Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
19.386
Ε πείτε άλλα, εγώ λέω αυτά (που γράφω) :lolsign: :roflmao:
Κοίτα Σώτο, δυσκολεύεις την δουλειά μου, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, θέλω (απαιτώ) αύξηση 10 % τουλάχιστον. Μου δίνεις Ο Χ 10 % = 0 και συνεχίζουμε αλλιώς .....

:D :D 😍

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.749
Ο Όλυμπος καταστράφηκε.
Αιγοπρόβατα υπάρχουν Ελασσόνα αλλά οι τιμές θα πάνε στο Θεό.
Χοιρινό εισαγωγής.

Reaction score
19.386
Ο Όλυμπος καταστράφηκε.
Αιγοπρόβατα υπάρχουν Ελασσόνα αλλά οι τιμές θα πάνε στο Θεό.
Χοιρινό εισαγωγής.
Αγοράζουνε ήδη μερικοί 350 ευρώ /ζώο απο Γαλλία, σε ηλικία αναπαραγωγής.

Reaction score
12.240
@Sotos65 Δεν είσαι πιο ευαισθητοποιημένος απο εμένα, ούτε απο κανένα άλλο που συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση ή παρακολουθεί το φαινόμενο γενικότερα. Οι πληγένετες δεν θέλουν κάποιον που να τους χαϊδέψει τα αυτιά, να τους χτυπήσει φιλικά στον ώμο, θέλουν ΕΡΓΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ. ΑΝ το κράτος δεν κάνει έργα και δεν τους βοηθήσει, εδώ θα είμαστε όλοι ( εδώ και έξω απο εδώ, στους δρόμους ) να βοηθήσουμε και να ζητήσουμε ακόμα και παραιτήσεις. Ο κοσμάκης εκεί πάνω θέλει να επανέλθει στη κανονική ζωή του, ενώ σκόπιμο είναι αυτό να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τις σωστές υποδομές.

Ως σωστή αντιπολίτευση θα έβλεπα αυτή που θα έπιανε τον Μητσοτάκη απο το αυτί και θα ζητούσε να καθίσουν κάτω και να δουν απο κοινού τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν. Αλλά για μια στιγμή. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που ζητά κάτι τέτοιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναλώνονται στο να του κουνάνε το δάχτυλο και να ασκούν κριτική, την οποία κριτική και δεν κάνουν σωστά, αντικειμενικά.
Γι'αυτό ρουφήξατε και το 41%, επειδή δεν ήσασταν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά όχλος σε μια κερκίδα αγώνα ποδοσφαίρου. Γιατί κάθε καταστροφή τη βλέπετε σαν ευκαιρία να ρεφάρετε, λέγοντας τα γεγονότα όπως σας ( νομίζετε ότι ) σας συμφέρουν. Γι'αυτό είμαστε εδώ που είμαστε σαν χώρα, επειδή η κάθε παράταξη κοιτάζει να ανέβει στην εξουσία για να φάει και δεν κοιτάζει το καλό του λαού απο τον οποίο ζητά τη ψήφο του.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.749
Δεν υπάρχουν τεχνικά έργα που θα διαχειριστούν τόσο νερό.
Ανούσια κουβέντα.

Υπάρχουν πολλές απορίες γιατί πλημμύρισε Αγ. Θωμας, ΑΤΑ , Νέα Σμύρνη , Σεφέρη και όχι Ιπποκράτης και Αγ Γεώργιος.
Οι εργατικές ήταν ''λογικό'', αν σκεφτείς ότι πριν 30 χρόνια ήταν βάλτος.

Reaction score
12.240
Δεν υπάρχουν τεχνικά έργα που θα διαχειριστούν τόσο νερό.
Ανούσια κουβέντα.

Υπάρχουν πολλές απορίες γιατί πλημμύρισε Αγ. Θωμας, ΑΤΑ , Νέα Σμύρνη , Σεφέρη και όχι Ιπποκράτης και Αγ Γεώργιος.
Οι εργατικές ήταν ''λογικό'', αν σκεφτείς ότι πριν 30 χρόνια ήταν βάλτος.
Υπάρχει όμως η παραδοχή της πραγματικότητας και στα πλαίσια αυτού, η μετεγκατάσταση του κόσμου.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.749
Δεν είναι θέμα μετεγκατάστασης ή φαρανωικόν έργων.
Οι συνθήκες ήταν ακριβώς οι ίδιες αλλά κάποιες συνοικίες πλημμύρισαν και κάποιες όχι.
Όλες έχουν αναχώματα με το νερό να φτάνει στα όρια μέσα στο ανάχωμα.
Κανένα ανάχωμα δεν έσπασε.

TGD

Reaction score
8.764
Υπάρχει η παραδοχή της πραγματικότητας ότι έχουμε 12 ελικόπτερα SAR από τα οποία δουλεύουν τα 4 και τα άλλα έχουν καννιβαλιστεί για ανταλλακτικά επειδή κανένας δεν φρόντισε μια δεκαετία και βάλε για συμβάσεις υποστήριξης. Πάλι καλά που ήρθαν οι Ελβετοί να βοηθήσουν στον Έβρο και έκαναν και ένα πέρασμα από τη Θεσσαλία. Με Super Puma δέκα χρονών παλιότερα από τα δικά μας -αλλά συντηρημένα.

Υπάρχει η παραδοχή της πραγματικότητας ότι ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το πρόβλημα δεν υπήρξε σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Όλος ο κάμπος της Θεσσαλίας έχει χαρτογραφηθεί για τον κίνδυνο πλημμυρών από το 2018. Νομίζω ότι οι υδρολόγοι σε μερικές μέρες θα είχαν υπολογίσει πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα με τον Δανιήλ και τι έκτακτα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν.

Reaction score
16.312
@Sotos65 Δεν είσαι πιο ευαισθητοποιημένος απο εμένα, ούτε απο κανένα άλλο που συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση ή παρακολουθεί το φαινόμενο γενικότερα. Οι πληγένετες δεν θέλουν κάποιον που να τους χαϊδέψει τα αυτιά, να τους χτυπήσει φιλικά στον ώμο, θέλουν ΕΡΓΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ. ΑΝ το κράτος δεν κάνει έργα και δεν τους βοηθήσει, εδώ θα είμαστε όλοι ( εδώ και έξω απο εδώ, στους δρόμους ) να βοηθήσουμε και να ζητήσουμε ακόμα και παραιτήσεις. Ο κοσμάκης εκεί πάνω θέλει να επανέλθει στη κανονική ζωή του, ενώ σκόπιμο είναι αυτό να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τις σωστές υποδομές.

Ως σωστή αντιπολίτευση θα έβλεπα αυτή που θα έπιανε τον Μητσοτάκη απο το αυτί και θα ζητούσε να καθίσουν κάτω και να δουν απο κοινού τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν. Αλλά για μια στιγμή. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που ζητά κάτι τέτοιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναλώνονται στο να του κουνάνε το δάχτυλο και να ασκούν κριτική, την οποία κριτική και δεν κάνουν σωστά, αντικειμενικά.
Γι'αυτό ρουφήξατε και το 41%, επειδή δεν ήσασταν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά όχλος σε μια κερκίδα αγώνα ποδοσφαίρου. Γιατί κάθε καταστροφή τη βλέπετε σαν ευκαιρία να ρεφάρετε, λέγοντας τα γεγονότα όπως σας ( νομίζετε ότι ) σας συμφέρουν. Γι'αυτό είμαστε εδώ που είμαστε σαν χώρα, επειδή η κάθε παράταξη κοιτάζει να ανέβει στην εξουσία για να φάει και δεν κοιτάζει το καλό του λαού απο τον οποίο ζητά τη ψήφο του.
Μα αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα με σένα βρε Αστροναύτη μου, ότι όλα τα βλέπεις άσπρο μαύρο, και αντιπολίτευση συμπολίτευση. Σου είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτό το πλαίσιο, και να μιλήσεις χωρίς αναφορά σε κόμματα (που εδώ και καιρό δεν κάνω σχεδόν καθόλου προσωπικά, για να μου λες για 41% και πόσο ρουφήξαμε. καθαρά οπαδικά δηλαδή...). Και πάντα βρίσκεις κάπου ανάμεσα και μια δικαιολογία για τον Μητσοτάκη... (να αυτό: μόνος του λέει το ζήτησε! το θέμα είναι ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, δεν έχει καμία ανάγκη να ζητήσει τίποτα από την αντιπολίτευση, αποφάσεις σωστές πρέπει να πάρει, αν δεν μπορεί χωρίς βοήθεια... ξουυυ) .

Reaction score
12.240
Μα αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα με σένα βρε Αστροναύτη μου, ότι όλα τα βλέπεις άσπρο μαύρο, και αντιπολίτευση συμπολίτευση. Σου είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτό το πλαίσιο, και να μιλήσεις χωρίς αναφορά σε κόμματα (που εδώ και καιρό δεν κάνω σχεδόν καθόλου προσωπικά, για να μου λες για 41% και πόσο ρουφήξαμε. καθαρά οπαδικά δηλαδή...).
Αφού ό,τι λες εκφράζει τη Κουμουνδούρου, πως θέλεις να σου μιλήσω; Στο είπα και χωρίς αναφορά σε κόμματα και πολιτική: ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ._
Να στο πω διαφορετικά: αν ήμουν στη θέση των πληγέντων, θα παραδεχόμουν ότι ήταν όντως ένα δύσκολο φαινόμενο και θα περίμενα τη βοήθεια απο το κράτος. Αν το κράτος δεν ανταποκρινόταν ( επί της ουσίας και όχι με μερικά μερεμέτια ), τότε, ναι, θα ανέβαινα στα κάγκελα. Η διαφορά μας είναι ότι εσύ ( και όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις ), πιστεύεις ότι έχεις πρωθυπουργό τον Μωυσή.

Reaction score
16.312
Ε ναι, τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου... δεν σώζεται η κατάσταση... πρέπει να περάσεις... από γκούλαγκ για αναμόρφωση! :party: :p :roflmao:

ΥΓ. Δηλαδή πραγματικά είσαι απίθανος! Όλοι όσοι τα λένε καθημερινά, παντού, και στη μίντια και τα κανάλια δηλαδή, εκφράζουν όλοι την... Κουμουνδούρου! Που στο διάολο όμως είναι η Κουμουνδούρου, τη βλέπεις πουθενά; χίλια κομμάτια είναι, ούτε τα δικά τους δεν έλυσαν, αλλά κατά τα άλλα... η Κουμουνδούρου! :gamer:

Reaction score
12.240
Υπάρχει η παραδοχή της πραγματικότητας ότι έχουμε 12 ελικόπτερα SAR από τα οποία δουλεύουν τα 4 και τα άλλα έχουν καννιβαλιστεί για ανταλλακτικά επειδή κανένας δεν φρόντισε μια δεκαετία και βάλε για συμβάσεις υποστήριξης. Πάλι καλά που ήρθαν οι Ελβετοί να βοηθήσουν στον Έβρο και έκαναν και ένα πέρασμα από τη Θεσσαλία. Με Super Puma δέκα χρονών παλιότερα από τα δικά μας -αλλά συντηρημένα.

Υπάρχει η παραδοχή της πραγματικότητας ότι ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το πρόβλημα δεν υπήρξε σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Όλος ο κάμπος της Θεσσαλίας έχει χαρτογραφηθεί για τον κίνδυνο πλημμυρών από το 2018. Νομίζω ότι οι υδρολόγοι σε μερικές μέρες θα είχαν υπολογίσει πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα με τον Δανιήλ και τι έκτακτα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν.
Θα δεχόταν ο κόσμος ό,τι απαιτείται να γίνει για να έχουν ένα κλάσμα προστασίας απο ένα Daniel, αν δεν βίωναν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης...?

Reaction score
16.312
Ωραίο επιχείρημα αυτό... Είναι κάτι σαν: "τους αφήσαμε να τα πάθουν, για να καταλάβουν ότι χρειάζονται όλα αυτά τα έργα κι όλα τα άλλα" :roflmao: :party:

Reaction score
12.240
Ωραίο επιχείρημα αυτό... Είναι κάτι σαν: "τους αφήσαμε να τα πάθουν, για να καταλάβουν ότι χρειάζονται όλα αυτά τα έργα κι όλα τα άλλα" :roflmao: :party:
Εσύ θα δεχόσουν να σου κάνουν ένα απέραντο εργοτάξιο τη πόλη, τηρώντας προδιαγραφές για ένα φαινόμενο διαστάσεων που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί...?

Reaction score
16.312
Βιώνουν καθημερινά την έλλειψη γιατρών στα νησιά και την πρακτική ανυπαρξία εξειδικευμένων νοσοκομιακών ελικοπτέρων. Είδατε να ιδρώνει κανενός το αυτί στην πρωτεύουσα;
Εντάξει σε αυτό άλλο είναι το σχέδιο Μητσοτάκη... (κάτι ιδιώτες να μπουν, περιορισμοί του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, κι όχι μόνο)
Εσύ θα δεχόσουν να σου κάνουν ένα απέραντο εργοτάξιο τη πόλη, τηρώντας προδιαγραφές για ένα φαινόμενο διαστάσεων που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί...?
Θα μου ζητούσαν τη γνώμη λες; Ας πούμε όπως ο Μπακογιάννης που έκανε εργοτάξιο το κέντρο της Αθήνας εδώ και χρόνια, πότε με τον Μεγάλο Περίδρομο, και μετά με τις διάφορες "αναπλάσεις"; Δεν θυμάμαι να ρωτάνε την γνώμη του κόσμου όταν σχεδιάζεται οποιοδήποτε έργο...

TGD

Reaction score
8.764
Είναι εργοτάξιο ο Βόλος και τα Τρίκαλα για να γίνουν νέα πεζοδρόμια (στο κέντρο) και να στρωθούν οι δρόμοι με κυβόλιθους (στο κέντρο) για να μοιάσουμε με την κεντρική ευρώπη στους τουρίστες. Σκάψανε για χαλκοκαλώδια, μετά σκάψανε για αέριο, μετά σκάψανε για οπτικές ίνες, μετά σκάψανε για ύδρευση. Κανένας δεν είπε "σκάβουμε που σκάβουμε, δεν φτιάχνουμε μια μεγάλη τρύπα να έχουμε χώρο να τα περάσουμε όλα στο μέλλον";

Reaction score
12.240
Θα μου ζητούσαν τη γνώμη λες; Ας πούμε όπως ο Μπακογιάννης που έκανε εργοτάξιο το κέντρο της Αθήνας εδώ και χρόνια, πότε με τον Μεγάλο Περίδρομο, και μετά με τις διάφορες "αναπλάσεις"; Δεν θυμάμαι να ρωτάνε την γνώμη του κόσμου όταν σχεδιάζεται οποιοδήποτε έργο...
Δεν ζητάνε τη γνώμη του κόσμου, αλλά ο κόσμος έχει άποψη. Επιπλέον, αν έκαναν έργα επιπέδου "Daniel" και δεν χτυπούσε ποτέ ένα τόσο δυνατό φαινόμενο, πιστεύεις ότι δεν θα έβγαιναν κάποιοι να πουν ότι "τα έφαγαν" οι κατασκευαστικές...? Καθημερινά τα βλέπουμε, καθώς με τίποτα δεν είναι ικανοποιημένος ο έλληνας ( με πεζό το "ε" ).

Reaction score
16.312
Ναι, και την όποια άποψη του κόσμου συνήθως την γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, κι αν κάνει κι διαμαρτυρία, τον πλακώνουν στο ξύλο με τα ΜΑΤ, δημοκρατικά πάντα! Και μετά στις εκλογές, πάλι τους ξαναβγάζουν τους ίδιους συνήθως... Και το πόσοι έχουν βγει και έχουν πει "τα φάγανε" το βλέπουμε και καθημερινά! Και με αυτό τι έγινε; Άλλη συνήθεια είναι επίσης, να την πληρώνουν... αυτοί που τα έβγαλαν στη φόρα αυτά!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
Τα έργα για την ανάσχεση του φαινομένου ας τα αφήσουμε στην άκρη γιατί δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.
Ναι, πάντα θα υπάρχει ένα φαινόμενο μεγαλύτερο από τον σχεδιασμό, αλλά τι ποσοστό του θα είχε ανασχεθεί αν είχαν γίνει σωστά τα έργα, πόσο θα κόστιζαν αυτά τα έργα, τι όχληση θα δημιουργούσαν κλπ κλπ. Δεν απαντιούνται αυτά εδώ και δεν είναι και η ειδικότητά μας στην τελική.

Αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτό που λέει ο @Shepherd για το ΜΕΤΑ.

Βλέπαμε εικόνες με βυθισμένα χωριά, ακούγαμε για ανθρώπους αποκλεισμένους σε λόφους χωρίς εφόδια και πήρε δεν ξέρω πόσες ώρες/μέρες να δοθεί "εντολή" να κινητοποιηθεί ο στρατός για να τους απεγκλωβίσει. Δουλευόμαστε; Ασχέτως της συζήτησης του αν αυτό θα έπρεπε εξαρχής να είναι αρμοδιότητα του στρατού ή όχι, πως δικαιολογούνται αυτοί οι χρόνοι αντίδρασης;

Ποιος έχει στην τελική την ευθύνη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστροφών; Τι επιχειρησιακά σχέδια υπάρχουν; Τι εφόδια/υλικά; Ποιος συντονίζει; Ποιος περιμένουμε να δώσει "εντολές";

Ακούμε μετά για τα πλιάτσικα και λέμε "ε, αυτή είναι η Ελλαδίτσα". ΟΚ, αυτή μπορεί να είναι η Ελλαδίτσα σε "φυσιολογικές συνθήκες" που όλοι ξέρουμε πως είμαστε απροστάτευτοι, αλλά αν είναι αυτή και σε έκτακτες συνθήκες, σωθήκαμε. Δεν υπάρχουν δηλαδή αστυνομικοί (ή στρατός) από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας να αναλάβουν 24/7 περιπολίες; Ναι, έχουν συνηθίσει να το ξύνουν και θα τους κακοφανεί, αλλά αν ούτε τώρα δεν δώσουν το κάτι παραπάνω, πότε;

Είναι σαν να βλέπουμε τους πυροσβέστες να παίζουν τάβλι 10 μήνες τον χρόνο και να λέμε "ε, κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ασκήσεις, σεμινάρια κλπ., αλλά αυτή είναι η Ελλαδίτσα". ΟΚ, μέχρι ένα σημείο δεκτό, αυτοί είμαστε. Αλλά τουλάχιστον όταν πιάσει φωτιά πέφτουν μέσα να τη σβήσουν. Αν εκείνη τη στιγμή δεν κάνουν ούτε αυτό δεν μιλάμε για Ελλαδίτσα, αλλά για κάτι άλλο.

Υ.Γ. Διαβάζω τώρα στις χθεσινές ειδήσεις, έδωσε λέει "εντολή" ο ΠΘ να μαζέψει ο στρατός τα νεκρά ζώα. Ο ΠΘ!!! Πρέπει να δώσει εντολή 8 μέρες μετά την καταστροφή για το πως θα τη διαχειριστούμε (έστω σε ένα κομμάτι της). Αυτά είναι θέματα μεγέθους χώρας ή πόρων θεωρείτε;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon