικών δασών...βοσκοτοπων κλπ.....δεν μπορεί να εισβάλει μια μπουλντόζα μέσα και να ανοίξει χώρο

είναι το αιώνιο μπ0υδέλο της χώρας το κτηματολόγιο κ να ορίσουν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών....που άλλοι είναι στα δικαστήρια με κληρονόμους...άλλοι με δήμους και δεν ξέρουμε σαν κράτος τι ανήκει σε ποιον

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.378
Άλλος φταίει πάλι;
Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Χμμμ. Το κράτος.
Ποιός έχει κτηματολόγια και πολεοδομίες σε κατάσταση Ουγκάντας;
Ποιός έχει ορίσει υπεύθυνους για αυτές τις υπηρεσίες;
Ποιός φταίει που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι;

Ποιός άφησε να κτιστεί το Μάτι; και δεν μιλάμε για 5 σπίτια.
Ποιός επέτρεψε να κτιστούν οι βιλάρες στον λόφο απέναντι από το σπίτι μου πάνω στην Πεντέλη που ο νόμος του "Πεντελικού" δεν επέτρεπε κανονικά το κτίσιμο; Ο ίδιος νόμος που δεν επιτρέπει να κτιστούν οικόπεδα στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ενώ πάνω στην Πεντέλη του... Πεντελικού παραλίγο να χτίσουν και στον γκρεμό;

Και για κάθε παρανομία του στυλ "πάω και χτίζω σπίτι μέσα στο δάσος δίπλα στην κοκκινοσκουφίτσα", φταίει ο πολίτης, αλλά εξίσου φταίει και το όποιο κράτος (ποιός δίνει άδεια; ποιός δίνει άδεια για να πάει παροχή ρεύματος; ποιός έκανε εναέριο δίκτυο ρεύματος μέσα σε δάση και οικισμούς που συνορεύουν με δάση;

Ναι, είμαστε ένα τεράστιο μπιπ... πρέπει όμως να το αφήσουμε να διαωνίζεται αιωνίως;

Reaction score
12.362
Ε αφού έχει ξηρασία και καύσωνα τον Ιούλιο, κάτι πρωτόγνωρο... μια χαρά...
Για κακή σας τύχη, στο Μάτι δεν είχε παρατεταμένο για τόσες ημέρες καύσωνα. Είχε αρκετά μποφόρ στο σημείο μεν, αλλά όχι 45άρια ( 39 βαθμούς έγραψε ο σταθμός στη Ραφήνα με 19% υγρασία) :

" Η φωτιά στην Πεντέλη εξαπλώθηκε με απίστευτα ταχείς ρυθμούς λόγω της ασυνήθιστα ακραίας ταχύτητας των ανέμων, καθώς οι ριπές ανέμου στο βουνό έφτασαν ως και τα 124 χιλιόμετρα την ώρα[17] (12 Μποφόρ, ο μέγιστος βαθμός στην κλίμακα), σε συνδυασμό και με υψηλές θερμοκρασίες, κοντά στους 40 °C (πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η θερμοκρασία στον σταθμό της Ραφήνας έφτασε στους 39 °C, που ήταν η μέγιστη τιμή για όλο το καλοκαίρι του 2018 σε όλη την Αττική, ενώ η σχετική υγρασία ήταν μόλις στο 19%). "

Για κακή τύχη όλων μας όμως, δεν υπήρξε οργάνωση, παρά μόνο στο να στηθεί ο θίασος του κέντρου επιχειρήσεων. Κάνε μας τη χάρη βρε Σώτο!!

Reaction score
17.404
Άσε μας βρε κουκλίτσα μου (daharis mode - βάλε όποια της ΝΔ σου αρέσει αντί "κουκλίτσα", κατ' αντιστοιχία με το "ποπίτσα" του daharis), δικαιολογούσα τα πάντα όταν πρόκειται για τον Μητσοτάκη.... :fuckyou:

Reaction score
12.362
ΑΑΑΑ!!! ΝΑΙ! Το ξέχασα! Έκανε και κάτι δραστικό ο συριζα μετά τη φωτιά στο Μάτι! Γκρέμισε μερικούς μαντρότοιχους, τάχα μου δήθεν ότι τα έβαλε με τα συμφέροντα και τους καταπατητές που έχτισαν αυθαίρετα μέσα στα δάση!

daharis666

Moderator
Reaction score
80.921
Άλλος φταίει πάλι;
Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Χμμμ. Το κράτος.
Ποιός έχει κτηματολόγια και πολεοδομίες σε κατάσταση Ουγκάντας;
Ποιός έχει ορίσει υπεύθυνους για αυτές τις υπηρεσίες;
Ποιός φταίει που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι;

Ποιός άφησε να κτιστεί το Μάτι; και δεν μιλάμε για 5 σπίτια.
Ποιός επέτρεψε να κτιστούν οι βιλάρες στον λόφο απέναντι από το σπίτι μου πάνω στην Πεντέλη που ο νόμος του "Πεντελικού" δεν επέτρεπε κανονικά το κτίσιμο; Ο ίδιος νόμος που δεν επιτρέπει να κτιστούν οικόπεδα στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ενώ πάνω στην Πεντέλη του... Πεντελικού παραλίγο να χτίσουν και στον γκρεμό;

Και για κάθε παρανομία του στυλ "πάω και χτίζω σπίτι μέσα στο δάσος δίπλα στην κοκκινοσκουφίτσα", φταίει ο πολίτης, αλλά εξίσου φταίει και το όποιο κράτος (ποιός δίνει άδεια; ποιός δίνει άδεια για να πάει παροχή ρεύματος; ποιός έκανε εναέριο δίκτυο ρεύματος μέσα σε δάση και οικισμούς που συνορεύουν με δάση;

Ναι, είμαστε ένα τεράστιο μπιπ... πρέπει όμως να το αφήσουμε να διαωνίζεται αιωνίως;
δεν διαφωνώ....αλλά αυτό το μπ0υρδέλο είναι η ελληνική πραγματικότητα....και μέχρι να στρώσουν όλα αυτά....θέλουμε άλλα 50 χρόνια

Υ.Γ. βάλε μεσα και οικολόγους να τρέχουν στα δικαστήρια ιδιώτες κ δημόσιο για κάθε μλκία που τους καρφώνεται.....βάλε δίκτυα νατούρα.....κλπ...

για μένα το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να απαγορευτούν τα πεύκα σε κατοικημένες περιοχές και περιμετρικά χωριών, οικισμών κλπ σε ακτίνα κάποιων δεκάδων μέτρων... ανάλογα κ με τον ανάγλυφο της περιοχής να γίνεται σεληνιακό τοπίο την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

TGD

Reaction score
9.143
Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι την μεγαλη φωτιά στην Ρόδο
Ξεκίνησε στην ίδια περιοχή κι έσβησε στη Θάλασσα στον Μονόλιθο.
Θυμάται κανένας παλιότερος ποτέ έγινε αυτό;

D

Deleted member 50795

Guest
ψέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέατρο που έπαιζε στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς και για τον κ@ργιόλη τον Τόσκα που είχε το θράσος να βγει και να πει ότι δεν είδε να έγινε τίποτα λάθος και αν ξανασυνέβαινε το ίδιο γεγονός, πάλι τις ίδιες εντολές θα έδινε.
αν συνέβαινε πάλι το ίδιο φαινόμενο σήμερα , πιστεύει κανείς ότι θα είχαμε το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα?:cautious:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent